Osmerokutni arbor

Na bilo kojem mjestu trebate gazebo. Može biti vrlo malena ili prostrana za veliku tvrtku. Osmogodišnja vidikovaca sada je u velikoj potražnji. Ovaj dizajn sjenice savršeno se uklapa u bilo koji krajolik i ima veliki unutarnji prostor za odmor, gdje se lako može smjestiti do 15 osoba.

Argumenti za izgradnju

Osmerokutni sjenica je tako zgodan da se njegov dizajn može nazvati gotovo najuspješnijim za ukrašavanje. Nakon što je postavljen na rubove unutarnjeg prostora klupe za sjenice, a usred stola je prikladan oblik, moguće je smjestiti veliki broj gostiju. U ovom slučaju, kada se govori, svatko će vidjeti lice svog sugovornika, a nitko se neće miješati tijekom obroka.

Ova se garaža razlikuje u dizajnu krova, koja ponavlja osmerokutni oblik. Zbog toga na krovu vidikovca postoji nekoliko klizaljki, a sidrene točke na krovu sigurno će izdržati i najgušći sloj snijega. Zbog činjenice da su padine pod kutom, oborina se neće akumulirati na krovu.

Važno! Ako je presvlaka dovoljna, onda vjetrovi i kose kiša neće pasti u sjenicu.

Ako u početnoj fazi pažljivo razmislite o dizajnu takve vidikovca, tada ponovno stvoriti gradnju na mjestu neće biti teško čak i bez prisustva pomoćnika. A ako još imate iskustva stolarstva, onda će sve implementacije ići puno brže.

Za formiranje crteža snijega morat ćete točno osigurati sve nijanse i dokumentirati dimenzije budućeg dizajna. Najbolje je da se slike izvedu na različitim ravninama, tako da možete uzeti u obzir sve značajke zgrade.

Samostvarenje osmerokutne vidikovca

Paviljon se obično instalira u dubinu vrta na mjestu, daleko od kuće, da osjeća jedinstvo s prirodom i uživa u njoj.

Osim toga, postoji nekoliko drugih kriterija koje treba slijediti prilikom traženja mjesta za postavljanje vidikovaca:

 • Postoji li plan za obavljanje svih komunikacija na izgradnji. Ako je potrebno, voda se isporučuje u vidikovcu. Vrlo je prikladno ako postoji bunar u blizini mjesta, iz kojeg je moguće voditi cijevi s vodom ili sami donijeti.
 • Najbolje je poravnati površinu prije izgradnje vidikovaca, tako da nema problema pri poravnavanju polova.
 • Trebate odabrati onaj dio stranice koji se ne peru podzemnim vodama i na kojem se voda ne stagnira nakon oborina. Ovaj je kriterij vrlo važan, jer trajno brišući izgled sjenice ne može trajati dugo.
 • Preporuča se da se sjenica odmakne od ruba stranice. Tako će biti puno ugodnije odmora i ne miješati se sa susjedima.
 • Izgradnja je neophodna u skladu sa zakonom o zemljištu, koji propisuje svrhu tog ili onog područja na mjestu. Da bi se izbjegle kazne i rastavljanje, vrlo je važno uzeti u obzir ove informacije.
 • Planiran je otvorenost svih zidova vidikovca ovisno o vrsti zemljišta, bez obzira na to je li mreža pogodna za ukrašavanje zidova vidikovaca ili je li potrebno da ih se potpuno pokrije.

Potrebni alati

Za obavljanje kvalitetne drvene osmerokutne vidikovaca na gradilištu trebat će vam slijedeći materijali:

 • Šipka je u traženoj količini prema projektu veličine 10 x 10 cm ili 15 x 15 cm.
 • Vanjska ploča 10 x 5 cm.
 • Ploča za uređaj ispod krovnog krova. Njegov tip je odabran u skladu s krovnim materijalom koji se koristi.
 • Krovni materijal.

Od alata trebat će vam sve one koje su dostupne svima na farmi. To su:

 • Vidio sam, jigsaw
 • lakat
 • nivo
 • rulet
 • odvijač
 • Brusilica
 • Spojnice u obliku vijaka i vijaka
 • Oznaka za označavanje
 • uže
 • ulozi

Također morate pripremiti ljestvicu kako biste bez problema mogli raditi na web mjestu s onim elementima na koje ne možete doći s tla.

Izbor i dizajn baze

Za arbor, možete koristiti različite vrste baza, njihov izbor ovisi o tlu koja se nalazi na mjestu i sposobnosti vlasnika.

Za osmerokutnu vidikovicu, vrlo je važno da sve strane budu iste širine, a za to ćete morati obratiti posebnu pozornost na označavanje stranice pod zakladom. Nužne radnje:

 1. Kosa trave na mjestu.
 2. Označavanje u obliku kvadrata s stranom koja je jednaka duljini ili širini vidikovca.
  Važno! Svi kutovi trga moraju biti pod kutom od 90 stupnjeva.
 3. Za postizanje idealnih kutova na svim uglovima trga, potrebno je voziti klinove i povući kabel dijagonalno. Rezultirajuće dijagonale moraju nužno podudarati. Ako to nije slučaj, neki od elemenata se kreću kako bi stvorili točne uglove. Da biste utvrdili točnost kvadrata, trebate provjeriti sve kutove s gradskim kvadratom.
 4. Odjeljivanje svake strane trga na tri identična dijela i uvlačenje kuka na ta mjesta.
 5. Uže za spajanje svih klinova koji su na sredini svake strane. Rezultat je kvadratni trg.
 6. S točnim scenarijem sve strane bit će jednake, a pribadci s prvog kvadrata mogu se ukloniti s web mjesta jer više neće biti potrebni.

Osmerokutna sjenica može se označiti na drugi način:

 1. Na odabranom mjestu potrebno je pričvrstiti klin u sredini.
 2. Spojite uže s njom, jednake duljine prema pokazatelju duljine buduće vidikovca.
  Važno! Morate ga popraviti tako da ga možete premjestiti u krug.
 3. Na kraju konopa morate vezati klin, koji izvlači krug.
 4. Nacrtajte promjer kroz ovaj krug, okomito na nju, stavite još jedno, a time i do 4 retka promjera.
 5. Spojite sve točke na krugu jedni drugima. Treba dobiti osmerokut s jednakim stranama.

Ako projekt sjenica ne osigurava simetriju svih strana vidikovca, onda je moguće učiniti ih onako kako želite. Iz gotovih pravokutnika ili kvadrata pojedini su dijelovi jednostavno odsječeni u proizvoljnom redoslijedu. Ali vrijedi prisjetiti se da će simetrična vidikovac gledati na web stranicu mnogo atraktivnijom.

Gotovo svaka vrsta temelja može se graditi pod takvim sjenicama. Na primjer, gomila. Razlikuje se po niskoj cijeni i brzini reprodukcije, pogotovo ako su nosači pilota već spremni. Za proizvodnju je neophodno uvijati pilote na mjestima mjesta gdje su označeni kutovi sjenice. Također ćete morati instalirati jedan u sredini. Dubina uranjanja ovisi o stupnju zamrzavanja zemlje. Određuje stručnjak, radeći analizu tla.

Važno! Na svakoj podlozi postavlja se oznaka, na koju se razinu treba pričvrstiti.

Nakon instalacije svake potpore, razina se provjerava prema razini i vertikalnosti. Nakon toga, svi stupovi su izloženi na istoj razini, u tu svrhu glave se rezaju na referentnom indeksu. Nakon što su svi piloti ugrađeni roštilj, a već na vrhu je postavljena sama sjenica.

Ne možete kupiti hrpe, ali napravite sve potporne stupove betona ili opeke. Ponekad se pod paviljonom stvara temelj od hrpe, koji će biti skup, ali bit će pouzdano. Postoji mogućnost izgradnje vidikovca i na vrpci. Izbor ovisi isključivo o vlasniku i uvjetima gradnje.

Ugradnja poda i podova

Ovi elementi izrađeni su od šipke koja odgovara debljini roštilja. Svaki je element smješten na sredini svake strane. Za roštilj se sve pričvrsti na samorezne vijke ili metalne kutove. Svi dijelovi moraju se susresti u sredini i poduprti središnjom gredom, koja je unaprijed instalirana.

Nakon što su sva odstupanja instalirana, potrebno je postaviti pod. Ako su daske poda pergole postavljene u krug, trebale bi ih rezati pod kutom od 22,5 stupnjeva. Ako je sve ispravno, onda je baza u obliku ispravna.

Ako su ploče međusobno razmaknute, tada na kraju instalacije moraju biti rezane u obliku osmerokuta. Sve daske poda pričvršćene su vijcima ili noktima na zaostajanje.

Ako je podloga postavljena, tada je na unutrašnjoj površini potrebno sklopiti pijesak i postaviti ploču za popločavanje, ako takva mogućnost poravna vlasniku.

Montaža okvira

Kostur se montira prema sljedećem algoritmu:

 • Iz debele šipke ugrađujemo police u količini od 8 komada. U visini, oni bi trebali biti najmanje 2 m.
 • Pomoću metalnog kuta, svi postovi su pričvršćeni za svaki od osam uglova. Osim toga, zglobovi se mogu izvesti i spine.
 • Uvijek smo popravili postove u strogo vertikalnom položaju uz pomoć razine.
 • Proizvodimo gornju traku pričvršćenjem šipke s vanjske i unutarnje strane.
  Važno! Dijelovi svake šipke na nosećoj traci mogu ići samo do polovine, tako da možete jednostavno pričvrstiti susjednu traku.
 • Namjestimo rogove s potrebnim nagibom i visinom krova. Sve grede moraju nužno stršati s rubova vidikovca oko 30 cm, tako da voda izlije na tlo, a ne u sjenicu.
 • Svi krovni elementi su spojeni zajedno pomoću prethodno napravljenih osmerokuta.
 • Svi se grede fiksiraju uz pomoć metalnih uglova na remenje i između sebe.
 • Kutija je izrađena u skladu s materijalom koji se koristi za pokrivanje krova.
 • Završavajući površinu cijele vidikovca. Može biti lakiranje, mrlja ili bojenje.

Također u ovoj fazi, proizvodnja i ugradnja unutar klupe i stola. Ako projekt osigurava, onda tu može biti i roštilj.

Ako postoji sjenica s roštiljem, bolje je da ga ne stavite u njega, jer će dim smetati sadašnjosti i stvoriti neugodnosti. Najbolje je opremiti posebnu površinu za njega ili izvaditi dimnjak s vidikovca.

zaključak

Osmogodišnji paviljoni su vrlo uobičajeni iu prigradskim i prigradskim područjima. To je zbog njihovog povoljanog dizajna, koji izgleda vrlo moderno, broji veliki broj gostiju i omogućuje vam da se opustite uz maksimalnu udobnost. Zahvaljujući ovom članku, možete odrediti vrstu gradnje i reproducirati ga sami na web mjestu.

 • Zatvoreni pultovi s roštiljem i roštiljem

 • Paviljoni od drveta

 • Sjenica od drva

 • Visić iznad garaže

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map