Тапети за камък в интериора

Тапети за камък в интериора

През втората половина на двадесети век в нашата страна "тапет под камъка" се радва на голяма популярност. Снимката показва тапет под камъка (цвете), който изглежда страхотно във вътрешността на коридорите. Постепенно тапетът под камъка престана да се използва във вътрешността на градските апартаменти, те гладко се "преместиха" в имението на страната. Днес тапетът "каменни цветя" във вътрешността на градските апартаменти се превърна в познат феномен. В допълнение към дневните, коридорите, тапетите под камъка вече могат да се видят дори във вътрешността на спалнята.

Добър тапет под камъка

Модерни тапети под камъка (снимката в интериора е представена по-долу) потвърждават удивителното им сходство с тези довършителни материали. Като се има предвид, че тапетът под камъка има приемлива стойност, броят на феновете непрекъснато се увеличава. Но не само ниските разходи за производство, каменни тапети (снимка в интериора изглеждат по-долу) в търсенето сред купувачите.

На първо място, ние отбелязваме, че тапетът под камъка ("цвете" модел) има минимално тегло, това е особено вярно в интериора на жилищни сгради.

Снимката показва тапет под каменната "цвете", използвана във вътрешността на хола.

Съвет! Фенове на имитация може да опитате тапет под камъка с модел на "цвете", за да промените някои детайли в интериора.

Интересни и полезни съвети от професионални дизайнери за това как можете да използвате в интериора имитация на тапет под камъка, ще намерите във видео фрагмента

Снимката показва симулация на "тухли" в модерен интериор. Не всеки е готов да има студен камък в техния градски апартамент. Най-добрият вариант е да не използвате естествени тухли или камъни, а хартията или виниловата имитация (примерно на снимката).

Ако не ви харесва резултатът, можете по всяко време просто да премахнете тапета от стените, вместо от тях, вземете някои други довършителни материали. Дали такива действия със стени, украсени с естествен камък или тухли, ще бъдат много по-проблематични.

Приложение в интериора

Снимката показва използването на тапет "под камъка" във вътрешността на коридора. В допълнение към коридора, такива материали често са украсени с кухни, дневни.

За кухнята интересно решение е ненатрапчива лента от тапети с имитация под камъка в работната зона.

Съвет! При декориране на работната площ е необходимо да изберете водоустойчив тапет на винилна основа. Хартиените материали се използват най-добре в трапезарията на кухнята.

Снимката показва вариант на комбинация от тапети "под тухли" с други материали. За коридори и дневни, можете да изберете имитация под бяла или червена тухла, интересно решение ще бъде светло сив камък, както и материали с камъчета. Професионалните дизайнери препоръчват в хола да украсят с такива довършителни материали една или две стени. Като интересен вариант можете да опитате комбинация от "каменно цвете" и модерна камина.

За всяка къща версия на тапет "за тухли" или под камък, използвани в образуването на селски интериор. Неговите професионалисти се смятат за една позната страна. Зидария, дървени подове, масивни мебели в интериорен стил, съчетани с модерни аксесоари и модерни домакински уреди.

Съвет! За да се осигури комфорт и домашен уют на интериора, сивият камък е допълнен с леки елементи от мебелите.

Любителите на средиземноморския и римския стил могат да използват материали с имитация под бял мрамор или варовик. За любителите на египетски мотиви са подходящи материали от охрен, имитиращи жълт пясъчник.

Интериорните специалисти предлагат използването на декоративни покрития с шарки под камъка, не само за украса на жилищни помещения. Например, такива довършителни материали могат да бъдат използвани за интериора на ресторанти, кафенета, бизнес центрове. Сред многобройните предимства на такива картини са създаването с помощта на уникална атмосфера в институцията. Благодарение на широка гама от довършителни материали, разнообразие от текстура, шарка, можете да украсите стените дори под "каменното цвете", както в произведенията на Базхов.

Светли и тъмни материали, имитация на червен, жълт, бял камък, камъче, мрамор, гранит, варовик, позволяват на съвременните дизайнери да създават уникален интериор на офис и жилищни пространства.

Сортовете на материалите под камъка

Производителите на такива довършителни материали предлагат хартиени тапети. Те имат най-нисък ценови диапазон, различават се в разнообразието от модели и цветове. Сред недостатъците на такива материали се отбелязва краткият им период на експлоатация, нестабилността при висока влажност, механичната деформация.

Съвет! Ако сте феновете на хартиените материали, искате да ги използвате, за да украсите работната площ в кухнята, купете бельо със специална импрегнация, устойчива на влага.

Виниловите платна не предполагат внимателна предварителна подготовка на повърхността, върху която ще бъдат залепени. В допълнение, тези материали имат дълъг експлоатационен живот, те не са капризни в грижите.

Пяната винил може да скрие незначителни стенообразни неравности, напълно имитира естествения релеф на камъка.

Моля, обърнете внимание! Виниловите покрития върху камъка са нежелателни за използване в детските стаи.

Стеклобой се считат за един от най-модерните декоративни материали, използвани на руския пазар на строителството. Когато се използва стъкло, издърпва се в тънки влакна. От получената "прежда" създайте кърпа. Поради факта, че за производството на тези материали за довършителни работи се използват само естествени компоненти, стъклените стени се считат за екологични и безопасни за човешкото здраве. Сред предимствата на такива картини е лекотата им. Те не натрупват статично електричество, прах, те се измиват добре.

В готовите повърхности не се развиват гъбички и мухъл, освен че материалите са устойчиви на огън. Сред основните недостатъци на този избор е необходимостта от задълбочена предварителна подготовка на повърхността за залепване на стъклени стени. Недостатъкът е, че няколко пъти трябва да рисувате завършената стена, в противен случай е трудно да се очаква естетичен външен вид. Но при прилагане на голямо количество боя, те губят своята текстура, те могат да паднат от стената. Освен това е трудно да се създаде качествена имитация на естествен камък със стъклена зидария, тъй като изборът на материали е доста ограничен.

Съвет! Steklooboi под естествени тухли са подходящи за декорация на стените в банята.

Стенната хартия с имитация на камък е отлично решение. Благодарение на използването на висококачествен фотопечат, готовите покрития са почти идентични с естествените материали. Сред последните интересни техники на интериорното изкуство, трябва да се спомене използването на фото тапети, отпечатани върху тъканта база. Плочите имат стилен и изискан вид, което ви позволява да превърнете малка стая в просторна и светла стая.

Ако искате, можете да си купите плат и самозалепващи се тапети за залепване, които просто трябва да премахнете специален защитен филм.

иновации

Необичайната опция е каменна гъвкава тапет. Техните професионални декоратори вече са наричани отличен заместител на скъп и тежък камък. Когато се създават, се прилага специална техника за нанасяне на пясъчник или гипс върху тъканната основа. Тогава повърхността е боядисана. В резултат на това те получават невероятни природни рисунки на базата на естествена текстура. Сред предимствата на такива иновативни материали за довършителни работи за камъка ние ги отличаваме за дълъг експлоатационен живот, отблъскващ мръсотия, повишена устойчивост на влага. Интериорните специалисти съветват използването на такива материали за украса на колони и релефни стени.

заключение

В съвременната индустрия се предлагат много довършителни материали, които идеално имитират естествен варовик, тухли, върху тапети. В зависимост от материалните възможности, предпочитанията за вкус, размерите на помещенията, можете да изберете хартиени кърпи, винилови ролки, платнени варианти на декоративни покрития.

  • Жълти тапети в интериора

  • Ван Гог тапети в интериора

  • Elysium тапети в интериора

  • Тъмни и светли тапети в интериора

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

45 − 37 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map