Βεράντα από σκυρόδεμα

Βεράντα από σκυρόδεμα

Η βεράντα του σκυροδέματος είναι ένα ειδικό εξωτερικό παρακείμενο μπροστά από την είσοδο του κτιρίου, το οποίο αποτελείται από σκυρόδεμα (μπλοκ από σκυρόδεμα, μπλοκ από εκτονωμένο άργιλο, μπλοκ από μπετόν). Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε οικιστικού κτιρίου, διευκολύνοντας μια εύκολη, άνετη μετακίνηση ενός ατόμου από το επίπεδο του εδάφους στο επίπεδο του δαπέδου του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται λίγο πάνω στο λόφο.

Η εικόνα μιας βεράντας σκυροδέματος αντιπροσωπεύεται από μια φωτογραφία

Δεδομένου ότι η βάση του σπιτιού δεν μπορεί να είναι επίπεδη με το έδαφος, τα σκαλοπάτια είναι αναπόσπαστα στη βεράντα. Πριν από την πόρτα εισόδου στο σπίτι πρέπει να υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα στην οποία τουλάχιστον δύο άνθρωποι μπορούν εύκολα να φιλοξενήσουν (βγαίνουν, εισέρχονται στο σπίτι). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέτρες για να ολοκληρώσετε τη δομή. Πάνω από αυτό μπορείτε να χτίσετε ένα ειδικό κουβούκλιο, το οποίο θα το προστατεύσει από τη βροχή, το χιόνι.

Ένα παράδειγμα έτοιμης εργασίας με κουβούκλιο απεικονίζεται στη φωτογραφία

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Το κύριο χαρακτηριστικό της βεράντα από σκυρόδεμα είναι ότι με βάση το σκυρόδεμα είναι δυνατό να χύσει βήματα σχεδόν οποιασδήποτε πολυπλοκότητας (όχι μόνο τυποποιημένη, αλλά και καμπυλόγραμμη, στρογγυλή). Επίσης για το τελείωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά (επιστρώσεις διαφορετικών τύπων).

Συχνά η βεράντα είναι χτισμένη από τεταμένες μπλοκ αργιλίου, μπλοκ αφρού, μπλοκ σκωρίας.

Η βεράντα του σκυροδέματος είναι μια μονολιθική, ανθεκτική, αξιόπιστη, καθολική κατασκευή, η κατασκευή της οποίας είναι μια μάλλον επίπονη διαδικασία, η οποία αποτελείται από διαδοχικά στάδια.

Στάδια ανέγερσης βεράντα από σκυρόδεμα

Υπολογισμοί και σύνταξη της μελλοντικής κατασκευής, χερσαία έργα, χύσιμο, φινίρισμα της κατασκευής - τα στάδια της ανέγερσης της βεράντας σκυροδέματος.

Υπολογισμοί και σχεδιασμός

Ιδανικά βάλτε τη βεράντα ενός ιδιωτικού σπιτιού στην αρχή του σχεδιασμού του μελλοντικού σπιτιού και γεμίστε τη δομή κατά την κατασκευή του υπόγειου υπό το σπίτι. Σε περίπτωση που το σπίτι έχει ήδη κατασκευαστεί, και η βεράντα δεν δόθηκε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, τότε μπορεί να είναι σωστά και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία μπορεί να επισυναφθεί στο σπίτι και αργότερα.

Σημαντικό! Εάν η βεράντα είναι τοποθετημένη μετά την ανέγερση του σπιτιού, οι ειδικοί δεν συνιστούν να συνδέσετε σταθερά τη βάση της βεράντας σκυροδέματος στα θεμέλια του κτιρίου.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι δομές χαρακτηρίζονται από ένα ανυπόστατο βάρος, διαφορετικά φορτία, διαφορετική συρρίκνωση, ως εκ τούτου, με μια ισχυρή καθίζηση του εδάφους - η δομή μπορεί να παραμορφωθεί ή να σπάσει στη ραφή.

Συστάσεις που πρέπει να ακολουθούνται κατά το σχεδιασμό:

 • Σύμφωνα με τους κανόνες πυρασφάλειας, το άνω μέρος της βεράντας σκυροδέματος (παιδική χαρά) πρέπει να είναι χαμηλότερο κατά 5 cm από το κατώφλι της πόρτας εισόδου
 • Κατά συνέπεια, η εργονομία και η άνεση κατά τη λειτουργία, το βάθος των βημάτων πρέπει να είναι ίσο με 30 cm, ύψος από 12 cm έως 18 cm
 • Εάν το ύψος της βεράντας σκυροδέματος δεν υπερβαίνει τα 50 cm και το πλάτος δεν υπερβαίνει τα 1,5 m - το κιγκλίδωμα δεν μπορεί να τοποθετηθεί
 • Όταν υπάρχει ανάγκη για κιγκλίδωμα, το βέλτιστο ύψος του παραπέτου είναι από 70 έως 120 cm
 • Τα κύρια συστατικά στοιχεία κάθε βεράντα σκυροδέματος είναι μια ειδική κορυφαία πλατφόρμα, μια σκάλα σε αυτή την περιοχή
 • Ο χώρος μπορεί να είναι οποιουδήποτε μεγέθους (από μια πολύ μικρή έως μια πλήρως εξοπλισμένη βεράντα)
 • Το βάθος του χώρου έχει περιορισμούς: η παράμετρος αυτή δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1,5 παραμέτρους του πλάτους των θυρών εισόδου
Σημαντικό! Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, το βέλτιστο πλάτος της σκάλας είναι 60 cm (για 1 άτομο), για ένα άνετο πέρασμα δύο ατόμων ταυτόχρονα - το πλάτος των βημάτων θα πρέπει να κυμαίνεται από 80 έως 120 cm.

Για άνεση, ένα άπειρο αριθμό βημάτων

Ανάλογα με τον ελεύθερο χώρο κοντά στο σπίτι και την πόρτα εισόδου, καθορίζεται τι είδους βεράντα είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα (σε σχέση με τη σκηνή τα βήματα μπορούν να κατασκευαστούν στις πλευρές, κάθετα, σε έναν κύκλο)

Για να αποφευχθούν τυχόν ελλείψεις στην κατασκευή μιας μονολιθικής βεράντας από σκυρόδεμα, πρέπει πρώτα να μεταφερθεί το σχέδιο του σπιτιού και να σχεδιαστεί ένα διάγραμμα της μελλοντικής βεράντας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαστάσεις του.

Τα έργα γης

Πριν από την κατασκευή μιας βεράντας από σκυρόδεμα, γίνονται έργα γης. Εκκαθάριση της τοποθεσίας που διατίθεται για την κατασκευή πέτρες, συντρίμμια. Τα σχεδιαγράμματα που έχουν τραβηχτεί προηγουμένως μεταφέρονται στο καθαρισμένο έδαφος. Η περίμετρος του μελλοντικού κτιρίου επισημαίνεται με μανταλάκια. Κατασκευάζεται ειδική αύλακα βάσης (μικρό βάθος από 20 cm έως 30 cm ή μέσο βάθος από 50 cm έως 70 cm).

Η προπαρασκευαστική σκληρή δουλειά απεικονίζεται στη φωτογραφία

Χύνοντας τη βεράντα από σκυρόδεμα

Πριν από την έκχυση της θεμελίωσης, το ανώτερο γόνιμο στρώμα απομακρύνεται από το έδαφος, εκσπλαχνίζεται ένα λάκκο του απαιτούμενου βάθους και προστίθεται η περίμετρος της οικοδομής με την προσθήκη 10 cm σε κύκλο.

Η κατασκευή της ανασκαφής

Ο πυθμένας της βάσης - ο λάκκος (λάκκος) συμπιέζεται με τη βοήθεια στρώματος 10-30 cm με μεσαία κλάσμα θρυμματισμένης πέτρας, στρώμα άμμου 20-30 cm. Το τελευταίο στρώμα ποτίζεται και συμπιέζεται. Αυτό το μαξιλάρι από τα ερείπια και άμμο προστατεύει το σκυρόδεμα από τις δυσμενείς επιπτώσεις των υπόγειων υδάτων, την επιθετική επιρροή του εδάφους. Το μαξιλάρι καλύπτεται με στεγανοποιητικό στρώμα υλικού στέγης ή γεωυφάσματος.

Η κατασκευή της ανασκαφής κάτω από τη βεράντα δείχνει τη φωτογραφία

Σημαντικό! Εάν το ενσωματωμένο υλικό στεγανοποίησης δεν είναι αρκετό για την περιοχή ολόκληρου του λάκκου θεμελίωσης, οι αρμοί αυτού του υλικού πρέπει να έχουν επικαλύψεις 10-15 cm.

Κατασκευή δομών

Η βάση για το ξυλότυπο μπορεί να είναι ένας ακατέργαστος πίνακας πάχους 15 mm ή ένας ειδικός εμποτισμένος κόντρα πλακέ. Τα πλευρικά τμήματα της βεράντας είναι χτισμένα με βάση ένα δείγμα από χαρτόνι, και στη συνέχεια πολλές σανίδες χτυπάνε. Ένα δείγμα μεταφέρεται σε μια ξύλινη ασπίδα, κόβονται βήματα. Τα τελικά πλευρικά τμήματα είναι τοποθετημένα παράλληλα το ένα στο άλλο στο κάτω μέρος της εκσκαφής. Εκτός από τα πλευρικά τμήματα του ξυλότυπου είναι στερεωμένα με πείρους και για να εξαιρούνται οι απώλειες γεωμετρικών διαστάσεων και η αποσύνθεσή τους, όταν πλημμυρίζουν με βαρύ διάλυμα από σκυρόδεμα, ενισχύονται περαιτέρω με ειδικά στηρίγματα. Η σωστή κάθετη θέση των πλευρών ελέγχεται από ένα ειδικό επίπεδο κτιρίου. Περαιτέρω, με τη βοήθεια των βραχυκυκλωμάτων, τα πλευρικά μέρη σε διάφορα σημεία τραβιούνται μαζί.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης στον κορμό των πλευρικών στοιχείων, οι εξωτερικοί περιορισμοί των βαθμίδων στερεώνονται στις εγκοπές. Ως περιοριστές χρησιμοποιείται ένας τύπος σανίδας (το ύψος του βήματος και οι σανίδες πρέπει να είναι ίσοι).

Σημαντικό! Εάν το σχήμα του ημικυκλίου επιλέχτηκε για τη μελλοντική βεράντα, σχηματίζονται σχηματικοί κύκλοι πάνω στο μαξιλάρι πριν το ρίξουν, τότε ζευγοποιημένοι σωροί (οπλισμός) εισάγονται στο χώμα κάθε 20-30 cm.

Μεταξύ των πασσάλων είναι συσσωρευμένες λωρίδες του ξυλότυπου (πλαστικό). Η παράμετρος του ύψους των λωρίδων πρέπει να είναι ίση με την παράμετρο ύψους των βαθμίδων.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο πίνακας

Διαδικασία ενίσχυσης

Για τη σταθερότητα, η αντοχή της δομής του σκυροδέματος συναντά το ενισχυτικό σώμα. Από την άποψη αυτή, είναι απαραίτητο όχι μόνο να σκιαγραφηθεί ο οπλισμός, αλλά να κατασκευαστεί μια ολοκληρωμένη μεταλλική δομή. Η μελλοντική βεράντα από σκυρόδεμα ενισχύεται με ειδικές ραβδωτές ράβδους, καθαρισμένες από λεκέδες λίπους, σκουριά, οι οποίες έχουν ένα τμήμα από 8 mm έως 10 mm.

Σημαντικό! 10 cm * 10 cm - 20 cm * 20 cm - βέλτιστες παράμετροι κυττάρων.

Χειροκίνητα, με τη βοήθεια καλωδίου, ο ενισχυτής στερεώνεται. Εάν η παράμετρος ύψους από τον πυθμένα της κοιλότητας και το πάνω μέρος του βήματος στα 20 cm, τότε γίνεται 1 βαθμίδα για το κατώτερο βήμα. Όταν υπερβαίνει τα 20 cm, κατασκευάζεται δομή από 2 οριζόντια επίπεδα. Το περίβλημα οπλισμού χύνεται σε όλες τις πλευρές κατά 5 cm με διάλυμα σκυροδέματος. Από την άποψη αυτή, πριν από την εγκατάσταση του οπλισμού πρέπει να τοποθετηθούν ειδικά βότσαλα στο βάθος της εκσκαφής.

Σαφώς η διαδικασία ενίσχυσης παρέχει μια φωτογραφία

Διαδικασία σκυροδέματος

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το μέλλον η βεράντα σκυροδέματος θα επηρεάζεται συνεχώς από μηχανικά φορτία, σύνθετες περιβαλλοντικές συνθήκες: χαλαρότητα του εδάφους, υπόγεια ύδατα με όξινες ακαθαρσίες, αλκάλια, αλλαγές θερμοκρασίας. Για να αντισταθούν σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, το κονίαμα πρέπει να έχει ειδική σύνθεση: τσιμέντο-άμμο-χαλίκι, αντίστοιχα, 1 ώρα - 2,2 ώρες - 3 ώρες.

Οπτικά, η διαδικασία τσιμεντοποίησης εμφανίζεται στη φωτογραφία

Για να αποκλείσετε το σχηματισμό γέφυρες κρύου, ραφές, είναι απαραίτητο να γεμίσετε τη βεράντα με ένα διάλυμα σκυροδέματος ταυτόχρονα. Μετά την πλήρωση του ξυλότυπου με ένα διάλυμα από σκυρόδεμα, για να αποφευχθεί ο σχηματισμός κενών, με τη διάτρηση συχνά ολόκληρου του μίγματος με βαλβίδα, απελευθερώνεται αέρας.

Μετά από μια εβδομάδα, το σκυρόδεμα παραμένει τελείως στο απαιτούμενο μέρος, παγώνει, ο ξυλότυπος αφαιρείται. Το θεμέλιο είναι στεγανοποιημένο στις πλευρές με τη χρήση πίσσας, ruberoid, μετά το οποίο το έδαφος είναι backfilled.

Τελειώστε

Μετά από 4 εβδομάδες, το σκυρόδεμα είναι εντελώς κατεψυγμένο, αποκτήθηκε δύναμη. Σε αυτό το στάδιο, αρχίζουν να τελειώνουν τη βεράντα σκυροδέματος. Το καλοκαίρι, ζεστό καιρό, το μονολιθικό σκυρόδεμα πρέπει να καλύπτεται με μεμβράνη πολυαιθυλενίου, που καθημερινά υγραίνεται με νερό.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις σχεδιασμού, προσδιορίζεται η επιλογή του υλικού επίστρωσης. Για αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό είδος πέτρινες πέτρες, ακριβώς καλά τσιμέντο προσεκτικά.

Οπτικά, η διαδικασία τερματισμού απεικονίζεται στη φωτογραφία

Έτσι, μια βεράντα από σκυρόδεμα είναι μια κατασκευή που αποτελείται από βήματα, πλατφόρμες ορισμένων διαστάσεων, που διευκολύνει την άνετη μετακίνηση ενός ατόμου από την αυλή σε ένα σπίτι που βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο. Το Porch Mazhet θα κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, αλλά το σκυρόδεμα είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά. Μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από μπλοκ από σκυρόδεμα, μπλοκ από πυρίμαχο αργίλιο, μπλοκ σκωρίας, μπλοκ αφρού.

Μια εικαστική εικόνα μιας έτοιμης βεράντας σκυροδέματος παρουσιάζει μια φωτογραφία

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βεράντα του σκυροδέματος, δείτε το βίντεο

 • Δημιουργία βεράντα από σκυρόδεμα

 • Βεράντα με κούτσουρα

 • Η συσκευή της βεράντας σκυροδέματος

 • Πώς να χύσετε μια Βεράντα με Σκυρόδεμα

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map