Er det muligt at lave et varmt gulv under et parketbræt

Parket bord er et populært materiale, der er lavet af træ slats limet sammen. Ved installation under en sådan belægning af varmesystemet påføres der en ekstra temperaturbelastning. Som følge heraf bliver træet konstant indsnævring og udvidelse, hvilket gør gulvet til krukke.

Hvis du ikke træffer visse foranstaltninger, vil den dekorative belægning blive forkælet. Derfor er det værd at overveje forskellige typer varmesystemer, samt at kende bekendtskaberne med parketbrættet. Først og fremmest er det værd at finde ud af hvilke funktioner og fordele det valgte materiale til gulvbelægning har. Det varme gulv under parketpladen installeres ekstremt sjældent, så det er nødvendigt at lære alle detaljerne ved montering af en sådan kombination.

Beskrivelse af materialet

Denne belægning er kendetegnet ved en god grad af varmebeskyttelse og slidstyrke. Der er en parketbræt fra forskellige lag, som hver især udfører en vis funktion:

 • dekorative belægning - dette lag er lavet af trælakeret
 • gennemsnit - den er lavet af nåletræ, som er nødvendigt for at skabe et polstretlag;
 • lavere - lavet af finer, designet til at beskytte produktet.

En sådan belægning i sig selv er kendetegnet ved forholdsvis høj styrke og slidstyrke. Derudover er parketbrættet meget varmt. Men hvis du lægger det på beton, køler gulvbelægningen sig hurtigt. For at reducere varmetab kan du ligge under parketgulvsystemet på det varme gulv.

Foreneligheden af ​​parket og varme gulve

Mange eksperter anbefaler, at når du installerer varme gulve under et parketbræt, skal du vælge en belægning af eg eller valnød. Imidlertid anser de fleste bygherrer denne ide upassende. Men ifølge mange brugere kan denne kombination stadig eksistere med succes. Det vigtigste er at observere finheden af ​​valget af materialer og installationen af ​​belægningen:

 • Du kan få et temmelig varmt gulv, hvis du bruger parketbræt og varmeelementer. Det er værd at vælge lameller, der ikke er tykkere end 12 mm.
 • Hvis alle installationskrav er opfyldt, skal du ikke bekymre dig om materialets levetid. Det vil tjene husets herrer i årevis.
 • Ofte når man vælger varme gulve, stopper husets ejere med vandopvarmning. Denne tandem er ret pålidelig.

Det er stadig meget forsigtigt at vælge den slags parketbræt og varme gulve. Dette er nødvendigt på grund af mulig deformation af belægningen.

Finhed ved installationen

Da træ har lav varmeledningsevne, vil temmelig tykke gulvbrædder vise sig at være en ret alvorlig hindring for varmesiden, der kommer fra varmeelementerne. Du skal vælge det rigtige belægningsmateriale. Styrken af ​​en parketplade afhænger af de typer træ, hvorfra toplaget er lavet. Det er på ham, at han har en "heat stroke", der kan forårsage deformation af lamellerne.

Det er bedst at vælge paneler fra eg eller valnød til montering på et varmt gulv. Sådant træ under påvirkning af temperatur mindst udvider og kontrakter. Hvis du bruger ahorn eller bøg, er forbrændingen af ​​brædderne under påvirkning af varme fra det varme gulv uundgåeligt.

Ved afslutning af gulvet med parketbræt tages følgende hensyn i betragtning:

 • Tykkelse af bestyrelsen. Da træet er karakteriseret ved lav varmeledningsevne, må du ikke montere for tykke plader. Varme fra varmeelementerne trænger ikke ind i rummet.
 • Måde at pakke på. Træet udvides lineært ikke kun under opvarmning, men også i tilfælde af stigende luftfugtighed i rummet. For at udelukke gulvets deformation skal du stable panelerne ved hjælp af "flydende" metoden.
 • Type varmeelementer, som anvendes i gulvvarmesystemet. For at udelukke ildtræ er det nødvendigt at vælge det mest sikre varmesystem.

Sådanne træk ved at installere et varmt gulv under et parketbræt tages i betragtning, inden man vælger materialer.

Den nærmeste parket er parketbrættet. Det vælges ofte som et læg på det varme gulv. Måden at samle en sådan belægning på er ganske simpel og ligner metoden til montering af et laminat - paneler lægges på underlaget, der er forbundet med hinanden ved hjælp af en låsekobling. Men ikke alle producenter af parketbræt anbefaler at montere det på en opvarmet base.

Når man vælger dette materiale til lægning på et varmt gulv, skal man tage højde for, at temperaturen ved overfladen ikke må overstige 26 grader. Opvarmningen skal være ensartet over hele overfladen. Men selv i dette tilfælde er der risiko for tørring af træ. Bøg eller ahorn til sådanne formål er ubrugelig.

Parketgulve er naturligt og så sikkert som muligt. Det tjener som en naturlig varmeisolering af lokalerne, som ikke kan skade helbredet. Sådanne træk ved installationen af ​​et varmt gulv skal tages i betragtning, inden man beslutter at kombinere et parketbræt og et yderligere varmesystem.

Typer af varmesystemer

Der er flere kombinationer, der er mulige, når du installerer et parketbræt på et varmt gulv. Du kan for eksempel vælge disse typer varmesystemer:

 • Elektrisk. Med hensyn til økonomi er opvarmning af gulvet med elektricitet meget gavnligt. Opvarmning af gulvet er fra varmekabler. De giver varmeenergi til parketgulvet. Dækningen bør ikke opvarmes til en temperatur på 26 grader.
 • Infrarød. Disse systemer har i deres sammensætning grafitstænger loddet i en polymerfilm. Strålingsvarme udføres i det infrarøde område. Som følge heraf opvarmes ikke luften, men direkte parketbrættet og genstande i rummet.
 • Vand. Sådanne varmere har i deres design plastrør, hvorigennem opvarmet vand strømmer. Når du bruger dette design, bliver gulvene varmere jævnt. Desuden er tændingen udelukket, hvis systemet fejler.

Sådanne træk ved varme gulve indikerer sikkerheden ved at lægge under parketbrættet.

Montering af vandbunden

Vandgulvet er en god løsning, som ofte tages når det er nødvendigt at lægge et træbelægning. Takket være dette er opvarmning af værelset uproblematisk, og der kræves ikke et ekstra varmesystem. Fordele af denne type system:

 • den mindste mængde elektricitet forbruges
 • de er sikre og miljøvenlige;
 • basen opvarmes jævnt.

Imidlertid har vandvarmeelementer deres ulemper. Om dem er også at lære mere:

 • justering af temperaturregimet er meget lettere end infrarød eller elektrisk gulve;
 • under lægningen af ​​plastrør stiger gulvniveauet med 10 cm;
 • Når man lægger vandbundet, er det umuligt at eliminere lækager fuldstændigt.

På grund af ulemperne ved vandet gulv, bør det ikke lægges i lejligheder af flere etager bygninger. Hvis der forekommer lækage, vil der være flere problemer - belægningsmaterialet bliver krøllet og ledningerne lukker.

Krav til installation af varmeanlæg

Det er vigtigt at sikre, at bundlaget på efterbehandlingen ikke opvarmer op til 40 grader. Til installation af varme gulve ifølge vejledningen er det nødvendigt at tage højde for sådanne funktioner:

 • Placering af parketpaneler på varmesystemet bør udføres "flydende" metode. Dette vil kompensere for temperaturudvidelse og sammentrækning.
 • Det er bedre, hvis krydsfiner er lagt under parketpladerne. Til bunden skal den fastgøres med skruer. Arkene skal styrkes under hensyntagen til implementeringen af ​​kommunikationsnetværk.
 • Før gulvbelægningen anbringes, skal varmesystemet, der allerede er lagt i bunden, kontrolleres for funktionsfejl. Under testningen etableres det optimale temperaturregime.
 • Installation af parketbræt på systemet med yderligere opvarmning er bedre betroet fagfolk.

På grund af disse egenskaber ved at installere et parketgulv, vil gulvbelægningen vare lang tid.

Hvis du vælger gulvbelægningen korrekt, og følger anbefalingerne fra erfarne bygherrer, når du installerer et varmt gulv, vil det være muligt at lægge et godt gulv.

fund

Da træets gulve har tendens til at ekspandere og kontraheres under indflydelse af temperatur, er det bedre at tage højde for de tekniske parametre i varmeelementerne, og at kontrollere hele systemets funktionsdygtighed, før du installerer parketbrættet, når du installerer dem på et varmesystem. Det er vigtigt at tage hensyn til sådanne faktorer som tykkelsen af ​​brædder, typen af ​​varme gulve, den type træ, hvorfra belægningen er lavet. Dette vil forlænge belægningens holdbarhed og gøre det behageligt for alle familiemedlemmer.

Når du vælger en sådan løsning, bør du være forberedt på risikoen for eventuel deformation af trædækslet. Dette kan ske, hvis stængerne er for tykke eller lavet af en bestemt træart. Sådanne træk bør tages i betragtning ved gulvbelægning. Derudover er det vigtigt at vælge varmesystemet korrekt. Dette vil skabe et pålideligt dække, som vil vare i mange årtier.

 • Biodrivstoff til pejse

 • Varme gulve i badeværelset under flisen

 • Lægning af varme gulve

 • Varm gulv elektrisk under laminatgulvet med hånden

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 20 = 21

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map