Στέγη των καλάμια: πώς να συγκομιδή καλάμια, τεχνολογία επίστρωσης

Στέγη των καλάμια: πώς να συγκομιδή καλάμια, τεχνολογία επίστρωσης

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει φυσικά υλικά για την κατασκευή κατοικιών. Προς το παρόν, η στέγη από καλάμια έχει γίνει δημοφιλής και δημοφιλής, ο λόγος για την φιλικότητα προς το περιβάλλον και την καθολικότητα αυτού του υλικού.

Η αρχική στέγη από άχυρο και ζαχαροκάλαμο έρχεται σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Πώς να προετοιμάσετε τις πρώτες ύλες για τη στέγη

Για την προετοιμασία ενός καλάμι για μια στέγη είναι απαραίτητο το χειμώνα. Μόλις οι δεξαμενές καλύπτονται με ανθεκτικό κάλυμμα πάγου, μπορείτε να κόψετε τα καλάμια. Στη συνέχεια, τα φυτά βάζουν τα ρολά, τα στεγνώνουν.

Συμβουλή! Αφού η φυσική πρώτη ύλη φτάσει σε υγρασία 18%, οι ρόδες στρέφονται ανάποδα με σβώλους και αποθηκεύονται σε παρόμοιο σχήμα πριν από την άμεση λειτουργία.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το ζαχαροκάλαμο, τα φύλλα, για να αποφευχθεί η σήψη των φυτών.

Σχετικά με την τεχνολογία της στέγης των καλάμι

Στην αγορά κατασκευών υπάρχουν διάφοροι τύποι καλαμιών, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή που σας αρέσει περισσότερο. Ανάλογα με την ποικιλία των φυτών, διάφορες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν μια στέγη από καλάμια από τα ίδια τους τα χέρια:

 • Αγγλικά;
 • Δανική;
 • Ολλανδικά.
 • Πολωνικά;
 • Αμερικανός.
Προσοχή! Ανεξάρτητα από τη μέθοδο τοποθέτησης της στέγης των καλαμιών, η τεχνολογία περιλαμβάνει τη στερέωση των δοκών επικαλύπτεται.

Για να αυξηθεί η αντοχή του τελικού προϊόντος, χρησιμοποιείται σύρμα από ανοξείδωτο χάλυβα.

 1. Η ολλανδική τεχνολογία κατασκευής στέγης με καλάμια προτείνει την τοποθέτηση των δεσμών του εργοστασίου μέχρι δύο μέτρα μήκος. Το πάχος του στελέχους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 cm.
 2. Στη δανική τεχνολογία, τα στελέχη χρησιμοποιούνται όχι περισσότερο από 1 m, το πάχος τους είναι 4 mm. Η τεχνολογία είναι έντονη για εργασία, χρονοβόρα.
 3. Πολωνική τεχνολογία στέγης με καλαμιές υποδηλώνει τη δημιουργία μιας χαλαρής δομής, η ακίδα χαλαρά συνδεδεμένη μεταξύ τους. Μια παρόμοια οροφή από καλάμια είναι κατάλληλη για κιόσκι.

Υπάρχει μια υποδιαίρεση των τεχνολογιών στέγης από καλάμια από τα χέρια του σε δύο ομάδες:

 • ανοιχτό;
 • κλειστό.

Στην περίπτωση ανέγερσης της επίστρωσης με χρήση ανοιχτής τεχνολογίας, οι δεσμίδες τοποθετούνται σε ειδικό κιβώτιο, έτσι ώστε η εσωτερική επιφάνεια να εξυπηρετεί εσωτερικά με οροφή. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην κατασκευή μπαρ, καφετεριών, εστιατορίων.

Μειονεκτήματα της μεθόδου:

 • ένταση εργασίας των κατασκευαστικών έργων ·
 • υψηλό κόστος.
 • αναισθητικό (κάτω από τα καλάμια θα πέσει στα πιάτα των επισκεπτών).

Η κλειστή τεχνολογία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ξύλινης δομής στην οποία συνδέονται τα φυτά.

Πλεονεκτήματα:

 • αποδεκτό κόστος.
 • αισθητική εμφάνιση.
 • εξαιρετική στεγανοποίηση.
 • μικρό χρόνο και κόστος εργασίας.

Οφέλη από φυσικές πρώτες ύλες

Αυτό το υλικό έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά, είναι εύκολο και βολικό να εργαστείτε με:

 • αντίσταση στις διεργασίες αποσύνθεσης.
 • Αντοχή σε υψηλή υγρασία.
 • εξαιρετικά χαρακτηριστικά ηχομόνωσης.
 • εξαιρετική στεγανοποίηση.
 • απουσία αλλεργιογόνων.

Για τη διευθέτηση της οροφής, τα φυτά που αναπτύσσονται σε αλμυρό νερό δεν είναι κατάλληλα.

Επί της ουσίας του καλαμιού

Μια τέτοια στέγη δεν φοβάται αλλαγές θερμοκρασίας, υψηλή υγρασία του αέρα.

Η επιφάνεια δεν σχηματίζει μύκητα, η στέγη δεν εκμηδενίζεται, επειδή το φυσικό φυτό μεγαλώνει σε ένα φυσικό περιβάλλον σε ένα υγρό περιβάλλον.

Το σύστημα στέγης από ζαχαροκάλαμο διαθέτει φυσικό αερισμό, χωρίς επιπλέον εξοπλισμό μονωτικών υλικών.

Η σωληνωτή δομή των μίσχων των καλάμι συμβάλλει στην αξιόπιστη προστασία του χώρου κάτω από την οροφή από εξωτερικό εξωτερικό θόρυβο. Η περίοδος λειτουργίας της στέγης του καλαμιού είναι 50-60 χρόνια.

Εκτός από τα αισθητικά πλεονεκτήματα, σημειώνουμε επίσης τη μοναδικότητα αυτής της επίστρωσης, της βελτίωσης της.

Μετά την εγκατάσταση, η φυσική οροφή έχει χρυσό χρώμα, η έντασή της αυξάνεται σταδιακά. Η πρόσοψη του σπιτιού, η γειτονική περιοχή συμπληρώνεται με φυσικά χρώματα, η γενική αντίληψη του σπιτιού βελτιώνεται σημαντικά.

Τεχνολογίες στοίβαξης οροφών

1 τρόπος. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την τοποθέτηση καλαμιών σε σειρές. Πρώτα μια προεξοχή κουρτίνα. Στην οροφή, το φυτό τοποθετείται με παρόμοιο τρόπο με τον τρόπο που αναπτύσσεται σε φυσικές συνθήκες: ένα πανικό προς τα πάνω, μια ρίζα προς τα κάτω.

2 τρόπο. Η κάτω σειρά τοποθετείται προς τα κάτω από τη ρίζα, οι επόμενες σειρές είναι διευθετημένες έτσι ώστε η ρίζα του φυτού να κατευθύνεται προς τα πάνω.

3 τρόπο. Το υλικό ρίχνεται στην οροφή τυχαία, πιέζεται με ένα φορτίο (ξύλινοι πόλοι).

Στη σύγχρονη κατασκευή προτιμάται η πρώτη μέθοδος κατασκευής στέγης καλαμιού. Στις σειρές η συσκευή τρυπιέται με χαλύβδινο σύρμα, οι βίδες με αυτοκόλλητες βίδες στερεώνονται στο κιβώτιο. Όταν όλες οι ρόδες τοποθετούνται πάνω στην οροφή, είναι "χτενισμένες" με το χέρι, ισοπέδωτες με πιρούνια και σπάτουλες.

Η στέγη των καλαμιών, που τοποθετείται χωρίς να σπάσει την τεχνολογία, έχει μια βελούδινη και μονολιθική εμφάνιση. Με μια σφιχτή λωρίδα τοποθέτησης, δεν υπάρχουν στρώματα αέρα μεταξύ τους, η στέγη θα είναι πυράντοχη.

Συμβουλή! Για την αύξηση της πυρασφάλειας, η οροφή του στέγασου είναι επικαλυμμένη με αντιπρίινα. Η επεξεργασία αυτή επαναλαμβάνεται περιοδικά.

Για το σχηματισμό της ράχης οροφής, χρησιμοποιούνται σανίδες, κλαδιά ερείκης ή ανεστραμμένα φύλλα καλαμιού, συσκευασμένα σε ζεύγη. Στην Ολλανδία για την κορυφογραμμή της στέγης καλάμι χρησιμοποιήστε φυσικά πλακάκια. Η οροφή είναι επιπλέον καλυμμένη με συρματόπλεγμα, που δεν επιτρέπει τη φωλιά στην οροφή των πτηνών.

Κανόνες εκμετάλλευσης των χαρακτηριστικών της στέγης των καλάμι

 1. Ένα χρόνο μετά την ανέγερση, η οροφή πρέπει να επισκευάζεται, να συμπιέζεται ξανά και στη συνέχεια να βουρτσίζεται.
 2. Για τα καλάμια, επιτρέπεται κλίση οροφής περίπου 30-35 μοίρες. Το πάχος μιας τέτοιας επικάλυψης είναι 30-35 εκατοστά. Το μέγιστο φορτίο ανά τετραγωνικό μέτρο της οροφής θα είναι 35 kg.
 3. Το περίβλημα κάτω από το φυσικό υλικό γίνεται ισχυρό, ελλιπές. Μια κλασική έκδοση των αποχετεύσεων σε μια τέτοια στέγη δεν είναι κατάλληλη, κάτω από μια προεξοχή προεξοχή ένα γραμμικό σύστημα αποχέτευσης είναι συνδεδεμένο, η βρύση γίνεται στο σύστημα αποχέτευσης καταιγίδων.
 4. Οι πολυκατοικίες και οι οροφές ισχίου από φυσικά καλάμια έχουν το ίδιο πάχος των κύριων ακτίνων και των νευρώσεων. Παρόμοιες επικαλύψεις με ομαλές μεταβάσεις εκτελούνται κυρίως με τη μορφή κώνου και χτυπήματος δομών.
 5. Τα στέγαστρα κάτω από τα δέντρα θα πρέπει να καθαρίζονται συστηματικά από τους κόμπους και τα φύλλα για να αποφευχθεί η ανάπτυξη άλλων φυτών στα καλάμια.

Σκεπή με φυσικό πηλό

Η επένδυση γίνεται συνεχής, οι ρόδες του φυτού τοποθετούνται με ένα καθαρό στρώμα, ρίζες προς τα κάτω. Στα καλάμια, που βρίσκονται σε 10 εκατοστά, από πάνω βάζουμε ένα ξηρό έδαφος (2-3 εκατοστά), μπράτσα. Περαιτέρω έδαφος αναμειγνύεται με ένα μείγμα πηλού και ραβδίων αχύρου.

Η κατανάλωση ενός τέτοιου μείγματος είναι:

 • 10 γραμμάρια ζαχαροκάλαμου.
 • 4 g άχυρου άχυρου ·
 • 40 cm3 γης και πηλού.

Η τοποθέτηση αργίλου και καλαμιού επιτρέπεται για οροφές με κλίση μέχρι 40 μοίρες σύμφωνα με την ακόλουθη τεχνολογία:

 1. Βυθίστε για 7-8 ημέρες ζαχαροκάλαμο σε διάλυμα αργίλου. Εκτελέστε στην οροφή του σχεδιαζόμενου κιβωτίου, το βήμα μεταξύ των σιδηροτροχιών είναι 35-40 cm.
 2. Οι ροδέλες υγρού φυτού έχουν κατακόρυφες σειρές. Για την κάλυψη ενός τετραγωνικού μέτρου μιας τέτοιας στέγης, απαιτούνται 20 γραμμάρια καλαμιών και 30 εκ3 μίγματος αργίλου.

Στη σύγχρονη κατασκευή προτιμώνται τα κεραμίδια, τα προφίλ, το σχιστόλιθο, ξεχνώντας αυτήν την εκπληκτική και παλιά φυσική πρώτη ύλη. Αλλά είναι η στέγη των καλαμιών που εγγυάται ένα μοναδικό και πρωτότυπο σχέδιο, είναι υλικό ασφαλές για τον άνθρωπο.

 • Η σωστή μόνωση της σοφίτας στέγης μιας ιδιωτικής κατοικίας

 • Μονωτική κατασκευή οροφής

 • Πώς να κάνετε μια σοφίτα οροφή μόνοι σας

 • Η συσκευή μιας οροφής με διπλό mansard

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 − 73 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map