Πώς να κάνετε πεταλούδες στον τοίχο με τα χέρια τους

Πώς να κάνετε πεταλούδες στον τοίχο με τα χέρια τους

Στο τελευταίο στάδιο των εργασιών επισκευής, υπάρχει η επιθυμία να προστεθεί ένα σημείο αναφοράς στο ανακαινισμένο εσωτερικό. Η αντίθετη κατάσταση, όταν δεν αναμένονται ριζικές αλλαγές στο εγγύς μέλλον, δημιουργεί επίσης την ιδέα να αναζωογονηθεί η κατάσταση με ένα πρωτότυπο ντεκόρ. Και στις δύο περιπτώσεις, ενδιαφέρον για να διακοσμήσετε τον τοίχο θα βοηθήσει πεταλούδες που κατασκευάζονται από τον εαυτό τους. Η δημιουργική διαδικασία είναι ικανή να συλλάβει όλα τα μέλη της οικογένειας, ανάλογα με την επιλεγμένη αντίληψη, το επάγγελμα είναι για την προτίμηση όλων.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Η διακόσμηση τοίχων με πεταλούδες είναι μια σχετικά νέα τάση στον κόσμο των σχεδιαστικών λύσεων. Φτερωτά λουλούδια θα κάνουν την ατμόσφαιρα εκλεπτυσμένη, γεμάτη με ρομαντισμό, ελαφρότητα και ανέμελα όνειρα. Η προπαρασκευαστική φάση προηγείται της υλοποίησης των δημιουργικών ιδεών στην πραγματικότητα:

 • Επιλέξτε τον πιο κατάλληλο τοίχο για τη ρύθμιση πεταλούδων. Μια ευρεία αναθεώρηση θα σας επιτρέψει να θαυμάσετε πιο συχνά την αρχική διακόσμηση.
 • Υπολογίστε το σχήμα και την περιοχή της εικόνας στον τοίχο, είτε θα καταλάβει μια μικρή περιοχή είτε θα διαλυθεί σε ολόκληρη την επιφάνεια. Εκτός από την άμεση σύνδεση με τον τοίχο, οι πεταλούδες μπορούν να γίνουν σε ένα πλαίσιο, πλαισιωμένο ή κρεμασμένο σε ένα πλέγμα.
 • Προσδιορίστε ποιο υλικό είναι καλύτερο για να κάνετε τις πεταλούδες. Φροντίστε για τη συμβατότητά του με το εσωτερικό του δωματίου. Το άρθρο παρουσιάζει παραδοσιακές και εξωφρενικές ιδέες για τη δημιουργία σκώρων.
 • Σκεφτείτε το χρώμα, το μέγεθος και το σχήμα του κοσμήματος. Τα φωτεινά χρώματα σε έναν τοίχο είναι η καλύτερη λύση. Διαφορετικές σε μέγεθος πεταλούδες φαίνονται πολύ πιο εντυπωσιακές από αυτές που έγιναν από ένα stencil. Οι πεταλούδες με ασυμμετρία θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε τη φυσική εικόνα όσο το δυνατόν πιο κοντά. Δεν είναι απαραίτητο να τηρήσουμε αυστηρά την οσμονία, στο τέλος, μικρές αποκλίσεις θα δώσουν τον όγκο και τον δυναμισμό της μορφής εφαρμογής.
 • Ανάλογα με την επιλεγμένη κατεύθυνση, ετοιμάστε το υλικό και τα εργαλεία με τα οποία θα κάνετε τη διακόσμηση του τείχους.
Συμβουλή! Υπερβολικά περίπλοκο σχήμα των πεταλούδων θα δημιουργήσει δυσκολίες κατά την κοπή. Αν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί, είναι καλύτερο να σταθούμε σε απλές μορφές.

Διαθέτοντας τις αρχικές δεξιότητες της τέχνης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρότυπο για μελλοντικές πεταλούδες μόνοι σας σε απλό χαρτί ή χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα προγράμματα επεξεργασίας για σχέδια. Ελλείψει ταλαντούχων, τα έτοιμα πρότυπα πεταλούδων στον τοίχο, που προορίζονται για κοπή, θα έρθουν στη διάσωση.

Μύλοι χαρτιού

Ο πιο προσιτός τρόπος διακόσμησης είναι να διακοσμήσετε τον τοίχο με πεταλούδες από χαρτί. Για να κάνετε μονοφωνικά ή για να συνδυάσετε τα δύο χρώματα, εξαρτάται αποκλειστικά από τη φαντασία ενός αρχαίου σχεδιαστή. Ελλείψει απαραίτητων αποχρώσεων, το ακρυλικό χρώμα και το λευκό χαρτί θα λύσουν το πρόβλημα. Κοιτάξτε ενδιαφέρουσες πεταλούδες στον τοίχο, φτιαγμένες από λαμπερά φύλλα από γυαλιστερά περιοδικά. Μια ποικιλία από αποχρώσεις είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ανεξάρτητα και φωτεινές εκτυπώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος θα διακοσμήσουν τον τοίχο. Η προεπιλεγμένη παλέτα θα κάνει ομαλές μεταβάσεις στη σύνθεση.

Η συλλογή των σκίτσων που σας άρεσαν σε διάφορα μεγέθη προσδιορίζεται με τον απαιτούμενο αριθμό πεταλούδων. Αφού εκτυπωθούν οι εικόνες και εκτυπωθούν τα διανυσματικά. Μια απλή φόρμα είναι πιο βολικό να συνδεθεί με το χαρτόνι και να κόψει το εσωτερικό. Μια εικόνα σύνθετων σχεδίων εφαρμόζεται σε ένα παχύ φύλλο και τακτοποιημένα κομμένα από ένα χαρτικά μαχαίρι. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία της προετοιμασίας αριθμών, αρκεί να διπλώσετε πολλά φύλλα χαρτιού και να τα κόψετε ταυτόχρονα.

Έκδοση χαρτονιού

Η κατασκευή πεταλούδων από χαρτόνι σε έναν τοίχο είναι πιο δύσκολη. Ωστόσο, το υλικό επιτρέπει την επέκταση των παραλλαγών στο σχεδιασμό της φόρμας. Για να επιτευχθεί η επιθυμητή στρογγυλοποίηση, αρκεί να μαλακώσετε ελαφρά το προϊόν και να το στερεώσετε με φορτίο, δίνοντας την επιθυμητή καμπή. Μετά την ξήρανση, η πεταλούδα θα διατηρήσει το επιθυμητό σχήμα.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή, πώς να κάνει πεταλούδες από χαρτί στον τοίχο - να κάνει origami. Αυτή η κατοχή ήταν πρόσφατα ιδιαίτερα δημοφιλής στα παιδιά.

Η ιδέα της τοποθέτησης πεταλούδων στον τοίχο αρχικά ζωγραφίστηκε σε χαρτί. Είναι επιθυμητό να εξασφαλιστεί η συμβατότητα με το μοτίβο ταπετσαρίας και το γενικό θέμα του δωματίου. Εξωστρέφεια ανεμοστρόβιλος από σκώρους ή κοπάδι, που πετούν από τη μία πλευρά του τείχους στο άλλο. Κάντε μια καρδιά ή μια μεγάλη πεταλούδα από μικρές λεπτομέρειες - τα όρια της φαντασίας δεν υπάρχουν. Το σκίτσο μεταφέρεται στον τοίχο χρησιμοποιώντας κιμωλία ή μολύβι, σημειώνοντας προσεκτικά τις γραμμές με τις οποίες θα τοποθετηθούν οι εικόνες.

Τρόποι στερέωσης

Τα κομμένα από χαρτί ή χαρτόνι πεταλούδες συνδέονται στον τοίχο με διάφορους τρόπους:

 • Κόλλα PVA. Εάν δεν χρειάζεται να κρατήσετε μια ελκυστική θέα στον τοίχο μετά την αφαίρεση του ντεκόρ, η κόλλα PVA ή η ταπετσαρία θα κάνουν. Οι πλήρως κολλημένες πεταλούδες δεν θα δημιουργήσουν φυσική επίδραση. Πολύ πιο ενδιαφέρουσες μαζικές εφαρμογές εμφάνισης. Για να γίνει αυτό, οι σκώροι ελαφρώς λυγίζουν τα φτερά και καθορίζουν μόνο τη μέση. Όταν λειτουργεί το κλιματιστικό ή το καλοκαιρινό αεράκι, οι πεταλούδες ζωντανεύουν και τρέμουν με τη ροή του αέρα. Η κόλλα εφαρμόζεται στο υπόστρωμα σε μικρές δόσεις, ώστε να μην βλάψει την επιφάνεια του τοίχου έξω από το πρότυπο.
 • Για να διορθώσετε ελαφρούς σκώρους, χρησιμοποιήστε κομμάτια αφρού. Αρχικά, το υλικό είναι κολλημένο στο προϊόν, στη συνέχεια στον τοίχο.
 • Διπλή αφρώδης ταινία, κομμένη σε μικρά τετράγωνα, προσαρτημένη σε πεταλούδες, μετά την αφαίρεση της προστατευτικής μεμβράνης. Έχοντας κάνει όλες τις λεπτομέρειες, αρχίζουν να διακοσμούν το τείχος.
 • Αν υπάρχει προοπτική απομάκρυνσης των πεταλούδων από τον τοίχο χωρίς περαιτέρω επιδιόρθωση, είναι προτιμότερο να γίνουν οι σύνδεσμοι στις καρφίτσες. Αυτό είναι αποδεκτό μόνο για τις ταπετσαρίες, η επιλογή των τοίχων δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή της προτεινόμενης μεθόδου. Λαμβάνοντας καρφιά, διακοσμημένα με χάντρες ή πέτρες, κάμπτονται με τη βοήθεια πένσας υπό γωνία 90o. Αφού στερεώσατε το πάνω μέρος στο σώμα της πεταλούδας με τη βοήθεια κόλλας, το τέλος τοποθετείται απαλά πίσω από την ταπετσαρία. Εάν είναι απαραίτητο, η διακόσμηση αποσυναρμολογείται εύκολα, χωρίς να αφήνουν ίχνη στον τοίχο.
Σημείωση:! Τοποθετώντας τα προϊόντα από χαρτόνι, σκεφτείτε τη μεγάλη μάζα τους σε αντίθεση με τα ανάλογα χαρτιού.

Διακόσμηση με στένσιλ

Η ταυτότητα των τοίχων θα δώσει πεταλούδες φτιαγμένες με ένα στένσιλ. Μετά την ανάληψη και την εκτύπωση των σκίτσων, το σχέδιο εφαρμόζεται σε πυκνή μεμβράνη ή ελασματοποιημένο με λωρίδες ταινίας scotch, ακόνισε με ανεξίτηλο δείκτη και κόβεται με ένα κοφτερό τεχνικό μαχαίρι. Πολλά κενά θα διευκολύνουν τη διαδικασία εργασίας, συνιστάται να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο για κάθε χρώμα. Το εξωφρενικό σχέδιο θα προσθέσει χρώματα φωσφόρου. Τη νύχτα, με ένα κατευθυντικό φως, το θέαμα φαίνεται εκπληκτικό. Περαιτέρω εργασίες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στάδια:

 • Σεντόνια με πεταλούδες είναι στερεωμένα στον τοίχο χρησιμοποιώντας μια κόλλα ψεκασμού ή μια ταινία κατασκευής.
 • Κάντε μια κατάλληλη βούρτσα θα επιτρέψει το σφουγγάρι, κομμένο σε διάφορα μέρη και εξοπλισμένο με μια λαβή. Η απόκτηση έτοιμων εργαλείων θα συντομεύσει την προπαρασκευαστική περίοδο.
 • Τα κανονικά χρώματα εφαρμόζονται ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, ενώ με το φωσφορούχο υλικό είναι καλύτερα να δουλεύετε με σβησμένο φως. Αφαιρέστε το περίσσεια χρωστικής από το σφουγγάρι, βεβαιωθείτε ότι το διάτρητο είναι ελαχιστοποιημένο.
 • Για να τονιστεί η φωτεινή εικόνα στον τοίχο θα επιτρέψει το μπλε περίγραμμα, που γίνεται με μια συνηθισμένη βούρτσα κατά μήκος των άκρων των πτερυγίων. Μετά το στέγνωμα, αφαιρείται το στένσιλ.
ΤοΣυμβουλή! Για να μην τραβήξετε συνηθισμένα χρώματα, ακολουθήστε το περίγραμμα με λεπίδα ή κοφτερό μαχαίρι.

Εκτός από τα χρώματα, η διακόσμηση της επιφάνειας με πεταλούδες γίνεται με στόκο. Για να γίνει αυτό, αφού στερεωθεί το πρότυπο στον τοίχο, το δομικό υλικό εφαρμόζεται με ένα μαχαίρι παλέτας. Στο τέλος της διαδικασίας, το στένσιλ αφαιρείται και πλένεται με νερό από τα υπολείμματα του στόκου. Αφού η λύση στεγνώσει στον τοίχο, μπορείτε να κάνετε ασυνήθιστο χρωματισμό πεταλούδων.

Βινύλιο και πλαστικό

Οι χρόνοι όταν κάθε σπίτι είχε μια εντυπωσιακή συλλογή δίσκων βινυλίου, παρέμεινε στο παρελθόν. Υπενθυμίστε το παρελθόν και εφαρμόστε με χρήσιμο τρόπο η σπάνια σπανιότητα είναι ικανή για πεταλούδες στον τοίχο, κατασκευασμένες από βινύλιο. Το επιθυμητό σχέδιο εφαρμόζεται στην πλάκα, το περίγραμμα είναι διαμορφωμένο με άσπρη κιμωλία ή κομμάτι σαπουνιού. Για να γίνει το υλικό εύπλαστο, τοποθετείται σε ένα φύλλο ψησίματος, καλυμμένο με φύλλο για το ψήσιμο, στο φούρνο. Η απαιτούμενη κατάσταση επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα λεπτά, οι άκρες κάμψης θα το πείσουν. Χωρίς να σπαταλάτε χρόνο, αρχίστε να κόβετε πεταλούδες από μαλακό βινύλιο με κοφτερά ψαλίδια. Εάν δεν έχετε χρόνο για να το κάνετε πριν από τη σκλήρυνση, η διαδικασία για την τοποθέτησή του στο φούρνο θα πρέπει να επαναληφθεί, οπότε μην το βγείτε μακριά. Κάντε τις άκρες των πεταλούδων λιγότερο αιχμηρές θα επιτρέψει την επεξεργασία τους με γυαλόχαρτο.

Συμβουλή! Ενώ το βινύλιο είναι ζεστό, κάνουν τα προϊόντα ογκώδη, περίεργα στροφές θα προσθέσουν ατομικότητα στη διακόσμηση στον τοίχο.

Για να διορθώσετε τις πεταλούδες στον τοίχο θα βοηθήσει την αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης. Τα τεμάχια, κομμένα κατά μήκος της κοιλιάς του σκώρου, είναι αρχικά κολλημένα στον τοίχο και στη συνέχεια συνδέονται άμεσα με αυτά. Κόλλα σιλικόνης - ένας άλλος τρόπος για να κάνετε μια ασφαλή στερέωση της διακόσμησης στον τοίχο.

Αρκεί μόνο να φτιάξετε μια πεταλούδα από πλαστικό, διακοσμώντας το τείχος του εξοχικού σπιτιού στο μέλλον. Για να δουλέψετε, χρειάζεστε το μεσαίο τμήμα της φιάλης και τα υλικά για τη διακόσμηση. Αφού πάρει το αγαπημένο στένσιλ, το σχέδιο μεταφέρεται στο πλαστικό με ένα ανεξίτηλο δείκτη και κόβεται. Η πεταλούδα είναι διακοσμημένη με βερνίκια με φωτεινά χρώματα, με σπινθήρες, αν υπάρχουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαφές από ακρυλικό ή βαμμένο γυαλί αριστερά μετά την επισκευή. Οι μικρές βελόνες θα ενδιαφέρονται να κάνουν μια πεταλούδα στον τοίχο, διακοσμημένη με στρας και χάντρες. Μην ξεχάσετε τις κεραίες του καλωδίου.

Υφάσματα και μεταλλικά σχέδια

Σε τοίχους με υγρή ταπετσαρία ή διακοσμημένα με κουρτίνες, πεταλούδες από ύλη είναι κατάλληλες. Αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερης ζεστασιάς και οικιακής άνεσης. Τοποθετημένα στον τοίχο κόβονται και επεξεργάζονται οι πεταλούδες με κόλλα. Κάντε μια τρισδιάστατη εικόνα στον τοίχο θα επιτρέψει τα λεπτά υφάσματα. Γι 'αυτό, ο σκώρος που κόβεται διαβρέχεται σε ένα σαπωνοποιημένο ή κολλώδες διάλυμα και ξηραίνεται σε μια ορισμένη μορφή.

Οι πεταλούδες στον τοίχο, κατασκευασμένες από κονσέρβες κασσίτερου, είναι θεμελιωδώς αντίθετες. Η εργασία με το υλικό απαιτεί πολλή προσπάθεια και ακρίβεια. Το χρυσό χρώμα από το κουτί μπορεί να δώσει μια ελκυστική εμφάνιση. Είναι καλύτερα να αραίωση της ομοιομορφίας στη συνέχεια με ένα πρόσθετο μοτίβο. Η υπερβολική σχεδίαση στον τοίχο εναρμονίζει αρμονικά το εσωτερικό, που προορίζεται για τους βίαιους άνδρες.

Ανεξάρτητα από το ποιο σχέδιο του τοίχου σταματάτε, η φτιαγμένη διακόσμηση θα δώσει μοναδικά την ατομικότητα στο δωμάτιο, θα τονίσει την εξαιρετική γεύση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα σχεδίου τέχνης.

 • Επιλογές ζωνών για το σαλόνι και την κουζίνα

 • Πεταλούδες στον τοίχο στο εσωτερικό του διαμερίσματος

 • Ταπετσαρίες στο εσωτερικό του καθιστικού

 • Σχεδιασμός της οροφής για το καθιστικό

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

60 − = 57

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map