Flad tag: enhed, struktur

Flad tag: enhed, struktur

Ved opbygning af et privat hus, traditionelt brugt gavl, hofte og andre typer af tag. Mindre almindelige flade tage. Lignende designs bruges ofte i opførelsen af ​​gårdsbrug. Men i de senere år er det blevet mere og mere almindeligt at finde flade tage i opførelsen af ​​boliger. Populariteten af ​​konstruktionen forklares af det store ekstra rum. Denne type tag er perfekt til ejere af små jordlodder: på det flade tag kan betjenes til at arrangere plads til fritid og rekreation, eller endda en lille have.

Typer af flade tage

Fladt tag er udnyttes og uudnyttet. Det er let at gætte, at forskellen ligger i navnet: ubrugte tage er ikke designet til lange belastninger. De bruges på bygninger, der ikke kræver hyppig vedligeholdelse af taget, f.eks. I garager. Tagkagen på lignende konstruktioner består af bunden af ​​en varmelegeme og en påbygnings finish.

Opererede fladt tag har en mere kompleks konstruktion og et lag af isolering. Det første lag er lagt med et hårdt lag af plader eller tømmer, efterfulgt af en dampspærrefilm, en fliseisolering og efterbehandling. Tagets design sørger for øget overlapning. Et sådant tag giver dig mulighed for ikke at bruge penge på opførelsen af ​​hustilsætninger, men det koster meget.

Færdigstyret fladt tag tolererer perfekt laster og reparationer.

Designfunktioner

Designet af et fladt tag er et komplekst flerlags system:

 • Grundlaget. De fleste huse med et fladt tag er bygget af beton eller blokke, så armeret betonplader bruges til at bygge taget. Materialet kan modstå den konstante tilstedeværelse af mennesker, små overbygninger i form af arbors og andre ting.
 • Tyngdekraft lag. På trods af at taget kaldes fladt, skal man ikke altid lave en lille skråning. Dette er nødvendigt for dannelsen af ​​husdræningssystemet. Laget lægges på en betonplade for at danne skråninger, der ofte bruges til dette formål med massematerialer, for eksempel ekspanderet ler. For nylig er der brugt en flise med en hældning.
 • Dampisolering. Den varme luft, sammen med dampen, har tendens til at stige opad, og dette er skadeligt for de varmeisolerende materialer og bygningsdele af bygningen. For at beskytte tagkagen mod fugt anvendes en dampspærrefilm.
 • Termisk isolering. En større procentdel af varmetab i rummet sker gennem taget. Varmeapparater giver mulighed for at holde varmen i hjemmet, hvorfor betalingen til opvarmning eller elektricitet (i hus med elvarme) reduceres. Isoleringens minimale tykkelse er 15 cm, afhængig af klimaet, varierer værdien.
 • Vandtætning. Vandsikringslaget beskytter varmeisoleringen fra miljøet. Tætheden af ​​materialet vælges under hensyntagen til de klimatiske forhold.
 • Afslut belægning. Materialet til tagdækning er valgt afhængigt af formålet med rummet. For haven eller lysthuset ligger en græsplæne, i grillpladserne anbringer skræl eller massemateriale.
Vigtigt! Særlig opmærksomhed under opførelsen af ​​taget er givet til kvaliteten af ​​damp- og vandtætningslaget. Besparelser på disse materialer kan forårsage en krænkelse af egenskaberne for varmeisolering.

Etablering af et afløbssystem

At oprette et system af dræning på flade tage oprejst razuglunku. Det beskytter taget i regntiden og snesmeltning.

Sædvanligvis er taghældningen sat til 1-5cirka, Denne værdi er tilstrækkelig til dræningssystemets funktion. Når der er tale om et sådant tag, mærkes denne afvigelse ikke og påvirker ikke arrangementet. Ud over razuglonki installere tønder til vanddræning. Ved hjælp af rør udledes vandet fra huset udenfor eller i specielle beholdere.

Hældningens design på taget er monteret af forskellige materialer afhængigt af budget, tagkonstruktion og rumfunktion.

Betonplade med tilsætning af polymerer eller løs komponenter

En simpel betonplade i sådanne strukturer anvendes ikke på grund af overdreven belastning på betonpladen. Derfor anvendes den såkaldte "lette beton". På samme volumen som den sædvanlige har den mindre vægt. Den indeholder oftest claydit, polystyrenskum eller andre polymerer. Fyld såmen som normalt, men guiderne er indstillet i den rigtige vinkel. Ulempen ved metoden er, at den ikke kan bruges i den kolde årstid: det kan beskadige rejselet.

Bulk materialer

Massematerialer er meget billige sammenlignet med andre typer råmaterialer til dette design. For at skabe en skråning hældes den ekspanderede ler eller stencrumb i den ønskede vinkel, hvorefter den hældes med en flydende cementmørtel. Han holder igen stenene sammen og holder hældningsvinklen. Ved lang drift kan cementets klæbende egenskaber imidlertid reduceres, og hældningen er brudt.

Flisebelagt isolering med hældning

I de senere år, opførelse af boliger med en flad tilgængelig tagsten anvendes til tyngdekraften lag isolering, såsom: stekloizol, skum beton, skum glas osv Opret en gradient ved hjælp af flise materiale er meget let at håndtere, at selv et utrænet person, .. En vigtig fordel ved denne metode er strukturens lave vægt. Isoleringsplader limes med specielle væsker til vandtætningslaget.

På toppen af ​​det skrånende lag hæld en tynd cementskræl, og fortsæt til yderligere arbejde.

Uanset hvilken type materiale der skal bortskaffes, er det nødvendigt at installere kloaksystemer, de er installeret på alle dele af taget.

Dampisolering

Dampspærren ligger på bunden, dette lags funktion er at holde dampen steget fra rummet. Overtrædelse eller forkert installation af dette lag vil føre til hævelse og ødelæggelse af de øverste lag af "tagdækning". Derfor er det under konstruktionen ikke nødvendigt at forsømme eller spare på dampspærren. Til disse job anvendes film og smeltede materialer. Den første omfatter polyethylen og polypropylen film. Ulempen ved metoden er i mulig overtrædelse af pakningerne. De afsatte materialer, for eksempel bitumen, er stærkere end filmmaterialer. Lagets tykkelse beskytter belægningen mod tårer

Vær opmærksom! Ved anvendelse af dampspærrefilm anvendes specielt tape eller tape til at forsegle leddene.

Termisk isolering

Som varmelegeme til flade tage anvendes forskellige pladevarmere som mineraluld eller basaltplader. Materialet lægges i et eller to lag afhængigt af klima og tykkelse. Den anden metode betragtes som mere pålidelig. Placeringen af ​​tallerkenvarmeren er meget enkel, du kan selv klare det. Til bunden er varmeren fastgjort med klæbemidler, dowels eller bitumen. Sidstnævnte metode bruges mindre ofte på grund af arbejdskraft og høj pris. Under installationen påføres bitumenet, pladerne opvarmes og lægges derefter til enden. Hvis det er nødvendigt, lægges der et ekstra lag isolering, så de øverste plader overlapper leddene i den nederste.

Vigtigt! Hvis fastgørelsen af ​​varmeisoleringen er lavet med dowels, anvendes kun de materialer, der skal svejses, som en dampspærre. Ellers svækkes lagets integritet.

imprægnering

Til vandtætningen af ​​et fladt tag anvendes fusionerede og rullede materialer. Teknologien til at lægge begge dele er enkel og kræver ikke særlig forberedelse.

Før du lægger vandtætningen, skal du rengøre overfladen af ​​affald grundigt med en støvsuger eller andet udstyr. Derefter vaskes dræningstræner og led af plader eller andre strukturer ved hjælp af en boremaskine med en børstefastgørelse.

Når mekanisk affald fjernes, fortsæt med at skylle støvet. For at gøre dette skal du bruge særligt udstyr med et højt vandhovede. Til vandtætning anvendes følgende typer af belægninger:

 • Ruberoid består af et særligt karton, imprægneret med bitumen. Materialet er meget simpelt i lægning og har en lav pris. Til taket bruger ruberoid RKK og PKK, har de ekstraordinære beskyttelsesegenskaber. Væsentlige ulemper ved materialet indbefatter en negativ reaktion på ultraviolet: med langvarig brug i solen mister materialet sine egenskaber og bliver skør. Materialet er velegnet til dem, der senere planlægger at købe en dyrere belægning eller er klar til at reparere og udskifte hvert 5-7 år.
 • Valsede materialer, der bruger polymere forbindelser og bitumen, er stærkere end tagmateriale. Der er mange typer dækning til enhver smag og lomme. De er nemme at installere og betjene, kun skæreværktøjet og brænderen er påkrævet fra udstyret.
 • PVC-membraner, hvis de fungerer korrekt, kan vare op til 50 år, og de er desuden resistente over for miljøpåvirkninger. Der er typer af belægning, der kan modstå negative temperaturer på 55-70 grader. Installationen af ​​materialet er meget enkel: rullerne rulles ud og klæber på belægningen med en klæbrig forbindelse.

Når du køber vandtætning, skal du overveje klimaforholdene i dit område.

Ud over fremdriften af ​​vandtætningen af ​​det flade tag skal du se på videoen:

 • Fire-etagers tag på pergola med egne hænder

 • Enhed razuglonki på et fladt tag

 • Hvordan man laver en stue fra et loft

 • Enheden af ​​et blødt tag: Teknologi til stabling

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 − 37 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map