Rolling garázskapu

Rolling garázskapu

Az utóbbi időben a garázsokban, kerítésekben, bevásárló pavilonokban és ipari létesítményekben egyre inkább láthatók a sima lapos kapuk. Ezek a szerkezetek egyre népszerűbbek lesznek, és a "hiba" a redőnykapu-kapu előnyeinek súlya a szokásos swing ajtók előtt, valamint gyors és egyszerű beszerelése a nyílásba.

Milyen jó a garázskapuk a garázsban, mi az elrendezésük, mi a sajátossága a "Alutech" cég szerepjáték szerepének, és mi az a törekvés a redőnyök beszerelésére - ez a cikk.

A redőnyök beszerelése a garázsba

A redőnyök kialakítása nagyon egyszerű - ezek a vezetőkből állnak, közvetlenül az ajtólap, a tengely, amelyen a redőnykapu fel van csavarva, és a zárónyílás mechanizmusa.

Az ajtólap maga leggyakrabban alumíniumból készült. Az anyagot különböző árnyalatokban lehet festeni, vagy fát, kőzetet és egyéb textúrákat utánozni. Minden egyes lamella (a csíkok, amelyekből a gallér burkolat össze van építve) ugyanolyan méretűek: magasság és vastagság.

A lamellák üregesek vagy poliuretánhabosak. Habos vagy szilárd formában, ez a töltőanyag szerepet játszik a fűtőberendezés és a hangszigetelés terén.

A kapu üzembe helyezésének mechanizmusa kézi vagy elektromos lehet. A kézi hajtások kétféleképpen oszlanak meg, az ajtólap súlyától függően:

 1. A fém galléros meghajtó 35 kg-os súlyú görgőre van felszerelve.
 2. A zsinórok meghajtása tartós szalaggal működik, a kapu súlya 80 kg-ig ellenáll.

Az elektromos meghajtókat távvezérléssel vagy speciális érzékelőkkel távolról vezérlik. A legdrágább ajtómodelleket fel lehet szerelni eső-, szél- vagy hőmérsékletérzékelőkkel - a redőnyök automatikusan bezáródnak, ha az időjárás változik. Emellett az elektromos hajtás programozható időzítővel, mozgásérzékelővel és így tovább.

A redőnyök előnyei és hátrányai

A redőnyök számos pozitív tulajdonság miatt népszerűvé váltak:

 • lezárhatják a geometria és a paraméterek nyílásait;
 • A vászont egy kompakt tekercsbe hajtják, amely a garázs mennyezet alatt helyezkedik el;
 • az egyszerű redőnyök költsége jóval alacsonyabb, mint a szokásos swing minták;
 • egy viszonylag alacsony teljesítményű és olcsó villanymotor könnyűsúlyú hálójának vezetésére;
 • lehetőség van arra, hogy az árnyékolók színének megfeleljenek az udvar általános külső oldalának megfelelően;
 • A redőnyök szigetelését és hangszigetelését is rendelheti;
 • vertikálisan felmászik a kapu, nem akadályozza meg a hó betéteket és a jeget, nem akadályozhatják a vezető láthatóságát, másodpercek alatt összeadják;
 • Hullámhajtású kapu létrehozása teljesen lehetséges és saját kezűleg.

Fontos! Az extra kényelem érdekében lamellák használata ajánlott a vizsgálati és szellőzési résekkel. Az ilyen perforált profilok váltakoznak a hagyományos, folytonos tekercsekkel.

Természetesen felsorolva az ilyen tervek előnyeit, ne felejtsd el a magas esztétikumot - a redőnyök még a legfejlettebb designt sem fogják elrontani, hanem bármilyen stílusnak eredetiek.

Sajnálatos módon, mint minden eszközön, a garázsok redőnykapuknak hátrányai vannak:

 • enyhén ellenáll a mechanikai sérülésnek;
 • egy rossz vandálbiztos védelem - a kapu kinyitásához elég egyszerű;
 • az ajtó vagy a járólap beakadásának lehetetlensége;
 • tárolóhely szükséges a doboz felszereléséhez;
 • nem túl jó hőszigetelés - hideg területeken a garázs befagyhat, és a redőnyöket is lehet jegesedni.

Ennek ellenére a redőnyök nagy igénybevételt jelentenek, ráadásul szinte minden hátrányt kompenzálnak a további rendszerek vásárlása. Például lehetőség van arra, hogy megvásárolja a ruhanemű védettségét a garázsban való eltörés és behatolás ellen.

A "Alutech" garázskapuk jellemzői

A görgők egyik legjobb gyártója az "Alutech". Itt bármilyen kivitel készült, lehetőség van egy egyedi megrendelésre a nem szabványos méretre és a nyílások alakjára.

A gyártó standard redőnnyel ellátott garázskapu méretei:

 • magasság - 2000 mm;
 • szélesség - 2-7 méter;
 • alapterület - 21 m²-ig;
 • a lamellák magassága 77 mm, vastagsága 19 mm.

Az "Alutech" cég szerepének jellemzői a következők:

 1. Sokféle árnyalat és textúra vászon.
 2. Lehetőség a nehéz helyeken történő telepítésre.
 3. A vászon felszerelésének lehetősége a látóablakokkal és a szellőzőnyílásokkal.
 4. További stabilitás a szélterheléshez, köszönhetően a penge végének felszereléséhez.
 5. Az elektromos meghajtó felszerelése kézi vészhelyzeti vezérlőrendszerrel (áramkimaradás vagy motor meghibásodása esetén).
 6. Az "Alutech" redőny fokozott biztonsága, amelyet a szövet automatikus leállításának rendszere biztosít, amikor egy idegen tárgy érintkezésbe kerül.

Az előnyök felsorolásának kiegészítése egyszerűsítheti a rendszer telepítését, amit Ön magával viheti, vagy bevonhatja az Alutech alkalmazottait. A kapuk még nagyobb megbízhatósága és összetevőik minősége bizonyítja saját gyártását és az alkatrészek gyártásának gondos ellenőrzését.

A redőnyök felszerelése

A nem szabványos kialakítású garázshoz és a nyílás méreteihez szükség van a kapu gyártására egy egyedi projekt szerint. Más esetekben szabványosíthatja a nyitást, paramétereit a meglévő képeket méretre állítva - ez a lehetőség sokkal olcsóbb lesz.

A szerelést többféleképpen is fel lehet szerelni, attól függően, hogy hol helyezkedik el a redőnyök tekercselésének tengelye. Vannak olyan lehetőségek:

 1. Külső vagy belső szerelés.
 2. Beépített szerelés külső vagy belső csatornákkal.
 3. Kombinált szerelés csővezetékkel kívül vagy belül.

Tehát először is meg kell határozni a doboz telepítésének módját.

Tehát a redőnyzár felépítésének folyamata a következő szakaszokban történik:

 • a nyílás előkészítése - a bőrről való tisztítás, díszítő részletek, minden oldal összehangolása az épület szintjén. A nyílásnak tökéletesen sima és sima legyen, csak úgy, hogy a redőnyök szorosan illeszkedjenek a szélekhez, és jó hő- és hangszigetelést biztosítanak.
 • Az útmutatók felszerelését egy szint ellenőrző ellenőrzés kísérte. A garázskapuk oldalára fémrácsok vannak szerelve, amelyekre szükség van a redőny oldalának rögzítéséhez, amelyet ezután az útmutatókba töltenek.
 • Egy doboz, amelynek tengelye, amelyen a görgős ágyat feltekerik, fel van szerelve és szerelve. Ebben a szakaszban szorosan figyelnie kell a tengely vízszintes felszerelését, ne felejtse el eltávolítani a görgők vezetékét és meghajtó elemeit.
 • A zárófogó rögzítése a garázs padlószintjén csak az eszköz működőképességének ellenőrzése után készül - a fogantyúk egybeesése a leeresztett átjáró szélével.
 • Telepítse a meghajtót.

Amint látja, nincs semmi bonyolult a redőny beépítésében, de az ilyen ruhák elrendezése különleges számításokat igényel a számításokban - minden hiba a szerkezeti elemek következetlenségét eredményezi.

 • Épített garázs a levegőztetett beton saját kezű

 • Saját kezekkel rendelkező, kiterjedt agyagblokkok garázsai

 • Polikarbonát garázskapu saját kezekkel

 • Hogyan építsünk egy garázst a saját kezünkkel

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

84 + = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map