Характеристики на разширените глинени блокове

Характеристики на разширените глинени блокове

Керамичните бетонни блокове се използват широко за изграждането на различни конструкции, вариращи от селскостопански сгради до големи селски къщи. Това се дължи на качествените характеристики, които те притежават.

Материалът е достатъчно силен, но има ниска топлопроводимост, която ви позволява да запазите максималната топлина в помещението. Качествени keramzitobetonnye блокове се правят само в съответствие с GOST. Тази статия ще опише основните характеристики, присъщи на материала, в съответствие със стандарта.

Препоръки за избор на блокове

Съществуват няколко критерия, според които изборът на този строителен материал трябва да се осъществи:

 • Качествените елементи се произвеждат само от Портланд цимент с марка не по-малко от 400. Това се дължи на факта, че той дава висока якост.
 • Ако е необходимо да се нагрява строителният материал, се използва алуминиев цимент.
 • За производството, кварцов пясък може да се използва за придаване на якост, експандиран глинен чакъл, но само без пясък, хидрофобен цимент, което ще намали абсорбцията на водата от материала.
Важно! За да се избегне намаляването на якостта на материала, пластификаторите не се добавят към него.

Разновидности keramzitobetonnyh блокове в съответствие с GOST

Keramzitobeton е материал, предназначен за изграждане на стени. Готовата маса с необходимите технически характеристики се изсипва в калъпи и позволява да нараства, след което се получава завършен елемент. Всяка такава част може да има през или през отворени отвори вътре.

Според GOST keramzitoblok може да бъде:

 • Пълно тяло. Това означава, че нямат дупки и дупки във вътрешното пространство. Изключение могат да бъдат само отвори за удобство при носене на частта.
 • Редовите. Тези елементи предполагат по-нататъшното завършване на завършената повърхност.
 • Facial. Те могат да имат декоративно покритие от едната или от двете страни. Те се използват както за изграждане, така и за облицоване на съществуваща сграда.

Струва си да се отбележи, че елементите с канали са много по-добре свързани помежду си, което спомага за подобряване на здравината на конструкцията.

Керамичните блокове също могат да се различават по повърхностната текстура. Те са:

 • Пункция. Елементи с неравна повърхност. Неравностите могат да надвишават параметрите от 8 мм.
 • Отводнителни канали. Комбинацията от дясната повърхност с изпъкналости или вдлъбнатини.
 • Ground. Въз основа на името става ясно, че такива елементи се обработват, имат леко груба повърхност със следи от обработка.
 • Smooth. Имат едно и също покритие върху цялата повърхност без никакви следи от обработка.

Параметри на блоковете съгласно GOST

Качество keramzitobetonnyh блокове се регулира от GOST 6133 - 99. В този документ са посочени всички технически характеристики, които блокират глина, трябва да са предписани.

По назначение те могат да се използват за изграждане на външни и вътрешни стени, както и за облицовки. В зависимост от предназначението, глинесто-бетонният блок може да има 1 повърхност от типа лице или 2 лице и страна. Повърхността на лицето може да има различна обработка, в съответствие със стандарта. Пясъчната повърхност се изработва само по желание на клиента. Цветът на блоковата глина може да бъде безцветен, т.е. прост сив цвят или оцветен, което се дължи на добавянето на цветни пигменти.

Формата на всяка част е направена под формата на правоъгълен паралелепипед, но може да варира в зависимост от желанията на клиента.

Краищата на блок керамика могат да имат гладка повърхност и могат да имат вдлъбнатини или жлебове. Ъгловите елементи могат да бъдат направени под формата на прав ъгъл и могат да бъдат закръглени. По тегло, независимо от вида, един елемент не може да бъде повече от 31 кг.

Ако се вземе предвид частта с кухини, тогава дебелината на външната стена трябва да бъде 2 см, както и индекса на вътрешната вертикална преграда. Това правило е подходящо за материал с крайни слотове. При слепи кухини дебелината на вътрешните прегради е не по-малка от 1 см.

Такъв индикатор като якост на натиск за глинести бетон може да варира и да бъде от 50 до 300 за глинести бетонни блокове от тежък бетон и от 100 до 25 за лек бетон.

Съгласно устойчивостта на замръзване, керамизтобетонът има няколко степени F25, F35, F50, F75. Класът за устойчивост на замръзване се отнася само за онези части, които ще бъдат използвани за изграждане на външни стени, тъй като вътрешните стени няма да бъдат изложени на този ефект.

Също така е важно да се класифицира пожароустойчивостта. За бетон бетон е A1. Тази стойност показва, че разрушаването на материала се извършва след 7 до 10 часа, когато е изложен на открит огън.

Важно! Дори въпреки такива висококачествени характеристики, използването на глинести бетон в контакт с почвата е забранено, тъй като материалът може да бъде унищожен.

Пропускливостта на парите има особено значение при избора на строителни материали. Keramzitobetonnye блокове много по-добре преминават през въздуха, отколкото, например, тухла. Къщата, изработена от такъв материал, винаги ще има удобен микроклимат вътре, дори и при недостатъчна вентилация.

Стандартът включва следните размери на строителни блокове от бетон-бетон:

 1. 390 * 190 * 188 мм за стенни блокове
 2. 390 * 90 * 190 за блоковете, от които са направени преградите.

Блокирана маркировка

За да се изберат правилните керемиди от бетон за изграждане на определена конструкция, е необходимо да се знае маркировката, която показва основните технически характеристики в съкратена форма. Маркировката се състои от няколко букви с цифри:

 1. Първата буква е "K"Показва, че материалът принадлежи към типа изкуствени камъни.
 2. Втората и третата букви показват в коя област се прилага този тип блокове. ( "C"- стенен блок"P"- дял,"L"- лице", "P"- Частен, т.е. човек, който се нуждае от довършване).
 3. Четвъртата и петата букви показват каква е целта на блока в зидарията ("HS"- ъглов блок"OL"- приличен"PZ"- предназначена за обличане на шева,"PS"- кухина).
 4. Следващото число показва дължината на блока.
 5. След това, съответно, параметрите на якост, устойчивост на замръзване и плътност.

Познавайки алгоритъма за четене на маркировката на блокове от експандиран глина, можете да изберете точно вида, който се изисква за зидарията.

заключение

Всеки строителен материал е произведен в съответствие с изискванията на стандарта за качество и глинесто-бетонните блокове не са изключение. За да изберете правилния материал, трябва да знаете индикаторите, на които трябва да отговаря, защото качеството на материала определя успеха на бъдещата работа на структурата.

 • Оборудване за производство на блокове от експандиран глина

 • Нанасяне на кварцов пясък

 • Изграждане на къща от блокове от експандиран глина

 • Бетонови блокове от глинени блокове със собствени ръце

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

77 + = 81

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map