Kućište s ručkom za unutarnja vrata

Kućište s ručkom za unutarnja vrata

Unutarnja vrata se prodaju bez pribora, samo su vrata i okvir vrata uključeni u isporuku. Potrebno je odabrati pribor za stil interijera prostorije. Ako odlučite instalirati vrata koja ste kupili, tada postoji osjećaj da sami zaključate brave. Osim instalacije unutarnjih vrata, ovaj rad zahtijeva točnost i točnost.

Vrste kuke za brtvljenje

Ime govori sama za sebe - njezin mehanizam treba biti unutar listova vrata. Žbuke se razlikuju u obliku ručki, od kojih postoje mnoge vrste. Najčešći - okrugli i ravni tip guranja.

olovke

Proizvedene su brave koje se ugrađuju ili odvojeno od ručki. Ako brava osigurava zasebnu instalaciju, mehanizam za zaključavanje prvi put je umetnut. Postoje brave. Vrsta zaključavanja ovisit će o načinu na koji je instaliran. Postoje različiti mehanizmi i kako popraviti jezik.

dvorac

dvorac

dvorac

Razmotrite značajke ugradnje kvake na vratima s sanitarnom bravom za unutarnja vrata.

Važno! Tipično, mortise brave su montirane na ovješena vrata, ali neki stručnjaci savjetuju da to rade uklanjanjem platna iz šarke.

izrezali smo bravu

Visina zupčanika uglavnom ovisi o materijalu od kojeg se vrata izrađuju. Na drvenim vratima bravu se može montirati na bilo kojoj visini, u proizvodima od MDF-a ili iverice - na visini od 1 m od razine poda. Na toj visini, u takve proizvode postavljaju se drvene grede.

Alat će zahtijevati:

 • Izbušite s nizom bušilica, uključujući perje i krune. Na prodaji postoje posebni uređaji koji su pričvršćeni na vrata - kruna ili bušilica upravo ulaze u vrata.
  Drill s nizom bušilice
  kruna
  bušilica
 • dlijeta
  dlijeta
 • Hammer.
 • Odvijač ili odvijač.
 • Nož stolar.
 • Shilo.
 • Područje.
 • Olovka.

Ugradnja kvake na vratima s mehanizmom za zaključavanje

Prvo, na kraju vrata, dolje je izrađena oznaka od 1,0 metra, a vodoravna crta izvlači se pomoću gumba. Mehanizam se nanosi paralelno s krajem noža, tako da u gornjoj rupi postoji iscrtana linija vina. Označeni su gornji i donji rubovi mehanizma, a na gornjoj je vrsti šipke označena oznaka.

zaključavanje instalacije

Rupe izbušene u stražnjica platnu olovke bušilica 16. Kako se ne bi pokopati previše, dolje bušilica se primjenjuje na mehanizam i marker za označavanje bušilicu 1 mm duži je potrebno postaviti dubinu. Mi bušimo do ove dubine. Obilježavanjem rupe izbušene u blizini njihovih rubova rezati uredno dlijeto, a zatim staviti na bušenje i bušaće krune 16 poravnat rezultat ovalni otvor za zaključavanje.

rupe na krajnjem licu

shema

shema

Rupa je opremljena mehanizmom za bravu, poravnato u visini i središtu i pričvršćen s dva mala vijka. Zatezna šipka je namotana oštrim nožem kako bi se presjekao kroz furnir, nakon čega su vijci odvrnuti i mehanizam je uklonjen. Kontura trake zahtijeva odabir jastučića za debljinu trake za zaključavanje tako da je traka ravna s krajem listova vrata. Uzorak je izrađen dlijetom. Pogodno je koristiti usmjerivač, ali ne u svakoj kući. Počinjemo odabrati široki dlijeto, očistimo ga medijem ili uskim.

postavite bradu

Nakon toga potrebno je bušiti rupe ispod ručke i ispod zasuna (to je slučaj kod brave za kupaonice). Da biste to učinili, mehanizam za zaključavanje se primjenjuje s obje strane mreže, poravnat s veličinom odabranog područja i marke su izrađene u rupama od awl. Rupa su napravljene s obje strane da se međusobno upoznaju, ne bi smjele proći. Nakon što su rupe spremne, čips se uklanjaju i instalira ručke.

Vijeće. Stručnjaci preporučuju da ne upotrebljavaju vijke s automatskim navijanjem, koji dolaze s ručkama. Oni ih nazivaju "raspoloživim" zbog vrlo mekog metala. Bolje je koristiti visokokvalitetne vruće valjane vijke za samoljepljivanje.

Ključ koji se nalazi u vrećici s vijcima, prije otpuštanja ručki, otpustite vijke tako da središnji zatik, na kojemu se ručke nose, može slobodno krenuti. Ušicu je umetnuta u rupu, obje ruke stavljene na nju, njihova pozicija mora biti vodoravna, nakon čega su ručke pričvršćene za vratašca pomoću vijaka. Kada su ručke pričvršćene vijcima za samoljepljivanje, pomoću ključa zategnite vijke na dnu ručki. Zatezanjem vijaka pritiskanjem vrata na ručici na jednoj strani, ne izvadite vijke s druge strane. Posljednja operacija za ugradnju ručica je fiksiranje jastučića. Obloga kvadratnog oblika treba horizontalno poravnati kvadratom.

Osigurač je ugrađen i prvi je zaključan vijkom. Potrebno je da se igla strši dovoljno daleko od vanjske strane vrata i ne pomiče kada se vijci zategnu. Završava ovu fazu pričvrsnih vijaka.

dvorac

Ručica za zaključavanje

Ostaje za rezanje platforme ispod kolute u okviru vrata. Da biste to učinili, vrata su prekrivena (ne do kraja!), Na vrhu i dnu jezika na boji označen je na kutiji. Pomoću gona nacrtaju se dvije vodoravne linije. Ponovno korištenje kvadrata određuje se udaljenost od ruba platna do središta šipke za zaključavanje (centri za otvore vijaka), nakon čega se prenosi u kutiju. Dvije točke su povezane linijom - tako da postoji mjesto za bušenje rupa.

Nakon bušenja i poravnavanja rezultirajuće rupice s dlijetom provjerava se kako jezik ulazi u "granu". Ako je sve u redu, na kutiji se instalira ploča s odgovorima. Ako postoji zazor, jezik u "grani" lagano se pritisne odvijačem.

Ručica za zaključavanje

pero

postavite traku

Kao zaključak

Točnost i točnost u proračunima - to je ono što je potrebno za pravilnu instalaciju kvaka na vratima s bravom za unutarnja vrata. Naravno, prvo je zastrašivanje poduzeti takav rad na vrlo skupim vratima. Ali ako ne razmišljate o troškovima moguće štete, nema nikakve razlike u instalaciji između ceste i proračunskih vrata. Možete unaprijed trenirati na bilo kojem traku i vidjeti kako vježbate i kako ste dobili dlijeto za izbor. Malo više samopouzdanja u sebe i sve će se ispasti! Bogovi nisu spalili lonce!

bušite rupu za bravu

ručka s bravom

pero

 • Kako sami instalirati unutarnja vrata

 • Kako montirati unutarnja vrata

 • Kako postaviti unutarnja vrata odjeljka vlastitim rukama

 • Unutarnja vrata iz bora

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

58 − = 57

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map