Liuotinominaisuuksien tekniset ominaisuudet

Liuotinominaisuuksien tekniset ominaisuudet

Mikä on liuotin?

Liuotin on liuotin, joka tuotetaan haihduttamalla öljytuotteita. Tähän mennessä se on tuotettu kahdella tavalla:

 • "Öljy", GOST 10214-78;
 • "Carboniferous" GOST 1928-79.

Tämä liuottimien luokka kuuluu haihtuvien materiaalien määrän alle.

Solventin tärkein ominaispiirre on monipuolisten maalien ja lakkojen liukeneminen. Lisäksi voidaan huomata, että liuottimet kykenevät "poistumaan" hyvin hoidettuun alueelle levittämällä ja ottamaan samalla mukaan kaikki hajut.

Mihin Solventia käytetään?

Liuottimia liuottimen sekä öljy- ja laatta (Nefras 130/150) käytetään laajalti rakennus- ja autoteollisuudessa toimii, kun on ongelmia jalostukseen alkydeistä emalit ja muita materiaaleja niiden "toiminta" tilaan. Yleisin aineet, joiden käytetty liuotin ovat epoksi- esterit, kremniyorganika, fenolit, polyakrylaatti, melaminoalkidy, alkydit, uretaanit, alkydit, styreenit, eikä useita yhteisiä aineita.

Kuinka käyttää liuotinta

Rakennusalalla käytetään liuotinta tarvittavan viskositeetin luomiseksi maali- ja lakkamateriaaleille. Oikeaa käyttöä varten on tarpeen lisätä hieman liuotinta materiaaliin ja sekoittaa perusteellisesti, kunnes muodostuu pehmeä sakeus. Joskus öljyn liuotinta käytetään rasvanpoistoon. Tästä syystä kaikki, mitä tarvitset, on yksinkertaisesti kostuttaa rätti öljyliuottimella ja pyyhi hoitoalue.

Turvaohjeet

Kuten mikä tahansa liukeneva neste, liuotin on syttyvä neste ja sillä on hyvin erityinen tuoksu. Tärkein sääntö nesteen käsittelyn alkaessa on suojapuku, naamio, hengityssuojain ja käsineet. Asia on, että jos tämä neste vahingossa joutuu iholle (puhumatta silmistä), se voi parhaimmillaan aiheuttaa ärsytystä, ja jos se on runsaasti, se palaa.

tärkeä! Älä unohda tuuleta työskentelyaluetta tai edes suorita paremmin kaikki korjaukset ulkona, koska inhalaation suuri määrä liuotinhöyryjä on erittäin vaarallista terveydelle.

Jos tapahtui, että Solvent joutui vahingossa iholle, se on pestävä välittömästi lämpimällä saippuavedellä. Mitä tulee mahdollisiin nesteiden sytyttämiseen, mikäli näin tapahtuu - se tulisi sammuttaa vain tulipesun, hiekan tai hiilidioksidin avulla, älä käytä vettä sammutukseen.

Liuottimien ominaisuudet

Hiilivetyliuotin

 • Käyttötarkoitus: tämä liuotin on tarkoitettu käytettäviksi tapauksissa, joissa on tarpeen liuottaa tai laimentaa maalaustarvikkeita kuten lakat, maalit, emalit, autoteollisuuden pesulat jne.
 • Ainekset: aromaattiset hiilivedyt, jotka saadaan fraktioidun raa'an bentseenin ja pyrolyysin hartsin käsittelyn ja puhdistuksen aikana.
 • Väripaletti: on olemassa vain hieman keltaisena tai täysin läpinäkyvässä tilassa.
 • Laatuseloste: tiheys 20 asteessa, kilogramma kuutiometriä kohden, ei saa olla pienempi kuin 864; Ksyleenin "haihtuminen" ei saisi olla suurempi kuin 1,2; rikin massajake prosentteina ei ylitä -0,005; fenolien massaosuus prosentteina, alle-0,0022; vesipitoisen uutteen reaktio on neutraalia; kiehumisen vähimmäislämpötila on 125 astetta.
 • Pakkaukset: tynnyrit 220 litraa (185 kg).
 • Tuottajat: kotimaiset ja ulkomaiset.
 • Suositeltu säilyvyys: 1 vuosi tuotantopäivästä.
tärkeä! Tämä liuotin kuivauksen jälkeen antaa miellyttävän sävyt maalilla. Käytä tätä liuotinta käytettäessä aina maski ja käsineet, tee työskentelytila ​​tuuletetuiksi ja älä anna Solventin päästä silmiin.

Liuotinöljy

 • Alalla Käyttö: aktiivinen kemiallinen aine levitetään silloin, kun se on tarpeen liuottaa aineita, joka perustuu öljy, bitumi, kumi, oligomeeri, petrolihartsit, polyeetteriamidi ja polyeetteri-imidi. Lisäksi melamiinialkyylilakteille ja painatukselle.
 • Ainekset: aromaattiset hiilivedyt, joissa on alhainen naftaleeninen osa, syklisten hiilivetyjen parafiini.
 • Väripaletti: on olemassa vain täysin läpinäkyvässä tilassa.
 • Laatu: tiheys 20 celsiusasteella grammaa kuutiometriä kohden ei saa olla pienempi kuin 0,861; haihtuvuus ksyleenissä, ei saa ylittää - 1,21; rikkipitoinen massa prosentteina ei saa ylittää - 0,021; rikkipitoisten materiaalien massaosuus prosentteina ei saa olla pienempi kuin - 98,9; vesipitoisen uutteen reaktio on neutraalia; kiehuva vähimmäislämpötila on 150 astetta.
 • Pakkaukset: tynnyrit 9 litraa (8 kg) sekä säiliöt 218 litraa (172 kg).
 • Tuottajat: kotimaiset ja ulkomaiset.
 • Suositeltu säilyvyys: 1 vuosi tuotantopäivistä.

Mitä valita liuotin tai valkoinen henki

Ensin ymmärretään, mitä ilmaisu "Valkoinen henki" tarkoittaa. Ei ole mikään salaisuus, että englanninkielisestä käännöksestä saamme sanan "valkoinen henki" (jossa henki tarkoittaa henkeä ja valkoista valkoista, läpinäkyvää)

Jos yhdistät fantasiat, voit tulla jonkinlaiseen käsittämättömään hengelliseen reinkarnaatioon. Mutta kaikki on vähäpätöinen.

"White Spirit" ja "Solvent" - molemmat kemikaalit, saadaan öljyn tislauksen aikana. Korkeiden lämpötilaolosuhteiden vaikutuksesta öljy ylikuumenee ja muodostaa paria erilaisia ​​hiilivetyjä. Muodostuneet parit jaetaan luokkiin, jotka eroavat kiehumisen lämpötila-alueellaan. Se johtuu erilaisista kiehumispisteistä ja erilaisista kemiallisista reagensseista.

Mitä itse kiehumislämpötilasta, se tarkoittaa, että tietyssä lämpötilassa öljyn haihdutuspartikkelit alkavat muuttua liuottimiksi. Itse asiassa tämä on perustavaa laatua oleva ero White-spirit ja Solvent, koska "henki" alkaa muodostaa alemmassa lämpötilassa kuin toisen luokan liuottimet.

Selvyyden vuoksi annamme esimerkin tällaisesta yksittäisestä aineesta kuin vedestä. Se kiehuu 100 asteen lämpötilassa - se on, että vain tässä tilassa se alkaa haihtua. Liuottimien ja veden välinen ero on kuitenkin se, että vesi on homogeeninen aine ja liuottimet ovat eräänlainen erilaisten komponenttien seos. Tästä syystä loogisesti käy ilmi, että kaikilla niiden komponenteilla on myös erilaisia ​​kiehumispisteitä, mikä siten aiheuttaa kahta erilaista liuottimen muodostusta erillään toisistaan.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että liuottimena yksinkertaisten komponenttien seoksena alkaa muuttua nestemäisestä tilasta kaasumaiseen tilaan suhteellisen alhaisissa lämpötiloissa, mikä tarkoittaa, että se kuivuu nopeammin. Tämä liuottimen laatu antaa sille etuna nopeasti kuivuvien maalien suhteen ja johtuen öljyaineen vähäisestä pitoisuudesta (joka pidetään liuottimen muodostuksen aikana), tekee käsitellystä pinnasta kiiltävän.

Nyt noin "Valkoinen-henki". Sen kuivumisaika on pidempi, koska sen kiehumislämpötila on 200 celsiusastetta. Prosessin aikana siinä on enemmän öljykomponentteja kuin Solventissa. Tämä laatu tekee siitä ainutlaatuisen, kun luodaan mattapintainen pinta käsiteltävälle pinnalle. Voimme sanoa, että liuotinvalkoinen henki on järkevämpää käyttää vain metallipinnoille, joissa on tarpeen puhdistaa pinta perusteellisesti.

Vertailun vuoksi pudota pisara kahdesta liuottimesta paperiarkille, ja näet varmasti, että se on parempi. Mutta täällä kaikki ei tule "kuka on viileämpi", mutta mihin tarkoitukseen tarvitset liuotinta. Jos tarvitset nopeasti kuivuva kyky sekä kiiltävä sävy, liuotin - on oikea valinta, mutta jos haluat luoda ylimääräisen suojakerroksen ja matta pinta, käyttö "lakkabensiinillä" täällä on kiistaton. Tärkeintä on määrittää tavoitteet, jotka tarvitsevat liuotinta.

 • Puurakenteiden suojaus hajoamisesta, kosteudesta, sytytyksestä

 • Pohjamaalaus taustakuvan seinille ja omasta kuitukankaasta

 • Pohjustusaine syvälle tunkeutumiseen: julkisivu, antiseptinen

 • Sisustustyöt, tekniset eritelmät

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map