Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία με μια εικόνα

Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία με μια εικόνα

Ταπετσαρία με μια φωτογραφία δεν είναι μόνο όμορφη, είναι μια ευκαιρία να κάνετε ένα εσωτερικό ενός δωματίου σε ένα στυλ που έχετε επιλέξει κατά βούληση. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές σήμερα προσφέρουν μια τεράστια επιλογή τελειώνει με ένα σχέδιο που θα ευχαριστήσει όλους τους καταναλωτές, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις τους. Αλλά υπάρχει ένα σοβαρό μειονέκτημα σε αυτές τις ταπετσαρίες - είναι η δυσκολία συνδυασμού μοτίβων στον τοίχο με διαφορετικές λωρίδες υλικού. Ταυτόχρονα, λαμβάνετε μια μεγάλη ποσότητα αποβλήτων, η οποία οδηγεί σε εκροή μετρητών. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξετάσετε πώς να κολλήσετε ταπετσαρία με ένα σχέδιο σωστά, πώς να μειώσετε τα απόβλητα και τα έξοδα με τοποθέτηση.

Αν μιλάμε για την κλασική ταπετσαρία με μια εικόνα, τότε ο σχεδιασμός τους συνδέεται με την επανάληψη μοτίβων με μια ορισμένη περιοδικότητα, η οποία ονομάζεται rapport. Αυτή η περιοδικότητα εμποδίζει τον συνδυασμό των σχεδίων χωρίς απόβλητα. Διαφορετική σχέση με ένα συγκεκριμένο βήμα, το οποίο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την κόλληση ταπετσαρίας στον τοίχο. Συνήθως το βήμα δεν είναι περισσότερο από ένα μέτρο, πολλοί κατασκευαστές το τοποθετούν στην ετικέτα του ρολού για να βοηθήσουν τους καταναλωτές απευθείας στο κατάστημα να καθορίσουν τα απόβλητα και το μελλοντικό κόστος.

Για παράδειγμα, στο σαλόνι στο διαμέρισμα της τυποποιημένης διάταξης για την κόλληση των τοίχων θα πρέπει να αγοράσετε 1-2 επιπλέον ρολά ταπετσαρίας. Σε μερικά διαμερίσματα ο αριθμός μπορεί να φτάσει έως και τρεις κυλίνδρους. Φυσικά, τα απόβλητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κόλληση των περιοχών κάτω από το παράθυρο και πάνω από την πόρτα εισόδου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικρά κομμάτια για μεγάλα έπιπλα. Αλλά αυτό δεν μειώνει την ανάγκη για πρόσθετο υλικό ολόκληρου του είδους.

Προσοχή παρακαλώ! Επιλέγοντας ταπετσαρία με μια εικόνα για επικόλληση στους τοίχους, πρέπει να καταλάβετε ότι όσο μικρότερη είναι η σχέση, τόσο λιγότερα σκουπίδια θα λάβετε στο τέλος.

Σε κάθε περίπτωση, τα απόβλητα δεν μπορούν να αποφευχθούν, ειδικά στο αρχικό στάδιο της τοποθέτησης ταπετσαριών στην ταπετσαρία από τα σχέδια στον τοίχο. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν την πρώτη λωρίδα του υλικού τελειώματος να τοποθετηθεί κάτω από την οροφή, έτσι ώστε να ξεκινά με ένα συμπαγές σχέδιο. Οι παρακάτω λωρίδες ταιριάζουν είτε με άμεση αντιστοίχιση του μοτίβου είτε με μοτίβο σκακιέρας. Είναι σαν κάποιος σαν αυτό.

Ελαττώματα τοίχων και οροφής

Πώς τα ελαττώματα και τα ελαττώματα των επιφανειών που πρόκειται να υποστούν επεξεργασία αντανακλώνται στην ποιότητα της ταπετσαρίας.

 • Σε ένα δωμάτιο οι τοίχοι μπορούν να διαφέρουν μεταξύ τους σε ύψος. Επομένως, το ίδιο μήκος της ταινίας υλικού κάπου θα είναι λίγο περιττό, και κάπου απλά δεν θα χάσετε. Ως εκ τούτου, συμβουλές - λάβετε υπόψη για κάθε λωρίδα ταπετσαρίας μέσα σε 3-5 cm. Η αποζημίωση μετά τη συγκόλληση όλων των επιφανειών θα πρέπει να κοπεί με ένα μαχαίρι. Αυτή η μικρή απόσταση θα σας επιτρέψει επίσης να μετακινήσετε την ταπετσαρία κατακόρυφα για να ευθυγραμμιστεί σωστά με την εικόνα.
 • Η κολλητική ταπετσαρία με μια εικόνα είναι καλύτερο να μην ξεκινάει από τη γωνία του δωματίου, αλλά από μια κάθετα τραβηχτή γραμμή, η οποία αγωνίζεται στο επίπεδο του τοίχου σε μια γραμμή. Αυτή η ρύθμιση αποφεύγει την απόκλιση από την κάθετη. Παρεμπιπτόντως, ακόμη και το μικρότερο σφάλμα στην πρώτη σελίδα θα δώσει ένα μεγάλο λάθος στο τελευταίο. Και θα φανεί τουλάχιστον άσχημο.
 • Ορισμένα επίπεδα τοίχων ακόμη και μετά την ευθυγράμμιση έχουν ελαφρά καμπυλότητα. Οπτικά, αυτό δεν είναι ορατό, αλλά με τη συγκόλληση ταπετσαρίας με μια φωτογραφία, αμέσως την προσέχετε. Απλά σε ελαττωματικά σημεία (εξογκώματα ή εγκοπές) θα υπάρξει μια αναντιστοιχία αριθμών. Τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση; Σε ένα ελαττωματικό μέρος, εάν τα σχέδια δεν συμπίπτουν, το υλικό θα συρρικνωθεί. Δηλαδή, υπάρχει ένα πλεόνασμα της ταπετσαρίας. Έτσι πρέπει απλά να το κόψετε και να επικαλύψετε τις πλευρές της τομής. Φυσικά, αυτή είναι η λεγόμενη χειρουργική μέθοδος για να βγούμε από την κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, με μια μικρή εικόνα στην ταπετσαρία αυτού του ελαττώματος δεν θα είναι ορατή.

Τεχνολογία κόλλησης ταπετσαρίας με μια εικόνα στον τοίχο

Pokleit σωστά ταπετσαρία με μια εικόνα - αυτό σημαίνει, να συνδυάσει αυτά τα πολύ σχέδια στον τοίχο. Πώς γίνεται αυτό καλύτερα;

Η πρώτη σύσταση είναι να κόψετε αμέσως ένα ρολό ταπετσαρίας, αλλά δύο ή τρία. Δηλαδή, βάλτε στο πάτωμα αμέσως δύο ρολά παράλληλα μεταξύ τους και συνδυάστε τα σύμφωνα με το μοτίβο, λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση. Εφαρμόστε σε αυτά το ύψος της οροφής ή το ύψος του τοιχώματος που πρέπει να καθαριστεί από το χαρτί τοίχου και σχεδιάστε τις λωρίδες κατά μήκος των σημάτων που έχουν επισημανθεί. Ομοίως, οι υπόλοιπες ζώνες κόβονται. Αλλά εξετάστε το γεγονός ότι οι επόμενες ταινίες προσαρμόζονται στις δύο πρώτες σε φέτες. Δηλαδή, θα είναι ένα είδος προτύπου για το κόψιμο.

Προσοχή παρακαλώ! Όσο μεγαλύτερο είναι το μοτίβο, τόσο περισσότερο η έκθεση, τόσο περισσότερα απόβλητα.

Όλες οι άλλες ενέργειες αντιστοιχούν στην τυπική τεχνολογία ταπετσαρίας στους τοίχους. Φυσικά, οι αποχρώσεις τους είναι επίσης παρούσες εδώ, αλλά δεν είναι πολύ σημαντικές. Και όμως.

 1. Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, είναι καλύτερο να στοιβάζετε την ταπετσαρία με ένα μοτίβο κατά μήκος μιας κάθετα διακεκομμένης γραμμής.
 2. Εργαστείτε καλύτερα μεταξύ τους: κρατήστε την ταινία κάτω από την οροφή, η δεύτερη ευθυγραμμίζει το υλικό ευθυγραμμίζοντας το μοτίβο.
 3. Το αυτοκόλλητο πρέπει να ξεκινά από το παράθυρο, δηλαδή από το μέρος όπου είναι ελαφρύτερο και καλύτερο να δει πώς γίνεται η διαδικασία.
 4. Η συγκολλητική ουσία προετοιμάζεται για μισή ώρα πριν από την έναρξη των εργασιών συγκόλλησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι έγχυση και θα λάβει μια καλή συνέπεια. Αραιώστε την ξηρή κόλλα μόνο σε ζεστό νερό, το μείγμα πρέπει να χυθεί μέσα στο νερό και όχι το αντίστροφο.
 5. Η επιφάνεια στην οποία θα διασκορπιστεί η ταπετσαρία και όπου θα εφαρμοστεί το διάλυμα κόλλας πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Οποιαδήποτε ελαττώματα στην επιφάνεια θα είναι σαφώς ορατά στο υλικό.

Προσοχή παρακαλώ! Μετά από κάθε λίπανση της ταπετσαρίας με κόλλα και την τοποθέτηση στον τοίχο, πρέπει αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, να καθαρίσετε το επίπεδο του δαπέδου ή του τραπεζιού από όλα όσα μπορεί να πάρει. Πάντα να καθαρίζετε με ένα υγρό πανί και να στεγνώσετε.
 • Είναι πολύ σημαντικό να επεξεργαστείτε προσεκτικά τη συγκολλητική πίσω πλευρά της ταπετσαρίας. Κάθε εκατοστό θα πρέπει να λερωθεί. Εάν αυτό δεν γίνει σωστά, δηλαδή, υπάρχουν ελεύθερες περιοχές από την κόλλα, τότε στη διαδικασία της κόλλησης, μπορείτε να διορθώσετε τα πάντα. Οι κεντρικές περιοχές διαβρέχονται με ένα υγρό πανί και κονιοποιούνται, οι άκρες κάμπτονται και εφαρμόζονται σύνθεση κόλλας. Είναι σημαντικό η εφαρμοζόμενη κόλλα να απορροφάται ελαφρά μέσα στο υλικό εάν είναι μη υφασμένη ή βινυλική εμφάνιση. Η ταπετσαρία χαρτιού είναι κολλημένη στον τοίχο αμέσως μετά την εφαρμογή κόλλας.
 • Είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσετε μοτίβα και σχέδια σε ήδη κολλημένες ταινίες, ακόμη και, αλήθεια, αδύνατο. Επομένως, όλες οι εργασίες με ρύθμιση πρέπει να πραγματοποιούνται στην ταινία που κρεμάται. Δηλαδή, η πρώτη σελίδα είναι ήδη επικολλημένη, η δεύτερη έχει προστεθεί στην πρώτη και τα σχέδια έχουν ρυθμιστεί, η δεύτερη ταινία δεν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του τοίχου. Μόλις το σχέδιο έχει συμπέσει, μπορείτε να κολλήσετε την ταινία σφιχτά.

Έτσι, η ταπετσαρία με την επιλογή μιας εικόνας είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία okleychny από ό, τι κολλάει ένα μονοφωνικό φινίρισμα. Εν πάση περιπτώσει, είναι δυνατό να το διεξάγετε σωστά χωρίς δυσκολία, εάν γνωρίζετε όλες τις αποχρώσεις του έργου που γίνεται.

Όπως δείχνει η πρακτική, συνδυάζοντας τα μοτίβα είναι δύσκολο μόνο δύο ή τρεις πρώτες ζώνες, τότε όλα γίνονται στην κυλιόμενη τροχιά. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε αν αντιμετωπίζετε το έργο της τοποθέτησης ταπετσαρίας με μια εικόνα των δικών σας χεριών.

 • 3d ταπετσαρία στην οροφή

 • Υλικά για την τελική λουτρό μέσα και έξω

 • Ξηρά μίγματα για σοβάτισμα τοίχων

 • Γιατί ο σοβάς σπάει όταν στεγνώνει;

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 − 48 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map