Projekti dvokatnih kuća s potkrovljem

Projekti dvokatnih kuća s potkrovljem

Dvokatnice s potkrovljem - jedna od najpopularnijih mogućnosti u privatnoj gradnji. Potkrovlje vam omogućuje da koristite prostor ispod krova, ekonomski je isplativiji od visokokvalitetnog poda, nad kojim mora postojati još potkrovlje. Osim toga, ona pruža mjesto za zanimljiva rješenja dizajna.

Također, raspodjela projekata imaju kuće s podrumom i tavanom. To omogućuje povećanje korisnog područja još više, nakon što je dobio trokatnu zgradu. Međutim, takav projekt će koštati znatno manje od tri priče.

Važno! Sjetite se da u gotovim projektima dvije priče kuća s potkrovljem može biti pozvan kao zgrada sa dvije pune etaže i potkrovlja iznad i jednokatnicu u sa potkrovljem.

materijali

Sada u niskim zgradama, osobito u domovima za prebivalište, ne koriste se samo tradicionalna drva ili opeka. Prednost se daje modernim materijalima, koji su često lakši i jeftiniji, izdržljivi i imaju dobru toplinsku izolaciju.

Zahvaljujući novim materijalima može smanjiti troškove i vrijeme izgradnje, na primjer, za provedbu modela projekt završio kuću na dva kata s potkrovljem, takve prilike se nude mnoge građevinske tvrtke. Možete izgraditi kuću od:

 • pjenasti beton ili gazirani beton,
 • porozne keramike (topla keramika),
 • paneli okvira.

Video govori o izgradnji kuće od toplog keramike.

Za gradnju potkrovlja važno je koristiti lagane materijale, tako da se opterećenje na temeljima ne povećava. Stoga se za njega koriste porozni blokovi, a unutarnje pregrade također čine malu težinu, na primjer, iz ploče od gipsa.

Prednosti dvokatnih kuća s potkrovljem i podrumom

Odaberete li projekt kuće s prizemljem, možete uštedjeti znatno i dobiti dodatnu razinu.

 • Kuća s mansardom je toplija od jednokatnice ili dvije priče s zajedničkim potkrovljem, a cijena grijanja je manja.
 • Dvoetažna kuća može se postaviti na usku čestitku, s pravilnim planiranjem neće biti čvrsto.
 • Prilikom gradnje potkrovlja kako je planirano ili obnovljeno s potkrovlja, opterećenje na temeljima se povećava neznatno, manje nego pri izgradnji još jedne razine. Međutim, za to trebate koristiti lagane materijale.
 • U socle se mogu preseliti tehničke prostorije, kao što su ostava, radionica za izradu prostora na prvom katu.
 • Podrum i potkrovlje dopuštaju primati praktički trokatnicu, iako pod ruskim zakonodavstvom u privatnoj gradnji moguće je podići kuće ne više od 2 kata.
 • Uz dobro zagrijavanje zidova socle, ona će igrati ulogu međuspremnika između zemlje i same kuće, pa će trošak podne izolacije biti manji.

Projekti kuća za uske dijelove

Kuće s potkrovljem mogu se postaviti na usku česticu. Zauzimaju manje prostora nego iste u dnevnom prostoru jednokatnice, a duljina komunikacija u njima je manja. Ako projekt pruža garažu, možete urediti zgradu tako da je prazna zidna ograda blizu ograde.

Zato možete racionalno koristiti prostor. Na uskom mjestu, kuća s strmim krovom izgledat će dobro: povećat će ga okomito, tako da će tavan biti prostraniji. Kuća s potkrovljem i podrumskim podom omogućit će da se još više poveća prostor, tako da ne zauzima mjesto na mjestu.

Značajke potkrovlja

Prirodna rasvjeta

Prozori se mogu načiniti kao lucarne, a u obliku prozora, odnosno prozora na krovu. Lucernes su dizajn koji vam omogućuje da napravite okomito postavljen prozor, oni vrlo ukrašavaju krov, ali pustiti u manje svjetla od krovnih prozora. Bolje je ako se odmah stavljaju u projekt kod kuće. Ako ponovno podižete potkrovlje iz potkrovlja, uređaj će zahtijevati dodatne troškove i pojačanje krova.

Krovni prozori na krovu daju puno svjetla, ali je važno pravilno ih postaviti, inače može doći do curenja tijekom kiše. Krovni prozori će vam pomoći da dobijete više svjetla, na primjer, ako je soba okrenuta prema sjeveru. Najjednostavnija inačica su prozori u pločama, međutim, možda neće biti dovoljno.

Upotreba kvadrata

Uz pomoć pravilno oblikovanog krova, racionalno možete koristiti područje ispod nje. Zabat krov omogućuje 67% površine, slomljena - oko 90%, a ako je krov žičara i pol metra, moguće je koristiti drugi područje poda u cijelosti. Pod krovom padinama može biti uređen ormare ili smočnice.

stepenište

Stubište bi trebalo biti dovoljno široko i udobno - širine najmanje 1 m. To će dopustiti dvije osobe da se raspršuju na njemu. Stubište treba biti dizajnirano uzimajući u obzir potrebe i mogućnosti stanara, na primjer, bit će teško stari baka popeti se na strmo spiralno stubište.

Značajke planiranja prizemlja

Razina tla se smatra razinom pokrivenom ne više od polovice u tlu. Ako visina stropa od tla nije veća od 2 m, postolje se ne smatra posebnom razinom.

Ovisno o veličini zgrade, u podrumu možete smjestiti prostor za odmor, ured, kućni ured, saunu, kotlovnicu, spremište i čak podzemnu garažu. Međutim, uređaj socle je prilično komplicirana i skupo stvar, stoga ga mora odmah biti uključena u projekt kuće u fazi planiranja.

Važno! U prizemlju se može raditi samo tamo gdje je podzemna voda dovoljno duboka, inače vodonepropusnost može biti vrlo skupo.

Također treba razmotriti umjetnu rasvjetu, izolaciju, vodonepropusnost i ventilaciju. Prije nego što uključite podrum u projekt, razmislite jeste li zaista potrebni i želite li ga koristiti.

Dvokatnice s garniturom i garažom

Za stalni boravak su u potražnji projekti dvokatnica kuća s penthouse i garaža. U tom slučaju, garaža se može napraviti u podrumu, naročito je prikladna ako je stranica mala i nema mogućnosti za gradnju odvojeno. Tada će biti gotovo punopravna dvoetažna zgrada. Slika prikazuje plan kuće s garažom na 1. katu, 2. katu i potkrovlju - stambene.

Kuće s dva kata i potkrovlje

Zapravo, ovo je gotovo trokatnica. Obično takve projekte odabiru velike obitelji s djecom. Na katu, na primjer, može se nalaziti dnevni boravak, kuhinja-blagovaonica, kupaonica i hodnik s stubištem. Na drugom katu nalaze se nekoliko spavaćih soba i kupaonica. U potkrovlju se također mogu nalaziti sobe ili komunalne prostorije. Ponekad, naprotiv, drugi kat i potkrovlje su nastanjeni, au prizemlju se nalaze i komunalije ili garaža. U tom slučaju, noću možete staviti prvi kat pod zaštitu, osim toga, mnogi se ljudi osjećaju sigurnije u spavaćoj sobi iznad prizemlja.

Slika prikazuje plan dvoetažne kuće s potkrovljem. Ovo je prilično velika kuća 15 * 16, u kojoj je potkrovlje - gotovo potpuni kat s dnevnim boravkom i dvije spavaće sobe.

U drugom projektu, dizajniran za obitelj s dvoje djece na prvom katu postavljena je velika kuhinja-blagovaona i hodnik, garderoba, na drugom - spavaća soba za roditelje, kupaonice i jedne male garderobe i potkrovlju potpuno je okupirana od strane djece.

 • Plan ljetne rezidencije s potkrovljem

 • Popularni projekti kuća s potkrovljem

 • Planovi za jednokatne kuće s potkrovljem

 • Projekti kuća s potkrovljem i garažom

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 − = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map