Βιτρώ από γυαλί

Βιτρώ από γυαλί

Κάτω από τη βαφή γυαλιστερού υαλοπίνακα νοείται η δημιουργία μιας διαφανούς κατασκευής πρόσοψης, η οποία είναι κατασκευασμένη από διπλά τζάμια. Το τζάμι σας επιτρέπει να κάνετε την πρόσοψη του κτιρίου πιο όμορφη και να επιλέξετε μία από τις πολλές επιλογές σχεδίασης.

Γενικές πληροφορίες

Οι υαλοπίνακες υαλοπινάκων πραγματοποιούνται σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση τυποποιημένων παραθύρων. Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι τα παράθυρα ή τα ανοίγματα. Με βιτρό, μπορείτε να δώσετε στο κτίριο ένα διαφορετικό σχήμα. Κάθε κατασκευή, η πρόσοψη της οποίας είναι κατασκευασμένη από γυάλινες κατασκευές, γίνεται πιο σύγχρονη και αρχίζει να ξεχωρίζει μεταξύ άλλων κτηρίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών αρχίζουν να δημιουργούν κτίρια σε μοντέρνο στυλ, με βιτρό φόδρες.

Οι υαλοπίνακες μπορούν να είναι είτε πλαισιωμένοι είτε χωρίς πλαίσιο. Οι γυάλινες κατασκευές αποτελούνται από τα ακόλουθα υλικά:

 • γυαλί?
 • πολυανθρακικό;
 • πλαστικό;
 • χάλυβα;
 • δέντρο.

Για να αποφασίσετε εάν είναι απαραίτητο να παράγετε βιτρό, αξίζει να εξετάσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα από βιτρό

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 1. Οικονομικό. Αυτός ο τύπος διακοσμήσεων προσόψεων απαιτεί λιγότερο χρόνο και απαιτεί λιγότερα χρήματα. Οι γυάλινες κατασκευές είναι φθηνότερες από άλλους τύπους πρόσοψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε φωτισμό, καθώς κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τα δωμάτια θα είναι καλά φωτισμένα.
 2. Αντοχή της δομής. Η ζωή των προϊόντων αλουμινίου είναι περίπου 70 χρόνια. Το ίδιο ποσό μπορεί να αντέξει το γυαλί. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το γυαλί βιτρώ μπορούν να αντέξουν τις επιπτώσεις της υγρασίας και άλλων εξωτερικών παραγόντων.
 3. Αντοχή. Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του γυαλιού δεν φαίνεται αρκετά αξιόπιστος, το triplex μπορεί να αντέξει ένα σοκ βάρους μέχρι 80 κιλά. Τέτοια φορτία ουσιαστικά δεν επηρεάζουν ποτέ τέτοιες δομές. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν χρησιμοποιούνται κτιριακές προσόψεις χρησιμοποιείται συνήθως θωρακισμένο γυαλί, το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο να σπάσει. Για το μπαλκόνι είναι κατάλληλα και φθηνότερα προϊόντα.
 4. Μετάδοση φωτός. Κατά την εγκατάσταση των γυάλινων πάνελ στο δωμάτιο διεισδύει σχεδόν 2 φορές περισσότερο φως από ό, τι κατά την εγκατάσταση των τυποποιημένων παραθύρων. Αυτό σημαίνει ότι τα τζάμια από βιτρό μπορούν να κάνουν την διαμονή σας σε ένα τέτοιο κτίριο πιο άνετη.
 5. Απλότητα επισκευής. Για να αντικαταστήσετε το κατεστραμμένο γυαλί, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα νέο πίνακα χωρίς να αποσυναρμολογήσετε ολόκληρο το σύστημα. Χάρη στην ικανότητα να αφαιρέσετε οποιοδήποτε στοιχείο, η διαδικασία φροντίδας του γυαλιού είναι αρκετά απλή.
 6. Χαρακτηριστικά υψηλής θερμομόνωσης. Όταν εγκαθίστανται υαλοπίνακες διπλού υαλοπίνακα, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν από σοβαρούς παγετούς και να αποτρέψουν την απώλεια θερμότητας από το δωμάτιο.
 7. Καλή μόνωση. Λόγω του ότι τα παράθυρα με διπλά τζάμια είναι απολύτως σφραγισμένα, ακούγονται σχεδόν ακούγοντες εσωτερικοί χώροι, οι οποίοι διαδίδονται γύρω από το κτίριο. Τέτοια προϊόντα χρησιμοποιούνται συχνά για μπαλκονόπορτες. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε τα υπόλοιπα πιο άνετα.
 8. Ευκολία κατασκευής. Λόγω της ευκολίας των υαλοπινάκων υαλοπινάκων μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και σε ερειπωμένα κτίρια.
 9. Πυρασφάλεια. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία χρωματισμένου γυαλιού δεν καίγονται και δεν καπνίζουν όταν εμφανίζεται πυρκαγιά.
 10. Ποικιλία τύπων δομών. Οι γυάλινες κατασκευές μπορούν να επιλεγούν για διαφορετικούς τύπους κτιρίων, ανεξάρτητα από το σχήμα τους.
 11. Πολλά χρώματα. Οι γυάλινες δομές μπορεί να είναι διαφανείς, σκοτεινές ή έγχρωμες. Μπορείτε να επιλέξετε ως χρωματισμένο γυαλί, και διαφανή σχέδια, το προφίλ του οποίου είναι βαμμένο σε μια συγκεκριμένη απόχρωση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το γυάλινο κτίριο ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα κτίρια και φαίνεται πιο ελκυστικό.

Μειονεκτήματα

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την αστάθεια με σημαντικό φορτίο ανέμου, καθώς και κατά τη διάρκεια της σεισμικής δραστηριότητας του εδάφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τέτοια κτίρια θα είναι άβολα για τους ανθρώπους που φοβούνται τα ύψη. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η ανάγκη για συνεχή καθαρισμό του γυαλιού, καθώς η βρωμιά στην επιφάνεια του γυαλιού είναι πιο ορατή.

Παρά τις αδυναμίες, τα βιτρώ των προσόψεων από βιτρό παράγονται όταν διακοσμούν τα κτίρια γραφείων και τα κτίρια κατοικιών.

Τύποι συστημάτων ανά τύπο συνημμένου

Όλα τα συστήματα χρωματισμένης υάλου χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • διαρθρωτικές ·
 • ράβδος-και-δοκός?
 • ψευδο-τζάμι?
 • ημι-δομική?
 • επίπεδη.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου βιτρώ εξαρτάται από τις συνθήκες χρήσης και τις απαιτήσεις για συστήματα παραθύρων.

Άκαμπτο τζάμι

Τέτοια παράθυρα από βιτρό είναι ένα σχέδιο από κάθετα ράφια στα οποία προσαρτώνται οριζόντιες εγκάρσιες ράβδοι. Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος περιλαμβάνουν:

 1. Υψηλή θερμομόνωση. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει την παραγωγή χρωματισμένων προσόψεων σε περιοχές όπου υπάρχουν σοβαροί παγετοί το χειμώνα.
 2. Ευκολία εγκατάστασης.
 3. Αντικατάσταση προφίλ αλουμινίου.
 4. Δυνατότητα αλλαγής της κατεύθυνσης των ραφιών και των ραβδώσεων. Εξαιτίας αυτού, με τη βοήθεια των συστημάτων αυτών μπορεί να παράγει βιτρό προσόψεις δεν είναι μόνο επίπεδες επιφάνειες, αλλά και να δημιουργήσει ένα σχήμα κώνου κορυφές της γνώσης, καθώς και για τη σύνδεση με το σχεδιασμό των κτιρίων κλίση.

Ημι-δομικά υαλοστάσια

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του ημικατεργασμένου υαλοπίνακα είναι η χρήση σφαιριδίων υαλοπινάκων για τη σφράγιση της μονάδας γυαλιού στη δομή του προφίλ. Στα κλασικά συστήματα ραφιών και δοκών, γι 'αυτό χρησιμοποιούνται μαζικές επικαλύψεις.

Πλεονεκτήματα τέτοιων υαλοπινάκων περιλαμβάνουν την υψηλή αξιοπιστία των συστημάτων, χάρη στα οποία δημιουργούνται παράθυρα διπλών υαλοπινάκων διαστάσεων. Το πλάτος και το ύψος μπορούν να φτάσουν τα 3000 mm. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η δυνατότητα εγκατάστασης ανοίγματος παραθύρων διαφόρων μεγεθών. Τέτοια συστήματα φαίνονται εύκολα, έτσι συχνά εγκαθίστανται σε βαριές κατασκευές.

Δομικά υαλοπίνακα

Αυτός ο τύπος υαλοπινάκων είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση οικιστικών κτιρίων, επιχειρηματικών κέντρων, καταστημάτων και δημόσιων κτιρίων. Το δεδομένο σύστημα στερέωσης των παραθύρων με διπλά τζάμια επιτρέπει τη δημιουργία επιφανειών στις οποίες δεν είναι ορατά στοιχεία πίεσης. Χάρη σε αυτό, τα κτίρια φαίνονται πιο κομψά από ό, τι με άλλους τύπους υαλοπινάκων.

Μετά την κατασκευή δομικών υαλοπινάκων, η πρόσοψη του κτιρίου γίνεται μονολιθική, εξαιτίας της οποίας καθίσταται λιγότερο ρυπαντή, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης συνήθως καταλήγει στις προεξοχές και τις σχισμές. Αξίζει να σημειωθεί και ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, όπως μια καλή μετάδοση φωτός σε σύγκριση με άλλους τύπους συστημάτων γυαλιού.

Ψευδο-τζάμια

Το ψεύτικο τζάμι σας επιτρέπει να μεταμορφώνετε πλήρως τη δομή χωρίς να εισάγετε σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό. Οι γυάλινες πλάκες είναι τοποθετημένες στην κορυφή της πρόσοψης και δημιουργούν την εντύπωση ότι το κτίριο είναι πλήρως τζάμια. Αυτή η επιλογή επιλέγεται σε πολλές περιπτώσεις:

 • Να μετατρέψει ένα κτίριο που βρίσκεται δίπλα σε επιχειρηματικά κέντρα ή δημόσια κτίρια.
 • για τη βελτίωση της εμφάνισης της δομής.
 • για τη διευκόλυνση της διαδικασίας επιφανειακής φροντίδας.

Οι περιγραφέντες υαλοπίνακες καθαρίζονται εύκολα από τη ρύπανση από ρεύμα νερού, επομένως εγκαθίστανται σε πολλές κατασκευές.

Βιτρώ μπαλκονιών από βιτρό

Βιτρώ υαλοπίνακες των μπαλκονιών εκτελείται συχνά από τους ιδιοκτήτες των νέων σπιτιών. Αυτό οφείλεται στον πιο σύγχρονο τύπο τέτοιων δομών. Αυτός ο τύπος υαλοπινάκων έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 1. Ελαφρύ σχέδιο.
 2. Άφθονο φως. Λόγω του γεγονότος ότι το φως διεισδύει ελεύθερα στο μπαλκόνι, ο χώρος φωτίζεται πλήρως, γεγονός που συμβάλλει στην πιο άνετη ανάπαυση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 3. Ευελιξία γυάλινων κατασκευών για μπαλκόνι. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα συστήματα βιτρώ σε οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος.
 4. Αισθητική. Κάθε μπαλκόνι που έχει τζάμι με αυτό τον τρόπο θα φαίνεται πιο ελκυστικό από τα τυποποιημένα τζάμια.

Χρησιμοποιήστε βιτρώ για το μπαλκόνι σε περίπτωση που το διαμέρισμα είναι σε επαρκές ύψος για να παρατηρήσετε τη γειτονιά. Το τζάμι του μπαλκονιού στον πρώτο όροφο δεν θα αλλάξει τίποτα.

Το κύριο μειονέκτημα αυτού του τύπου μπαλκονιών είναι η δυνατότητα να το βλέπουν από έξω. Η διαφάνεια του μπαλκονιού μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, αν ζει στον πρώτο ή στον δεύτερο όροφο. Σε αυτή την περίπτωση, τέτοια μπαλκόνια είναι δύσκολο να πλυθούν έξω. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η εμφάνιση κραδασμών στους ισχυρούς ανέμους.

 • Πώς να επικολλήσετε μια ταπετσαρία βινυλίου

 • Τι χρώμα μπορείτε να βάψετε ταπετσαρία χαρτιού

 • Προετοιμασία τοίχων για διακοσμητικά σοβά

 • Σοβάτισμα ξύλινων τοίχων με τα χέρια τους

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

32 + = 33

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map