Ecowool: jellemzők, alkalmazások, felülvizsgálatok

Ecowool: jellemzők, alkalmazások, felülvizsgálatok

A felmelegedés az építési munkák szerves része. Szinte minden házat szigetelni kell. Végül is, függetlenül attól, hogy mennyire jó, milyen minőségi anyagból, a hő még mindig elhagyja. Néhány rész ablakokon és ajtókon keresztül távozik, néhány falon keresztül. A legtöbb hő elveszik a mennyezeten. Pénzt takarít meg a ház fűtésére, kényelmes és kényelmes, szigetelést kell végezni. Napjainkban semmi sem létezik sok olyan anyag, amely épületek szigetelésére használható. Figyelemre méltó, hogy minden évben új termékek állnak rendelkezésre, amelyek alkalmasak erre a célra. Mindenki ismeri a habot, az ásványgyapotot, a PPU-t és másokat. De van egy teljesen új anyag a szigetelés, amely jól bebizonyosodott. Ez ökopelya.

Ha még nem hallott róla, akkor nem meglepő. Az Ecowool egy modern anyag, amely ideális otthoni melegítésre. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk az ecowools tulajdonságait, tulajdonságait, előnyeit és hátrányait, valamint megtanuljuk az ügyfelektől való valós visszajelzést. Így teljesen felbecsülheti az ökotáblát szigetelőanyagként.

Mi az ecowool?

Már több "watt" is ismerünk, ami nagyszerű a felmelegedés szempontjából. Ez ásványgyapot, bazalt gyapjú, üveggyapot. És mi van az öko-watttal? Immár világossá válik, hogy az "eco" előtag az anyag ökológiai tisztaságát jelzi. Nem tévedsz! Az Ecowool a leginkább környezetbarát anyag a szigetelés szempontjából. Tudja miért? Ez összetett. Az ecowools fő összetevője a cellulóz, újrahasznosított papír. És a papír, mint ismeretes, fából készült. És mi lehet ökológiaibb, mint egy fa? Így kiderül, hogy a szigetelésnek a fa jellemzői vannak. És most többet a kompozícióról.

Az ecowool termelése nem nehéz. Itt vannak a fő összetevői:

 1. A kartonpapír és a papíripar felesleges anyagai vagy hulladékai. Előfordulhat, hogy a különböző nyomtatott termékek (újságok, folyóiratok, könyvek), a hullámosított csomagolás előállításának maradványai, valamint a papír és kartontermékek összes hulladékának és hibás részének megjelenésekor hibás árucikkek jelentkeznek.
 2. Papír vagy újságpapír. Az ilyen nyersanyagok alacsonyabb minőségűek, mivel fokozott fogékonyságot mutatnak a szennyezéssel szemben, és magukban foglalják a heterogén és különböző anyagok zárványait.

De mivel a fa hiányosságai például tökéletesen égnek, rothadnak és elnyelik a nedvességet, az ecowool szükségszerűen különleges védőeszközökkel jár. Ezáltal az ecowool ellenáll a nedvességnek, a tűznek és a rothadásnak. Általában az anyag összetétele a következő:

 • cellulóz újrakezelés, mintegy 81% -os százalékban;
 • körülbelül 12% a bórsav, amely fertőtlenítő hatású az ecowool számára. A sav védi az ecowoolt a gombák hatásától, penészgomból és megelőzi a baktériumok és más mikroorganizmusok képződését. Negatív hatással vannak a fűtésre;
 • A teljes tömeg fennmaradó 7% -a nátrium-tetraborátra esik. Ez egy erős lángálló anyag, amely inszekticid tulajdonságokkal rendelkezik. Mi az? Ez egyszerű - a nátrium-tetraborát teszi az öko gyapot nem éghetővé, növelve annak biztonságát.

Az összes komponensnek köszönhetően az Ecowool-ot gyakran használták különböző épületszerkezetek felépítésére. Melegíti a házat, a dagát, a raktárt és a kiskereskedelmi helyet, valamint a nem lakóépületeket.

Figyelj! A nedvességgel szembeni ellenálló képességének köszönhetően a leggyakrabban a magas páratartalmú szerkezetekben használják az ökot. Ilyen helyiségekben kondenzáció léphet fel. És az ökológiai gyapjú nem borzasztó. Az ásványgyapottól eltérően az ecowool nem veszíti el tulajdonságait.

Az ökológiai vattacukor műszaki jellemzői

Egy kicsit megtudtuk magáról az anyagról és a gyártásról, most pedig az ecowools főbb tulajdonságaira és műszaki jellemzőire mutatunk rá. Megvizsgáljuk a 8 elemet, amelyekkel elemezzük az anyagot.

 1. A hõvezetõképesség 0,032-0,041 W / ˚C.
 2. Az anyag sűrűsége 30-75 kg / m3.
 3. A hangszigetelés magas, elnyeli a zajokat.
 4. A gyúlékonysági csoport G2. Az ecowool égésterméke teljesen ártalmatlan.
 5. A biológiai elemekkel szembeni ellenállás magas.
 6. A nedvességgel szembeni ellenállás jó. Az Ecowool ellenáll a kondenzációnak, és a szárítás után nem veszíti el tulajdonságait.
 7. A füstképző csoport D2.
 8. PH értéke 7,8-8,3.

Amint láthatja, az ecowool egy kicsit rosszabb a habbal szemben a hővezetőképességben, de ezek a számok nem olyan nagyok. Ezenkívül a polisztiroltól eltérően az ökológiai gyapot gyapot nem égeti meg, és nem rágcsálók fogyasztják. Ha már beszéltünk az egyéb anyagok és előnyök különbségeiről, nézzük közelebbről a szigetelőanyag előnyeit és hátrányait.

Az ecowool mint fűtőelem hátrányai

Először is, kezdjük el a rosszat. Sajnálom, hogy rájövünk, hogy minden üzletben nem lehet olyan terméket vásárolni, amely ideális lesz minden kapcsolatban. Minden terméknek van erőssége és gyengesége. Ugyanez érvényes az ecowools esetében is. A különféle kiváló tulajdonságokkal együtt némi hátrányai vannak. Ez normális! Mindössze annyit kell tudni, hogy megismerjük őket, és megértjük, hogy a fűtőberendezés alkalmas-e az Ön céljára. Az ecowools minden hátránya könnyedén kiegyenlíthető, ha előre tudod.

Tehát az ökotűr maximális kritikáját kritizáljuk, ezért hat negatív oldalt fogunk kihúzni, amelyek ökológiai gyapjúval rendelkeznek.

 1. Az ecowools hőszigetelő tulajdonságai anyagként meglehetősen magasak, de idővel a mutató csökkenni kezd. Ennek több oka van. Az első - az ecowool működése közben csökken a térfogat. Az index az anyag teljes tömegének 20% -a. A szakértők ajánlása szerint az öklövész süllyedésének elkerülése érdekében a szigetelőanyagot a teljes tömeg 20-25% -át meghaladó mértékben kell lefedni. Tehát a jövőben lefedheti az üledéket. A második ok - az anyag felszívja a sok vizet, körülbelül 9-15%. Ha az ecowool áztatásra kerül és nem szárad ki, akkor a hővezető képesség csökken. Ezért fontos, hogy az anyag elhelyezésekor légrést hozzon létre.
 2. Nem könnyű olyan helyiséget melegíteni, amelyben ökopelya van. Az anyag laza, ezért nyersanyagokat szállít az előkészített területre, speciális felszereléssel kell rendelkeznie. Ezek a korszerű, professzionális felfújható eszközök. A levegő és a tömlő segítségével az ecowool a megfelelő helyre kerül, amelyet előre elkészített. A berendezés egyenletesen tolja a szigetelő anyagot a szükséges sűrűséggel, hogy a zsugorodás ne fordulhasson elő.
 3. Az épület kiváló minőségű szigeteléséhez és hőszigeteléséhez olyan speciálisan képzett emberek segítségére van szüksége, akik tapasztalattal és ismeretekkel rendelkeznek az ecowool használatával kapcsolatban. Ha meg akarja csinálni magad, akkor nagyon keményen kell kipróbálnod. És ebben az esetben a 100% -os hatékonyság nem garantált.
 4. Szeretném tudni, hogy ha az anyag száraz felszerelését végzi, por keletkezik, nedves üzembe helyezés esetén az ecowool hosszú ideig szárazon marad. Ha figyelembe vesszük a réteg vastagságát és a légköri viszonyokat, akkor a szárítás 48-72 órát vesz igénybe. Néha több is lehet. És a gyors konstrukció körülményei között nem mindig kényelmes. De a nedves eljárásnak köszönhetően a szigetelés és a hangszigetelés legjobb minőségét érheti el.
 5. Ha összehasonlítjuk az Ecowool-ot más anyagokkal, például expandált polisztirol vagy ásványgyapot, meg akarom jegyezni az alacsony merevséget. Az anyag abszolút nem tartja a formát, ami bonyolítja az önálló szigetelést. Előre díszített csontváz nélkül nem lehet.
 6. A szakemberek jelzik, hogy nem ajánlott az ecowool használata a tűzforrás közelében. Például a kémény vagy kandallócsövek közelében lévő területek. Bár az anyag nem ég, de a hő állandó befolyása mellett, fokozatosan elpirul. A szigetelés megvédése érdekében az iszapbevonatú, azbesztcement betonból és bazaltgyapjúból készült kerítés is kialakul, amely hővel tükrözi a hőt.
Figyelj! Ugyanazt az üveggyapotot vagy ásványgyapotot is meg kell védeni a tűzveszélyes konstrukciótól.

De ne beszéljünk a szomorúakról, mert a szigetelőanyagnak számos előnye van, amit tovább fogunk beszélni.

Az ecowools fő előnyei

Egy kicsit beszéltünk arról, hogy az anyagot gyakran használják a magas páratartalmú helyiségekben. De ez nem az egyetlen plusz a termékek. Az aprított és feldolgozott cellulóz számos előnnyel jár.

 1. Kiváló hangminőségű ecowool. Ha körülbelül 15 mm-es anyagréteget készít, akkor akár 9 dB zaj is képes felszívódni. Ez egy nagyon magas szám. Nem hallja az utcai zajokat, az autók nyüzsgését, az eső, a szél stb. Ezért a termékeket gyakran használják repülőterek, stadionok és zenés stúdiók számára.
 2. A magas hővezetési értékek miatt az ecowools nagyon kevés anyagot igényel a kiváló minőségű szigeteléshez. Az indikátorok a következők: 1 m3 28-65 kg nyersanyagot vesz igénybe. A hőség nem megy el, és a helyiségben marad. Így jelentősen megtakaríthatja a segédprogramokat.
 3. A mérgező és mérgező anyagok hiánya a készítményben. Az egészség a legfontosabb dolog, amivel rendelkezünk. Ezért védeni kell. Az Ecowool használatával nem kell aggódnia, hogy káros anyagokat bocsát ki a levegőbe. A gyermekek számára a termékek teljesen biztonságosak. Vásárlás előtt azonban kérdezze meg, hogy milyen típusú tűzgátló gyártók használják. A legjobb tulajdonságok a borax vagy borax. És ha vannak ammónium-szulfátok és bórsav az ecowool-ban, akkor az anyag kellemetlen szagot érez.
 4. A hőszigetelés tömeges módszere miatt az ecowool még a leginkább megközelíthetetlen helyeket is elérheti. Berendezések és előkészített szerkezetek jelenlétében a szigeteléssel kapcsolatos munka meglehetősen gyorsan halad. Mivel az ecowool réteg monolitikus, nem léteznek hideg hidak, amelyeken keresztül a hő elhagyja.
 5. Az ecowools tulajdonának meg kell szabadulnia. Élvezi a termékek gőzáteresztő képességét, lélegzik, mint egy fa, és kedvező mikroklímát teremt a szobában.
 6. Amikor a tűzforrás nyitva van, az anyag csak égnek, de nem terjeszti a tüzet.
 7. Az ecowool jó biológiai ellenállása hozzájárul annak a tényhez, hogy sem penészgombák, sem gombák nem keletkeznek a felületen. És az egerek és más rágcsálók nem nyernek nyersanyagokat.
 8. Van egy csomó pénze a szigetelésre? Nem számít! Végül is az ecowool demokratikus és megfizethető áron rendelkezik. Ár-érték - minõség a legmagasabb szinten.

Ez minden, most már tudod az anyag pozitív és negatív oldalát. Ha összefoglaljuk, azt mondhatjuk, hogy az ecowool meglehetősen alkalmas szigetelés, amely minőségi minőségben szolgálhat. De minden, amire a gyártók írnak? Mit mondanak azok az emberek, akik megpróbálták az anyagot?

Vásárlói vélemények

Itt van, amit Szergej mondott Penza városáról: "Régóta gondoltam, hogy mi legyen a ház szigetelése. Úgy döntöttem, hogy ecowool-ot használok, mert összehasonlítottam a roll típusú szigetelést. Rájöttem, hogy minden olcsóbb és jobb lesz. És ez történt. Az Ecowool tökéletesen kezeli feladatát. Nem találtam a mínuszokat.

Victor St. Petersburgból írja: "A melegítő rossz! Mint kiderült, azok, akik allergiásak a könyvtári porra, élnek egy házban, melyet az ecowool segítségével melegítenek, egyszerűen lehetetlen. A házba érkezett 3 év közül kettő csalánkiütést szenvedett. "

Igor megosztja: "Meg vagyok elégedve az ecowool szigetelésének minőségével. 4 év működési ideje alatt minden rendben van. Az egyetlen pillanat, a közelmúltban kinyitotta a dobozt, és megállapította, hogy az ecowool kicsit csúszott. Talán hibák voltak a telepítés során. "

következtetés

Ökológiai gyapot, egy másik szigetelőanyag, amelynek előnyei és hátrányai vannak. A választás meghatározásához gondosan fontolja meg, hogy alkalmas-e az Ön esetében. És ennek az információnak köszönhetően könnyebb lesz rá.

 • Forgácslemez nedvességálló lemez

 • Tetőfedő anyagok

 • Ruberoid a fából készült tetőn

 • Hogyan válasszuk ki a ruberoidot

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

76 + = 81

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map