Útmutató a gipsz vakolat Yunis Teplon használatához

Útmutató a gipsz vakolat Yunis Teplon használatához

A cég vakolatának köszönhetően a Tepln fehér minden tekintetben megfelel az ilyen alapanyagok követelményeinek. Összetételében a gyártó egy további összetevőt - perlit, vezet be, ami lerövidíti a megoldás beállítási idejét. Természetes ásványi - csillámból készült perlit készítsünk, ami fokozódik a keményedés után, és kiváló hőszigetelési jellemzőkkel rendelkezik.

A gipsz vakolat az unis Teplon-tól különbözik az alacsony súlyú és esztétikus megjelenésű egyéb vakolatoktól, ez az anyag a lakás hővédelmének működését végzi.

A Teplone gipszkarton fő előnyei közül a szakemberek megkülönböztetik a kapott bevonat maximális szilárdságát. A vakolatréteg az egész kezelt felületre legfeljebb 5 cm vastagságban alkalmazható, hogy 5-7 cm mélységben szabálytalanságokat szüntessen meg.

Vigyázat! Ez a gipszvakolat több rétegben is alkalmazható, miután a spatulával előbb egy kést húzott a felületen.

A vakolat Teplon alkalmazása a mennyezet felületén

Habarcs vakolat Teplon mind függőleges falak és vízszintes mennyezet. Ha a vakolat mennyezetek a standard algoritmust alkalmazzák, akkor a gittréteg vastagsága 3 cm-re csökken.

Műszaki paraméterek Teplon a mennyezethez:

 • a mennyezet hőszigetelési jellemzőinek javítása;
 • A csapágyszerkezetekben jelentéktelen terhelés;
 • a megoldás megragadhatósága;
 • a kapott felület szilárdsága;
 • könnyű felhasználás (könnyű felhasználás a keverék alacsony tömege miatt, kiváló duktilitás, a vakolat keverék homogenitása).

Amikor ezt a kompozíciót a mennyezetre helyezzük, nincsenek problémák, gyorsan kiegyenlítik, könnyen kiegyenlítik. A bevonat jellemző sima, fényes vagy matt megjelenésű.

tanács! Ha a White Teplone megoldást minden technológiai jellemzőnek megfelelően alkalmazzák, akkor ebben az esetben nem szükséges további befejező töltőanyagot alkalmazni (jelentős pénzmegtakarítást érzünk).

Hogyan kell dolgozni a gipsz vakolat?

Gipszkartonozásnál a következő lépéseket kell tenni:

 1. Felület előkészítés. Az Eunice gipsz vakolat segítségével sima, egyenletes, sima felületet készíthet a zsugorodástól való félelem nélkül, ha megfelelően felkészíti a falat (mennyezetet) a munkára. Először ellenőrizni kell a felület erősségét, szárítsa meg. Régi festék, gipsz, gipsz, amely instabil a falon, eltávolítják egy építőipari spatulával. A kezelt terület pormentes, olaj- vagy bitumennyiséget megszabadul. Szükség esetén készítsen 2-3 cm-t a felületen, növelve a ragasztót a vakolat és a felület között.
  Tipp Kívánatos, hogy a felületkezelést erősen behatoló vegyületekkel végezzük, kiválasztva őket, figyelembe véve a bázis specifitását (szénsavbeton, habbeton, 2-3 réteges alapozás).
 2. Az oldat elkészítése. Fontos, hogy alaposan figyeljük meg a keverék csomagolásán feltüntetett víz és keverék arányát. Ahhoz, hogy a keverék a lehető legnagyobb műszaki jellemzőkkel rendelkezzen, fontos, hogy az összetevőket alaposan összekeverje egy elektromos keverővel a fúvókákkal. Az első keverés után hagyja az oldatot 10-15 percig, majd keverje össze újra. A gipszkötõk keverékének bevezetése felgyorsítja a beállítási idõt, ezért a keveréket az elkészítés után 40-50 percen belül fel kell használni. A keverék hígításának második alkalommal nem ajánlott, az oldat alacsony műszaki jellemzőkkel bír.
 3. A megoldás alkalmazása. A gipsz vakolat alkalmazásához a Yunis Teplonnak spatulára vagy simítóra van szüksége. Az optimális szerszámok kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek (nem korrodálva). Mielőtt a keverék "megragadna", fontos, hogy szabályozza a vakolt felületet, megszüntetve az egyenlőtlenséget és az érdességet. A beállítás után 1,5-2 órával a fehér gipszkarton Yunis Teplon rétegét speciális, spongyalakkal kezeljük. Miután a gipszvakolat megszáradt, elkezdheti festeni a falat (mennyezetet) vagy tapétázni a felületet tapéta segítségével. Nincs szükség arra, hogy időt és pénzt vesztegessenek a gittkészítés alkalmazásakor.

A gipsz vakolat alkalmazásának gömbjei

Ez a befejező anyag alkalmas különböző tevékenységekre:

 • homlokzati munkák kivitelezése;
 • belső befejező.

Az ilyen gipsz vakolat garantálja a mennyezetek és falak kiegyenlítését normál páratartalmú helyiségekben (a gipszkompozíció nem alkalmas a fürdőszobák és WC-k felületének kiegyenlítésére).

Gipszösszetétel A Yunis Teplon alkalmas tégla-, beton- és falfalakra, fő összetevője ásványi adalékok gipsz.

Vigyázat! Minden egyes felületre saját alapozó készítményeket fejlesztettek ki.

Unis Teplon White: műszaki paraméterek

Az Unis Teplon White gipszkarton a következő műszaki paraméterekkel rendelkezik:

 • Az erősség 2,5 MPa 1 cm-nél (a kész felület képes megállni a 25 kg-os nyomást). A keverék tapadási szilárdságát a felületre 0,1 MPa-ra becsülik, ami jó a helyiségek belső dekorációjában használt keverékeknél.
 • A Teplnom White használata esetén nem szükséges megerősítő háló használata. Bármi legyen is az alapfelület összetétele, az alapozás kötelező. A kész felület vastagsága 50 mm. A Teplonnal való munkavégzés nem jelenti a jelzőfények telepítését az első műveleti szakaszban, ezért a vakolt felület befejezésekor szükség lesz rá. Az új réteget csak az előző réteg teljesen megszáradása után lehet alkalmazni.
 • A gipsz vakolat Teplon átlagos fogyasztása 10 kg-ra 4,5 kg. A kész vakolat élettartama 50 perc. A gyártó 15 és 30 kg közötti keveréket kínál, a vásárló számára.
 • A beltéri levegő hőmérsékletének -5 és +30 fok között kell lennie. Az ilyen hőmérsékleti viszonyok lehetővé teszik a gipsz vakolat számára a maximális szilárdság, hőszigetelési jellemzők, a zsugorodás elkerülését, apró repedéseket.

A Teplon White gazdaságáról

 1. E keverék könnyű fogyasztása a cement-homok kompozíciókkal összehasonlítva a Teplon kiváló előnye.
 2. A gipsz vakolat 4-5 mm-es rétegében hasonló a téglaépítéshez 1-1,5 téglából.

következtetés

A gipszlemezek további lágyítókkal és Teplon töltőanyagokkal a mennyezetek, egyenetlen falak összetett felületeihez alkalmazhatók. Az ilyen keverékek ésszerű költségek, könnyen kezelhetők, jó teljesítményük van. A gyártó csomagolásán feltüntetett ajánlások teljes körű betartása mellett a kórokozó mikroorganizmusokkal, kémiai és légköri korrózióval szemben ellenálló sík felületet kaphat.

A modern gipszkarton Yunis Teplon egy modern keverék, amely alkalmas a mennyezetek és falak befejezésére. Ez az anyag válhat a bevonat különálló, független változatává, amelyet a szakemberek értékelik. Nem szabad "lopni" a szabad helyet, ami tipikus a cement-gitt kiválasztásakor. A Teplon fehér keverék kiválasztásakor tartós és tartós anyagot kap a falakhoz és a mennyezetekhez.

 • Knauf Rothband gipsz vakolat - leírás és jellemzők

 • Gipszkarton cement-homok habarccsal

 • Bárányhéj - a helyes alkalmazási technológia

 • Hogyan készítsünk golyót kézzel a gittből

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

17 − = 12

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map