Víkendház WC-kunyhó

Víkendház WC-kunyhó

Milyen konstrukciót nevezhetünk az ország legfontosabbnak? Maga a ház? Egyrészt igen, de van egy design, amely nélkül a dacha-ban való kényelmes élet egyszerűen lehetetlen. Miről beszélünk? Valószínűleg már kitaláltad, hogy ez a WC. És ha ez nem a webhelyén van, akkor itt az ideje, hogy gondolkodj, hogyan kell felépíteni. Valójában nincs semmi nehéz ebben a munkában, hiszen a WC maga egy gödörből, egy alapítványból és egy építkezésből áll. Csak el kell döntenie, hogy pontosan mi lesz a terv. Az épület különböző változatai vannak. Megnézzük a legnépszerűbbeket, és saját kezükre összpontosítunk a vécé építésére az ország házában.

Ebben a cikkben látni fogják a rajzokat, valamint a meglehetősen egyszerű kialakítású utasításokat. Ez segít abban, hogy megvalósítsa ezt az ötletet az Ön országában. Is, akkor megtanulják az előnyeit építeni a kunyhó-típusú szerkezet.

A WC-konstrukció változatai az országban

Hogy általános képet kaptunk a nyári rezidenciákhoz tartozó WC-kről, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a saját kezeivel létrehozható konstrukciókkal. Az építési módszerek sokak, teljesen magukra a designra vonatkoznak. Itt találja a nyári rezidencia vécéjének legkedveltebb változatainak listáját:

 1. Por-szekrényben.
 2. Klasszikus WC gödörrel.
 3. Szekrény és kémiai WC.
 4. Holtjáték-khez.

Mi mindegyik? A legegyszerűbb és leggyakoribb az egyszerű WC a pihenőhelyen. Ideális a nyári nyaralóknak, mivel a készüléknek szüksége lesz egy kis pénzre, az anyag és a design is egyszerű. Csak ki kell ásnia egy pihentető medencét, meg kell erősíteni és fel kell szerelni egy felépítményt. Egy ilyen mosdó látható a fotón.

Tekintettel a holtjáték-khez, van egy lezárt gödörük, ahol a hulladék elesik. Maga a tartály különböző lehet, a tervezés és a méret különbözik, és messze van a szerkezettől. A hulladék hulladékkezelése meglehetősen egyszerű, mint a szennyvíziszap. Meg kell bérelned egy víztisztító gépet, amely mindent pumpál belülről. Lehetőség, hogy magad csináld. A képen látható az ilyen jellegű építés.

Por-szekrény Van egy olyan konténer, amely közvetlenül a szedán alatt áll. Nincs szükség pihentető medencére, és maga a tartály kicsi. Őt is meg kell tisztítani, amikor teljes lesz. A különlegesség az, hogy használat után további felhasználási módokat számolnak. Arról szól, hogy a tőzeget vízzel szennyezik. Ezt az opciót az egyik legolcsóbbnak nevezhetjük, csak a tisztítási folyamat okoz bajt. Powder-clauses a fényképen.

Ideális a tisztaság, a kényelem és a teremtés szempontjából vegyi vagy biotoilet. Csak annyit kell vásárolnod, és telepítened a helyedre. Az ilyen kialakítás előnye, hogy nem kell tisztítani. És a kellemetlen szag nem jön. Az a helyzet, hogy a hulladékot külön baktériumok kárára osztják. Az egyetlen negatív az ár. De ha megengedheti magának, akkor jobb, ha ezt a lehetőséget választja.

És mi van akkor, ha korlátozott költségvetése van, és nem engedheti meg magának ilyen "civilizációs előnyöket"? Saját WC-t hozhat létre. Ideális ebben a tekintetben - egy WC-vel és egy cesspool. Ami a felépítményt illeti, eléggé jól néz ki a WC-kabin. Miért olyan jó? Ismerd meg.

Miért pontosan a WC-kunyhó?

Először is szeretnénk tisztázni, miért mérlegeljük a dacha WC-t, például egy kunyhót. Az a dolog az, hogy egy ilyen szokatlan kialakításnak van némi előnye a hagyományos "versenytársainál". Lássuk a pozitív oldalt:

 1. A kialakítás sajátossága, hogy létrehozásakor nem szükséges a tető építésével foglalkozni, rögzíteni és kialakítani úgy, hogy ne folyjon. A mi esetünkben a WC-tető maguk az oldalfalak. Ez látható a képen.
 2. A saját kezeivel sokkal gyorsabban építhet be WC-kunyhót. Az a helyzet, hogy a szerkezet kisebb számú szerkezeti elemet tartalmaz.
 3. Maguk az épületek meglehetősen szokatlanok és eredetiek. Bizalmasan mondhatjuk, hogy a szomszédai nem rendelkeznek ilyen WC-vel. Nyereségesen ki tudsz kerülni.
 4. A WC-ajtó semmilyen módon nem lehet háromszög alakú. Ez egy rendes négyzetes ajtó, csonka sarkok és egyéb problémák nélkül.
 5. Télen nem lesz probléma a csapadék felhalmozódásával a tetőn. A hó leereszkedik a WC-ről, mert a rámpa elég nagy.
 6. A vécé mérete változatos lehet. A kívánt eredmény eléréséhez beállíthatja a képzett háromszög sarokszögének értékét.
 7. A mosdó felépítésére használt anyag a fa, főként gerendák. A feldolgozás meglehetősen egyszerű.

Amint láthatjuk, annyi, mint a hét előnyt számoltunk a WC-kunyhónak. Azt mondják, hogy valóban csak egy ilyen konstrukció építését tervezik. Volt azonban néhány hiányosság. Közülük csaknem fele:

 • ez a megjelenés. Bár eredeti, nem mindig praktikus. A tervezés radikálisan eltérhet a helyszínen található egyéb struktúráktól, és nem illeszkedik a tájba;
 • mivel a forma háromszögletű, a hasznos magassági terület elvész;
 • ha nem rendelkezik a szükséges hosszúságú anyagokkal (ami elég nagy), akkor nehezebb lesz WC-t építeni az országban.

Az összes adattal összehasonlíthatja az előnyöket és a hátrányokat. Ez segít eldönteni, hogy érdemes-e hasonló WC-t építeni a webhelyen. Ha igen, akkor nézzük meg a dacha típusú WC-t és a teremtés technológiáját.

A WC-sátor építésére szolgáló hely kiválasztása

Minden épület építése megfelelő helyszín kiválasztásával kezdődik. A WC-hez ez még fontosabb. Nem csoda, hogy vannak különböző szabályok és szabályok, amelyek betartása nem csupán formalitás, hanem kényelmes életvitelének ígérete. Az egyik fő szabály az, hogy olyan feltételeket teremtsenek, amelyekben a talajvízzel való érintkezés minimális.

De ez nem minden olyan követelmény, amely megköveteli a figyelmet. Nézzük meg az összes paraméter kritériumainak teljes listáját, hogy az összes paraméterhez megfelelően felépíthessen:

 1. Ha van egy víz plot (folyó, tó, víz is), akkor a távolság lehetővé tette az építőiparban a WC -. Nem kevesebb, mint 30 m Abban az esetben, ha a tározó elhelyezés alacsonyabb, mint a jövőben helyet a WC, akkor ajánlott helyének megváltoztatására telepítését vagy épít a víz alatti forrás .
 2. Ha van pince, pince vagy más hasonló szerkezet, 15 m távolságot kell tartania.
 3. Ami a lakóépületeket illeti, az optimális távolság 8 méteres tengerszint feletti magasságnak számít.
 4. Ha az országban van háziállat, akkor a "települések" közül 5 métert kell visszavonulnia.
 5. A kert, virágágyások, ágyak és egyéb ültetvények, amelyek gyakran megtalálhatók a ház területén, szintén nem szeretik ezt a környéket. A WC-től való minimális távolság 1 m.
 6. Végül vegye figyelembe a szél irányát az Ön területén. Fontos, hogy ne érzed a szomszédaidat, és ne hallgasd őket panaszokról. A kerítés közelében nem ajánlott a WC-kunyhót felépíteni.

Figyelj! Mielőtt megkezdené a WC kialakítását, fontos megismerni a felszín alatti vizek elhelyezkedését. Lehetőség van arra, hogy szerkezetet építsenek fel, ha a vízszint 2,5 m alatt van a talaj alatt vagy még tovább. Ellenkező esetben a szivacsot egy szeptikus tartállyal, egy háttérvilágítású kliséket vagy egy porszövetet kell kicserélnie.

Ha figyelembe veszi ezeket a szabályokat és ajánlásokat, akkor az ökológiai tervben az épített konstrukció semmilyen módon nem érinti a külső környezetet. Mindenki boldog lesz - és te, és növények, szomszédok, sőt háziállatok is. Talált egy ilyen alkalmas hely? Aztán megkezdjük a kunyhó WC kialakítását.

1. lépés - egy pihentetőmedencét és egy WC-kunyhót alapítunk

A meditációs kabinet alapja a pihentető medence. Ő lesz a fő "csapás". A tisztítás gyakorisága a méretétől függ. Tisztítás ajánlott, hogy ne töltse a gödör a perem, de amikor a szennyvíz mennyisége a WC elérte a 70%.

Valójában ez a fajta munka nem nevezhető összetettnek. Időigényes és időbe telik. Te is megteheti magad, egy ásóval, vagy bérelhet nehéz felszerelést. De egy kis vidéki házhoz elég lesz a saját erőfeszítéseid. Az ajánlott gödörméret 2х2х2 m. Jelölje meg a területet és indítsa el a talajt. Használjon mérőszalagot és vízvezetéket, szabályozza a gödör méretét és egyenletességét.

Amikor a gödör készen van, akkor jobb, ha megerősíti a falát. Alapjává válnak, amelyen a földi kunyhó alapul. Erősítés a táblák, a betongyűrűk vagy a tégla rovására történik. A táblákat fertőtlenítéssel át kell áztatni a munka előtt.

Tipp Az alsó rész betelepítéséhez hajlítsa a szerkezet hátuljához. Ezután a tartályt a nyílás felé kell leengedni, és meg kell tervezni a gödör tisztítását. Ne felejtsük el, hogy lyukat kell készíteni a WC-hez, a szellőzéshez és a szivattyúzáshoz.

2. szakasz - WC felépítmény

A szárazföldi munkákkal simán mozogunk a keret kialakításának folyamatába. A dacha toalettábor-rajzok rajzai lesznek. Miután az összes siker fele függ attól. A felépítmény többféle típusú lehet: kunyhó, kunyhó, birdhouse vagy ház. A mi esetünkben ez az első lehetőség. A képen pontosan láthatja, hogyan készült ez a design.

A rajzoknak köszönhetően nem fog hibáztatni. Vigyázzon a megfelelő anyagok rendelkezésre állására. Az építés alapanyaga egy fa, nevezetesen a táblák. Könnyű dolgozni, és praktikusak. A vele való munkában nem teheti meg:

 • fűrészek;
 • gyalugép;
 • mérőszalag és ceruza;
 • körmök és kalapácsok (alternatívák - csavarok és csavarhúzók).

Itt van egy lépésről-lépésre vonatkozó utasítás a váz felépítéséhez:

 1. Az alap megóvása érdekében tetejére helyezzen vízszigetelő anyagot. A ruberoid lesz igaza. Lay 2-3 rétegben.
 2. Kezdje össze a kunyhó WC-padját. Ideális esetben használjon 50x50 mm-es gerendákat és 40 mm-es lapot. Ebben az esetben ne felejtsd el technológiai lyukat készíteni a keretben. Az ajánlott átmérő 30 cm vagy több.
 3. Most összeszedheti a szerkezet elülső és hátsó falát. Ezeknek a vizuális rajzoknak köszönhetően gyorsan megismételheti, amit látott. És a méretek segítenek a munkájában. A képen van egy hátsó fal a kunyhóban.
 4. Hozza létre a falakat egy külön felületen. Jobb, ha egy sávot használsz, de egy alternatív lap 50 mm. A fényképen a WC-kabin elülső falánál.
 5. Ha a két rész teljesen készen van, akkor rögzítheti őket a szerkezet aljára.
 6. Most itt az ideje, hogy létrehozzunk egy lapot az oldalfalakon, amely tetőt jelent. Ha a tetőfedő anyagot kívánja felszerelni, a láda 20 mm vastagságú szélezetként szolgálhat.
 7. Valójában minden bonyolult dolog marad hátra. Most már a részletek. Elhagyta a kunyhót, hogy befejezze a kunyhót, nevezetesen - telepítse az ajtót, hozzon létre egy korcsolyát, megverte a falakat egy béléssel és helyezze el a tetőfedő anyagot. A munka nem nehéz, de egy kis időt vesz igénybe.

A fából készült erőd védelmére a kész szerkezetet antiszeptikus kezeléssel kell kezelni. Akár különleges festéket is vásárolhat a fa számára kültéri munkához, és még kényelmesebbé teszi a WC-kunyhót.

Tipp Nem javasoljuk, hogy fémtárgyakat (például hullámlemez, fém, stb.) Használjon, mivel a nyáron hihetetlenül meleg lesz. A fém jól felmelegszik és hosszabb ideig tartja a hőt. És a WC-hez nagyon rossz.

Ez minden. Az épület befejeződött. A kialakítás üzemkész. Lehet az első, aki az üzleti életben használja. Nézzen meg egy videót arról, hogyan hozhat létre egy tervet a saját kezével.

következtetés

Nem könnyű a vécé létrehozása az országházban. Csak erre a célra van szükség. A munka annyira egyszerű, hogy a kész konstrukció napközben elvégezhető. És ha segítséget kérsz, gyorsabban tudod kezelni. Megoszthatja megjegyzéseit a megjegyzésekben. Készítettél egy WC-kunyhót ilyen rendszerben? Próbálja ki, és keresse meg a választ erre a kérdésre.

 • Meleg WC a házban

 • Hogyan válasszunk polikarbonátot egy üvegházhoz?

 • A WC-mosdó

 • Hogyan készítsünk trelliseseket az üvegházakban?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

78 − 73 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map