Θέρμανση της σοφίτας

Θέρμανση της σοφίτας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ελεύθερη περιοχή της σοφίτας με διαφορετικούς τρόπους. Οι χρόνοι, όταν ο χώρος αυτός χρησίμευσε ως αποθήκη για την αποθήκευση περιττών αντικειμένων, γίνονται αντικείμενο του παρελθόντος. Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών προτιμούν να εξοπλίζουν μια άνετη σοφίτα κάτω από τη στέγη και να εξοπλίζουν έναν επιπλέον χώρο διαβίωσης εκεί. Για να το μετατρέψετε σε πραγματικότητα, πρέπει να μονώσετε την οροφή. Ποιο υλικό είναι βέλτιστο για αυτούς τους σκοπούς και ποια είναι η διαδικασία της μονώσεως της σοφίτας, περιγράφεται λεπτομερώς.

Χαρακτηριστικά αφρού πολυουρεθάνης

Για την ποιοτική θέρμανση της σοφίτας πρέπει να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά του χρησιμοποιούμενου υλικού. Όσον αφορά την περιβαλλοντική ασφάλεια, ο αφρός πολυουρεθάνης κατέχει ηγετική θέση μεταξύ άλλων θερμομονωτικών συσκευών. Στη διαδικασία της περαιτέρω λειτουργίας, δεν έχει βλαβερές συνέπειες για το σώμα των ανθρώπων στην αίθουσα. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ΔΕΗ στην επιλογή ενός μονωτικού υλικού για μονωτική ατμόσφαιρα είναι ο υψηλός βαθμός πρόσφυσης. Συντηρείται τέλεια σε οποιοδήποτε υλικό, είτε είναι οπλισμένο σκυρόδεμα, ξύλο ή μέταλλο. Η εξαίρεση είναι οι επιφάνειες πολυαιθυλενίου και φθοριοπλαστικής, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να συναντήσουμε τέτοια σοφίτα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της σοφίτας.

Ο αφρός πολυουρεθάνης χρησιμοποιείται για την μόνωση της σοφίτας σε υγρή κατάσταση. Μετά από επαφή με την κατεργασμένη επιφάνεια, παγώνει για αρκετά λεπτά. Λόγω της διαδικασίας ψεκασμού, η δομή του αφρού πολυουρεθάνης αποκτάται πορώδης, έτσι ώστε το κορεσμένο με αέρα μονωτικό υλικό να διατηρεί τέλεια τη θερμότητα. Η κυψελοειδής αφρώδης δομή αφρού πολυουρεθάνης καθορίζει τις χαρακτηριστικές της ιδιότητες:

 • Αντοχή στο νερό.
 • εμποδίζει τη διείσδυση ατμών.
 • Υψηλός βαθμός ηχομόνωσης.
 • χαμηλό επίπεδο ευφλεκτότητας (το υλικό χωρίζεται σε 3 ομάδες: αυτοσβενές, δύσκολο να καεί και ελάχιστα εύφλεκτο).

Ο αφρός πολυουρεθάνης του θερμομονωτικού υλικού είναι ανθεκτικός στους μύκητες και τους μύκητες και επίσης δεν παρουσιάζει δραστηριότητα όταν έρχεται σε επαφή με επιθετικά χημικά. Αυτό δεν υπόκειται στην επίδραση οξέος, αλκαλίων, διαλύτη, βενζίνης και ελαίων, δεν προκαλεί τη διάβρωση του μετάλλου. Το εύρος διακυμάνσεων της θερμοκρασίας, στο οποίο το υλικό διατηρεί τις χαρακτηριστικές του ιδιότητες, κυμαίνεται από -150oС έως +150oΓ.

Προσοχή! Όταν η σοφίτα είναι μονωμένη με αφρό πολυουρεθάνης, δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον εφαρμογή ατμού και στεγανοποίησης.

Χαρακτηριστικά της PPU

Η απόφαση να οργανωθεί η μόνωση του σοφίτα με PPU δίνει μια σειρά από πλεονεκτήματα:

 • Ποιοτική πρόσφυση με οποιαδήποτε επιφάνεια.
 • Το πάχος του στρώματος μόνωσης ποικίλλει ανάλογα με την επίδραση των σχετικών παραγόντων.
 • Οι ελάχιστες απώλειες θερμότητας προσφέρουν μείωση του κόστους θέρμανσης.
 • Ο αφρός πολυουρεθάνης, που χρησιμοποιείται ως μόνωση της σοφίτας, συμβάλλει στην ενίσχυση της ακαμψίας της οροφής.
 • Η απώλεια χώρου κατά τη χρήση του PUF ελαχιστοποιείται, καθώς το στρώμα έχει ένα ελάχιστο πάχος, το οποίο είναι ανέφικτο όταν επιλέγουμε άλλους μονωτήρες.
 • Η εφαρμογή αφρού πολυουρεθάνης είναι δυνατή σε οποιεσδήποτε δυσπρόσιτες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων μεταξύ των δοκών και δοκών της κατασκευής οροφής.
 • Η ηχομόνωση της σοφίτας, όπου η μόνωση παράγεται από αφρό πολυουρεθάνης, είναι σε υψηλό επίπεδο.
 • Ο αφρός πολυουρεθάνης δεν υπόκειται σε παραμόρφωση, δηλ. μετά τη σοφίτα της σοφίτας δεν καταρρέει, δεν πρήζεται, η συρρίκνωση απουσιάζει εντελώς.
 • Οι κατασκευαστές εγγυώνται μια ελάχιστη περίοδο λειτουργίας για ένα τέταρτο του αιώνα.
 • Η μέθοδος του ψεκασμού συμβάλλει στην οικονομική κατανάλωση του υλικού και, συνεπώς, μειώνει το κόστος της σοφίτας.
 • Στη διαδικασία λειτουργίας ο μονωτήρας θερμότητας PPU δεν εκπέμπει τοξικά αναθυμιάσεις ή απλά δυσάρεστη οσμή.

Σημαντικό! Ο υγρός αφρός πολυουρεθάνης παρέχει το σχηματισμό μονολιθικής επίστρωσης χωρίς ραφή για θερμομόνωση της σοφίτας λόγω της καλής πλήρωσης όλων των ρωγμών και κοιλοτήτων της επεξεργασμένης επιφάνειας.

Τα πολλαπλά πλεονεκτήματα του αφρού πολυουρεθάνης συνοδεύονται από ορισμένα μειονεκτήματα. Το κλειδί είναι η υψηλή τεχνολογική διαδικασία. Η μόνωση της σοφίτας με τη χρήση αφρού πολυουρεθάνης δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη διαθεσιμότητα ειδικού εξοπλισμού. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς κατά την ανάμιξη εξαρτημάτων ή τον ψεκασμό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της επίστρωσης θερμομόνωσης. Επίσης, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στις ιδιότητες της PPU να τσιγαριστεί κάτω από την επίδραση της φωτιάς.

Τεχνολογία θερμικής μόνωσης

Πριν προχωρήσετε απευθείας στη ζεστασιά της σοφίτας, πρέπει να οργανωθούν οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες.

Προετοιμασία των χώρων

Αποφύγετε την υποβάθμιση της ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια της ζεστασιάς της σοφίτας θα βοηθήσει τα παρακάτω βήματα:

 • Όλα τα αντικείμενα και τα έπιπλα θα πρέπει να μετακινούνται σε ασφαλέστερο χώρο. Η διαδικασία της μόνωσης του σοφίτα πρέπει να γίνεται σε ένα κενό δωμάτιο.
 • Το γυαλί παραθύρων μπορεί επίσης να καταστραφεί από αφρό υγρού αφρού, έτσι ώστε να είναι κλεισμένα με ένα πανί ή να καλύπτονται με μια μεμβράνη.
 • Παρόμοιες ενέργειες γίνονται με την πόρτα, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθεί ο αφρός πολυουρεθάνης από την επιφάνεια οποιουδήποτε αντικειμένου.

Ένα σημαντικό στάδιο είναι ο καθαρισμός των τοίχων και της οροφής από την παλιά επίστρωση. Εάν το τελειωτικό υλικό υπό μορφή ραφιών ή μοριοσανίδων βρίσκεται σε αξιοπρεπή κατάσταση, δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Για να αυξήσετε την πρόσφυση του αφρού πολυουρεθάνης στην επιφάνεια, πρέπει να απαλλαγείτε από όλα τα συντρίμμια, τη βρωμιά και τη σκόνη.

Συμβουλή! Συνιστάται η μόνωση να είναι μονωμένη πριν ξεκινήσει η εργασία στην εσωτερική επένδυση του σπιτιού. Αυτό θα μειώσει το επίπεδο σκόνης στο δωμάτιο.

Απαραίτητα εργαλεία και υλικά

Εάν σχεδιάζεται να γίνει η μόνωση του σοφίτα, είναι απαραίτητο να φροντίσετε για τη διαθεσιμότητα όλων των στοιχείων, μεταξύ των οποίων:

 • δύο δοχεία για υγρό αφρό πολυουρεθάνης και νερό.
 • ένα πιστόλι ψεκασμού.
 • Φόρμες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των υποδημάτων και των γαντιών.
 • προστατευτικός εξοπλισμός με τη μορφή μάσκας ή αναπνευστήρα ·
 • κουρέλι και σπάτουλα για τον καθαρισμό των εσωτερικών επιφανειών της σοφίτας.
 • βούρτσα και βαφή για να καλύψει αφρό πολυουρεθάνης.

Είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις πληροφορίες σχετικά με τις κύριες δράσεις για όλα τα στάδια της διαδικασίας μονώσεων σοφίτας. Λόγω της πολυπλοκότητας της τεχνολογικής διαδικασίας, οι εργασίες για τη μόνωση με αφρό πολυουρεθάνης είναι καλύτερα να ανατίθενται σε επαγγελματίες. Η χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού εγγυάται ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί κατά την ανεξαρτησία του έργου.

Διαδικασία εφαρμογής αφρού πολυουρεθάνης

Η προσέλκυση στη διαδικασία του ψεκασμού αφρών πολυουρεθάνης δεν θα είναι δαπανηρή. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα βελτιωμένων συσκευών θα επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική διαδικασία της σοφίτας. Το πρώτο σημαντικό σημείο είναι να προσδιοριστεί το απαιτούμενο πάχος στρώσης. Οι θερμικοί υπολογισμοί λαμβάνουν υπόψη τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και το πάχος των τοίχων, από ποιο υλικό κατασκευάζονται και ποιες ιδιότητες διαθέτουν.

Προσοχή! Κατά τον προσδιορισμό του πάχους, είναι σημαντικό να μην αποκτάται σημείο δρόσου στο όριο του υλικού διαπερατό από ατμούς του τοιχώματος και του στρώματος αφρού πολυουρεθάνης. Το σημείο δρόσου πρέπει αναγκαστικά να βρίσκεται εκτός των ορίων της διαπερατής από ατμούς στρώσης.

Το μέσο πάχος του στρώματος για τη μονωτική σοφίτα είναι 10-15 cm. Είναι επιθυμητό να παραχθεί ένα μονό στρώμα αφρού πολυουρεθάνης. Αν είναι απαραίτητο, σχηματίζετε ένα παχύτερο στρώμα, ο ψεκασμός πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια.

Μια σημαντική προϋπόθεση είναι μια ποιοτικά προετοιμασμένη επιφάνεια, πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Το υπόβαθρο θερμοκρασίας στη σοφίτα κατά τη διάρκεια της μόνωσης πρέπει να είναι από 10 έως 15oΓ. Το επόμενο σημείο που χρήζει προσοχής είναι το επίπεδο υγρασίας. Η υπέρβαση των επιτρεπόμενων παραμέτρων θα προκαλέσει το σχηματισμό φυσαλίδων ή ανοικτούς πόρους από αφρό πολυουρεθάνης, μερικές φορές υπάρχει ξεφλούδισμα του υλικού.

Η τεχνολογία της θερμομόνωσης στη σοφίτα της PPU έχει ορισμένες ομοιότητες με τη διαδικασία για την εφαρμογή χρώματος από ένα πιστόλι ψεκασμού:

 • Οι κινήσεις του όπλου μεταφέρονται από κάτω προς τα πάνω.
 • βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μια ομοιόμορφη εφαρμογή: το στρώμα αφρού πολυουρεθάνης δεν πρέπει να έχει προεξοχές και κοιλότητες.
 • για την προστασία από τις επιβλαβείς επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας, συνιστάται η επεξεργασία της PPU με βαφή στο τέλος της διαδικασίας θερμομόνωσης.

Οι αποχρώσεις της διαδικασίας

Οι εργασίες στη μόνωση της σοφίτας πραγματοποιούνται με την υποχρεωτική τήρηση των προληπτικών μέτρων. Ο εργαζόμενος πρέπει να εκτελέσει τη διαδικασία του ψεκασμού σε φόρμες, που προστατεύει το σώμα από χημική επίθεση. Εάν δεν υπάρχει εξειδικευμένο κοστούμι, χρησιμοποιήστε προστατευτικό ρουχισμό με παρόμοιες ιδιότητες, συμπληρώνοντάς το με παπούτσια, γάντια, προστατευτικά γυαλιά και αναπνευστήρα.

Όταν συνδέετε δύο εξαρτήματα αφρού πολυουρεθάνης πριν από την έναρξη της εργασίας, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί ακριβής αναλογία 1: 1. Το δεύτερο σημαντικό σημείο είναι η προσεκτική ανάμιξη. Η αύξηση του όγκου οποιουδήποτε συστατικού ή η ανομοιογενής μάζα θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή των ποιοτικών χαρακτηριστικών της μόνωσης.

Ανάλογα με το σκοπό της σοφίτας, η μόνωση πραγματοποιείται με δύο τρόπους. Με την περαιτέρω λειτουργία του ως κτίριο κατοικιών, η μόνωση με αφρό πολυουρεθάνης παράγεται στο σοφίτα, η οροφή εκτίθεται αποκλειστικά στην επεξεργασία. Ο αφρός πολυουρεθάνης ψεκάζεται μεταξύ των ξύλινων υστερήσεων. Σε άλλες περιπτώσεις, το στρώμα μόνωσης ψεκάζεται στην επιφάνεια του δαπέδου. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να φροντίσουμε για την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού.

 • Θερμομόνωση δαπέδου

 • Μόνωση στέγης με αφρό πολυουρεθάνης

 • Εγκατάσταση δοκών στην οροφή του σπιτιού

 • Κατασκευή των αιωρούμενων δοκών

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

90 − = 87

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map