Unutrašnjost kuhinje bez vješalica

Unutrašnjost kuhinje bez vješalica

Sigurno je svatko ikada čuo pritužbe o prepunoj kuhinji. Svi su zidovi visjeli s ormarićima, soba izgleda skučeno i depresivno. Na uređenje zidova i govora nije, jer nema mjesta, čak ni za nekoliko fotografija voljenih. Ali ipak, želim prostor i slobodu kreativnosti.

Ovaj problem je posebno akutan za kuhinje s malom površinom. U ovom slučaju, možete napraviti kuhinju interijera bez šarke ormarića.

Na fotografiji možete vidjeti koliko je istodobno zanimljivo i neobično, dizajn kuhinje izgleda bez vrhunskih vješalica.

namještaj

vijeće! Prije nego počnete kupovati namještaj, napravite plan za kuhinju, odredite broj ormara i ormara tako da svi pribor i oprema mogu slobodno stati.

Glavne vrste namještaja koje su prikladne za kuhinju bez vješalica:

  • stupovi ormarića;
  • bife;
  • slučaj s olovkom;
  • otvorene police;
  • krovni nosači;
  • katu ormarića.

Slučajevi stupca

Ormarići stupova su idealni za ovaj slučaj. Zbog veličine i volumena, takav ormar može ugostiti ne samo sve posuđe i druge stvari, već i ugrađene uređaje, na primjer, hladnjak i mikrovalnu pećnicu.

Poželjno je da su ormarić-stupovi ugrađeni u nišu zida. I gornji dio imao je prozirna vrata, tako da će kabinet izgledati manje glomazno.

Buffet ili olovka

Kako bi se smjestili u malu kuhinju ogromni garderobni stupovi, to nije potrebno jer oni zauzimaju puno prostora. Ali jedan kovčeg ili ormar je prilično prikladan.

Buffet se preporučuje odabrati sa staklenim gornjim vratima jer vizualno izgleda manje. Osim toga, on djeluje ne samo u ulozi namještaja, već i kao ukras sobe. Dakle, iza vrata bi trebalo biti samo elegantna jela ili zanimljivo ukrašene staklenke sa začinima i žitaricama. A donji dio je ukrašen tako da se švedski stol kombinira s ostatkom skupa.

Fotografija s mogućnošću kuhinjskog dizajna bez vrhunskih ormara.

Otvori police

Dizajn kuhinje bez vješalica ne isključuje mogućnost korištenja otvorenih polica. Štoviše, oni zauzimaju manje prostora od ormara. Nemojte ih objesiti cijeli zid, ali samo nekoliko. Budući da oni i sve što će biti postavljeni na njih moraju biti u stalnom poretku i čistom. Uostalom, pukovnije se nalaze u očima, i na prvom mjestu će privući pažnju na sebe na ulazu u sobu.

Postavite ih obično iznad radnog područja ili sudoper.

krov

Izvrsna ideja za kuhinju bez zglobnih ormarića je uporaba tračnica. Najčešće su vezane uz radno područje, budući da su postavljene u osnove (ručnici, začini, lonci i tako dalje).

Glavna prednost ograde - zauzimaju vrlo malo prostora i besplatnih stolova iz malih predmeta.

vijeće! Na policama možete staviti ne samo kuhinjske posude, već i zatvorene biljke ili druge zelene (začinsko bilje).

Podni ormarići

Odabirom ove opcije za ukrašavanje kuhinje bez vješanja, morate pažljivo pristupiti njihovom punjenju. Potrebno je uzeti u obzir apsolutno svako mjesto u kuhinji, uključujući i kut, posebno za malu sobu. U tu svrhu ormarići s posebnim kutnim ladicama ili sustavima koji se uvlače savršeni su.

Posebno su popularni široki ormarići s ladicama, kao i boce.

Metode izgleda

Linearni. U tom slučaju namještaj i oprema smješteni su blizu jednog od zidova. Tu je i štednjak i radno mjesto. Najčešće se ovaj aranžman radi u uskim kuhinjama.

Sav namještaj je kombiniran sa stolom.

U-oblik. U ovoj verziji namještaj se postavlja na tri zida u obliku slova "P". Cijeli prostor se koristi što je više moguće, ali, nažalost, ovaj izgled nije moguće u svakoj kuhinji.

Paralelne. Svi namještaj su postavljeni nasuprot jedni drugima, ili u blizini jednog od zidova samo visoke ormare, a drugi ima nizak set.

Između njih, ako veličina sobe dopušta, imajte otok stol ili blagovaonicu. U uskoj kuhinji, stavili su je na kraj sobe.

Ugao. Kut u ovom slučaju nalazi se u kutu prostorije, a ormarići se postavljaju u blizini slobodnog zida. Kutni raspored je jedan od najprikladnijih, budući da je sve što vam je potrebno je na bliskoj udaljenosti.

Ova vrsta dizajnera za planiranje posebno se preporučuje za male kuhinje.

Otok. Jedan od najoriginalnijih načina planiranja kuhinje bez vrhunskih ormara. Ali njegova realizacija je moguća samo u sobama s velikim prostorom.

U središtu kuhinje nalazi se tzv. Otok, može se nalaziti ploča za kuhanje, radni prostor i blagovaonica. Čak i neka tehnologija je ugrađena u nju.

Ormarići i ormarići se nalaze na bilo kojem od slobodnih zidova.

Ponekad namještaj nije postavljen uz zidove, budući da su samo otoci dovoljni.

Još jedna verzija izgleda - s vješalicama. Ali objesite ih samo na jedan od zidova ili samo nekoliko komada.

Prednosti i nedostaci

Najočitiji plus ovog rasporeda namještaja je više slobodnog prostora. Kuhinja bez vješalica izgleda slobodnije i svježe.

Postoji mnogo prostora za utjelovljenje kreativnih ideja. Na zidovima možete postaviti slike ili ploče koje ste sami napravili.

Oprez! Posebnu pažnju treba posvetiti pregači, jer se sada nalazi na samom mjestu.

Izvorni će izgledati staklene pregače s fotografskim ispisom ili pločicama s crtežima i ukrasima. Laminirani MDF s imitacijom bilo kojeg materijala je također savršen, glavna stvar je kombinirati s countertop.

Ili naglašava izvorni ukras prostorije, na primjer, zid od opeke. Završena je ili djelomično ili slikana tako da je tekstura vidljiva.

Drugi plus je više svjetla. Uostalom, u takvoj kuhinji, zahvaljujući nedostatku vješalica, postoji manja sjena.

Kuhinje bez zglobnih držača najčešće se organiziraju u stilovima zemlje, provenziji, minimalizmu, potkrovlju, industrijskom.

Nedostatke ove metode organiziranja prostorije mogu se pripisati malom kapacitetu cijele slušalice. Bez gornjih ormarića količina posuđa mora biti smanjena. I ormarići - stupovi zbog velikih veličina nemoguće je smjestiti u malu kuhinju.

Slobodni zid i pregača trebaju biti u savršenom stanju i čistima, jer su "lice" sobe.

Zbog nedostatka vješalica, svaka zdjela treba savijati ili kucati.

Ako su cijevi i druge komunikacije prije bile skrivene u ormaru, sada ih morate zatvoriti drugim metodama ili ih ostavite kako jest.

Najaktivnije, ovaj dizajn izgleda u kuhinjama s velikim prostorom, s prozorima u zidu i otokom u sredini. U takvoj prostoriji, instalacija stupnih slučajeva bit će suvišna, jer će soba izgledati pretrpan.

Često tako organizirati kuhinju, u kombinaciji s dnevnim boravkom ili drugom sobom.

Za osvjetljenje, ako je kuhinja mala, dovoljno za jedan luster, a za veliku prostoriju potrebni su dodatni izvori svjetlosti, na primjer, zidne ograde ili reflektori na stropu. Idealni i privjesci za lustere s promjenjivom visinom. Možete ih približiti stolu ili podići na strop.

Da biste ukrasili kuhinju bez vješanja ormara morate se kreativno pristupiti, tako da je krajnji rezultat užitak svake minute potrošene u njemu. Štoviše, asortiman namještaja i raznih dodataka je neograničen.

  • Stil zemlje u unutrašnjosti kuhinje

  • Zanimljivi naprava za kuhinju s vlastitim rukama

  • Moderna kuhinja interijera u modernom stilu

  • Kuhinjski dekor s vlastitim rukama

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 + = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map