Laminaattiteknologia

Hyvä talon korjaus merkitsee ihanteellista tulosta kullekin alueelle. Jos kaikki on neulalla ja lattia pysyy kesken, kokonaisvaikutelma on parempi. Vaikka se tulee viimeiseen paikkaan, koska prosessissa kaikki roskat putoavat ensin lattialle. Kaikkien suurten ihmisten valinta ei lopu laattojen tai linoleumin, vaan laminaatin kohdalla. Jotta se näyttäisi todella mukavalta, on tärkeää tietää laminaatin asettaminen. Niistä riippuu huoneen piirustuksesta ja visuaalisesta vaikutuksesta, joka joko vähentää tai nostaa sitä.

Miksi laminaatti

Mikä on niin erikoinen laminaatista? Itse asiassa hänellä on paljon etuja:

 • kulutuskestävyys;
 • luonnon jäljittely;
 • miellyttävät tuntuvat tunteet;
 • pitkä käyttöikä;
 • kätevä istutusjärjestelmä;
 • laaja valikoima väriliuoksia;
 • Mahdollisuus laittaa käytännössä kaikkiin huoneisiin;
 • ei ole tarvetta lisälakan pinnoitukselle;
 • helppo huolto ja puhdistus;
 • UV-säteilyn kestävyys.

Laminaattilattiapinnoitteesta johtuvista vähennyksistä voidaan erottaa:

 • alttius tiettyjen lajien kosteudelle;
 • epätasapaino vaikutuksiin;
 • suuret vaatimukset levitetylle pinnalle;
 • melko korkea hinta tietyille kattavuudelle.

Laminaatti on löytänyt sovelluksen paitsi kotimaassa. Se on myös pinottu myymälöissä ja kaupan lattioissa. Tätä varten käytetään erityistä lomaketta, jota käsitellään jäljempänä.

Koostumus ja tyypit

Vain alkuvaiheessa tuntuu siltä, ​​että kokematon silmä on, että laminaatti on luonnollinen materiaali, joka on valmistettu puusta. Jälkimmäinen on todella, mutta ei kaikissa muodoissa. Tiettyjen tuotteiden kerrosten määrä voi vaihdella tuotemerkin ja valmistajan mukaan. Mutta yleensä varaa:

 • alempi suojakalvo;
 • suojapaperi;
 • puukuitulevy;
 • puun suojaava kalvo;
 • peitä kuvio;
 • ylempi suojakerros.

Alhaisemman suojakerroksen alla kalliimmissa versioissa on vielä yksi, joka tuottaa äänieristystä. Ensimmäinen tilaus kalvon on alaosassa puulevy ei saada märkä, se on tehty paperisubstraatin, joka on kyllästetty parafiini tai muun aineen. Koristeellinen pinnoite on painettu. Se voi olla monenlaisia ​​esityksiä. Puun piirustuksen lisäksi voidaan kehittää palapelejä. Valmistaja voi tilata omanlaisensa, mutta se maksaa paljon, ja myös suuria määriä tarvitaan. Viimeinen yläkerros on hartsi. Se on akrylaatti tai melkoformaldehydi. Sen tehtävänä on antaa kiiltoa tai sameutta sekä suojaa mekaanisilta vaurioilta.

Vihje! Älä ota liian halpoja laminaatyyppejä. Tuotannossa käytetään hartseja, jotka voivat vapauttaa myrkyllisiä aineita ilmaan. Jos tämä tapahtuu liian kauan, ne kyllästyvät seiniin ja lattioihin, mikä johtaa täydellisen korjauksen tarpeeseen. Kiinnitä huomiota numeroon, joka kertoo asiasta. Ihanteellinen vaihtoehto on E0. Se soveltuu muotoiluun kaikissa asuinalueissa, jopa taimitarhoissa.

Kaikki laminaattityypit eroavat lujuusluokittain. Sijoita 6 asteikkoa, joista jokainen sopii tiettyihin tehtäviin. Kotitalouskäyttöön valitse laminaatti, jonka luokka on 22 - 31. Mitä suurempi määrä, sitä kalliimpaa se maksaa. Ero voi olla sekä pinnoitteen paksuus että kosteuden vastustuskyky. Kaupat, toimistot ja muut rakenteet, joissa ihmisten virtaus on enemmän kuin kotiraja 32 ja 33 luokassa. Valitse aina valmistajat, jotka ovat olleet markkinoilla pitkään. He voivat aina tarjota tuotteilleen vaatimustenmukaisuustodistuksen.

Eroja kansiossa on myös käytettävän lukon tyypissä. Aluksi Lock-tyyppi keksittiin. Nyt pidetään enemmän talousarviota. Sen ydin on se, että laminaatin yksittäiset osat toisella puolella ovat ulokkeita joulukuusen muodossa ja toisaalta syvennys, jossa on lukot, joihin se saapuu. Toinen lukituspainike. Nimi tuli kaiku, joka kuuluu, kun liitetään kaksi lankkuja. Se on monimutkaisempi muotoilu, mutta se on helpompi asentaa. Käytettäessä pinnoitetta, jolla on toisen tyyppinen lukko, valmiin alueen laatu on paljon suurempi, koska raot ovat vähäisiä tai käytännössä poissa.

Valmistelutyöt

Jos haluat, että laminaatti kestää pitkään, kiinnitä erityistä huomiota lattiapinnan valmistukseen ennen muninta. Prosessi riippuu siitä, millaista lattiaa käytetään tällä hetkellä. Jos se on puulattia, on arvioitava levyjen kunto ja mikä on niiden alapuolella. Kun tammia tai kirsikkaa käytetään lautojen puutavarana, ei voi huolehtia, koska se kestää kauan ilman liiallista kosteutta ja hyönteisten tuholaisia. On välttämätöntä kävellä pitkin koko kehä, työntäen yksittäisten osien läpi vaivattomasti. Naarmuja voi kuulla ja sagging voidaan nähdä. Tällaisissa tapauksissa sinun on nostettava levyä ja vahvistettava sitä alhaalta lisäpalkin avulla. Sinun on myös tarkistettava vaakasuora pinta. Hyväksyttävä ero on 2% 1 metriin. Muutoin lattia voi turvota ja sen kokoonpano rikkoa.

Kiinnitä huomiota! Jos puulattian erot johtuvat itse levyn rakenteen epätasaisuudesta, sitä voidaan käsitellä höylällä tai ompelukoneella ennen asennusta. Kaikki aukot on peitettävä kiteillä puuhun ja annettava sille aikaa jäädyttää.

Betonilattiaan sovelletaan samoja standardeja laminaatin asettamiseksi. Jos ennen tätä linoleumia asetetaan, se voidaan jättää siinä tapauksessa, että ennen levittämistä suoritettiin perusteellinen tasoitus tasoituksella ja se kiinnitettiin liimalla koko pinnalle. Pienellä kulumisella se on ylimääräinen alusta äänieristykseen. Kaikissa muissa tilanteissa ennen levittämistä on tarpeen purkaa ja puhdistaa liima-ainejäämät. Lisäksi se on kiinnitettävä vasaralla, jotta voidaan tunnistaa heikkoudet, jotka voivat katketa ​​käytön aikana asennuksen jälkeen.

Eroon tarkan arvon määrittämiseksi ennen laskeutumista voit käyttää vedenpinnan tasoa tai lasertasoa. Ensimmäisessä tapauksessa sinun on valittava mielivaltainen kohta seinään ja tuoda se yksi pulloista siihen. Aseta toinen pullo vastakkaiselle seinälle ja laita se tasolle, merkitsemällä se. Joten se kannattaa tehdä kaikkien seinien kanssa. Talletettujen pisteiden jälkeen mittausnauha mitataan lattiatasolle. Eroa vähentämällä on mahdollista tietää todellinen ero ennen muninta. Laser taso on helpompaa. Riittää, että se sijoitetaan huoneen keskelle ja työnnetään linja, sitten siitä mitataan rulettia lattiatasolle.

Jos ero on hyväksyttävissä rajoissa, voit jatkaa seuraavaan valmistusvaiheeseen ennen laminaatin asettamista. Jos se ylittää vaatimukset, mutta on alueella 10-15 mm, niin lähtötaso voi olla kautta itsetasoittuvat seos ennen niputtamista, joka on riittävä sekoitetaan vaaditussa suhteessa, kaadettiin tasossa ja kävellä piikkitelauksen. Odota, kunnes se jäätyy. Myös vanerin tasoitustekniikkaa. Tämän tekemiseksi, ennen puiden asettamista koko huoneeseen, asetetaan puupalkkien runko. Vaneri kiinnitetään niihin niin, ettei niiden välissä ole rakoja. Tämä menetelmä sopii, jos ei ole toivomusta täyttää uudelleen lasia tai jos lattiatason arvoissa on liikaa eroa.

Valitse ja aseta alusta

Laminaatin alla olevan alustan suhteen sääntöä ei sovelleta, että sitä paksumpi on parempi. Paras vaihtoehto olisi alusta laminaatin alle, jonka paksuus on enintään 4 mm. Tosiasia on, että jos valitaan tiheämpää materiaalia, niin tämä johtaa aaltovaikutukseen pinoamisen jälkeen. Voit käydä laminaatilla, ja hän kääntyy jalkojesi alle. Lopulta tämä johtaa siihen, että laminaattiliitokset voivat lisääntyä ja se menettää ulkonäköään. Alustana käytetään erityyppistä laajennettua polyeteeniä. Se sietää puristuskuormat varsin hyvin. Joskus sitä käytetään pakkausmateriaalina. Alustan lisäksi se vaatii laminaatin vedenpitävyyden. Roolissaan voi toimia rakennuskalvona tai kalvona.

Vihje! Ihanteellinen haastaja alustalle korkin alla. Se takaa erinomaisen äänieristyksen. Mutta sen kustannukset ovat melko korkeat. Vaikka, jos asetat kalliita laminaatteja, sinun ei pitäisi säästää tarvikkeita. Käytetään myös vaahdotettujen polyuretaani- ja bitumisubstraattien kalvoarkkeja.

Jos ennen laminaatin asettamista päätät täyttää lasin, sen on annettava riittävästi aikaa vahvistaa ja kuivua. Ilman tätä laminaatti epäonnistuu nopeasti muninnan jälkeen. Tarkista, onko haluttu tulos saavutettu. Se riittää jonkin päivän peittämään pinnan elokuvilla ja nähdä, mitä tapahtuu. Jos sisäpuolella on suuri lauhde, prosessi ei ole vielä valmis. Jos se on kuiva, voit jatkaa asennusta. Prosessi on seuraava:

 • Liima yksinkertaisesti asetetaan lasille. Ottaa se on muutaman metrin arvoinen. Tämä johtuu siitä, että on tarpeen tehdä päällekkäisyys seinään vähintään 15 cm. On myös vaikea löytää segmentin materiaalia, että täsmälleen suljettava alue, joten väliin yksittäiset osat on päällekkäisyyttä asennuksen aikana ja joiden koko on 15 cm. Yhdistä levyt toisiinsa liimanauhalla tai muulla liimanauhalla, joka voi kestää kauan.
 • Polyeteeni-laminaatin alainen substraatti asetetaan seuraavaan kerrokseen. Sitä ei voida levittää kokonaan, mutta lisää sitä, kun eteneet laminaatin asettamisen aikana. Tällainen substraatti leviää öljykanavan periaatteen mukaisesti vaaditun päällekkäisyyden mukaisesti. Jos valitaan ekstrudoituja polystyreeniarkkeja, niiden väliin tehdään side, ja saumat liimataan liimanauhalla. Korkki suljetaan ja saumat liimataan.

Tämän jälkeen voit aloittaa laminaatin asettamisen.

Laminaattilevitys

On tärkeää muistaa, että laminaatin säilytyspaikassa mikroilmasto on erilainen kuin se huoneessa, jossa se asetetaan. Sen vuoksi laminaatin on tehtävä pieni sopeutuminen ennen muninta. Tätä varten laminaatti tuodaan huoneeseen ja sitä ei pureta muutaman tunnin ajan. Tämän jälkeen laminaatti puretaan ja jätetään päiväksi. Tänä aikana laminaatti imee tarvittavan määrän kosteutta ja hankkii vaaditun lämpötilan. Tämän jälkeen voit jatkaa sen asennusta. Tätä varten tarvitset tämän työkalun:

 • ruletti;
 • tasolla;
 • puu- tai kumimetsät;
 • merkintä työkalu;
 • palapeli, mutta paremman miter saw;
 • puupalkki napautukseen.

Laminaatin asettamisen erityisyys edellyttää laminaatin yhden rivin saumojen leikkaamista toiseen, joten sitä kutsutaan myös laminaatin kansirakenteeksi. Pinoamista ei voi tehdä joulukuusi muodossa, sillä se tehdään parkettiin. Lautasen asentaminen merkitsee myös laminaatin yhtä muotoa kaikissa huoneissa ilman kynnysarvoja.

Ennen asennusprosessin aloittamista kannattaa jälleen arvioida huoneen kehä ja nähdä, mihin ikkunat sijaitsevat. Laminaattiheitot on sijoitettava siten, että ikkunoista tuleva valo putoaa laminaattilattialle. Näin voit silmämääräisesti piilottaa saumat ja suurentaa huoneen. Jos sitä on pidennettävä, laminaatti asetetaan säteiden suunnan suuntaisesti. Laminaatin vinossa sijoittamisessa on vielä muunnelma, mutta se on melko monimutkainen, koska se vaatii oikean laskemisen kulmista telakointiin seinämien kanssa. Se on myös varsin tarkka. Tällaisten laminaattilevyjen pinoamisen vuoksi on vaikea yhdenmukaistaa muita sisätiloja.

Vaiheittainen ohje

Aloita liikkuminen pinoamisesta huoneen vasemmasta yläkulmasta. Tällöin laminaatti on mahdollista käyttää tasaisesti ja saada minimaalinen määrä jätettä. Laminaatti, riippuen lämpötilavaihtelusta ja kosteudesta, on ominaisuuksia laajentaa tai supistaa. Siksi seinän täytyy vetäytyä vähintään 10 mm. Jätetään ne laminaatin laajennusliitokselle. Joten se pitäisi tehdä huoneen ympärillä. Tätä varten voit käyttää erityisiä tappeja tai palkkeja.

Aloitus on laminaattilevystä, joka lyhenee 30-40 cm: llä, mikä helpottaa pukeutumista myöhemmillä riveillä. Se sijaitsee ulkoneva piikki seinään. Jotta se sopisi paremmin, tämä laminaattipiikki olisi leikattava haavasaha tai jig saw.

Seuraavan rivin asettaminen voi alkaa koko aluksella, koska ensimmäisellä rivillä se oli leikattu. Yksinkertaisuuden telakointi laminaatti levyt yhteen asennuksen aikana, voit käyttää erityistä kiinnikettä tai maila, joka laminaatti kautta kierteityslevyyn, jotta vältytään lukkoon.

Asianmukaisen kiinnityksen laminaatin rakentamisen aikana lukko napsauttamalla lamellilevy sijoitettava kulmassa 45 ° on jo pinottu ja lisätä kielekkeen uraan ja alaosan, kunnes se napsahtaa. Tällä tavoin on tärkeää liikkua koko huoneen alueella, kunnes koko alue on päällystetty laminaatilla. Älkää unohtako jättää termoshocks lähelle seiniä ja trimmaamaan alkuperäiset palkit tarpeen mukaan.

Jos päätät laittaa laminaatin ja haluat tehdä sen itse, älä kiirehdi. Laminaatti on materiaali, joka vaatii oikean lähestymistavan. Vasara käsi ja asettamalla laminaatti menee kuin kellokoneisto. Houkuttelevalla tavalla voit auttaa ystäväsi laminaatista.

 • Lämmin vesilattia puutalossa

 • Kampaa lämmin kerros omilla kädilläsi

 • Underfloor: omistajan palautetta

 • Kaada lämmin kerros omiin käsiisi

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 69 = 79

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map