Portás az ország házában saját kezűleg

Portás az ország házában saját kezűleg

A tornác építésénél érdemes megjegyezni, hogy nemcsak gyönyörű, de megbízható struktúra is lehet. Fontos figyelembe venni a lépcsők és az emelőkosár előtt az ajtó előtt mozgó kényelmet is. Ahhoz, hogy egy ilyen konstrukciót saját kezével építsenek, tudnia kell az építkezés szakaszairól és az ilyen jellegzetességekről. De először is szükség van a tornácon lévő alapvető építőanyag kiválasztására.

Előnyei a verandán fémből

A fémszerkezet előnyei a következők:

 1. Megbízhatóság és hosszú élettartam.
 2. A fémszerkezet nem ideszel, és nem torzul. Továbbá megfelelő feldolgozás esetén az anyag nem rozsdásodik meg, és megtartja külső megjelenését, mivel a ház dísze.
 3. Viszonylag kis súly, ha összehasonlítja az anyag verandáját masszív fa szerkezetekkel.
 4. Nincs szükség alapítvány telepítésére
 5. A tornác esztétikája.

A tornác gyorsan összeilleszthető. A jövő veranda rendszere jelenlétében rövid időn belül össze lehet állítani az egész szerkezetet. Általában körülbelül 3 napig tart.

De ilyen tervek hátrányai vannak. Például, a magas költség a tornác, ha az elemek rendelésre. Érdemes megjegyezni, hogy a saját kezű verandát kell létrehozni ahhoz, hogy hegesztőgépet használhassanak és tapasztalatokat szerezhessenek a fémes elemek összekapcsolásával kapcsolatban. A legmegfelelőbb verandahasználat kiválasztásához elegendő több fényképet látni, amelyek ilyen szerkezetet mutatnak.

Hogyan építsünk egy fém verandát

Általában egy 40x40 mm-es fém sarkot használnak az országház fém verandájának elkészítéséhez. Szintén 20x40 mm keresztmetszetű profilcsöveket használnak. A fém elemek vastagságának legalább 3 mm-nek kell lennie, ellenkező esetben a keret nem képes ellenállni a terhelésnek.

Egy kis fém terasz készíthető egy bizonyos sorrend figyelembevételével:

 1. Először a terület kijelölésre kerül, és a karaktersorozat húzódik az oszlopok között. Ezen a ponton a jelölés geometriáját ellenőrizzük úgy, hogy minden szög egyenlő legyen 90 fokkal, ha egy standard konstrukció létrejön.
 2. Ezután fémjelölések vannak a jelölés sarkában. Ha a tornác nagy hosszúsággal és szélességgel rendelkezik, a támaszokat középen helyezik el. Ebben a szakaszban ellenőrizni kell az egyes támaszok függőleges helyzetét. Ha a fémlétra 3 méternél hosszabb. Alatta további kiegészítő eszközök is vannak telepítve. A telepítés a következő: a talaj 50x80 mm-es csőszakasz, és betonozott. A tartófej helyes helyzetének megőrzése érdekében fémsarkokkal vannak összekötve.
 3. Ezután a fűrészelés hossza megegyezik a létra hosszával. Ezeket az elemeket használják a lépések telepítéséhez. A lépcsõ alsó része egy beton párnára van szerelve.
 4. Ezután az egyenlőkulcsot különböző hosszúságokra vágják: a magasság, a lépcsők, a hossz és a szélesség méretei. Először is, a kisebb hosszúságú sarkokat a létra alaplapjára kell hegeszteni, majd a leghosszabb elemeket egymáshoz rögzítik, amelyek a lépcsők beállításának alapját szolgálják. A tartók hegesztésekor az építési szintet úgy kell használni, hogy a lépcsők vízszintesek legyenek.
 5. A végső szakaszban különböző lépcsőkből álló lépcsők beszerelése, valamint az építési hely rögzítése történik. Szükség esetén van egy lombkorona telepítése is. Válassza ki a dekoráció stílusát gondosan, hogy ne rontsa a szerkezet megjelenését. Ehhez elegendő megfontolni a javasolt fényképeket.

Így, hogy egy fém verandát a saját kezével, és csatolja a dacha akkor rövid idő alatt, amelynek minimális ismerete a munkafolyamat. Az építési hibák elkerülése érdekében érdemes gondosan megfontolni a javasolt fényképeket.

Fontos! A munka minősége a házhoz kötött szerkezet megbízhatóságától függ, ezért nem ajánlott a fémelemek összekapcsolása tapasztalat nélkül.

A fadoboz előnyei

A fa a legelterjedtebb anyag, mivel több előnye van a fém és a beton felett. Számukra lehetõség van arra, hogy a saját kezükben egyszerûen telepítsék a formatervezést. Professzionális készség hiányában a személy megbízható és szép fadobozot hozhat létre, és a dákához csatolhatja.

Egy másik előny az anyagok alacsony költsége. A legegyszerűbb, fatemplomos fából készült veranda létrehozható a ház építése után maradt elemekből. Általában ez csak egy 100x200 mm-es szakaszt és szélezett lapokat igényel.

A tornác pluszai közé tartozik továbbá a gyönyörű megjelenés is, amint az a javasolt fotókból is látható. A finom kivitelezéssel a design a ház díszévé válik. A fából készült tornác díszítéséhez különböző színű színeket használhatunk, amelyek lehetővé teszik szinte bármilyen stílus kiválasztását.

Saját kezünkkel egy fadobozt építünk

A tapasztalatlan építők fő problémája az a hiány, hogy nem tudnák, hogyan kell a fadobozokat egy fadoboz alá rakni. A hibák elkerülése érdekében válassza ki az építők által használt egyik lehetőséget:

 1. Betonozás fából. Ezzel a módszerrel a bázis alatti lyukat egy körülbelül 1,2 méter mélységig ásni fogják. Ezután a fából készült hordozót védőszerrel kezeljük, és kb. 15 cm vastag kavicsra vagy zúzott kőpárnára telepítjük, majd a tartót behelyezzük és a lyukat betonnal öntjük. Annak érdekében, hogy a fát egy pozícióban tartsuk az öntés során, távtartókat hozunk létre.
 2. A rögzítőelem használata faalapra. Ez egy csap, amelynek felső részén rögzített U-alakú fémrögzítő, lyukakkal a faalap rögzítésére. A csap betonozott, az alapfelületen pedig egy fémtartó a fa elemhez. Ez a módszer sokkal kényelmesebb és megbízhatóbb, mint az előző.
 3. Egy doboz tartókhoz. Ha a verandai beton alapja már megszilárdult, egy speciális dobozt használnak, amelynek fém alapja van a betonhoz való csavarozáshoz.

A platform és a létra telepítése kevésbé nehéz feladat, mivel ebben a szakaszban csak a fakeret rögzíti a támasztékokra. A saját kezű verandával rendelkező terület létrehozásához csak a gerendákat kell telepíteni, és rögzíteni kell a keresztdarabokat. A legegyszerűbb lépcsőház felszereléséhez 2 db, legalább 5 méter vastagságú, és lépcsőlapokat kell használni. A rajz létrehozása és a lépések számának kiszámítása után a fém sarkok a bázisokhoz vannak rögzítve, amelyeken a fennmaradó elemek rögzítésre kerülnek. Érdemes megjegyezni, hogy a fadoboz szinte minden otthonra alkalmas, függetlenül attól, hogy melyik anyagból készült.

Betonkert

Ha megbízható szerkezetet szeretne kötni a dacha-jához, amelyet nem kedvezőtlen tényezők befolyásolnak, akkor érdemes megcsinálni a betonból. Ennek a dizájnnak a megváltoztatásához csak ki kell választania a befejező anyagot, és cserélje ki azt az előzővel.

A betonburkolat előnye továbbá az építési folyamat egyszerűsége, elegendő egy fából készült keret létrehozása az öntéshez és a vasalás beépítése. Ezt követően a keveréket létrehozzák és a zsaluzathoz öntik.

Mielőtt a tornáchoz csatolná a házat, gondolja át a ház alapozásával. Ha a zsugorodás már befejeződött, akkor az alagsorban lyukakat fúrhat, és benne fémtűket telepíthet, amelyek összekötik a szerkezetet a verandával.

Ha a ház zsugorodása csak most kezdődött el, akkor az alapozás és az új betonszerkezet között tömítés keletkezik. A munkálatok megkezdése előtt a ruberoidokkal burkolt lemezek telepítése megtörténik. Végrehajtásuk után az anyagot eltávolítjuk, és a rést felhordó habgal töltjük fel. Így, ha egy tetőtéri betont készít a saját kezével, ha kívánja, építkezés közben vagy anélkül lehet. De annak érdekében, hogy ne tévedj, gondosan meg kell közelítenie az egyes műveletek végrehajtását, és meg kell tekintened a teljes folyamatot.

Veranda dekoráció

A tornác kialakításakor meg kell adnia egy adott stílust. Ha ez nem történik meg, akkor egy gyönyörű épületet egy döcsi abszurd meghosszabbítássá alakíthat át, ami csodálattal helyett csak zavarba hozza. A következő stílusok gyakran kerülnek kiválasztásra:

 1. klasszikus. Ennek az opciónak a kiválasztásakor kétszintes lombkorlát jön létre, és karmantyúk vannak felszerelve. Szintén telepíteni és dekoratív balkonokat. A lépcsők és a tornác területének befejezéséhez kő vagy cserép kerül felhasználásra. Az ilyen szerkezet díszítésére virágcserépeket használnak. A képen látható a stílus minden tulajdonsága.
 2. ország. Ez a stílus csak akkor alkalmas, ha a ház fából készült. A tornác fő jellemzője a fa durva feldolgozása. Amikor otthonos stílusú építkezésre kerül, a ház hasonlít egy amerikai ranchra vagy egy mexikói hajszálra.
 3. Európai stílus. Ez a design tiszta sorokat és szabványos formákat tartalmaz. Alapvető alapanyagként kő vagy cserép használatos. Az európai stílusú tornácra fonott széket kell elhelyezni.
 4. Francia stílus. A legfontosabb különbség a design korábbi verziójától csak egy fém nyílászáró által védett üvegajtó jelenléte.

Annak meghatározásához, hogy melyik stílus tetszik jobban, érdemes megfontolni a fotót és bemutatni egy olyan építményt, amelyet az otthonához csatlakoztat. A saját kezű tornác létrehozása nem könnyű feladat, de a munka gondos megközelítésével nem lesz komoly nehézsége.

 • A profilcsövön belül saját kezű veranda

 • Veranda a fürdőhöz

 • Hogyan készítsünk egy tornácot a verandára

 • Betonkert

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

45 − 38 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map