Πέτρα καλά

Πέτρα καλά

Πολλοί ιδιοκτήτες προαστιακών περιοχών δημιούργησαν πηγάδια διαφόρων τύπων στην περιοχή τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν απαιτεί πάντοτε εξωτερικό φινίρισμα. Συνήθως, απαιτούνται διακοσμητικά εξαρτήματα κατά την εγκατάσταση φρεατίου. Μια ειδική κατοικία χτίζεται γι 'αυτόν. Ένα πηγάδι φυσικής πέτρας χτίζεται με τα χέρια του αρκετά γρήγορα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κατανοήσετε το έργο της τεχνολογίας.

Τι είναι ένα σπίτι;

Ένα πηγάδι στο οποίο υπάρχει ένας άξονας είναι μια κατασκευή, κάτω από την οποία ένα λάκκο ενός ορισμένου βάθους είναι σκαμμένο. Συνήθως δεν διαφέρει στην εξωτερική έκκληση. Τα σπίτια πρέπει να κατασκευαστούν για να δημιουργήσουν την απαραίτητη προστασία του ορυχείου από τη βρωμιά και τα υπολείμματα.

Συμβουλές! Το πηγάδι της σπηλιάς τελειώνει με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία για να διακοσμήσει το σχεδιασμό της τοποθεσίας.

Κατά την επιλογή υλικού για το πηγάδι, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτά τα υλικά:

 • Τούβλο.
 • Αεριωμένο σκυρόδεμα. Επίσης για την κατασκευή του σπιτιού του φρέατος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρόμοια υλικά που έχουν παρόμοιες ιδιότητες.
 • Τα μπλοκ αφρού.
 • Το δέντρο. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή κατοικιών για πηγάδια. Όταν χρησιμοποιείτε ξύλο, δεν απαιτείται πρόσθετη επένδυση του σπιτιού.
 • Σήμερα τα πέτρινα πηγάδια είναι πολύ δημοφιλή. Διακρίνονται από μεγάλη αντοχή και αντοχή.

Όταν επιλέγετε ένα πέτρινο φινίρισμα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοια υλικά: κελύφη βράχου, χαλαζίτη και σχιστόλιθο.

Συμβουλές! Για να στεγαστεί σωστά εδώ και πολλά χρόνια, πρέπει να επιλέξετε υλικά που μπορούν να αντέξουν σε ισχυρές αλλαγές θερμοκρασίας.

Μπορείτε να επιβάλλετε ένα πηγάδι με διάφορα υλικά:

 • πλαισιωτική ή πλαστική - αυτή η λύση θα κάνει το σπίτι μοντέρνο και πρωτότυπο?
 • τεχνητή ή φυσική πέτρα - Αυτή η επιλογή φινιρίσματος γίνεται πιο δημοφιλής.
 • διακοσμητικό γύψο - μια εξαιρετική λύση κατά την επιλογή ενός υλικού τελικής επεξεργασίας.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα τα τελευταία χρόνια είναι η ολοκλήρωση του φρέατος με πέτρα.

Χαρακτηριστικά και ιδιότητες του υλικού

Οι πέτρες, ανεξάρτητα από το τεχνητό ή φυσικό, διαφέρουν σε παρόμοια χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η μάζα τέτοιων προϊόντων είναι διαφορετική. Η πιο σοβαρή φυσική συσσωμάτωση. Επιπλέον, κοστίζει πολύ πιο διακοσμητική πέτρα.

Συμβουλές! Εξωτερικά, τα τεχνητά προϊόντα μοιάζουν με ένα φυσικό συσσωμάτωμα. Η αγορά τους θα είναι μια αποδοτική λύση όσον αφορά την εξοικονόμηση κόστους.

Πλεονεκτήματα τεχνητών πλακών:

 • Το υλικό είναι πολύ ισχυρό, που σας επιτρέπει να αντέξετε τις διάφορες επιδράσεις και το βάρος των πρόσθετων διακοσμητικών στοιχείων (για παράδειγμα, πλαστά προϊόντα).
 • Ανθεκτικότητα του υλικού διασφαλίζει τη λειτουργικότητα της λειτουργίας του για τουλάχιστον 10 χρόνια. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η σωστή εγκατάσταση του υλικού.
 • Υψηλή αντοχή στην υγρασία. Μια φυσική πέτρα έχει μια επιφάνεια που δεν είναι ικανή να απορροφά την υγρασία και να αλλάζει την εμφάνισή της. Όταν το υγρό πέσει, το υλικό μπορεί να σκουριάζει λίγο, αλλά μετά το στέγνωμα, το αρχικό χρώμα επιστρέφει. Προστατέψτε τη διακοσμητική πέτρα με ένα ειδικό εργαλείο.
 • Υλικό είναι πρακτικό λειτουργία. Δεν απαιτεί προσεκτική φροντίδα.
  Συμβουλές! Μερικές φορές η πέτρα γύψου απορροφά την υγρασία. Για να αποφευχθεί αυτό, η επιχρισμένη επιφάνεια πρέπει να είναι βερνικωμένη.
 • Αντοχή στην φθορά Το υλικό που χρησιμοποιείται για να τελειώσει το πηγάδι είναι αρκετά υψηλό. Η επιφάνεια και η υφή της πέτρας δεν αλλάζει κατά τη λειτουργία.
 • Αντοχή στη φωτιά. Το υλικό αυτό δεν καίγεται και δεν αντιδρά στις υψηλές θερμοκρασίες.
 • Αντίσταση παγετού. Η πέτρα δεν χάνει τις ιδιότητές της υπό την επίδραση χαμηλών θερμοκρασιών. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται συχνά στην εξωτερική διακόσμηση.
 • Το υλικό μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να πληρούται είναι ότι πρέπει να είναι επίπεδη.

Τα τεχνητά προϊόντα μπορούν να κατασκευαστούν σε σχήμα πιάτου, οπότε μην χτίζετε από αυτά τον σχεδιασμό του σπιτιού, γιατί θα είναι αρκετά εύθραυστο. Λόγω του εξωτερικού φινιρίσματος, η δομή μπορεί να είναι καλά μονωμένη. Για να τοποθετήσετε ένα πηγάδι με μια πέτρα, θα πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά της διαδικασίας εγκατάστασης.

Φυσική πέτρα

Φυσική πέτρα έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για να τελειώσει φρεάτια που έχουν οποιοδήποτε σχέδιο. Μπορεί να έχει οποιαδήποτε μεγέθη και σχήματα. Για παράδειγμα, η πέτρα λατομείου χρησιμοποιείται για το φινίρισμα των τοίχων της δομής. Υπάρχουν επίσης προϊόντα από πλακάκια, η τοποθέτηση των οποίων στην επιφάνεια είναι αρκετά απλή.

Συμβουλές για την επιλογή:

 • Για να εγκαταστήσετε πέτρα λατομείου είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα υπόβαθρο κάτω από αυτό. Είναι χτισμένο κατά μήκος της περιμέτρου του πηγαδιού σε κάποια απόσταση από το λάκκο. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε μια βάση 30 cm από το πηγάδι.
 • Το θεμέλιο είναι κατασκευασμένο σε μονολιθικό ή στήλη. Η επιλογή γίνεται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του εδάφους.

Συμβουλές! Οποιοδήποτε έδαφος πρέπει να εγκαταστήσει ένα θεμέλιο πασσάλων.

Πολύ συχνά, χρησιμοποιούνται για την εξωτερική φινίρισμα του πηγαδιού, ψαμμίτη, γρανίτη και βράχος. Τέτοια υλικά πρέπει να τοποθετηθούν σε τοίχο από τούβλο ή σκυρόδεμα. Είναι κατασκευασμένα με τη μορφή πλακών. Η επιφάνεια των τοίχων πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά πριν από την εγκατάσταση.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Πριν από την επένδυση του φρεατίου με φυσική πέτρα, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η δομή. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο βάρος του υλικού. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα ενισχυτικό πλέγμα στην επιφάνεια, το οποίο θα στερεώσει με ασφάλεια τις πλάκες φινιρίσματος.

Χαρακτηριστικά προετοιμασίας επιφάνειας:

 • Το πλαίσιο ενίσχυσης είναι τοποθετημένο με κονίαμα σκυροδέματος.
 • Εφαρμόστε το κονίαμα με τον ίδιο τρόπο όπως και ο σοβάς.
 • Στη διαδικασία χρήσης του επιπέδου του κτιρίου και της σπάτουλας.

Ο χρόνος μετά την οποία το διάλυμα στεγνώνει τελείως μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε το αστάρι και μόνο στη συνέχεια να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της φυσικής πέτρας.

Συμβουλές! Εάν η επιφάνεια επί της οποίας συναρμολογείται το φυσικό συσσωμάτωμα έχει κατασκευαστεί από τούβλα οικοδόμησης, δεν είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω ο τοίχος.

Τοποθέτηση σε στοίβα

Οι εργασίες σχετικά με την επένδυση του φρέατος με ένα φυσικό συσσωμάτωμα είναι αρκετά απλές. Η διαδικασία έχει πολλά χαρακτηριστικά:

 • Μόνο κονίαμα που δεν εκτίθεται σε κλιματολογικούς και καιρικές συνθήκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εργασία.
 • Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα σκυροδέματος. Αν η λύση είναι πολύ παχιά, υπάρχει μια παραλλαγή του φλοιού πλακιδίων.

Λαμβάνοντας υπόψη τέτοια χαρακτηριστικά της εγκατάστασης φυσικής πέτρας, είναι δυνατό να εκτελέσετε την πρόσοψη του φρέατος αρκετά γρήγορα.

Διακοσμητική πέτρα για πηγάδι

Ένα τέτοιο υλικό μοιάζει με μια φυσική πέτρα αρκετά έντονα. Μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Η εγκατάσταση των διακοσμητικών στοιχείων στην επιφάνεια είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι στην περίπτωση του φυσικού συσσωματώματος. Αυτό οφείλεται στη μικρή μάζα του.

Η λεπτότητα της τοποθέτησης μιας φυσικής πέτρας:

 • Οι πέτρες συνδέονται με μια επίπεδη, καλά προετοιμασμένη επιφάνεια.
 • Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη οδηγία, σύμφωνα με την οποία εκτελούνται διάφορες ενέργειες. Η τεχνητή πέτρα είναι συνήθως κατασκευασμένη από ακρυλικό, γύψο, άμμο και συνθετικά υλικά.

Συμβουλές! Για την εξωτερική εργασία πρέπει να χρησιμοποιείται πέτρα γύψου, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαθέτει ειδικό προστατευτικό στρώμα. Απορροφά την υγρασία αρκετά καλά και μπορεί επίσης να παραμορφωθεί υπό μηχανική δράση.

Διαδικασία τοποθέτησης

Όλες οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης φυσικής πέτρας πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο σύνολο υλικών. Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το σετ:

 • Συγκολλητική σύνθεση για κεραμικά, που χρησιμοποιείται για εξωτερική διακόσμηση.
 • Επίπεδο, το οποίο εξασφαλίζει την ομαλή εγκατάσταση κάθε μέρους.
 • Κόφτης πλακιδίων, που κόβει μια τεχνητή πέτρα γρήγορα και εύκολα.
 • Σπάτουλα, που επιτρέπει την εφαρμογή της λύσης στην επιφάνεια.

Οι αρχές της τοποθέτησης μιας τεχνητής πέτρας σε ένα σπίτι για ένα πηγάδι είναι πολύ παρόμοιες με την εγκατάσταση ενός φυσικού συσσωματώματος.

Πρόσθετο φινίρισμα

Δεδομένου ότι το χώμα είναι σχεδόν πάντα υγρό σε όλη την περίμετρο του φρέατος, είναι απαραίτητο να οικοδομηθεί ένα πρότυπο εδάφους. Μπορεί να γίνει με 2 τρόπους - χύνοντας και χύνοντας σκυρόδεμα. Είναι απαραίτητο να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποιο θα είναι το πάγο.

Η επιλογή πρέπει να γίνει υπέρ υλικών που δεν είναι ικανά να απορροφούν υγρασία. Είναι καλύτερα, εάν το διαθέσουν αποτελεσματικά. Πάνω απ 'όλα για αυτό το σκοπό έρχονται βότσαλα, καθώς και χαλίκι και χαλίκι. Τέτοιες πέτρες μπορεί να διαφέρουν στο χρώμα.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πέτρες όταν διακοσμούν το έδαφος γύρω από τη δομή. Αυτό όχι μόνο θα απομακρύνει την υγρασία, αλλά θα κάνει και την εμφάνιση του πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Συμβουλές επαγγελματιών

Για τον πηλό το πηγάδι με μια πέτρα με τα χέρια σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τη σειρά της εργασίας. Η τεχνολογία είναι αρκετά απλή, ωστόσο, κατά το σχεδιασμό μιας δομής, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε φυσική πέτρα. Συνήθως συλλέγεται με το χέρι, αλλά μπορείτε να το αγοράσετε. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε επίπεδες πέτρες που έχουν μεγέθη από 8 έως 12 cm. Αυτοί οι δείκτες θα τους επιτρέψουν να κρατήσουν καλύτερα στην επιφάνεια των τοίχων της δομής.

Το τσιμέντο για κονίαμα πρέπει να είναι μάρκα M400. Επίσης, για τη λύση, απαιτείται άμμος σταδιοδρομίας. Στο νερό, το οποίο θα διαλύεται στη σύνθεση, είναι απαραίτητο να προσθέσετε κόλλα PVA. Αυτό θα κάνει την λύση πιο ανθεκτική και ανθεκτική.

Μην απλώσετε όλες τις πέτρες ταυτόχρονα. Κάτω από το βαρύ φορτίο μπορεί να κολυμπήσει. Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να στοιβάζετε περισσότερες από 15 πέτρες κάθε φορά. Μετά από κάθε συσσώρευση, περιμένετε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι πέτρες. Με αυτήν την προσέγγιση, θα έχετε ένα ομαλό και ισορροπημένο φινίρισμα.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι οι γραμμές της λύσης πρέπει να αφαιρεθούν, χωρίς να περιμένουμε να στεγνώσουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά το σκούπισμα θα είναι αρκετά δύσκολο. Οι ραφές πρέπει να σκουπιστούν αμέσως. Για αυτό, μπορείτε να πάρετε ένα πυκνό σφουγγάρι ή σπάτουλα.

Αφού τελειώσετε το πηγάδι, θα πρέπει να το επεξεργαστείτε με μια ειδική λάκα. Αυτό θα δώσει στην επιφάνεια μια λάμψη και μια επίδραση υγρής πέτρας. Χάρη σε αυτό το σχεδιασμό του πηγάδι, τα μονοπάτια κήπων θα δούμε αποτελεσματικά στον κήπο.

Συμπεράσματα

Όταν ολοκληρώνετε το πηγάδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τεχνητή όσο και φυσική πέτρα. Συνήθως επιλέγονται για αυτό το σκοπό ψαμμίτες, πετρώματα και γρανίτες. Είναι ελκυστικές και έχουν πολλές θετικές ιδιότητες. Κατά τη διακόσμηση ενός πηγάδι, πρέπει να λάβουμε υπόψη τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού τοπίου. Αυτό θα κάνει το σχέδιο πιο πρωτότυπο.

 • Πιο ζεστό από τον κύλινδρο αερίου με τα χέρια σας

 • Swing κήπος + φωτογραφία

 • Μεταλλική βάση με κουτιά άμμου

 • Σφυρήλατοι πάγκοι και πάγκοι

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 − = 45

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map