Függönyök és tapéta a hálószobában Provence stílusában

Függönyök és tapéta a hálószobában Provence stílusában

Azok a városi lakások vagy vidéki házak tulajdonosai, akik a "Provence" stílust preferálták, meg kell tudniuk, hogy milyen szerepet játszik a textil. Arról szól, hogy a függönyök megfelelően vannak-e kiválasztva a Provence stílusban a hálószobában, a létrehozott kép teljessége közvetlenül függ. Ez az elem a szoba különféle elemei közötti kapcsolat.

A "Provence" hálószoba függönyök kiválasztására vonatkozó szabályok

A "Provence" a vidéki stílusú stílus egyik változata, így olyan jellemzőkkel rendelkezik, mint a praktikusság, az egyszerűség és a kényelem.

A hálószobában Provence stílusú függönyöket a padló, a mennyezet, a falak színe figyelembevételével választják ki. Olyanoknak kell lenniük, hogy ne tűnjön ki az általános képből, hanem harmonikusan egészítik ki a belső teret, harmóniát és homályt teremtenek a szobában. A dél-franciaországi "Provence" -ra vonatkozik, amelyet a lakóegységek egyes elemei közötti egyensúly jellemez.

Puha színek alkalmasak könnyű hálószoba bútorok stílusában Provence.

tanács! Kívánatos választani a lámpaernyőt lámpákra és asztali lámpákra, párnák fedésére, az ágy ágytakarására, ugyanolyan színűek, mint a függönyök. Ebben az esetben, akkor kap egy igazi "Provence".

Azok számára, akik szeretik a fényes virágnyomatokat, a tervezőknek ajánlaniuk kell egy másik stílust választani. A "Provence" nem ismeri el a döbbenetes árnyalatokat, a színeket kissé elfojtva, mintha a nap alatt égett volna. Az ideális megoldás pasztell tapéta a Provence stílusú hálószobában. A függönyeket természetes anyagból kell varrni: vászon, gyapjú, selyem.

A vágás jellemzői

A francia stílus a függönyök egyszerű vágását jelenti. Klasszikus változat - két szalag szövet, kiegészítve egy egyszerű lambrequin. A hosszt az ablak méretének, valamint a ház vagy apartman tulajdonosának ízlése szerint kell kiválasztani.

Vigyázat! Ha úgy dönt, hogy csak egy függönyt használ, meg kell egyeznie a tapéta és a padló színével.

A "Provence" hálószobában kézzel hímzett vagy varrni a "függönyöket" a szöveten díszíteni. Ez a dekorációs módszer magában foglalja a speciális kartonminta előállítását, amelyen a tervezett mintát végezzük. Ezután az anyag gyönyörűen kis ráncokba burkolva, egy középkori függöny analógját kap.

A "Provence" nem jelenti az ablaknyílások függönyét nehéz és összetett függönyökkel, sokan csak a vékony levegőtörlő korlátozza. Teljesen átmegy az ablaküveg természetes fényében, egy szobában normális légcsere van, könnyen lélegzik, tökéletesen alszik.

Válassz háttérképet a hálószobában "Provence"

Ez a stílus nem vonja maga után a tapéta élénk színeket. Érdekes megoldás lenne a pasztell tónusú háttérkép, kis rajzokkal. Annak érdekében, hogy a falak teljes képet kaphassanak, a teljes hossz mentén egy szegélyt ragasztanak, ami utánozza a mintát a háttérképen. A szegély színe a háttérképtől, a hálószobában alkalmazott textilektől függően kerül kiválasztásra.

Érdekes pillanatok

A romantikus természetben a pasztell tónusú csipkés függönyök megfelelnek a hálószobának, ami gyöngédséggel tölti be a hálószobát. Rögzítse a kész függönyöket a falikarikán, természetes fából készült vagy utánozva. A tervezők lehetővé teszik az öntött vagy kovácsolt fém függönypályák használatát. A függönyök mennyezeti szerkezete főként polimer anyagból készül, ami nem alkalmas a francia "Provence" -nek.

Az ablakok anyagának megválasztása a hálószobától

Ha a hálószoba a napsütötte oldalán található, hogy megvédje a bosszantó napot, akkor vastag függönyre lesz szüksége. A hangot vissza kell állítani, hogy megfeleljen a szobában létrehozott képnek. A videóban megtalálható a Provencal hálószoba függönyök kiválasztására vonatkozó ajánlás

A sötét oldalon elhelyezkedő hálószobáknál az átlátszó fátyolok megfelelőek, elhagyhatja a vastag függönyt.

tanács! Egy váza, egy képkeret, egy párna egy kanapén, egy szobrocska, próbálja kiválasztani egy színsémát.

A háttérképen és a függöny színeinek hasonló árnyalatúnak kell lenniük, különben a hálószoba csavargó lesz, messze a csendes és mért vidéki Provence-ból.

A kis virágokból készült szőnyegek gyakran használják a provencei hálószobák díszítése során. Különös érdeklődést mutatnak a kicsi és finom rózsák iránt.

A függönyök klasszikus változata a mennyezetről a padlóra, átlátszó tüll, csak akkor frissítik a hálószobát, ha a szoba többi részével rezonálnak. Például egy világoskék kinyitott függönyszín tökéletesen kombinálható a fehér bútorokkal. A francia "Provence" alapja a tömörfa ágy. Az ágy alján található a hálószoba többi eleme. Homok-narancssárga lámpaernyő, barna árnyalatú tapéta, türkiz párnák, természetes parketta, tökéletesen kiegészíti a bézs vagy a salátafüggönyöket.

tanács! A nyáron ugyanolyan színű függönyöket használhat, és télre egy másik készletre cserélheti őket.

A Provencal stílusban díszített gyermek hálószobában finom rózsaszínű muszlin függönyöket feszíthetnek, alulról ferde íjakkal és íjakkal díszítve. Így nem csak az ablakot hangsúlyozhatja, hanem harmóniát is hozhat a létrehozott képben.

A hálószobában, amely a ház tetőjén található, egy manzárd ablakkal van felszerelve, jobb, ha rácsokat használnak. Jelenleg az üzletekben számos színes és méretű roller függöny kínálatos.

A "Provence" -et a szoba hangulatos hangulata különbözteti meg, amelyben visszatérni akarnak, és a közönséges emberi boldogság és a béke légkörébe merülnek.

A "Provence" függönyök főbb változatai

Mielőtt elkezdené kiválasztani a függönyöket a hálószobában, fontos, hogy megismerje osztályozásukat.

A klasszikus modellek egyenes szövetek. Gyakran kombinálják átlátszó tüllvel. Ez a fajnak előnyei vannak. Az ilyen típusú portieresek bármilyen anyagból varrhatók, ezért nem lesz problémája a színek kiválasztásában a tapéta, a bútorok kárpitozása alatt. A klasszikus függönyöket a Provencal hálószobába a hostess hatalma alatt, aki rendelkezik a vágás és varrás minimális készségével. Ezenkívül különféle kiegészítőkkel díszíthetőek: pillangók, lambrequinok, dekoratív virágok, szedők. A klasszikus, sűrű függönyök a hálószobában védik a napsütéstől.

A római vakok tökéletesen illeszkednek a klasszikus és modern belső térbe. Téglalap alakú szövetszalagokból készülnek előregyártott különleges kereten, amely speciális összecsukható mechanizmussal rendelkezik. Köszönetnyilvánításával ellenőrizheti a függönyök hosszát, kinyithatja az ablak nyílását, puha és eredeti szövetréteget. Az alak és a méret attól függ, hogy melyik anyagot használták fel. Például a római vászon függönyöket szigorú és mély hajtások jellemzik. A sifon kicsi, könnyű hajtásokat is képez. Ez a lehetőség optimális a kis hálószobákban, a "Provence" stílusában.

A japán függönyök különböző hosszúságú keskeny vásznak, amelyek szilárd kerethez vannak kötve. Annak érdekében, hogy a kerek kereten belül hasonló függönyöket helyezzenek el, tépőzáras hurkot varrnak. Az ilyen függönyök éjszakai függönyöként használhatók, ha fényálló anyagból készültek. Számukra egy japán népi stílusban díszített egyszólamú textíliát választanak. Nem csak az ablaknyílások díszítésére szolgálnak a Provencal hálószobában, hanem tökéletesen megbirkóznak a helyiség zónájával.

Az osztrák modellek a klasszikus függönyöket módosítják. Egyenesek, teljes felfüggesztéssel, függőlegesen egymástól függően hurkokkal és zsinórral ellátott mechanizmussal távolítják el. Felemelés után a szövetszalagok az ablakra gyönyörű hajtások formájában kerülnek kialakításra.

következtetés

Egy ilyen stílus, mint a "Provence" egyre népszerűbb a tulajdonosok közönséges városi lakások. Annak érdekében, hogy a stílusban választott hálószoba valóságos hely legyen az elzáráshoz és a pihenéshez, fontos, hogy a legapróbb részletekre gondoljon. Különös figyelmet, amikor díszítik a hálószobát, meg kell fizetni díszítésére falak, ablakok. A függönyök kézzel varrt vagy a stúdióban vásárolhatók, kihasználva a professzionális tervezők tanácsát. A megfelelő anyag, szín és hosszúság választásával nemcsak díszítik az ablaknyílásokat, hanem harmóniát és coziness-ot is a hálószobába, nyugodtan pihenhet a mindennapi gondokból és problémákból.

  • Kis Provencal hálószoba

  • A hálószobai függönyök kialakítása

  • Tulle a hálószobában

  • Függönyök a hálószoba belsejében

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

11 − 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map