Πώς να κάνετε καλά δαχτυλίδια

Πώς να κάνετε καλά δαχτυλίδια

Η κατασκευή ενός πηγαδιού για την άντληση πόσιμου νερού καθιστά δυνατή την επίλυση του μεριδίου του λέοντος στα προβλήματα ύδρευσης στη χώρα. Αλλά η διαρρύθμιση ακόμη και του πιο συνηθισμένου πηγαδιού του τύπου ορυχείου δεν είναι δαπανηρή για την παραγγελία, και το σημαντικότερο δεν υπάρχει εγγύηση ότι το συλλεγμένο πηγάδι θα διαρκέσει τουλάχιστον το μισό του υποσχεμένου χρόνου. Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο μέρος του έργου των κατοίκων του καλοκαιριού και των ανθρώπων με εμπειρία στο κατασκευαστικό έργο προτιμούν να εκτελούν μόνοι τους. Εκτός από το λάκκο του φρεατίου του φρέατος, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε καλά δαχτυλίδια από μόνοι σας, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται από την πρώτη ματιά.

Τεχνολογία κατασκευής φρεατίων

Για την κατασκευή μιας τυπικής εισαγωγής νερού με χειροκίνητη ανύψωση του νερού, χρησιμοποιήστε δαχτυλίδια από οπλισμένο σκυρόδεμα M400 που αγοράσατε ή κατασκευάσατε αυτοαπασχολούμενοι. Το ανθεκτικότερο σκυρόδεμα είναι άχρηστο και οι βαθμοί φωτισμού για τους δακτυλίους δεν είναι κατάλληλοι λόγω του μεγάλου φορτίου και της μέτριας αντοχής του σκυροδέματος σε συνθήκες σοβαρού πότισμου.

Η τυπική τεχνολογική διαδικασία παραγωγής φρεατίων αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια:

  • Προετοιμασία και συναρμολόγηση του καλουπιού για χύτευση σκυροδέματος, τοποθέτηση ενός ενισχυτικού πλαισίου από χαλύβδινη ράβδο και σύρμα. Σε αυτό το στάδιο, το καλούπι για τη χύτευση ενός φρεατίου του φρεατίου καθαρίζεται από υπολείμματα τσιμέντου και υποβάλλεται σε επεξεργασία με παράγοντα διαχωρισμού.
  • Προετοιμασία μίγματος σκυροδέματος, έκχυση σε καλούπι και προσεκτική συμπύκνωση της μάζας με εργαλείο δονήσεων. Σε βιομηχανικές συνθήκες, το μείγμα συμπιέζεται από έναν δονητή τοποθετημένο στο καλούπι, οι υποβρύχιοι δονητές ή οι χειροκίνητοι ταμπόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραγωγή χειροτεχνίας.
  • Μετά από 7-8 ώρες, το καλούπι αφαιρείται και ο δακτύλιος φρεατίου είναι τοποθετημένος σε μια παλέτα για ένα σύνολο σχεδιασμού αντοχής για 29-30 ημέρες σε θερμοκρασία αέρα τουλάχιστον 20o.
Για πληροφορίες! Μετά την αφαίρεση του καλουπιού, το τύμπανο καλύπτεται με ένα φιλμ και υγραίνεται περιοδικά με νερό έτσι ώστε όταν η υγρασία εξατμίζεται και η αντοχή της μάζας του σκυροδέματος δεν σχηματίζει ρωγμές.

Η διαδικασία της κατασκευής των δακτυλίων φρεατίων δεν είναι περίπλοκη χύτευση καλούπι ή την εκτέλεση συγκεκριμένων διάστρωση του πρόσθετου εξοπλισμού χρειάζεται μόνο μια μπετονιέρα, ανελκυστήρα και ένα καρότσι για τη μεταφορά οικοδομικών υλικών.

Αγοράστε ή κάνετε με τα χέρια σας

Πόσο κερδοφόρα θα είναι η ανεξάρτητη παραγωγή σκυροδέματος για φρεάτια, μπορεί να εκτιμηθεί περίπου με τους ακόλουθους υπολογισμούς:

  1. Το κόστος ενός συνόλου δέκα δακτυλίων σκυροδέματος KS7-10 δεν είναι μικρότερο από 1500 ρούβλια ανά τεμάχιο, η συνολική τιμή αγοράς είναι 15 χιλιάδες ρούβλια?
  2. Η παράδοση και εκφόρτωση 10 δακτυλίων θα κοστίσει άλλα 4-5 χιλιάδες ρούβλια. Το βάρος του δακτυλίου γεώτρησης 7-10 είναι 457kg, το συνολικό βάρος με κάλυμμα περίπου πέντε τόνων.
  3. Το κόστος των υλικών για τη χύτευση δαχτυλιδιών για το πηγάδι με τα χέρια τους θα κοστίσει μόνο 400 ρούβλια, ή 4000 ρούβλια για δέκα κομμάτια.
Για πληροφορίες! Έτσι, η κατασκευή ενός δακτυλίου από σκυρόδεμα μόνο με άμεσο κόστος θα κοστίσει τουλάχιστον τρεις φορές φθηνότερα.

Το πιο δαπανηρό μέρος της διαδικασίας κατασκευής επενδύσεων από σκυρόδεμα για τοίχους φρεατίων συνδέεται με ένα καλούπι για χύτευση. Το προφανές οικονομικό όφελος από την παραγωγή φρεατίων δακτυλίων μπορεί εύκολα να διαγραφεί από το υψηλό κόστος ενός συνόλου μετάλλου για χύτευση.

Για παράδειγμα, το μέσο κόστος ενός συνόλου μεταλλικών δακτυλίων για πηγάδια σήμερα είναι περίπου 20 χιλιάδες ρούβλια. Αγοράστε ένα νέο έντυπο για την κατασκευή ενός πηγάδι δέκα δακτυλίων δεν έχει νόημα, εκτός αν υπάρχει η ευκαιρία να το πουλήσει με έκπτωση 10-15%. Μετά την πώληση του εντύπου, το κόστος της κατασκευής δέκα καλά δακτυλίων θα είναι μόνο 7-8 χιλιάδες ρούβλια, έναντι του κόστους των 22.000 αγορασθεί παρτίδα στοιχείων σκυροδέματος. Η ακριβής χύτευση δώδεκα φρεάτια δακτυλίων δεν θα επηρεάσει την εμφάνιση του εξοπλισμού και μια έκπτωση 10% στα αγαθά θα βοηθήσει να το πωλήσει γρήγορα.

Μην περιμένετε να νοικιάσετε τέτοιο εξοπλισμό. Τα έντυπα για τους δακτυλίους είναι ένα πολύ συγκεκριμένο είδος εξοπλισμού και θα πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά για να βρείτε ένα δωρεάν κιτ βιομηχανικής παραγωγής σε καλή κατάσταση.

Επιλογές για τη χύτευση καλά δαχτυλίδια σε σπιτικό σχήμα

Εάν δεν μπορείτε να νοικιάσετε μια φόρμα ή να την αγοράσετε από τη μεταπώληση, παραμένει να δημιουργήσετε ένα κιτ για το casting. Ένα σύνολο από δύο σωληνωτά κελύφη μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι σε δύο εργάσιμες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθεσιμότητα προ-αγορασμένου υλικού.

Κατασκευάζουμε ένα καλούπι για τη χύτευση δακτυλίων με τα χέρια μας

Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν να δημιουργήσουν ένα σπιτικό σχήμα για το μέγεθος του μοντέλου KS7-10. Η εσωτερική διάμετρος της 70 cm, εξωτερική διάμετρο και το ύψος, αντίστοιχα 78 cm και 100 cm. Καλά δακτύλιος είναι μικρότερο άβολη κατά την τοποθέτηση και να κάνει ο άξονας μεγαλύτερο φρεατίων στρογγυλού κόστος άθροισμα.

Το σχήμα εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Για να γίνει η εξωτερική διάμετρος κάλυμμα 78 cm και ύψος 100 cm, το φύλλο χάλυβα απαιτείται διαστάσεις 110h250 cm. Internal «σωλήνας» χρησιμοποιώντας φύλλο 110h240 cm. Για να γίνει πτυσσόμενο σχήμα, είναι απαραίτητο να λυγίσει κάθε ένα από τα φύλλα της διαμέτρου του σκυροδέματος δακτυλίου. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό σε βιομηχανική μηχανή στίλβωσης κυλίνδρου υπό τη μέθοδο γκαράζ κάμψη μπορεί να πραγματοποιηθεί στο περβάζι 12 μέσω № έλκηθρο 70 mm και ένα χαλύβδινο σωλήνα.

Μετά την κάμψη των φύλλων σε δύο σωλήνες, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε κλειδαριές, να τις στερεώσετε και να τις κόψετε σε δύο μέρη. Το εξωτερικό περίβλημα σωλήνα κόβεται σε δύο μισά και τα συνδέει στη μία πλευρά με ένα ζευγάρι τέντες πόρτας, με τις άλλες δύο σφηνοειδείς κλειδαριές.

Το εσωτερικό κέλυφος κατά τη διαδικασία σχηματισμού προφίλ είναι λυγισμένο σε ένα σωλήνα με επικαλυπτόμενες άκρες. Στην περιοχή της επικάλυψης των δύο άκρων, τοποθετούνται τέσσερις ακίδες στο εξωτερικό φύλλο, με ύψος 4 mm και διάμετρο 8 mm. Προκειμένου η δεύτερη επικαλυπτόμενη άκρη του φύλλου να αγκιστρωθεί επί των ακίδων, τρυπάνε τρύπες μέσα σε αυτό, ακριβώς συμπίπτουν με τις ακίδες πείρων. Για να στερεώσετε τις άκρες στην κλειστή κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη σφήνα ή να φτιάξετε ένα μεταλλικό αποστάτη δύο ακίδων και έναν κοχλιωτό σύνδεσμο, όπως στη φωτογραφία.

Το κόστος των υλικών αυτής της φόρμας θα κοστίσει μόνο 2-3 χιλιάδες ρούβλια. Ενδεχομένως, αυτό είναι κάπως πιο ακριβά από ό, τι την κατασκευή ξύλινα πηχάκια, αλλά δαχτυλίδια σκυρόδεμα κατασκευασμένο από χάλυβα, με τη μορφή της, θα είναι πολύ υψηλότερη ποιότητα από χυτό σε ένα ξύλινο ή πλαστικό δομών.

Χαρακτηριστικά των φρεατίων χύτευσης με τα χέρια τους

Για τη χύτευση δακτυλίων, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε ένα συγκεκριμένο μείγμα βαθμού M400. Η αναλογία κονιάματος τσιμέντου-άμμου είναι 1: 2. Τρία μέτρα όγκου κοκκομετρικής διαλογής του κλάσματος των 6-8 mm και 0,5 μέτρησης του νερού προστίθενται στην ισοδύναμη ποσότητα του μίγματος. Οι προεξοχές και η άμμος θα πρέπει να πλυθούν καλά, χωρίς σκουπίδια και σκόνη.

Τα αρχικά συστατικά αναμιγνύονται στεγνά σε έναν ανάμεικτη σκυροδέματος, προστίθεται νερό σε δύο μέρη, αναμειγνύοντας επιμελώς με παχύρευστο και παχύρρευστο συστατικό. Είναι άβολο να φορτώσετε το διάλυμα σκυροδέματος στο καλούπι, το πλάτος του τοιχώματος του δακτυλίου είναι μόλις 8 cm, οπότε κόβεται ένα "στόμιο" για έναν κάδο ή ένα δοχείο για σκυρόδεμα από μια κοπή σωλήνων 100 mm.

Το χυτό χάλυβα συλλέγεται και εγκαθίσταται σε ξύλινη σανίδα που καλύπτεται με μεμβράνη πολυαιθυλενίου. Η επιφάνεια σκουπίζεται με υγρό σαπούνι ή διάλυμα διαχωρισμού, έτσι ώστε το σκυρόδεμα να μην προσκολλάται στο μέταλλο. Πριν χύσετε το σκυρόδεμα ρυθμίστε τη θέση των εσωτερικών και εξωτερικών κελυφών έτσι ώστε το πάχος τοιχώματος να είναι το ίδιο παντού.

Στο επόμενο βήμα πρέπει να τεθούν στο εσωτερικό σχήμα της ενισχυτικής ράβδου πλέγμα 8 χιλιοστά σύρμα διαμέτρου χάλυβα. Οι ειδικοί συστήνουν να θέσει το κλουβί ενίσχυσης κοντά στην εξωτερική επιφάνεια, αλλά καθώς δακτύλιος υφίσταται φορτίο συμπίεσης ως οπλισμός αφαιρείται από την άκρη, δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία. Το κύριο πράγμα είναι ότι η απόσταση από την άκρη στο δίκτυο είναι η ίδια παντού. Στο ανώτερο δακτύλιο άκρο καλά εξέρχεται γλωττίδες στερέωσης με την οποία μπορεί να ανυψωθεί ο δακτύλιος και ευθυγράμμιση κατά την εγκατάσταση σε καλά άξονα.

Η μάζα του σκυροδέματος ρίχνεται ομοιόμορφα στο καλούπι, κινείται γύρω από έναν κύκλο. Το πάχος της στρώσεως δεν πρέπει να υπερβαίνει 10,7 εκ. Μετά από κάθε γύρο χύνεται τσιμέντο συμπιέζεται βαριά χειρωνακτική θραύσματα κριό χάλυβα επιγόμωση βάρος τουλάχιστον 12-15 kg. Κατά τη διάρκεια της συμπυκνώσεως κανονικά συμπιεσμένο μίγμα γίνεται πιο ρευστό, χαλίκι εντελώς κρυμμένο κάτω από το στρώμα του μάζας τσιμέντου-άμμου.

Στη διαδικασία σχηματισμού ενός φρεατίου του φρέατος, μέρος του νερού μπορεί να ρέει μέσα από τις αρθρώσεις. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται, έτσι ώστε το εσωτερικό κέλυφος να μπορεί να ενισχυθεί με επιπλέον διαχωριστικά, το εξωτερικό περίγραμμα να κάμπτεται με ένα σφυρί.

Πώς να πάρετε καλά δαχτυλίδια καλής ποιότητας

Μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα του μίγματος σκυροδέματος, επομένως, προτού αρχίσετε να ρίχνετε δέκα δακτυλίους καλά, δοκιμάστε με την ποσότητα νερού στο σκυρόδεμα. Επιπλέον, μπορούν να προστεθούν στο διάλυμα 100 ml γαλακτώματος PVA οξικού πολυβινυλίου ανά 10 λίτρα διαλύματος. Ένα τέτοιο πρόσθετο καθιστά το σκυρόδεμα ομαλό και πυκνό.

Συχνά, οι δακτύλιοι φρεατίων λόγω της κίνησης του εδάφους μετατοπίζονται και αποκλίνουν στις αρθρώσεις. Για να έχετε τη μέγιστη δύναμη σύνδεσης, επιλέξτε ένα μεταλλικό καλούπι για να φτιάξετε καλά δαχτυλίδια με αυλάκωση και καρφίτσα στα άκρα.

Κατά τη συναρμολόγηση, το κατώτερο τμήμα του άνω δακτυλιοειδούς στοιχείου με την αυλάκωση βρίσκεται στην ακίδα δακτυλίου του κάτω δακτυλίου. Αυτή η σύνδεση εξασφαλίζει μέγιστη αντίσταση στο πλευρικό φορτίο και διατηρεί τέλεια την εξωτερική στεγανοποίηση.

Η κατασκευή του πείρου ή αυλάκωσης μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω ενός ειδικού προφίλ, το οποίο είναι γεμισμένο πάνω στο άκρο του καλουπιού μετά την χύση του. Μετά από 6-7 ώρες, το κάλυμμα πρέπει να αφαιρεθεί και το προφίλ της κορυφογραμμής ή αυλάκωσης ευθυγραμμίζεται με τη σπάτουλα. Στο σπίτι, κάνοντας μια τέτοια κάλυψη είναι αρκετά προβληματική, έτσι οι περισσότεροι ενθουσιώδες απλά κόβουν ένα αυλάκι ή χτένα στη μάζα του σκυροδέματος σύμφωνα με το προετοιμασμένο σχέδιο.

Συμπέρασμα

Χρησιμοποιώντας ένα καλούπι, μπορείτε να κάνετε το πολύ δύο δακτυλίους την ημέρα. Συχνά η κατασκευή ενός πηγαδιού αρχίζει με την εγκατάσταση του χυτού στοιχείου πρώτα, την 20η-22η ημέρα μετά τη χύτευση. Για τη μετατόπιση εργασίας, μπορείτε να τοποθετήσετε 2-3 στοιχεία, όλες οι εργασίες στη συναρμολόγηση του φρεατίου ολοκληρώθηκαν την 25η ημέρα. Μια τέτοια μέθοδος είναι δυνατή μόνο για το καυτό καλοκαίρι, όταν ένα σύνολο σκυροδέματος με υπολογιζόμενη αντοχή ολοκληρώνεται πολύ νωρίτερα από ό, τι καθορίστηκε.

  • Κατηγορία αντοχής σκυροδέματος

  • Οικίες κατασκευασμένες από μονολιθικό αφρώδες σκυρόδεμα

  • Σκυρόδεμα M300: Χαρακτηριστικά

  • Τι είδους σκυρόδεμα είναι

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

44 − = 37

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map