Bituminpannujen tekniset ominaisuudet

Bituminpannujen tekniset ominaisuudet

Jokainen haluaa saada hyvän katon pään yli. Loppujen lopuksi laadukas kattavuus tarjoaa mukavuutta talossa, lämpöä ja mukavuutta. Samanaikaisesti on tärkeää, että kateaine itsessään on kestävä, ominaista laatu, kestävyys ja ilman ilmakehän saostumisen haitallisia vaikutuksia. On myös tärkeää, miten päällyste imee melua putoavasta saostuksesta. Yhä suositumpi on saada kattotiiliä, jota kutsutaan joustaviksi bitumiseksi vyöruusuiksi.

Nykyään on paljon materiaaleja kattoihin ja niillä kaikilla on omat yksinoikeutensa. Ja mikä on niin hyvä bitumin vyöruusu? Mitkä ovat sen tekniset ominaisuudet? Mikä on materiaalin paino, koko ja muoto? Kaikki tämä kerromme tässä artikkelissa. Opit kaikki materiaalin edut ja haitat ja ymmärrätkö, kannattaako peittää talon bitumivyöhykkeillä.

Mikä on vyöruusu?

Aloittelijoille on syytä harkita itse materiaalia: mitä se koostuu, mikä on sen paino jne. Mikä on pehmeä laatta? Se on melko moderni ja suosittu katetrin materiaali, joka on valmistettu erillisillä vyöruusuilla. Kuten nimestä käy ilmi, ne perustuvat bitumiin, olipa se hapetettu vai muunneltu. Lisäksi koostumus on granulaatti (kivijauhe) ja lasikuitu. Jos kuulet ensin, mitkä vyöruusut ovat, niin tämä on yksi pehmeiden bitumipohtoja sisältävien levyt, joiden pituus on 1 m ja leveys 30-35 cm. Gonthilla on oma luonteensa, muodonsa ja painonsa.

On huomionarvoista, että bitumiset laatat eivät käytännössä absorboi vettä, minkä takia materiaali ei kaada ja ei ruostu. Materiaalin tärkein etu on se, että sitä voidaan käyttää mihin tahansa kattoon, riippumatta siitä, mikä on muotoilun monimutkaisuus, sen muoto ja kokoonpano. Peitä kupoli ja kattopalkit eivät ole ongelma, koska kattotiilet ovat pehmeitä.

Kiinnitä huomiota! Pehmeä laattamateriaali on keinotekoista, joten se ei ole yhtä joustava kuin rullaimateriaaleille. Ja vanhentamalla laatta muovautuu erikseen, ja jokainen laatta, mikä on hyödyllistä, koska se sulkee pois päällysteen rikkomisen kokonaisuutena.

Koska katolle asetetuilla vyöruusuilla on monenlaisia ​​muotoja, käsitelty rakennus osoittautuu epätavalliseksi ja luonnollisella värillä. Kyky jäljitellä puulastujen, vyöruusujen, liuskekiven ja keraamisten laattojen materiaalia. On huomionarvoista, että sen tekniset ominaisuudet ja luotettavuus, laatta ei ole huonompi millään tavalla. Tärkein asia, joka vaaditaan sinulta, on valita ja asentaa oikein.

Roof pitch

Kuten yllä mainittiin, bitumin vyöruusuja käytetään useimmiten kattamaan monimutkaisia ​​rakennerakennuksia ja taloja. Se voidaan helposti sijoittaa kupolirakenteeseen joustavuuden ansiosta. Esimerkiksi tällainen katto ei voi millään tavoin leikata profiililevyllä, joka on kovaa ja tukevaa. Tällöin bitumisten vyöruusujen katon kaltevuuden kulma ei ole tärkeä. Laitteen vähimmäisgradientti on 11˚.

Samanaikaisesti on mahdollista tehdä pehmeä katto sekä normaalilla pinnalla että pinnalla, jolla on negatiivinen kaltevuus suhteessa horisonttiin, koska materiaalin paino on alhainen. Jos haluat ymmärtää, miten tämä on, suosittelemme, että katsot alla olevaa kuvaa.

Täällä näet epätavallisen ulkopuolella Moskovan rakennuksen, jonka julkisivu ja katto on varustettu joustavilla laatoilla. Tämä osoittaa selvästi kaikki materiaalin mahdollisuudet ja sen käyttö sekä rakennuksen katolle että julkisivulle.

Materiaali koostuu

Katsotaan nyt tarkemmin pehmeiden laattojen koostumusta ja ominaisuuksia. Katso kuva, jossa kaikki osat on maalattu.

 1. Alkuperäinen kerros on kivijauhe (granulaatti).
 2. Muunnetun bitumin taso.
 3. Lasikuitua.
 4. Toinen modifioitu bitumi.
 5. Polyeteenikerros.
 6. Liima bitumille.
 7. Kalvo, joka suojaa materiaalia.

Katsotaan nyt tarkemmin kokoonpanoa ja kaikkia elementtejä. Yläkerros koostuu kivijauheesta. Se toimii koristeellisena kerroksena, ja sillä on myös suojaava toiminto materiaalille. Pohjamaalaus on luonnollista luonnonmateriaalia, jolla on eri värivalikoima: shale shale, basaltti tai antrasiitti. Poikkeus on vyöruusujen sininen väri. Sitten erikoisvärit lisätään jauheeseen, ne kestävät ultraviolettisäteitä. Siksi useimmat tämän värimateriaalin valmistajat hinnoittelevat korkeammat kuin tavanomaisten sävyjen tavarat.

Se on bitumin kerros ja sen koostumuksen ominaisuudet, jotka vaikuttavat itse vyöruusujen laatuun. Riippuu siitä ja käyttöikä, joten valitsemalla talon laatta, kiinnitä huomiota bitumin laatuun. Tämä pätee erityisesti alueen asukkaille, joilla on usein lämpötilan vaihteluja ja pohjoisten leveysalueiden alueet, joissa päällyste on erityisen altis muotoutumiselle. Kutistumisen ja venytyksen ominaisuus on mahdollinen SBS-polymeerin (styreenibutadieenistyreenin) kanssa käsitellyn bitumin takia.

Vyöruusujen sydämeen kuuluu lasikuitu, jonka takia materiaalilla on mekaanisten vahinkojen voimakkuus, ulottuvuusmuutokset, ja se on suojattu pituussuuntaisesta venytyksestä. Bitumivyöhykkeiden asennusta varten se oli helpompi tehdä, pohjakerros käsiteltiin bitumiliimalla, joka on eristetty polyeteenikalvolla. Tämän kerroksen ansiosta materiaali on helppo kiinnittää mihin tahansa pinnalle: puu, OSB tai tyyny.

Pehmeiden bitumivyöhykkeiden lajikkeet

Bitumivyöhykkeiden ero ei ole vain monenlaisia ​​muotoja ja malleja, vaan myös sen rakenneominaisuuksia. Nämä voivat sisältää materiaalikerrosten lukumäärän. Esimerkiksi jotkut valmistajat tekevät kaksikerroksisia ja kolmikerroksisia laatat. Kaksikerroksiset pehmeät bitumiset vyöruusut kestävät tavallista kauemmin. Mutta näin ollen materiaalin hinta on korkeampi. Kaksikerroksiset laatat katolla näyttävät kiinteämmäksi, mikä ei voi vaan iloita. Kuvassa näkyy monikerroksinen materiaali ja yksi kerros.

Laminaattilevyt ovat monikerrosmateriaaleja ja melko suosittuja. Tee se sintraamalla kaksi tai useampia kerroksia lasikuitua. Yksi niistä (alempi) on suorakaiteen muotoinen, kun taas toisella (ylemmällä) on tavallinen kuvio. Tuotteita on helppo koota, koska kattopariston luomista ei tarvitse vähentää tarkasti. Lajin toinen etu on, että vyöruusut eivät kiusaa voimakkaasta tuulesta.

Kaksikerroksisissa tuotteissa on yksi suorakulmainen kerros, ja toinen vyöry on täsmälleen sama kuin yksikerroksinen materiaali. Kun tehdään kolmikerroksisia tuotteita, lisätään lisäpohja vyöruusu, joka on hieman offset.

Valmistajien mukaan tällaiset tuotteet voivat kestää vähintään 50 vuotta. Tämän materiaalin haitta on sen suurempi hinta, joka on useamman kerran tavallista suurempi.

Tuotteiden paino

Riippuen käytetystä tuotetyypistä materiaalin paino on myös erilainen. Kaikki on selvää, sitä enemmän kerroksia, sitä raskaampi tuote. Jos annamme keskimääräiset luvut, niin yksikerroksisten bitumisten vyöruusujen paino on 1 m2 on 5-8 kg. Mitä tulee monikerroksisiin laminaattituotteisiin, sen paino on 1m2 on 13 kg. Standardipakkauksen valmistajat yleensä asettavat 24-30 kg tuotteita. Paino näkyy aina pakkauksessa, joten sinulla ei ole mitään ongelmia tämän kanssa.

Edut ja haitat

Tarkastelemme bitumisten vyöruusujen teknisten ominaisuuksien huomioon ottamista. Katsotaanpa, mistä se on niin arvostettu.

 1. Kevyt paino. Vertailun vuoksi keraamisen materiaalin ja sementti-hiekan paino alkaa 40 kg / 1 m2, kun taas pehmeiden tuotteiden paino on 5 kg / m2.
 2. Valmiiden pinnoitteiden lämmön vähäinen johtavuus.
 3. Erinomainen äänieristysominaisuudet. Pehmeä pinta absorboi putoavan sademäärän.
 4. Asennuksen jälkeen on vähän jätettä.
 5. Se ei murskata ja korroosiota.
 6. Siinä on vastustusmieltoa myrkkyjä, jäkälää ja sieniä vastaan.
 7. Hän ei pelkää kemiallisia syövyttäviä aineita.
 8. Se ei johda virtausta, joten salama ei pääse taloon.
 9. Ei menetä ominaisuuksia käytön aikana.
 10. Kestää korkeita ja matalia lämpötiloja.
 11. Vastaa voimakkaita tuulenlaskelmia.
 12. Asennusta varten ei tarvita erikoistyökaluja.
 13. Edullinen kuljetusmaksu ja mukavuus.

Mutta kuten kaikki materiaalit, laatta on myös haittapuoli:

 1. Asennettaessa on välttämätöntä tarjota kiinteä kosteutta kestävä OSB-pohja, mikä johtaa lisäkustannuksiin.
 2. Asennukseen tarvitaan lisäapua.
 3. Osittaisten korjausten monimutkaisuus.

Kun olet punnittu kaikki hyvät ja huonot puolet, voit päättää, kattaako tämä materiaali.

 • Asennus kourujen omilla kädillä

 • Saranoitu katto kannella

 • Monikerroksisen rakennuksen sisäiset kourut

 • Viemärit omilla käsillä

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map