A falak zajszigetelése a lakásban

A falak zajszigetelése a lakásban

Nem könnyű lakni egy lakóházban. A szomszédok által előidézett zaj képes arra, hogy valakit magára kivenjen. A falak hangszigetelése segít megmenteni a helyzetet. A lakásban saját kezével készítheti el a modern anyagok széles választékát kínálva a piacon. Mindegyikük majdnem ugyanazt a funkciót látja el, segít megelőzni a levegő zajának behatolását. Egyértelműen kijelenteni, melyik közülük jobb, és ami rosszabb, meglehetősen nehéz.

Fontos megérteni egy dolgot: a hanghullámok, a különböző textúrákon áthaladva észrevehetően elveszítik erejüket, a gyakorlat azt mutatja, hogy a többrétegű szerkezetek hatékonyabbak, mint a vastag, egyrétegű zajszigetelő anyagok. Ez a körülmény segít megfogalmazni a fő szabályt, amely képes arra, hogy megválaszolja a fal zajszigetelésének módját. A belső válaszfalak védelme a lakásban kiváló zajszigeteléssel, az utcai vagy bejárati falaknál jobb egy többrétegű sütemény használata.

A lakás falán lévő falak zajszigetelése gipszkarton segítségével

Egészen a közelmúltig a lakóépületben lévő falak zajszigetelését többrétegű, GKL-lemezekből és zajszigetelő anyagból készült szerkezetből készítették. Építésének elve meglehetősen egyszerű:

 1. Először minden falnak fel kell járnia, meg kell találnia a repedéseket és a lyukakat, ki kell teríteni egy spatulával, majd töltsön fel őket cementhabarcsokkal.
 2. Ezután a keret fából vagy fémből készült.
 3. Ha fémprofilt választanak, azokat gumi vagy parafa anyaggal kell lefedni azokon a helyeken, ahol érintkezésbe kerülnek a falakkal. Ellenkező esetben a fémelem egy jó vezetővé válik a szomszédos apartmanok vagy az utcai levegő zajának behatolásáért.
 4. A profilok hatvan centiméterre illeszkednek.
 5. Miután a keret készen áll, merevlemezeket helyezhet a falra, ásványgyapotból vagy üvegszálból.
 6. Az egész épületet gipszkarton zárja. A lapokat az önfúró csavarok segítségével csavarozzák a profilokhoz.
 7. A laphegéseket sarlóval helyezzük el.
 8. A felület shpaklyuetsya és feldolgozott finom szemcsés zománcpapír.
 9. Végső eredményként olyan felületet kapunk, amelyet bármilyen modern finomanyaggal díszíthetünk.

A falon kialakított kialakításnak két célja van: egyszerre védi a helyiséget a zaj behatolásától és csökkenti a hőveszteséget a helyiségben télen. A GKL lapok összeragasztása után tökéletesen lapos felületet kaphatunk, amelyet bármi mással díszíthetünk.

Ennek a kialakításnak hátrányai vannak. A munka megkezdése előtt figyelembe kell venni.

 • Először is, a gipszkarton falainak védelme tizenöt méterrel körülbelül egy centiméterrel csökkenti a helyiséget. Kis helyiségekben ilyen zajszigetelési módszer nem megfelelő.
 • Másodszor, a keretszerkezet felépítése poros és munkás feladat, amely bizonyos építési készségek birtoklását igényli.

Mielőtt ezt az opciót választaná, a lakóépületben lévő falak zajszigetelésének gondosan mérlegelnie kell a leírt terv előnyeit és hátrányait.

Dekoratív panelek - új szó a falak zajszigetelésében

Jelentősen megkönnyíti a zajszigetelő kész dekoratív panelek elvégzésének feladatát. De felhasználásuk akkor lehetséges, ha a szobák tökéletesen lapos falak. És mindez azért, mert sok hasonló termék egy "tüskehorony" rendszerben van rögzítve. Ha észrevehető különbség van a magasságban, a panel egyszerűen vezet. A dekoratív zajszigetelő panelek előnyei meglehetősen sokak.

 • Mindegyik súlya mintegy négy kilogramm, így egy személy dolgozhat egyedi elemekkel.
 • A díszítőpanelt a szobába történő beépítés után nem kell tovább díszíteni. És ez jelentős megtakarítás.
 • A zajszigetelő paneleket speciális kötőelemekkel vagy ragasztóval közvetlenül a falra erősítik, a keret nélküli rendszer nem veszi el a centimétereket a helyiségből.
 • A telepítés egyszerűsége, kiváló végeredmény, nagy zajszigetelő tulajdonságok - a lakásban lévő falak zajos szigetelését úgy választják ki, amikor mindent meg kell védeni: mind a belső, mind a külső partíciókat.

Ha a lakás falán lévő falak zajszigetelését falpanelek segítségével végzik el, fontos bizonyos feltételek betartása: a telepítés önmagában csak száraz helyiségekben történik, amikor az összes "nedves" munka már elkészült.

Két módon telepíthető: a láda és a ragasztó. A láda opcióját akkor választja ki, ha nincs lehetőség a falak szintre állítására, vagy amennyire csak lehetséges, a hasonló munkákra. Például ha egy új házban terveznek egyenetlen téglafalak zajszigetelését, jobb, ha díszítőlemezek beszerelését választják dekoratív panelek beszereléséhez.

A termeléshez 19x44 mm-es szeleteket használnak. Ezek kapcsolódnak a falakat csavarokkal lépésekben 29 cm. A telepítés után keret dekoratív hangszigetelő panelek alkalmazzák a szalagok és rögzítse őket útján speciális tartókkal (azok 10-14 mm hosszúságú).

Figyelj! A záróelemek rögzítésének lépése nem haladhatja meg a tíz centimétert.

A dekoratív zajszigetelés olyan falak számára, amelyeknek a felülete tökéletesen egyenletes, egyszerűen ragaszthatók a meglévő bázisra. Különleges ragasztót viszünk nem a teljes lemezt, meg kell terjedt kerülete körül csíkok a parttól 2 cm-re a szélei a díszítőelem, majd eldobja címkézett központ minden 20 cm. Ezt követően, a zaj-szigetelt panel egyszerűen alkalmazható a fal és nyomódik neki. A következő elemet a falhoz kissé távolabb nyomjuk az első paneltől, majd oldalra mozog a már ragasztott elem felé.

A vékony falak szigetelésének választéka

Mint fentebb már említettük, nem kívánatos gipszkarton szendvicsek és dekoratív zajszigetelő panelek használata kis faluban lévő falak védelmére. Lopnak hasznos területet és hasznos centimétereket, és kis szobát készítenek, mint egy doboz. Mi a teendő ebben az esetben? Fel kell adnom a vágyat, hogy megvédjem a lakást a légzástól?

Az értékesítés során olyan ultramodern zajcsillapító anyagokat találhatunk meg, amelyek a várható élettartamot eredményezhetik a lakóhely elvesztése nélkül. Ezek zajszigetelő membránok. A katonai iparból jöttek hozzánk. Az ilyen anyagokat egészen a közelmúltig használták a tengeralattjárók zajszigetelésére, most szinte minden professzionális felvételi stúdió segítségével védelmet nyújtanak a külső zajoktól. És mindez a közelmúltban, a kiskereskedelemben zajszigetelő membránok jelentek meg. Nemcsak a falakon, hanem a mennyezeten és a padlón is elhelyezhetõk.

A választás előnyei sokak:

 • A membrán vastagsága mindössze 3,7 mm. Az ultra-vékony tekercs anyag képes olyan falak zajszigetelésére, amely a legvastagabb hangszigetelt szendvicset képezi, miközben a helyiség nem csökken.
 • Találjon másik alternatívát, amely megvédheti a lakóházat, még az alacsony frekvenciájú zajtól is, ma már szinte lehetetlen.
 • A zajszigetelő membrán segít viszonylag olcsó zajszigetelő rendszereket felszerelni, amelyek a lehető legnagyobb hatékonysággal rendelkeznek.
 • A zajszigetelő membránok fizikai és kémiai tulajdonságai egyedülállóak: természetes anyagokból készültek, alapja polimerekből áll. A kompozícióban nincs bitumen és gumi. Az anyag maga nagyon rugalmas, rugalmas, tartós és tartós. Viskoelasztikus tulajdonságokkal és nagy tömeggel rendelkezik. Ezek a tulajdonságok kulcsfontosságú mutatók, amelyek segítenek abban, hogy azt mondhassuk, hogy a legjobb zajszigetelő anyaggal rendelkezünk, amely védelmet nyújt a falak, padlók és mennyezetek védelmére.
 • A lakóépület falának hangszigetelésének telepítése membrán segítségével minden olyan ember számára képes az utcán, akinek nincs szakmai építési készsége. Építés alatt áll, amelynek vastagsága legfeljebb öt centiméter. Ugyanakkor a középfrekvenciás zajszint 70% -kal csökken.

A zajszigetelő membránok telepítéséhez fémkeretet kell létrehozni, közvetlenül a falhoz. Ez biztosítja a szükséges helytakarékosságot. Az eljárás a következő:

 1. Egy keret épül.
 2. Az ásványgyapot lemezét ráhelyezik.
 3. Ezután a membránt nyújtják.
 4. Az egész szerkezet gipszkarton lapokkal van lefedve.

Egy részletesebb történetet a membrán falon történő felszereléséről videóval mutatják be:

Egy membrán tekercs hossza öt méter, szélessége huszonkét centiméter. Az egyik zajbiztos tekercs területe hat méter egy centiméter. Egy négyzetméter súlya mindössze 7 kilogramm.

Folyékony hangszigetelés falak lakóépületben

Egy másik módja annak, hogy megvédje a lakást a légzástól, miközben megőrizte a helyiséget - innovatív anyag felhasználásával és poliuretán habszórással. Kitűnő shchumoizolyatsionnymi tulajdonságokkal rendelkezik. A folyékony polimer könnyen ragaszkodik szinte minden réshez, monolitikus réteget hoz létre, amely egyidejűleg javítja a helyiség hőszigetelő tulajdonságait, és teljesen lezárja a helyiséget. A fagyasztott hab kis tömege, így a falakon lévő folyékony zajszigetelés nem jelent további terhet a padlókon.

A lakások tulajdonosai, akik a falak zajszigetelésének leírt típusát alkalmazták, nem fárasztják a rágcsálók, a penészgombák, sőt a rovarok (pl. Csótányok) nem gyökeret vállalnak a fagyott hab vastagságában. A polimert előzetesen előkészítjük a falra, az alkalmazás előtt nincs szükség csontvázat létrehozására. Üzem közben minimális por és törmelék keletkezik. Miután egyszer a falak ilyen zajszigetelését végezték el, legalább fél évszázadra elfelejtheti. A hab alkalmazásának technológiája a videó végén található, a cikk végén.

Az egyetlen hátránya a folyadék zajszigetelésére falak a lakásban, hogy szükség van egy professzionális eszköz. Nincs értelme a telepítés megszerzésében, így könnyebb meghívni a mestert, és megbízni vele néhány zajszigetelési munkával.

Egy másik fontos szempont a zajszigetelés falak lakóépületben

 • A szomszédok zajának egyik fő forrása - lyukak az aljzatokhoz. Néha átfutnak, ezért a lakóépületben lévő falak zajszigetelésének elvégzéséhez szükséges a zaj forrásának fedezése. Mit kell tenni ehhez?
 • Először is, az összes villamos áram ki van kapcsolva a lakásban.
 • Ezután az összes aljzat és kapcsoló ki van húzva az aljzatból.
 • Továbbá az üres foglalatokat üvegszálas vagy habszivacsos gumival rögzítik.
 • Ezt követően gipsztel vannak kitöltve.
 • Miközben nem fagyasztja be közvetlenül a vakolat aljzatába és a kapcsolók beillesztésre kerülnek (mindegyik a helyén).
 • Ezután villamosan csatlakozik.

Hiányosak azok a helyek, ahol a kommunikációs csomópontok behatolnak az átfedésbe. A falak hangszigetelése során egy lakóépületben tömítettek, rugalmas tömítőanyaggal, amely nem fél a hőmérsékletváltozástól.

következtetés

Amint látja, nem nehéz a lakások falainak zajszigetelését elvégezni, a legfontosabb dolog az, hogy kiválasszák a megfelelő anyagot, és megfigyeljék a telepítés technológiájának minden finomságát.

 • A fal hangszigetelése a szomszédoktól

 • A falak vakolásának technológiája a jelzőfényeken

 • Milyen vakolat közül választhat a falszintezéshez

 • Stukkó falak tapéta számára

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 8 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map