Ίδρυση των κινούμενων σωρών

Ίδρυση των κινούμενων σωρών

Εάν η κατασκευή σχεδιάζεται σε αδύναμο έδαφος, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ως βάση το θεμέλιο των σωρών. Για να είναι σε θέση να διατηρήσουν το κτίριο, το έδαφος χρειάζονται υποστήριξη, αλλά από την ταραγμένη έδαφος για να το βρείτε δύσκολο, έτσι θα πρέπει να εξετάσουμε βαθύτερα στο πυκνότερο εδάφους, η οποία γίνεται με τον καθορισμό των πασσάλων.

Περιγραφή του θεμελιώδους σωρού

Το υπόβαθρο των σωρών είναι μια δομή με τη μορφή ενός συνόλου πασσάλων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη μεταφορά του φορτίου από τη δομή στο έδαφος. Αυτό γίνεται για να μετακινήσετε το βάρος του κτιρίου σε μια σταθερή υποστήριξη, είναι απαραίτητο να οδηγήσετε τους σωρούς στο βάθος στο οποίο βρίσκεται το ασυμπίεστο έδαφος, ικανό να αντέξει το φορτίο. Εδώ υπάρχει ένας κανόνας που δείχνει την εξάρτηση του φορτίου στο έδαφος από την περιοχή βάσης. Λέει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή, τόσο χαμηλότερο είναι το φορτίο στο έδαφος.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θεμελίωσης πασσάλων, αλλά θα περιγράψουμε συγκεκριμένα τη βάση του τύπου πασσάλου. Οι σωροί σωρός είναι ένα είδος τετραγωνικής διατομής με ένα αιχμηρό άκρο που είναι βυθισμένο στο έδαφος και φράζει με ένα πνευματικό σφυρί. Ένα τέτοιο υπόβαθρο είναι πολύ ισχυρό και έχει υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε, αντί για πασσάλους οπλισμένου σκυροδέματος, εκείνους που είναι κατασκευασμένοι από ξύλο, αλλά μόνο σκληρά ξύλα όπως τέφρα, πεύκο, βελανιδιά ή άλλα. Οι σωροί πασσάλων έχουν μεγαλύτερη φέρουσα ικανότητα από αυτές που απλώς βυθίζονται σε τελικά πηγάδια.

Στο στάδιο του σχεδιασμού υπολογίζεται το συνολικό φορτίο της δομής, το οποίο διαιρείται με τον αριθμό των πασσάλων. Έτσι, μπορείτε να υπολογίσετε το φορτίο σε ένα. Η βαθμολόγηση κάθε στοιχείου είναι απαραίτητη με τον υπολογισμό του βάρους που μπορεί να αντέξει. Εάν κατά τη διαδικασία της απόφραξης του απαραίτητου στερεού στρώματος του εδάφους έχει επιτευχθεί, η συσσώρευση δεν προχωράει περαιτέρω. Αυτό αποτελεί ένδειξη της ορθότητας της εγκατάστασης.

Δεν είναι δυνατόν να εκτελεστεί ένα τέτοιο εγχειρίδιο χειροκίνητα, καθώς το φράξιμο γίνεται με ένα ειδικό σφυρί, το οποίο αναφέρεται στον εξοπλισμό κατασκευής. Αφού εκτεθούν όλοι οι σωροί στα σωστά σημεία, οι κορυφές τους κόβονται στο ίδιο επίπεδο, ώστε να μπορέσετε να τοποθετήσετε το σπίτι από ψηλά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης οδηγημένων σωρών

Οποιοσδήποτε τύπος θεμελιού σωρού διαφέρει κατά πολύ από τους άλλους τύπους σύμφωνα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Απλότητα της ρύθμισης, η οποία δεν απαιτεί εκσκαφή ή εκσκαφή.
 • Η εγκατάσταση πασσάλων είναι δυνατή σε σχεδόν οποιοδήποτε έδαφος, εξαιρουμένων των βραχώδεις βράχους.
 • Είναι δυνατή η χρήση πασσάλων οποιουδήποτε υλικού που θα είναι κερδοφόρο και κατάλληλο για μια συγκεκριμένη δομή.
 • Τα μέρη έχουν μεγάλη φέρουσα ικανότητα και μπορούν να αντέξουν σε σημαντικό βάρος.
 • Ένα τέτοιο θεμέλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 100 χρόνια.
 • Η αντοχή μπορεί να αυξηθεί ενισχύοντας την εσωτερική δομή.
 • Οι σωροί έχουν αντίσταση στην υγρασία, αντοχή στις αλλαγές θερμοκρασίας και εξωτερικές επιδράσεις (αναφέρεται σε οπλισμένο σκυρόδεμα).
 • Τα στοιχεία του ιδρύματος είναι κατάλληλα για αποθήκευση και μεταφορά.

Αλλά δεν υπάρχουν μόνο πλεονεκτήματα όταν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο ίδρυμα, υπάρχει επίσης ένας ορισμένος κατάλογος ελαττωμάτων που δεν μπορούν να αγνοηθούν:

 • Εκ των προτέρων θα χρειαστεί να αποφασίσετε πώς θα εξοπλιστεί το υπόγειο.
 • Σε περίπτωση εμφάνισης τύπων εδάφους διόγκωσης ή καθίζησης στην περιοχή, υπάρχει κίνδυνος το ίδρυμα να μην είναι τόσο σταθερό όσο κάτω από άλλες συνθήκες.

Εάν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση όπως περιγράφεται στο δεύτερο μειονέκτημα, τότε δεν πρέπει να αναβάλλετε την κατασκευή και να αναζητήσετε μια άλλη τοποθεσία - υπάρχει μια διέξοδος. Αυτή η εγκατάσταση του grillage σε ένα έτοιμο θεμέλιο πασσάλων. Μία τέτοια βάση μπορεί να είναι είτε ένας σωρός πασσάλων είτε ένας σωρός ταινίας.

Κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας βάσης, είναι απαραίτητο να αφήσουμε ένα κενό μεταξύ της ταινίας και του εδάφους, το οποίο στη συνέχεια χύνεται με θρυμματισμένη πέτρα και άμμο, έτσι ώστε το μαστίγιο να μην βλάψει το ήδη υπάρχον πλέγμα. Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει στην εξάλειψη της αιτίας της ανύψωσης της γρίλιας.

Σχεδιάζοντας τα συμπεράσματα, μπορούμε να πούμε ότι οι αδυναμίες του θεμελιώδους σωρού είναι πολύ μικρότερες από τις αξίες, και πάντα μπορείτε να βρείτε μια διέξοδο και να παρακάμψετε την αρνητική κατάσταση.

Σημαντικό! Πριν από την αγορά του υλικού, πρέπει να διαβάσετε την τεκμηρίωση πάνω σε αυτά, η οποία θα πρέπει να περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή, τη σύνθεση, τα πρότυπα, την ημερομηνία παραγωγής και την παρτίδα. Εάν ο πωλητής δεν μπορεί να παράσχει έγγραφα, τότε είναι προτιμότερο να μην πραγματοποιηθεί μια τέτοια αγορά.

Επίσης, πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιφάνεια των στοιχείων. Δεν πρέπει να περιέχει τσιπ και ρωγμές, θα πρέπει να είναι ομαλή και ομοιόμορφη.

Υλικό σωρού

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι σωροί μπορούν να είναι εντελώς διαφορετικά υλικά. Ας εξετάσουμε τους βασικούς τους τύπους:

 1. Ξύλινο. Τέτοια στοιχεία του κεραμιδιού μπορούν να αγοραστούν έτοιμα ή να εκτελεστούν ανεξάρτητα. Για να τα εκτελέσετε με τα χέρια σας πρέπει να έχετε ποιοτικό υλικό σε επαρκή ποσότητα. Απαιτείται μόνο μασίφ ξύλο. Η διάμετρος των πασσάλων δεν μπορεί να είναι πιο λεπτή από 18 εκατοστά, όσο παχύτερο είναι, τόσο το καλύτερο. Το άκρο, που προορίζεται για σφαγή στο έδαφος, είναι ακονισμένο και προστατεύεται από ένα χαλύβδινο κάλυμμα, το οποίο ονομάζεται "παπούτσι" και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το άκρο από ζημιά κατά την είσοδό του στο έδαφος. Στο τέλος, που παραμένει στην επιφάνεια, πρέπει να βάλετε σε ένα χαλύβδινο δακτύλιο, το οποίο θα το προστατεύσει από το σχίσιμο κατά τη διάρκεια των χτυπήματος σφυριών. Η αρνητική στιγμή της χρήσης ξύλινων σωρών είναι ότι δεν είναι πολύ ανθεκτικές, ανθεκτικές στην υγρασία και υπόκεινται σε διάφορες βλάβες από παράσιτα και μύκητες. Αλλά όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν εάν φροντίσουμε να τα επεξεργαστούμε με ειδικές ουσίες, οι οποίες προσφέρονται τώρα σε μεγάλο αριθμό κατασκευαστικών αγορών.
 2. Η πιο συνηθισμένη χρήση μεταλλικούς σωρούς. Μπορούν να κατασκευαστούν από μια ποικιλία σωλήνων, ράβδων καναλιών και άλλων υλικών. Χαρακτηρίζονται από χαμηλό βάρος και τη δυνατότητα συσσώρευσης σε μεγαλύτερο βάθος. Επίσης, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αυξήσετε το μήκος του μεταλλικού μέρους. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται με αντιδιαβρωτικά υλικά.
 3. Οπλισμένο σκυρόδεμα οι σωροί έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα είδη που έχουν αναφερθεί παραπάνω.
Σημαντικό! Οποιοσδήποτε τύπος πασσάλου πρέπει να καθαριστεί καλά από τη βρωμιά πριν από τη συσσώρευση.

Ίδρυση των κινούμενων σωρών

Αρχικά, γίνονται προπαρασκευαστικές εργασίες, όπως η εκκαθάριση του χώρου των συντριμμιών και η υπερβολική βλάστηση, η παράδοση υλικού και τα απαραίτητα εργαλεία, η εργασία σχετικά με τη διάταξη του χώρου.

Η διάταξη του πεδίου πρέπει να γίνει σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο πρέπει να δημιουργηθεί εκ των προτέρων. Επισημαίνεται με μετροταινία και με όργανα γεωδαιτικής κατεύθυνσης. Τα σημεία όπου πρέπει να οδηγηθούν πασσάλους πρέπει να σημειώνονται με πασσάλους στους οποίους έχουν γραφτεί αριθμοί σωρών.

Μετά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, είναι δυνατό να ξεκινήσετε την άμεση οδήγηση σωρός στο έδαφος. Τέτοιες εργασίες εκτελούνται με τη βοήθεια βαρέως εξοπλισμού, τον οποίο πρέπει να προσέξετε εκ των προτέρων.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα την τεχνολογία της σύνδεσης ενός μεμονωμένου σωρού:

 1. Η τεχνολογία μετακινείται σε ένα βολικό μέρος για σφυρηλάτηση.
 2. Ο σωρός με τη βοήθεια του εξοπλισμού ανύψωσης τίθεται αυστηρά κάθετα στο επισημασμένο μέρος, έτσι ώστε οι επικεφαλίδες να κοιτάζουν ψηλά.
 3. Μετά από αυτό, ο κρουστικός σφυρί κατεβαίνει και αρχίζει να συσσωρεύεται, ο οποίος αρχικά πηγαίνει σε ρυθμό κατάδυσης 1 μέτρου και έπειτα 0,1 έως ότου ο σωρός τοποθετηθεί σε σταθερό έδαφος και προχωρήσει περαιτέρω.
Σημαντικό! Με κάθε πρόσκρουση του σφυριού, ο σωρός πρέπει να μετριέται στο έδαφος και η φέρουσα ικανότητα του μεμονωμένου στοιχείου να υπολογίζεται έτσι ώστε να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα στην κατασκευή.

Σε αυτό το στάδιο για να αποφευχθούν τέτοιου είδους δυσάρεστα πράγματα, όπως να πάρει ένα σωρό από πέτρες, δεδομένου ότι μπορεί να δώσει μια ψευδή εντύπωση ότι η σωρός έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, το οποίο κατά την περαιτέρω λειτουργία θα επηρεάσει την ποιότητα της κατασκευής.

 1. Αφού όλα τα πασσάλια είναι φραγμένα, θα πρέπει να κόψετε τα κεφάλια σε ένα επίπεδο.
 2. Εάν είναι απαραίτητο να εξοπλίσετε το πλέγμα, τότε θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα μανδύα ίσο με το πλάτος του θεμελίου.
 3. Ενσωματωμένο εσωτερικό κλουβί οπλισμού.
 4. Ολόκληρη η δομή χύνεται με υψηλής ποιότητας σκυρόδεμα και αφήνεται μέχρι την πλήρη σκλήρυνση και στρατολόγηση του φρουρίου.

Συμπέρασμα

Η εγκατάσταση ενός θεμελιώδους σωρού χρησιμοποιείται σε προβληματικά εδάφη. Θα γίνει μια αξιόπιστη και σταθερή βάση, αλλά μόνο εάν η ποιότητα του υλικού για πασσάλους και την κατάλληλη εγκατάσταση, μπροστά από την οποία όλες οι απαιτούμενες μελέτες και υπολογισμοί εκτελούνται.

 • Ταινία για ένα εξοχικό σπίτι

 • Ποια είναι η επιλογή για το ίδρυμα

 • Κεραμοσκεπή με τα χέρια

 • Βαρεμένο θεμέλιο με σχάρα με τα χέρια του

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

32 − = 28

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map