Az iskolai iskolai függönyök

Az iskolai iskolai függönyök

Minden iskola hasonlít egymáshoz: azonos asztalok, nagyméretű szekrények, edzőasztalok és állványok. Miközben valahogyan diverzifikálják az iskolai belső teret, függönnyel lehet használni: a függönyök egyszerűek vagy bonyolultak, függönyökkel vagy lambrequinekkel, egyszólamúak vagy texturáltok. Az osztálytermekben, a folyosókon, az étkezőben és az összeszerelőtermekben a függönynek másnak kell lennie, különben a helyzet túl unalmasnak és azonos típusúnak tűnik.

Hogyan válasszuk ki a függönyöket egy iskola iskolai számára, milyen függönyök alkalmasak a gyülekezeti csarnokok számára, függetlenül attól, hogy érdemes-e egy függönytervezőt felvenni, vagy maguk is díszíthetik a belső térséget - mindezt egy cikkben.

Mi legyen az iskolai függöny?

Nyilvánvaló, hogy az osztály függönyei különböznek azoktól, amelyek díszítik a gyülekezeti csarnokot vagy a konferenciatermet.

De ugyanazok a követelmények érvényesek a gyermekek oktatási intézményeire és anyagaira:

 1. Egyenletesség, hogy a motley rajzok ne zavarják a gyerekeket a tanulási folyamatból.
 2. Megfelelő fényáteresztő képességre van szükség ahhoz, hogy az osztály könnyű legyen, de ugyanakkor a tanulókat ne vakítsa meg a nap.
 3. A hipoallergén szövet is fontos, mert a diákok között vannak olyanok, akik allergiásak a porra, a színezőanyagokra vagy az alkotó szövetekre.
 4. A tűzállóság megakadályozza a tűz elterjedését. Nyilvánvaló, hogy minden függönyszövet éget, de legalább nem szabad az éghető osztályba tartozik.
 5. A függönyök költsége, elsősorban, izgatja azokat a szülőket, akik általában függönyöket vásárolnak az iskolába. Az anyagok árának demokratikusnak kell lennie.
 6. A függönyök praktikusságát az anyag antisztatikus jellege, a por visszaszorításának képessége és a szennyeződés, idegen szagok felszívása határozza meg. Az iskolai függönyöket általában évente egyszer távolítják el - nyáron, így ritkán kell mosni.
 7. A szövet ne égesse ki a napot. Általában az osztályteremben végzett javításokat néhány évenként elvégzik, a függönyöknek mindig szépnek és szépnek kell lenniük.
 8. Előnyben részesítik a természetes szöveteket, mert nem okoznak allergiát, nem vonzzák a port, könnyen moshatók és vasalódhatnak.
 9. A megfelelő szín. Az iskolai órákon olyan lágy, elnémult hangok fognak lenni, amelyek nem fogják felesleges figyelmet és megbízható védelmet biztosítanak a gyerekeknek a napból.

Figyelem! Külön feltétlenül meg kell említeni az összes rögzítés és a burkolatok megbízhatóságát. Az iskolai függöny elég nagy, ezért sokat mér. A gyermekek védelme érdekében gondoskodni kell a kötőelemek szilárdságáról.

Az iskolai osztályba tartozó függönyök

Számos oktatási intézményben minden osztály hasonló, így az ablakok kialakítása fontos szerepet játszik - ezzel segítve a belső tér kissé diverzifikálható. Nem titok, hogy az iskola falaiban a gyermek a gyermekkori életének nagy részét tölti. Ezért van itt kényelmes és kényelmes otthon is.

Az általános iskolában nagyon fiatal gyerekek vesznek részt, akik tegnap elhagyták az óvodát. Számukra annyi osztályt kell felszerelni, amennyire csak lehetséges és világosabb, hogy a gyerekek minden reggel visszatérjenek az iskolába.

Az általános iskolai órákban a könnyű, meleg színek, például az őszibarack, a bézs, a puha rózsaszín vagy a kék függönyek teszik. Képeket használhat a függönyök díszítésére, de a nyomtatás nem lehet túl világos vagy nagy: finom ismétlődő minták fognak működni.

A gimnázium vagy a középiskola olyan felnőtt gyermekek számára alkalmas hely, ahol alkalmasak komoly és felelősségteljes tanulmányozásra. Nem kell többet gyönyörű képekkel és könnyű hangokkal csábítani, a legfontosabb, ha a középiskolás diákok kényelmesek lesznek, hogy semmi ne vonja el őket a tanulási folyamattól és a fontos irányítástól.

A függönyök árnyalatai mindenre megfelelnek. Ha az osztály túl könnyű, jobb hűvös hangokat használni, például kék, bordó, zöld. Fontos, hogy ne súllyal vegye túl a sötétséget, figyelembe kell vennie az időjárás változását, az évszakot. Ezekben az esetekben nagyon jól alkalmazható, az ablakokon elhelyezett vakok, amelyek függönypárként telepíthetők, és helyettük.

Jól bevált redőnyök, amelyek nagyon könnyen ellenőrizhetik az osztály megvilágítását. Ráadásul napjainkban a népszerűség csúcsán a római redőnyöket díszítik, díszítik a divatos belső tereket.

Figyelem! A falak díszítésének meg kell felelnie a függöny színének és textúrájának. A belső megjelenés befejeződött, amikor az összes részlet szerves és összefüggő.

Ha összefoglalja a fentieket, létrehozhatja az osztálytermi függönyök beállításait:

 • az optimális hosszúság - az ablakpárkányhoz, hogy a lehető legtöbb napról nappal megvédjék, de ne lógassak a lábad alatt, kevesebbet piszkosak;
 • a szövet színe monofonikus vagy sekély, jobb, texturált minta;
 • az anyag nem túl sűrű, de nem túl átlátszó, hogy a függöny megvédi az ablakot a felesleges fénytől;
 • a védelem mértékének szabályozására - a redőnyök, a tekercsek vagy a csúszó függönyök rendszere, további drapériák.

Tipp Ha a szülők önállóan mutatják ki az osztályablakokat, javasolhatja őket, hogy elkerüljék az összetett terveket. Egyszerű leesés függöny nélkül lambrequins és hajtások néz ki nagyon lenyűgöző, csak meg kell választani egy jó árnyékot és egy jó ruhát.

Függönyök összeszerelési csarnokhoz

Az iskolai ünnepségek csarnokainak intelligensnek és bemutathatónak kell lenniük. De jobb, ha elkerüljük a túlzott gazdagságot, pátót és luxust itt: végül is ez egy oktatási intézmény, nem pedig színház.

A gyülekezőtermekben mindkét ünnepnapot, ünnepélyes uralkodókat, szülők találkozókat, tanárok és diákok konferenciáit tartják. Ezért a helyzetnek intelligensnek és diszkrétnek kell lennie.

Az iskola gyülekezeti csarnokának nyilvántartásba vételéhez a tanácsadói tanácsok a következők:

 1. Kerülje el a függönyök kombinációja több mint két árnyalatú.
 2. Használja a hagyományos eseteket ilyen esetekben: csokoládé, bard, sötétkék, smaragd.
 3. Az ablakokat áttetsző függönyökkel és vastag függönnyel díszítik, hogy képesek legyenek beállítani a megvilágítás mértékét.
 4. A színpad díszítéséhez használjon nehéz függönyöket, gyönyörű hajtások és nemnuschiesya feküdni saját súlya (megfelelő pamut bársony).
 5. Ha az iskolai jelenet függönyét felemelik vagy elmozdítják, különös figyelmet kell fordítani a mechanizmusra - biztosítania kell a tanulók és az iskolai személyzet biztonságát.

Fontos! Az iskola szerelőcsarnokának belseje nagyban függ a függönyökön. Lambrequins, többrétegű konstrukciók, drapériák, csákányok és egyéb szerelvények egészítik ki az eleganciát. Jobb ez a munka a szakembereknek.

Más iskolai helyiségek és függönyök

Az iskola nem ugyanabból az osztályból és gyülekezeti csarnokból áll, sok egyéb szoba is van, amelyeknek ablakai is gyönyörű kialakításúak.

Az iskola minden egyes sarkán különös figyelmet kell fordítani:

 • a rendező iroda, a vezető tanár, a tanár szobáinak bemutatható megjelenése kell, hiszen itt vannak találkozók, tárgyalások és egyéb fontos találkozók. A függönynek gazdagnak kell lennie, de nem feltétlenül, szigorúnak kell lennie.
 • A különleges felszereléssel rendelkező helyeket, például a számítógépeket, a panoráma képernyőt a lehető legnagyobb mértékben védeni kell a napfénytől. Az ablakoknál használjon sűrű redőnyöket vagy speciális fekete szövetből készült nehéz függönyöket.
 • A folyosókat is védeni kell a naptól, de az ablakok általában sokkal kisebbek, mint az osztálytermekben. A függönyöket könnyű, tágas, nyugodt, semleges árnyalatokban lehet megválasztani.
 • Az étkező belseje informálisabb lehet, mint az iskola többi szobája. Itt minden a hallgatók és szüleik stílusától és preferenciáitól függ - függönyök lehetnek.
Tipp Nagyon hatékony pillantást az iskolában, az iskolai színekben.

Az iskolai tanfolyamokhoz és más létesítményekhez készült függönyfüggönyök segítenek dönteni a választásban. Az a kérdés, hogy tervezzük-e az osztályablakokat önmagukban, vagy segítséget nyújtanak a szakembereknek, nagymértékben függ a felhasznált költségvetéstől - a tervezők szolgáltatásai nem olcsóak.

 • Képernyő a kandallóhoz saját kezével

 • Kandalló befejezése

 • Bútor-transzformátor

 • Bútor «Hoff»

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

30 − 21 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map