Betonikentän laite

Betonikentän laite

Jokainen kotiomistaja haluaa tehdä luotettavan kuistin, joka kestää useita vuosikymmeniä. Yksi luotettavimmista materiaaleista on konkreettisia. Betonielementti voidaan kiinnittää sekä tiilitaloon että puutaloon ilman paljon vaikeuksia. Päättää tällaisen kuistin luomisesta kannattaa harkita kuvattujen materiaalien rakenteiden etuja.

Edut betonin kuistilla

Rakentamaan kuistia betonia voi jopa henkilö, jolla ei ole kokemusta samanlaisesta työstä. Betonirakenteilla on seuraavat edut:

 1. Vahvuus. Toisin kuin muut rakennusmateriaalit, betoni voi toimia vuosikymmeninä ja säilyttää entisen valtionsa. Samanaikaisesti sen rakentamiseen tarvittavat materiaalit ovat hyväksyttäviä kustannuksia.
 2. Luomisen yksinkertaisuus. Rakentamaan konkreettinen kuisti, sinun ei tarvitse palkata koneita tai käyttää ammattimaisia ​​työkaluja. Työtä varten tarvitset vain materiaaleja, jotka mahdollistavat laastin, lujituksen ja puun muottiin. Konkreettisen kuistin erottuva piirre on sen monoliittisyys, mikä lisää voimakkuuden kasvua.
 3. Kyky kokeilla ulkonäköä. Betonin kuoren viimeistelyyn voit käyttää puuta, laattoja ja muita materiaaleja. Talon omistaja voi valita minkä tahansa materiaalin, joka näyttää hyvältä talon suunnittelussa.

Betoniperheen rakentaminen vie vähän aikaa, mutta jotta kaikki työ toimisi oikein, sinun täytyy löytää avustaja.

Suunnittelu kuistilla

Betonirakenteen oikean rakenteen pitää suunnitella tarkasti. Myös vaiheiden lukumäärä, niiden korkeus ja leveys lasketaan. Koko kuistin optimaalinen leveys on puolitoista metriä. Jos kuisti on jo, kahden aikuisen on vaikea hajottaa, kun he kohtaavat talon sisäänkäynnin lähelle.

Askelmien korkeus on yleensä 15-20 cm, mikä riippuu talon ihmisten keskimääräisestä kasvusta. Jokaisen askeleen leveyden ei tulisi olla alle 267 cm, muuten aikuinen on epämiellyttävä liikkumaan niiden läpi. Rakenteen rakennetta kuvaavan piirustuksen tulisi sisältää tulevan rakenteen kaikki elementit.

Jos kuisti on valmistettu uudesta puutalosta, sen tulee olla oven tasoa alhaisempi. Tämä johtuu siitä, että oven kutistumisen jälkeen voi olla pienempi kuin suunniteltu rakenne. Vain sen jälkeen, kun piirustus on tehty, jossa kuoren laitetta kuvataan yksityiskohtaisesti, voidaan aloittaa muodostaminen.

Ratkaisujen luominen

Betonin kuisti on luonut lähes samat kuin nauhan perustukset. Ratkaisun aikana on tärkeää varmistaa, että se täyttää täydellisesti kehyksen aukot. Jos rakenteessa on tyhjiä tiloja, se voi muuttua epämuodostuneena käytön aikana. Liuoksen valmistamiseksi tarvitaan seuraavat komponentit:

 • murskattu kivi;
 • hiekka;
 • sementtiä.

Liuosta sekoitetaan suhteessa 5: 3: 1. Betonin oikean määrän laskemiseksi on tarpeen määrittää tulevan mallin määrä. Jotta tuhlaamatta aikaa syntyy seosta, voit ostaa valmiin betoniliuoksen. Sekoittamisen jälkeen betonilla tulee olla johdonmukaisuus siten, että se virtaa pois lapasta, mutta ei hajoa.

Vahvistukseen, kiinteän rakenteen luomiseen kannattaa ostaa metalli sauvat ennen rakentamista. Voit jopa kiinnittää kehyksen itse. Tätä varten riittää, että lasketaan oikein kunkin tangon sijainti ja kiinnitetään ne langalla.

Kuistirakennuksen vaiheet

Betonirakenteen luominen on jaettu useaan vaiheeseen:

 1. Alueen merkitseminen. Kun verhon koko määritetään, alue puhdistetaan omilla käsillään. Tässä vaiheessa puhdistusrakenteiden puhdistamisen lisäksi merkintä tehdään johtoa ja useita kiinnikkeitä asennettuihin paikkoihin, joissa muotin kulmat sijaitsevat. Myös valmistuksen aikana kaikki kasvit poistetaan alueelta, jossa kuisti sijaitsee.
 2. Perusveneen luominen noin 340 mm: n syvyyteen. Maaperän tiivistämisen jälkeen raskas saostetaan käsin. Kerroksen paksuuden tulisi olla noin 10 cm.
 3. Muottien ja raudoituksen asennus. Tässä vaiheessa puusta syntyy rakenne, jonka sisäiset ulottuvuudet vastaavat täsmälleen tulevan kuistin ulottuvuuksia. Kun sivusuuntaiset osat on luotu, louhinnan pohjalle on asennettu vahvikekehys. Elementtien liitäntä voidaan tehdä käsin langan avulla. Hitsauspalkkeja ei voida hitsata, sillä metallin pinnalla voi esiintyä korroosiota.

Vihje! Metallikehikko ei saa sijoittaa pelkästään soraa vaan puupylvääseen, niin että betonin kaatamisen jälkeen runko on täysin liuoksessa. Tämä estää materiaalin korroosiota.

Työn jälkeen jäljellä olevat elementit ovat kiinteät, minkä jälkeen runko sopii betonin kaatamiseksi. Kuistirakennetta ei tarvitse yhdistää talon pohjaan, koska kevät voi aiheuttaa syyn sulatuksen aikana.

Laasti kaataminen

Täyttäminen tapahtuu yksin vasta sen jälkeen, kun kehys on täysin luotu ja hyvin kiinnitetty. Että kuisti oli luotettava ja sillä ei ollut mitään aukkoja betonissa, kannattaa kaataa materiaalia kerrallaan. Liuoksen valmistamisen jälkeen se kaadetaan ja tasoitetaan.

Sen varmistamiseksi, että materiaalin sisällä ei ole mitään aukkoja, voidaan käyttää puupilliä, joka lävistää raudoituksen tangon välisen tilan. Mutta on parasta käyttää rakennusvärinää. Tärinän vuoksi koostumus jakautuu tasaisesti koko muotitilaan. Jos näin ei tehdä, betonissa saattaa esiintyä tyhjiä sivuja, jotka johtavat halkeiluun valmiissa rakenteessa.

Täytön jälkeen betoni on peitetty kalvolla. Tässä vaiheessa on vain odotettava, kunnes materiaali on täysin kuiva. On syytä muistaa, että yläkerroksen ei pitäisi kuivua kokonaan, koska se johtaa halkeamien ilmaantumiseen.

Muotti poistetaan noin viiden päivän kuluttua, mutta voiman lisääntyminen tapahtuu seuraavan kuukauden aikana.

Rakennus- ja viimeistelyvaihtoehdot

Jos haluat tehdä talon kauniiksi, kannattaa harkita betonista valmistettua puoliympyrää olevaa kuistia. Tässä tapauksessa puuta ei käytetä muottien materiaalina. Ja tina-arkkeja. Muussa tapauksessa rakennusprosessi ei ole erilainen kuin kuvattu. Muotoilulla voit luoda toisenlaisen rakenteen, joten se soveltuu paremmin tietylle talolle.

Vuori voi olla myös erilainen. Useimmiten viimeistelyaineena käytetään posliinista valmistettua kivitettä. Tämä johtuu siitä, että se on kestävä ja voidaan tehdä eri sävyillä. Samaan aikaan voit tehdä kaiken itse, vaikka sinulla ei ole kokemusta.

Voit käyttää muita materiaaleja, kuten luonnonkiviä, puuta tai komposiittimateriaaleja. Mutta joka tapauksessa, kannattaa kiinnittää huomiota useisiin vaatimuksiin viimeistely kuistilla:

 1. Kuopan pinnan ei pitäisi olla liukas. Jos käytät materiaalia, jossa on sileä pinta, sateen tai jään ulkonäön aikana, liikkuminen kuistilla voi aiheuttaa vahinkoa. Vaikka valitsit kauniin materiaalin, joka yhdistyy talon sisustustyyliin, kannattaa ennen kaikkea arvioida sen turvallisuutta.
 2. Kulutusta kestävä. Suihkussa ei ole mennyt edellisestä ulkonäöstä muutamassa vuodessa, kannattaa valita sellainen materiaali, jota ei naarmuuntunut ja tylsä ​​usein käytössä.
 3. Estetiikka. Luotettavan materiaalin määrittämisen jälkeen sinun pitäisi miettiä sen kauneutta.

Päällystysmateriaalin vuoraus

Verhoilun asettamiseksi ei ole tarvetta saada kokemusta rakentamisesta. Tätä varten riittää puhdistaa betonin pinta pölystä ja liasta ja kiinnittää sitten materiaali. Jos käytetään laattoja, liimakerros levitetään betoniin, jonka jälkeen kukin leikkuukappale painetaan kevyesti pintaa vasten. Laattojen välissä on pinottu muoviraja, joten niiden välinen etäisyys on yhtä suuri ja jokainen elementti sijaitsee tarkalleen muualla.

Kun liima kuivuu, on liitettävä tiivisteet tiivisteellä. Sen jälkeen kuisti on valmis käytettäväksi. Niinpä konkreettisen kuistin rakentaminen omiin käsiinsä kuluu noin kuukausi ja puoli. Jos haluat antaa kuistille valmiin näkymän, on asennettava visiiri sen yläpuolella.

Erilaiset tyylitystyylit

Kuistilaadun suunnittelusta on syytä harkita etukäteen, mitä materiaaleja tarvitaan. Yleensä talon omistajat valitsevat yhden seuraavista tyypeistä:

 1. Classic. Kun valitset tämän tyylin viimeistelyyn kuisti, laatat tai puu käytetään. Tässä kuoren aita on valmistettu pyöreillä korokkeilla, ja katos luodaan penkillä.
 2. Kuisti ja terassi. Samankaltaiset rakenteet muistuttavat terasseja ja niissä on suuri tila, jossa on kauppoja, pöytiä ja tuoleja.
 3. "Linnan" tyyliin. Kuisti on päättynyt kivi ja näyttää erittäin massiivinen. Tässä tapauksessa koriste-elementteinä ovat taskulamput ja metalliristikot.
 4. Vanha venäläinen tyyli. Viimeistelymateriaali on pääosin puuta. Esimerkiksi vaiheiden luomiseen voit käyttää pituussuunnassa sahattuja lokeja. Vanhan venäläisen tyylin kuistin ominaisuus on myös raskaiden tukien ja tilavuuden läsnäolo.
 5. Ranskalaista tyyliä. Kuisti tässä tyyliin sijaitsee puiset huonekalut ja kukat ripustetaan koristepuut.
 6. Eurooppalaista tyyliä. Rakenteen erityispiirteet tämän rakenteen kanssa ovat rajoitetuissa linjoissa ja pienessä rakenteen korkeudessa. Laatoitusta varten käytetään laattaa tai kiveä.

Valitessasi tyyliä, voit sisustaa kuistilla omia käsiäsi ilman ammattimaisia ​​työkaluja. Mutta tämä on totta vain, jos rakennusmestari noudattaa täysin kaikkia kuvattuja sääntöjä ja rakenteen erektiota.

 • Miten kaadetaan kuisti betonilla

 • Puutavaran kuistin suunnitteluvaihtoehdot

 • Puinen kuisti

 • Laatikko kuistilla puutalossa

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map