Reparation af kælderen i sommerhuset med egne hænder

Reparation af kælderen i sommerhuset med egne hænder

Stiftelsen under enhver struktur er underlagt store belastninger, så det begynder gradvist at falde sammen. Hvis du ikke begynder at genoprette det i tide, kan strukturen ske eller endda falde sammen. Hvis du vil, kan du reparere landskabets grundlag med egen hånd.

Når det er nødvendigt at reparere bunden

At huset kunne bruges i lang tid, er det nødvendigt at overvåge betingelsen for dets fundament. Under inspektionen er det værd at kigge efter sådanne tegn på ødelæggelse som:

 • skæv døråbninger og vinduesrammer;
 • oversvømmelse af kælderen under bygningen;
 • Udbrud af revner i lejevægge;
 • forekomst af basiske defekter.

I nogle tilfælde kan de anførte problemer optræde som følge af forskydningen af ​​basen. For at forstå, om bunden bliver ødelagt, er det nødvendigt at fastsætte papirstykker på revnerne. De vil tillade at bestemme betingelsen for basen. Hvis inden for to uger de bryder, vil det sige, at revnerne udvider sig. I dette tilfælde bør du tænke på at reparere fundamentet. Hvis patcherne på revnerne forblev intakte, behøver du ikke at foretage uopsættelige reparationer til kælderen af ​​landhuset med egne hænder.

Det er værd at huske, at du kan undgå disse problemer, hvis du opretter et hus uden fundament. Men sådanne strukturer kan kun opstilles under visse betingelser (for eksempel - på hård jord).

Årsager til ødelæggelse

Basen er normalt ødelagt af flere grunde:

 1. Fejl i beregninger foretaget på konstruktionsstadiet.
 2. Manglende bogmærke dybde. Hvis bunden ikke er dyb nok, er jorden jordet om vinteren, hvilket bidrager til at ujævnt løftes af fundamentet. På grund af dette forekommer der revner i materialet.
 3. Jordkvaliteten svarer ikke til typen af ​​fundament. Før du vælger konstruktionstypen, er det nødvendigt at udføre geologisk prospektering på stedet, da pålideligheden af ​​den fremtidige struktur afhænger af dette.
 4. Overtrædelse af byggeteknologi. Et eksempel er installationen af ​​et mindre antal metalstænger under fyldningen af ​​kælderen. Manglende overholdelse af reglerne kan føre til, at ødelæggelsen af ​​fundamentet begynder om et par måneder efter opførelsen.
 5. Brug af materialer, der ikke opfyldte kravene til dem.
 6. Ændring i grundvandsmængden under strukturen.
 7. Farlige naturlige fænomener.
 8. Overskydende belastning på underlaget. Som et eksempel kan du oprette en anden sal eller installere ekstra enheder i huset, hvilket væsentligt øger vægten.
 9. Bevægelse af jord i det område, hvor strukturen er installeret.
 10. Aldring af materialer. Ofte begynder jorden at falde sammen, fordi bygningen har været i drift i flere årtier.

Det skal huskes, at hvis der opstår tegn på ødelæggelse af substratet, skal reparation straks startes. Hvis dette ikke gøres straks, kan jorden falde sammen. Det er værd at huske, at hvis fundamentet kun ødelægges, er det ikke nødvendigt at rejse hele huset.

Typer af fundament reparationer

Afhængigt af hvor hårdt beskadiget husets bund kan opdeles i flere typer reparationer:

 1. Kosmetiske værker, hvilket indebærer en ændring i udseendet af socle og kræver ikke betydelige omkostninger.
 2. Gennemsnitlig rumlig reparation. Arbejd for at genoprette de mest beskadigede dele af basen uden at løfte strukturen.
 3. Major revision, hvilket indebærer genopbygning af fundamentet og udskiftning af nogle af dens elementer.
 4. Komplekse værker. Denne type reparation har til formål at udføre alle de handlinger, der bidrager til fuldstændig restaurering af husets base.

Ofte er det muligt at visuelt bestemme, hvilken type reparation der kræves for en bestemt basis. Nogle gange skal du oprette et nyt fundament for et sommerhus. Men det er kun muligt, hvis bygningen er træ og kan hæves helt.

Sådan bestemmer du typen af ​​reparation

Ofte i løbet af erhvervelsen af ​​et websted med et klar hus kan du se, at bygningen er grim. Men det betyder ikke, at dets fundament skal repareres. Ofte afspejler udseendet ikke selve substratets tilstand. Først efter en grundig inspektion af strukturen kan du bestemme om reparationer er nødvendige eller ej. I nogle tilfælde kan du gøre alt arbejde uden involvering af specialister.

Før du bestemmer husets tilstand, skal du gå ned til kælderen og se om den er fyldt med vand. Ofte er dette årsagen til den hurtige ødelæggelse af substratet. Det er også værd at være opmærksom på forvrængningerne af døråbninger og vinduesrammer. I nogle tilfælde er skævheden af ​​bygningens vægge mærkbar.

Hvis der er revner på bunden, er det værd at bestemme deres dybde og sætte pletter til at forstå graden af ​​ødelæggelse af fundamentet, hvis denne proces allerede finder sted. I mange situationer er revner et tegn på ødelæggelse af det ydre lag af fundamentet.

Instruktioner til restaurering af båndfundamentet

Rekonstruktion af grunden af ​​landet træhus kan gøres med egen hånd selv uden brug af tungt udstyr. For at forbedre tilstanden af ​​strimlingsgrundlaget skal du udføre følgende handlinger:

 1. Langs bunden af ​​huset skal du grave en grøft, hvis dybde skal være ca. 50 cm.
 2. Herefter er det nødvendigt at rydde den befriede del af fundamentet fra jorden og andre forurenende stoffer.
 3. Derefter skal du behandle overfladen med en speciel primer, som vil medvirke til at øge vedhæftningen.
 4. I det næste trin er det nødvendigt at installere i ankerens forud oprettede huller over hele det beskadigede område af basen. Afstanden mellem disse elementer skal være fra 60 til 120 cm.
 5. Herefter er det nødvendigt at svejse det forstærkende net til forankringerne.
 6. I de frakturer, der er dannet som følge af brud, er det desuden nødvendigt at hælde betonopløsning.
 7. Gennem grøftens omkreds skal du installere træbeklædning. Det er også vigtigt at skabe en sandpude, inden der hældes betonopløsning.
 8. Når betonen er helt størknet, er det nødvendigt at fylde det med jord og skabe et blinde område. Dette vil beskytte fundamentet mod virkningerne af fugt.

Det er værd at bemærke, at det i nogle tilfælde er bedre at installere et nyt fundament for et feriehus. Som et eksempel kan vi nævne situationer, hvor ødelæggelsen af ​​fundamentet fører til en forvrængning af strukturens vægge.

Reparation af kolonnefundament

Du kan nemt gendanne det kolonneformede fundament med dine egne hænder. Dette sker som følger:

 1. Først finder udgravningen sted nær søjlerne.
 2. Derefter rengøres basiselementerne af snavs, løst gips og smuldrede sten. Hvis dette ikke er gjort, vil reparation af fundamentet være ineffektivt.
 3. Derefter udføres priming af kolonnerne. Dette er nødvendigt for at øge adhæsionen af ​​overfladen.
 4. I næste fase oprettes huller i polerne. De skal sikkert forankre ankre, som vil blive brugt som grundlag for den forstærkede ramme.
 5. Herefter er metalrammen svejset til forankringerne.
 6. Derefter hældes den konkrete opløsning. Efter hældning er det værd at bruge en byggevibrator for at slippe af med hulrummet og gøre basen mere pålidelig.
 7. Den restaurerede overflade af fundamentet skal være dækket af vandtætningsmateriale.
 8. De tilbageværende eftertryk efter værkerne er fyldt med jord og tæt pakket.

Denne reparation er kolonnefundamentet af huset færdiggjort. Det udførte arbejde er besværligt nok, men kan udføres med egne hænder. Det er værd at bemærke, at de kan produceres af en person, der ikke tidligere har beskæftiget sig med sådanne aktiviteter. Det er derfor, før du inviterer fagfolk, det er værd at vurdere deres evner. Udfør alle instruktionerne, du kan genoprette fundamentet hurtigt nok.

Inden reparationen foretages, tænker nogle ejere på, hvordan man rejser deres sommerhus sammen med fundamentet. Men det er værd at huske at du kun kan løfte bygningen, hvis den er lavet af træ. I dette tilfælde løftes kun strukturen uden fundament.

 • Stiftelse under rammen hus

 • Beton til grundlæggelsen af ​​huset

 • Hvordan laver man et fundament af mursten

 • Opvarmning af grunden til huset udenfor

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

44 − 39 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map