Υπόστρωμα για δάπεδο με ζεστό νερό

Υπόστρωμα για δάπεδο με ζεστό νερό

Η τοποθέτηση ενός θερμού δαπέδου περιλαμβάνει σειρά διαδοχικών ενεργειών που απαιτούν αυστηρή τήρηση της τεχνολογικής διαδικασίας. Η πίτα του θερμού δαπέδου αποτελείται από πολλά στρώματα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ένα από τα στρώματα της πίτας είναι λιγότερο σημαντικό. Ο καθένας εκτελεί τη λειτουργία του και συνολικά αποδίδει άριστες ενδείξεις. Έτσι, ένα από τα σημαντικά στρώματα - μια θερμομόνωση ή ένα υπόστρωμα κάτω από ένα δάπεδο θερμού νερού. Στη σημερινή αγορά, το υπόστρωμα παρουσιάζεται τώρα σε διάφορες μορφές. Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας πούμε σχετικά με όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του υλικού, τον ρόλο που αυτός εκτελεί και τον τρόπο επιλογής του υποστρώματος κάτω από το δάπεδο του θερμού νερού.

Σκοπός του υποστρώματος

Δεν είναι μυστικό ότι η απόδοση ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης εξαρτάται άμεσα από τη σωστή σύνδεση του δαπέδου ζεστού νερού και της εγκατάστασής του. Αλλά όχι λιγότερο σημαντικό παιχνίδι ρόλων και η επιλογή του υποστρώματος κάτω από το θερμό πάτωμα. Μετά από όλα, εάν επιλέξετε το λανθασμένο υπόστρωμα, τότε εάν έχετε τον πιο ακριβό και σύγχρονο εξοπλισμό, η αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος θα είναι χαμηλή. Και ο λόγος είναι ότι όλη η θερμική ενέργεια πηγαίνει στο πάτωμα και όχι προς τα πάνω μέσα στο δωμάτιο. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι περίπου το 80 τοις εκατό της συνολικής θερμικής ενέργειας του δαπέδου θερμού νερού. Μεταξύ άλλων, το υπόστρωμα για δάπεδο θερμού νερού χρησιμεύει επίσης ως αντανάκλαση της θερμικής ενέργειας. Πολλά υποστρώματα έχουν μια ειδική εναποτιθέμενη αντανακλαστική ταινία.

Έτσι, το θερμομονωτικό στρώμα τοποθετείται απευθείας πάνω στο τραχύ στρώμα. Δηλαδή, παίρνει το κύριο χτύπημα για να προστατεύσει τη διείσδυση της ψυχρής ροής αέρα από το πάτωμα. Ιδιαίτερα σοβαρή θα πρέπει να είναι η επιλογή υποστρώματος θερμομόνωσης εάν ζείτε στον πρώτο όροφο και έχετε δάπεδο στο πάτωμά σας. Σε αυτή την περίπτωση, η στρώση μόνωσης πρέπει να είναι κατάλληλη. Αλλά εκτός από την αντιπαγωτική προστασία, το υπόστρωμα δεν πρέπει επίσης να επιτρέπει τη θερμότητα που απελευθερώνεται από το κύκλωμα νερού. Και ακριβώς όπως η παρουσία μιας αντανακλαστικής μεμβράνης αντανακλά όλη τη θερμότητα προς τα πάνω, και η θερμομόνωση εμποδίζει τη διέλευση των ψυχρών ρευμάτων.

Απαιτήσεις για θερμομόνωση

Το υπόστρωμα που χρησιμοποιείται για το πάτωμα θερμού ύδατος υπόκειται σε ορισμένες απαιτήσεις, μεταξύ των οποίων:

 • Θερμομόνωση σε υψηλό επίπεδο.
 • Επαρκής στεγανοποίηση.
 • Η ικανότητα να αντανακλά την θερμική ενέργεια.
 • Εξαιρετικά ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
 • Αντοχή στις αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Βολική και απλή εγκατάσταση.
 • Σταθερότητα στις παραμορφώσεις.
 • Ανθεκτικό στη φωτιά.
 • Λεία και ελαστική επιφάνεια.

Φυσικά, είναι δύσκολο να βρεθεί η καλύτερη επιλογή. Σήμερα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός θερμομονωτικών υλικών και κάθε ένα από αυτά ανταποκρίνεται σε κάποιο βαθμό στις αναφερόμενες απαιτήσεις. Ωστόσο, στο φόντο όλων των άλλων, το ενισχυμένο πολυστυρόλιο επισημαίνεται σαφώς. Αυτό το υλικό είναι το πλησιέστερο σε όλες τις απαριθμούμενες απαιτήσεις. Για παράδειγμα, σήμερα παράγουμε υφασμάτινα στρώματα από πολυστυρόλιο αφρού με ωτία. Πρόκειται για μια ειδική συσκευή που απλοποιεί και επιταχύνει τη διαδικασία εγκατάστασης. Στη συνέχεια, προτείνουμε να εξετάσετε ορισμένα υλικά που βρίσκονται σήμερα στη σύγχρονη αγορά.

Τα χρησιμοποιούμενα υλικά για τοποθέτηση κάτω από το θερμό δάπεδο θα πρέπει να έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως δείχνει η πρακτική, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα πρώτα θερμότερα κάτω από τα χέρια τους. Αυτή η προσέγγιση είναι αναποτελεσματική. Έτσι, το χρησιμοποιούμενο υλικό πρέπει να αντιστοιχεί στις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Αυτοκόλλητο φύλλο πολυαιθυλενίου. Το πάχος υποστρώματος για δάπεδο θερμού νερού είναι 8 mm. Έχει άριστες ενδείξεις για ηχομόνωση, στεγανοποίηση και αντανακλαστική θερμική ενέργεια.
 • Ελαστικό πολυαιθυλένιο μονής πλευράς. Το πάχος αυτού του θερμικού μονωτήρα είναι επίσης 8 mm. Διαφέρει σε αντοχή στο νερό και εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες.
 • Αφρώδες πολυαιθυλένιο. Το πάχος του υποστρώματος κάτω από το θερμό δάπεδο είναι 2 mm.
 • Πολυστυρένιο από πολυστρωματικό υλικό. Έχει διαφορετικό πάχος. Στην μπροστινή πλευρά υπάρχει μια σήμανση για την τοποθέτηση σωλήνων ενός θερμού νερού.
 • Το υπόστρωμα Tuplex. Το πάχος του προϊόντος είναι 3 mm.
 • Πολυστρωματικό υπόστρωμα με επικάλυψη lavsan. Το πάχος του προϊόντος είναι 3 mm.

Σημειώστε ότι τα υποστρώματα που παρατίθενται εδώ είναι κυρίως λεπτά. Αλλά ταυτόχρονα αυτά τα υλικά ταιριάζουν απόλυτα με τον κύριο στόχο τους. Επιπλέον, η χρήση τους καθιστά δυνατή τη μείωση του πάχους του θερμαντικού κέικ.

Πώς να επιλέξετε το σωστό

Έτσι, τώρα θα εξετάσουμε συγκεκριμένες συμβουλές για το τι πρέπει να ψάξετε όταν επιλέγετε ένα υπόστρωμα κάτω από ένα δάπεδο με ζεστό νερό. Αλλά θυμηθείτε, μην βιαστείτε για ένα προϊόν που διαφημίζεται ιδιαίτερα. Δεν είναι πάντοτε υψηλής ποιότητας. Πρώτα απ 'όλα, δώστε προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι, μετά από τη μετάβαση σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα, εξετάστε τους ακόλουθους παράγοντες που θα αναφερθούν σε αυτό το εδάφιο.

Η θερμική αγωγιμότητα είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες. Επιλέξτε το υπόστρωμα με τη χαμηλότερη θερμική αγωγιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι η μόνωση δεν θα αφήσει τη θερμική ενέργεια κάτω, αλλά θα την κρατήσει και θα την κατευθύνει προς τα πάνω. Λοιπόν, αν το προϊόν έχει ολοκληρωθεί με μια αντανακλαστική ταινία. Σε αυτή την περίπτωση, η αντανάκλαση της ενέργειας σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε τη θέρμανση του καθιστικού χώρου.

Αντοχή και αντοχή σε δυναμικά και σταθερά φορτία. Είναι συχνά δυνατό να βρεθεί ένα υπόστρωμα, το οποίο υπό την επίδραση ενός παρατεταμένου φορτίου αλλάζει το σχήμα του, για παράδειγμα, στενεύει. Κατά συνέπεια, αυτό επηρεάζει τη θερμική αγωγιμότητα. Επομένως, δώστε προσοχή στην υψηλή αντοχή και την ικανότητα να διατηρήσετε το σχήμα του. Επιπλέον, εκ των προτέρων, σκεφτείτε τι είδους φορτίο θα είναι στο δωμάτιό σας.

Η τεχνολογία σημαίνει απλότητα της εργασίας. Εάν συγκρίνετε διαφορετικά υλικά, τότε αυτός ο δείκτης είναι πολύ διαφορετικός. Η εργασία με μερικούς έχει μακρά και κουραστική. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνες που είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν. Για παράδειγμα, ένα υπόστρωμα με τα αφεντικά διαθέτει ειδικό σύστημα σύνδεσης. Επιπλέον, ορισμένα υποστρώματα είναι εύκολο να κοπούν, αφού είναι πολύ λεπτά.

Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προσοχή στην εμφάνιση ειδικών ιδιοτήτων, για παράδειγμα, ρωγμές στην μπροστινή πλευρά ή χαλάκια με ωτία. Φυσικά, αυτό απλοποιεί και επιταχύνει σημαντικά τις εργασίες εγκατάστασης. Χωρίς σήμανση, θα πρέπει να το εφαρμόσετε μόνοι σας. Για το λόγο αυτό, είναι πιθανό να σφάλλετε την τοποθέτηση του περιγράμματος.

Το κόστος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Εάν κάνετε τους σωστούς υπολογισμούς, μπορείτε να επιτύχετε μέγιστη εξοικονόμηση στην ίδια την θέρμανση. Επομένως, εάν βρείτε ένα καλό υπόστρωμα κάτω από ένα δάπεδο με ζεστό νερό σε υψηλή τιμή, τότε δεν πρέπει να εξοικονομήσετε, επειδή ένα τέτοιο σύστημα κατασκευάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν αποθηκεύσετε και αγοράσετε ένα χαμηλής ποιότητας υπόστρωμα σε μια μικρή τιμή, τότε θα έχετε υπερβάσεις κατά τη θέρμανση του δωματίου.

Φροντίστε να δώσετε προσοχή στην οικολογική συμβατότητα της μόνωσης. Κατά τη θέρμανση ενός θερμού δαπέδου, ορισμένα μονωτικά υλικά έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν επιβλαβείς ουσίες στον αέρα. Και, δεδομένου ότι το υπόστρωμα θα αντιμετωπίσει υψηλή θερμοκρασία, αυτός ο παράγοντας είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι ο ήχος μεταδίδεται μέσω του αέρα. Για το λόγο αυτό, το περπάτημα στο πάτωμα μπορεί να προκαλέσει κάποιο θόρυβο. Για το λόγο αυτό, το επιλεγμένο υπόστρωμα πρέπει να έχει απορρόφηση θορύβου.

Σημαντικό! Μερικοί υποστηρίζουν ότι το υπόστρωμα κάτω από τα θερμά δάπεδα πρέπει να είναι ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο, επειδή χύνεται μέσα στην επίστρωση και δεν έρχεται σε επαφή με τις ακτίνες του ήλιου. Επομένως, αυτό το χαρακτηριστικό δεν πρέπει να δοθεί προσοχή.

Μια άλλη σημαντική ιδιότητα είναι η στεγάνωση. Το επιλεγμένο υλικό θερμομόνωσης κάτω από το δάπεδο του θερμού νερού πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Αν το κύκλωμα νερού είναι τοποθετημένο, τότε σε περίπτωση διαρροής σωλήνων, το υλικό δεν πρέπει να επιτρέπει την υγρασία να διέρχεται. Αυτό θα εξαλείψει την πλημμύρα των ζωντανών γειτόνων από το κάτω μέρος.

Σημαντικό! Εάν το επιλεγμένο υπόστρωμα δεν έχει υψηλή στεγανοποίηση, τότε το κέικ θερμάνσεως πρέπει να έχει αυτό το στρώμα. Για παράδειγμα, η επεξεργασία του στεγανοποιητικού υλικού διεξάγεται με πάχυνση.

Έτσι, εάν επιλέγετε το υπόστρωμα για το ζεστό δάπεδο, θα καθοδηγηθείτε από αυτούς τους δείκτες, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα ποιοτικό προϊόν που θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε χρήματα. Επιπλέον, αυτό θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα για τη θέρμανση των καθισμάτων.

Συμπέρασμα

Έτσι, εδώ είμαστε και συζητήσαμε μαζί σας όλα τα χαρακτηριστικά του υποστρώματος που θα επιλέξετε για ένα δάπεδο με ζεστό νερό. Με τη σωστή επιλογή, η θέρμανση δαπέδου θα είναι πολύ αποτελεσματική. Για να θερμάνετε τα πατώματα και το δωμάτιο ως σύνολο, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλή ενέργεια. Και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στις αποδείξεις πληρωμής για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Ελπίζουμε ότι αυτό το υλικό θα ήταν χρήσιμο για εσάς. Μάθατε για το ρόλο του υποστρώματος κάτω από τη θέρμανση δαπέδου. Μοιραστείτε την εμπειρία σας με επίδοξους εγχώριους τεχνίτες σχετικά με το υπόστρωμα που έχετε επιλέξει για την τοποθέτηση ενός θερμού νερού. Η εμπειρία σας θα είναι ανεκτίμητη. Για να εδραιωθεί ολόκληρη η θεωρία, προτείνουμε να δούμε το προετοιμασμένο υλικό βίντεο.

 • Βάζετε ένα δάπεδο με ζεστό νερό με τα χέρια σας

 • Ζεστό δάπεδο Εθνικές κριτικές άνεσης

 • Υπαίθρια δάπεδα

 • Θερμορυθμιστές για ενδοδαπέδια θέρμανση

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

70 + = 76

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map