Cage kääpiö kani omia käsiä

Cage kääpiö kani omia käsiä

Koristeellinen tai, kuten heitä kutsutaan, kääpiö kanit tulevat usein suosikkeiksi lapsille ja aikuisille. Nämä eläimet ovat hyvin vaatimattomia, eivät vaivaa isäntäänsä, eivät vaadi erityistä hoitoa. Jotta kani tuntuu hyvältä uudessa talossa, ennen kuin ostat pienen eläimen, sinun on huolehdittava häkistä hänelle.

Valitettavasti lemmikkikauppojen solun kustannukset voivat pelotella pois hurskas eläinten rakastaja. Muovista tai puusta valmistetut tavalliset talot ovat "tilaa" rahaa. Mitä voin tehdä, jos todella haluamme saada koristeellinen kani, eikä häkälle ole tarpeeksi rahaa? Voit helposti rakentaa sen itse.

Kääpiökanien ominaisuuksia ja tapoja

Kääpiö kanit ovat ihania pörröisiä eläimiä. Niille solu on tullut todellinen koti, jossa eläin tuntee mestari, sinun täytyy tietää tämän eläimen mieltymyksistä.

Ensinnäkin kaneilla on tilaa. Ei ole väliä kuinka upea ja suuri häkki on, koriste-eläin on annettava siitä ainakin kerran päivässä. Ihannetapauksessa, jos tällainen kulkuaika on noin 1,5-2 tuntia.

Tärkeää! Jos kani ei pääse ulos häkistä, eläin voi surmantaa lihaksia, heikentää luustoa ja muuttaa sisäelimiä. Liike on erittäin tärkeä näille lemmikeille.

Siksi kääpiökaniininen häkki on varsin tilava, koska siinä eläin viettää suurimman osan elämästään. Talon vakiomitat ovat 1000x600 mm.

Kuitenkin tämä luku ei ole kaikille sopiva - runsaasti koristekasveja on runsaasti, ja yksi niiden eroista on koko. On hyvin pieniä eläimiä, ja siellä on kaneja, joiden paino on kaksi kilogrammaa. Siksi, kun rakennat solua, on parempi edetä itse eläimen koosta - ihanteellisen talon tulisi olla vähintään neljä kertaa suurempi kuin asukkaan koko.

Kaniinin toista laatua voidaan kutsua puhtaaksi. Tämä eläin ei vain rakasta puhtautta, se on todella huono epäterveellisissä olosuhteissa. Kanien immuniteetti on hyvin heikko, kaikki virukset, bakteerit ja sienet aiheuttavat vakavia lemmikkieläinten sairauksia, joita on vaikea hoitaa.

neuvosto! Lemmikkien suojelemiseksi on tarpeen rokottaa tavallisimpia sairauksia vastaan ​​ajoissa.

Siksi häkissä lemmikin pitäisi olla erittäin puhdas. Talon lattiat on puhdistettava vähintään kerran viikossa, ja astiat ja astiat on pestävä joka kolmas päivä.

Toinen kanin laatu on nopeus. Nämä eläimet liikkuvat hyvin nopeasti, voivat hyppää korkealla, joten niitä on suojattava vammoilta. Kaikki solun yksityiskohdat ja materiaalit tulisi olla turvallisia: ei ole teräviä kulmia, eivät sisällä myrkyllisiä aineita.

Kun otetaan huomioon nämä ominaisuudet koriste kanit, voit rakentaa paras talo, jossa eläin tuntuu turvalliseksi.

Solujen rakentaminen

Koristeellinen kanirakka voi olla mikä tahansa muotoilu, varustettu erityisellä "huonekaluilla" ja tarvikkeet, edustaa taidetta.

Itse asiassa eläin ei tarvitse kalliita sisätilojen yksityiskohtia ja tyylikästä muotoilua, jossa on kattohuoneisto. Koristeellinen kani on tarpeeksi tavallisia suorakaiteen häkkejä, tärkeintä on, että se oli kuiva, tilava ja puhdas.

Ja rakentaa yksinkertainen talo omalla kädellä on paljon helpompaa kuin rakentaa "fantasia" palatseja. Sinun tarvitsee vain rakentaa hyvä solu:

 • vaneri- tai puukuitulevy;
 • useita puulevyjä;
 • metalliverkko pienillä soluilla;
 • kiinnittimet (naulat, itsekierteittävät ruuvit);
 • saranat oven.

Kanit pitävät erittäin paljon "lattiasta" ja eri portaista, koska nämä eläimet tarvitsevat paljon liikkumista. Siksi voit rakentaa kaksikerroksisen häkän, varsinkin kun se ei ole ollenkaan vaikeaa.

Huomio! Talon korkeuden on oltava sellainen, että eläin voi seisomaan takajaloihinsa eli ulottumaan koko korkeuteensa. Jos talossa on kaksikerroksinen, kunkin "lattian" korkeuden on oltava vähintään 45 cm.

Toinen pakollinen ominaisuus on tikkaat. Se on valmistettu lattian väliseksi poikkipalkaksi tai "makuuhuoneen" lattia ja katto on yhdistetty portaikon avulla.

Mikä tahansa solun muoto, kani olisi mukava ja tilava siinä. Kaikki "huonekalut" ja sisustus on vapaasti sijoitettava sisälle, häiritsemättä eläintä eikä loukkaantumasta.

Jokaisessa solussa tulisi olla:

 • kulhot ruokaan ja juomariin, jotka on suojattava niin, että lemmikki ei voi kaataa niitä ja kääntää ne;
 • "Makuuhuone" pienen talon muodossa, joka on valmistettu puusta tai muusta materiaalista, jossa eläin voi levätä ja peittää;
 • Askel tikkaat, joilla varmistetaan kaniinin tarvittava liikkuminen;
 • wc - lokero tai erillinen kulma häkin lattialla, joka on vuorattu sahanpurulla tai kappaletta paperilla;
 • ovi, jonka kautta eläin voi mennä kävelemään.
Huomio! Jos kani, jossa kani on lattialla, on parempi antaa ovesta sellainen laite, että eläin voi avata sen yksin ja lähteä kävelemään talon ympärillä.

Kuinka kerätä häkki kaniin

Yksinkertaisin solu voidaan koota muutamassa minuutissa. Sinun tarvitsee vain pitää kiinni piirustuksesta ja askel askeleelta tällaisia ​​vaiheita:

 1. Valitun piirroksen tutkiminen, perehdyttää yksityiskohdat koot ja tapa yhdistää.
 2. Vaneria tai puulevylevystä leikkaa suorakulmio haavasilla, jonka mitat ovat samat kuin häkin lattian kehällä.
 3. On parempi lyödä puuta ohuella tina. Levyn paksuus ei saa ylittää 0,2 mm, tinan reunat kevyesti taittuvat niin, että eläin ei voinut loukkaantua. Tina on välttämätön yksinkertaistamaan solun puhdistusprosessia, se on paljon helpompi pestä kuin kosteutta imevää puuta.
 4. Leikkaa takaseinämä ja toinen sivuseinä vaneri- tai puukuitulevystä. Jos häkän kaikki sivut ovat puusta, kani on liian tumma, se saattaa sairastua auringonpuutteesta johtuen.
 5. Liitä pohja ja seinät itsekierteittävät ruuvit. Varmista, että kiinnittimet eivät suorita mitään, eivätkä ne voi vahingoittaa kaniota.
 6. Puupaneeleihin kiinnitä hieno verkko verkkoon neilikoille tai ruuville.
 7. Yhdistä sivuseinä muuhun rakenteeseen.
 8. Kiinnitä sarana oviin ja kiinnitä se sivuseiniin.
 9. Aseta päällekkäisyys toiselle kerrokselle, ennen leikkaamista vanerista ja pisteytys tinaa.
 10. Asenna tikkaat ja liitä se kaksi kerrosta. Tikkaat on valmistettu levystä, jossa on 3-5 cm: n askel.
 11. Aseta häkkiin koti kaniin, kulhoihin, juomakulhoon. Kaikki kiinteät, jotta eläin ei voinut pelata niitä.
 12. Asenna katto. Kuten katto, voit käyttää mitä tahansa materiaalia, se voi olla sama vaneri tai ristikko. Katto on parempi tehdä irrotettava, se yksinkertaistaa huomattavasti puhdistusprosessia. Toisen kerroksen päällekkäisyydestä on myös parempi olla kiinnittämättä "tiukasti", mutta samaan aikaan kengän painon on kestettävä turvallisesti eikä katoa.

On tärkeää muistaa, että kaneilla halutaan ryöstää kaikki tavat, jotka tapahtuvat matkallaan. Siksi solujen materiaalien on oltava ympäristöystävällisiä - kani tulee varmasti kokeilla niitä hampaan kohdalla.

Vihje! Kani ei syönyt talonsa ensimmäisellä kuukaudella, sinun on kohdeltava häntä kiinteillä elintarvikkeilla (porkkana, juurikkaat, heinää, oksia).

Samasta syystä häkkiä ei voi maalata tai lakata, syö niitä, eläin voi myrkyttää. Ei ole tarpeen tehdä taloa kaniin muovista tai muovista, tällaisessa kotelossa eläin on tukkeutunut ja epämiellyttävä.

Sinun täytyy valita ympäristöystävällisiä ja luonnollisia materiaaleja. Hyvä valinta on pleksilasi. Tällainen solu ei tule kaniin ruokaan, mutta samanaikaisesti se kuluttaa riittävästi valoa ja ilmaa. Huomaa vain, että pleksilasien soluja ei voida sijoittaa suoraan auringonpaisteeseen - materiaali voi tulla hyvin kuumaksi auringossa.

Budjetti-soluvaihtoehto

Helpoin ja nopein tapa rakentaa talon uudelle lemmikalle on rakentaa häkki vanhasta pöydästä. Näihin tarkoituksiin sopii pienikokoinen pöytä, jossa on pienet jalat.

Linoleum tai muu lattialla oleva materiaali, jonka mitat vastaavat taulukon parametreja. Pöydän yläpuolella. Nyt sinun on tehtävä taka- ja sivuseinät, sillä käytä vaneria, lastulevyä, puukuitulevyä tai verkkoa.

Seinät kiinnitetään pöydän jalkoihin. Asenna saranat ja ripusta ovet. Kaikki - kani häkki on valmis! Ja mikä tärkeintä, se on erittäin helppo puhdistaa - vain nosta pöytää ja vedä alla siitä likaista linoleumia.

Kun rakennat häkkiä, kaniomistajat tekevät usein virheen tehdä pohja ulos verkosta. Tämä helpottaa huomattavasti puhdistusta ja tekee talosta puhtaampaa mutta erittäin haitallista kanien terveydelle.

Tosiasia on, että niiden tassuilla ei ole pehmeitä tyynyjä, joten kaneille on epämukavaa ja tuskallista istua metallilevyllä. Lattia on vuorattu pehmeillä materiaaleilla: heinää, sahanpurua, paperia, mattoa.

Koristeellinen kani tuo iloa taloon, tulee koko perheen suosikki. Että eläin tuntuu mukavalta uudessa talossa ja asunut yhdessä omistajan kanssa monta vuotta, hän tarvitsee hyvän ja miellyttävän häkän. Häkkien tekeminen omiin käsiisi on helppo ottaa huomioon lemmikkisi tavat ja tavat.

 • Kuinka tehdä häkki kaniin

 • Miten tehdä puutarhakalusta takaisin

 • Rampia koirille omilla käsillä

 • Kuinka tehdä suihkukaappi kesäasunnolle

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 28 = 33

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map