Η συσκευή της βεράντας σκυροδέματος

Η συσκευή της βεράντας σκυροδέματος

Κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού θέλει να κάνει μια αξιόπιστη βεράντα που θα διαρκέσει αρκετές δεκαετίες. Ένα από τα πιο αξιόπιστα υλικά είναι σκυρόδεμα. Ένα προϊόν από σκυρόδεμα μπορεί να συνδεθεί τόσο σε ένα τούβλο σπίτι και ένα ξύλινο σπίτι χωρίς πολλές δυσκολίες. Για να αποφασιστεί η δημιουργία μιας τέτοιας βεράντας, αξίζει να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα των δομών του υλικού που περιγράφεται.

Πλεονεκτήματα της βεράντας από σκυρόδεμα

Για να οικοδομήσουμε μια βεράντα από σκυρόδεμα μπορεί ακόμη και ένα άτομο που δεν έχει εμπειρία παρόμοιας εργασίας. Οι κατασκευές από σκυρόδεμα έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 1. Αντοχή. Σε αντίθεση με άλλα οικοδομικά υλικά, το σκυρόδεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεκαετίες και να διατηρήσει την προηγούμενη κατάσταση του. Ταυτόχρονα, τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή του έχουν αποδεκτό κόστος.
 2. Απλότητα της δημιουργίας. Για να χτίσετε μια βεράντα από σκυρόδεμα, δεν χρειάζεται να ενοικιάσετε μηχανήματα ή να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά εργαλεία. Για να δουλέψετε, χρειάζεστε μόνο υλικά για τη δημιουργία κονιάματος, οπλισμού και ξύλου για ξυλότυπους. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της βεράντας σκυροδέματος είναι η μονολιθικότητα της, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της αντοχής.
 3. Η δυνατότητα να πειραματιστεί με την εμφάνιση. Για το τελείωμα της βεράντας από σκυρόδεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο, κεραμίδι και άλλα υλικά. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε υλικό που θα φανεί καλό με το σχέδιο του σπιτιού.

Η κατασκευή της βεράντας σκυροδέματος απαιτεί μικρό χρονικό διάστημα, αλλά για να γίνει σωστά όλη η δουλειά, πρέπει να βρούμε έναν βοηθό.

Σχεδίαση της βεράντας

Για να δημιουργήσετε σωστά μια συγκεκριμένη δομή, θα πρέπει να σχεδιάσετε με ακρίβεια τις διαστάσεις της. Επίσης, ο αριθμός των βημάτων, το ύψος και το πλάτος τους υπολογίζονται. Το βέλτιστο πλάτος ολόκληρης της βεράντας είναι μια απόσταση ενός και μισού μέτρου. Εάν η βεράντα είναι ήδη, δύο ενήλικες θα είναι δύσκολο να διασκορπιστούν όταν πληρούν κοντά στην είσοδο του σπιτιού.

Το ύψος των βημάτων είναι συνήθως 15-20 cm, το οποίο εξαρτάται από τη μέση ανάπτυξη των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι. Το πλάτος κάθε βήματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 267 cm, διαφορετικά ο ενήλικας θα είναι άβολα να κινείται μέσα από αυτά. Το σχέδιο που περιγράφει τη δομή της δομής θα πρέπει να περιέχει τις διαστάσεις όλων των στοιχείων της μελλοντικής δομής.

Εάν η βεράντα είναι κατασκευασμένη για ένα νέο ξύλινο σπίτι, θα πρέπει να είναι χαμηλότερο από το επίπεδο της πόρτας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τη συρρίκνωση η πόρτα μπορεί να είναι χαμηλότερη από την σχεδιαζόμενη δομή. Μόνο μετά την κατάρτιση του σχεδίου, στην οποία περιγράφεται λεπτομερώς η συσκευή της βεράντας, μπορεί να ξεκινήσει η δημιουργία του ξυλότυπου.

Δημιουργία λύσης

Η βεράντα του σκυροδέματος δημιουργείται σχεδόν το ίδιο με το θεμέλιο της κορδέλας. Κατά τη χρήση της λύσης, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι γεμίζει πλήρως τα κενά στο πλαίσιο. Εάν στη δομή υπάρχουν κενά διαστήματα, μπορεί να παραμορφωθεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Για την προετοιμασία του διαλύματος απαιτούνται τα ακόλουθα εξαρτήματα:

 • θρυμματισμένη πέτρα.
 • άμμος;
 • τσιμέντου.

Το διάλυμα αναμιγνύεται σε αναλογία 5: 3: 1. Για τον υπολογισμό της σωστής ποσότητας σκυροδέματος, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο όγκος του μελλοντικού σχεδιασμού. Για να μην χάνετε χρόνο δημιουργώντας ένα μίγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο διάλυμα από σκυρόδεμα. Μετά την ανάμειξη, το σκυρόδεμα πρέπει να έχει μια συνεκτικότητα τέτοια ώστε να ρέει από το φτυάρι, αλλά δεν καταρρέει.

Όσον αφορά την ενίσχυση, για να δημιουργήσετε μια σταθερή δομή, αξίζει να αγοράσετε μεταλλικές ράβδους πριν από την κατασκευή. Μπορείτε ακόμη και να στερεώσετε το πλαίσιο μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, αρκεί να υπολογιστεί σωστά η θέση κάθε ράβδου και να στερεωθεί με σύρμα.

Στάδια κατασκευής της βεράντας

Η διαδικασία δημιουργίας δομής σκυροδέματος χωρίζεται σε διάφορα στάδια:

 1. Σήμανση της επικράτειας. Αφού καθοριστεί το μέγεθος της βεράντας, το έδαφος καθαρίζεται με τα χέρια του. Σε αυτό το στάδιο, εκτός από τον καθαρισμό των συντριμμιών, η σήμανση γίνεται με ένα καλώδιο και με αρκετούς γόμφους τοποθετημένους στους χώρους όπου βρίσκονται οι γωνίες του ξυλότυπου. Επίσης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όλα τα φυτά αφαιρούνται στην περιοχή όπου θα βρίσκεται η βεράντα.
 2. Δημιουργία κάδου θεμελίωσης περίπου 340 χιλ. Βαθιά. Μετά την πλήρη συμπύκνωση του εδάφους, τα ερείπια κατακρημνίζονται με το χέρι. Το πάχος του στρώματος πρέπει να είναι περίπου 10 cm.
 3. Εγκατάσταση ξυλότυπου και οπλισμού. Σε αυτό το στάδιο, δημιουργείται δομή από ένα δέντρο, οι εσωτερικές διαστάσεις του οποίου πρέπει να ταιριάζουν ακριβώς με τις διαστάσεις της μελλοντικής βεράντας. Αφού δημιουργηθούν τα πλευρικά τμήματα, τοποθετείται ένα πλαίσιο ενίσχυσης στο κάτω μέρος της εκσκαφής. Η σύνδεση των στοιχείων μπορεί να γίνει με το χέρι με τη βοήθεια ενός καλωδίου. Οι ράβδοι συγκόλλησης δεν μπορούν να συγκολληθούν, καθώς η διάβρωση μπορεί να συμβεί στην επιφάνεια του μετάλλου.

Συμβουλές! Το μεταλλικό σκελετό πρέπει να τοποθετείται όχι μόνο σε χαλίκι, αλλά σε ξύλινους γόμφους, έτσι ώστε μετά τη διαδικασία χύνοντας σκυρόδεμα το πλαίσιο να είναι τελείως σε λύση. Αυτό εμποδίζει την εμφάνιση διάβρωσης στο υλικό.

Μετά το έργο, τα υπόλοιπα στοιχεία της φόρμας είναι σταθερά, μετά το οποίο το πλαίσιο είναι κατάλληλο για την έκχυση σκυροδέματος. Κατά την κατασκευή της βεράντας, δεν είναι απαραίτητο να συνδεθεί με τη θεμελίωση του σπιτιού, αφού την άνοιξη τα εδάφη ενδέχεται να υποφέρουν κατά την απόψυξη.

Χύσιμο κονιάματος

Η πλήρωση γίνεται από τον εαυτό του μόνο αφού το πλαίσιο δημιουργηθεί πλήρως και καλά καθοριστεί. Ότι η βεράντα ήταν αξιόπιστη και δεν είχε κενά στο σκυρόδεμα, αξίζει να ρίχνουμε το υλικό κάθε φορά. Μετά την παρασκευή του διαλύματος, χύνεται και ισοπεδώνεται.

Για να διασφαλιστεί ότι δεν σχηματίζονται κενά στο εσωτερικό του υλικού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξύλινη κορνίζα, διάτρηση του χώρου μεταξύ των ράβδων του οπλισμού. Αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν δονητή κατασκευής. Λόγω δονήσεων, η σύνθεση θα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το χώρο του ξυλότυπου. Εάν αυτό δεν γίνει, ενδέχεται να εμφανιστούν κενά στο σκυρόδεμα, τα οποία θα προκαλέσουν ρωγμές στην τελική δομή.

Αφού ολοκληρωθεί η πλήρωση, το σκυρόδεμα καλύπτεται με μια μεμβράνη. Σε αυτό το στάδιο, μένει μόνο να περιμένουμε μέχρι το υλικό να είναι εντελώς στεγνό. Αξίζει να θυμηθούμε ότι το ανώτερο στρώμα δεν πρέπει να στεγνώσει τελείως, καθώς αυτό θα οδηγήσει στην εμφάνιση ρωγμών.

Ο ξυλότυπος αφαιρείται μετά από περίπου 5 ημέρες, αλλά η αύξηση της αντοχής εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα.

Επιλογές κατασκευής και φινιρίσματος

Εάν θέλετε να κάνετε το σπίτι όμορφο, θα πρέπει να σκεφτείτε για τη δημιουργία μιας ημικυκλικής βεράντας από σκυρόδεμα. Στην περίπτωση αυτή, το ξύλο δεν χρησιμοποιείται ως υλικό για το ξυλότυπο. Και φύλλα κασσίτερου. Διαφορετικά, η διαδικασία κατασκευής δεν διαφέρει από την περιγραφή. Με το ξυλότυπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαφορετική μορφή κατασκευής, καθιστώντας την πιο κατάλληλη για ένα συγκεκριμένο σπίτι.

Η επένδυση μπορεί επίσης να είναι διαφορετική. Τις περισσότερες φορές ως υλικό φινιρίσματος χρησιμοποιείται πορσελάνη κεραμικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ανθεκτικό και μπορεί να γίνει σε διάφορες αποχρώσεις. Ταυτόχρονα, μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, ακόμα κι αν δεν έχετε εμπειρία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά, όπως φυσική πέτρα, ξύλο ή σύνθετα υλικά. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αξίζει να δοθεί προσοχή σε αρκετές απαιτήσεις για το φινίρισμα της βεράντας:

 1. Η επιφάνεια της βεράντας δεν πρέπει να είναι ολισθηρή. Αν χρησιμοποιείτε υλικό με λεία επιφάνεια, κατά τη διάρκεια της βροχής ή την εμφάνιση πάγου, η κίνηση γύρω από τη βεράντα μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Ακόμα κι αν επιλέξετε ένα όμορφο υλικό, το οποίο συνδυάζεται με το στυλ διακόσμησης ενός σπιτιού, αξίζει πρώτα απ 'όλα να εκτιμήσετε την ασφάλειά του.
 2. Αντοχή στη φθορά. Στη βεράντα δεν έχει χάσει την προηγούμενη εμφάνισή του σε λίγα χρόνια, αξίζει να επιλέξουμε ένα τέτοιο υλικό που δεν θα γδαρθεί και θα είναι θαμπό με συχνή χρήση.
 3. Αισθητικά χαρακτηριστικά. Αφού καθορίσετε το πιο αξιόπιστο υλικό, θα πρέπει να σκεφτείτε την ομορφιά του.

Επένδυση του υλικού επίστρωσης

Για να τοποθετήσετε την επένδυση, δεν είναι απαραίτητο να έχετε εμπειρία στην κατασκευή. Για να γίνει αυτό, αρκεί να καθαρίσετε την επιφάνεια του σκυροδέματος από τη σκόνη και τη βρωμιά και στη συνέχεια να στερεώσετε το υλικό. Εάν χρησιμοποιούνται κεραμίδια, ένα στρώμα κόλλας εφαρμόζεται στο σκυρόδεμα, μετά το οποίο κάθε στοιχείο της επένδυσης πιέζεται ήπια πάνω στην επιφάνεια. Μεταξύ των κεραμιδιών στοιβάζονται πλαστικοί σταυροί, έτσι ώστε η απόσταση μεταξύ τους να είναι ίση, και κάθε στοιχείο βρίσκεται ακριβώς στο υπόλοιπο.

Όταν η κόλλα στεγνώνει, είναι απαραίτητο να καλύψετε τις αρθρώσεις με στεγανωτικό. Μετά από αυτό, η βεράντα θα είναι έτοιμη για χρήση. Έτσι, η κατασκευή μιας βεράντας σκυροδέματος με τα χέρια τους δαπανάται περίπου ένα μήνα και ένα μισό. Για να δώσετε στη βεράντα μια ολοκληρωμένη προβολή, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα στρώμα επάνω από αυτό.

Διαφορετικές μορφές στυλ

Σχετικά με το πώς θα σχεδιαστεί η βεράντα, αξίζει να εξεταστεί κανείς στο στάδιο του σχεδιασμού, εκ των προτέρων να μάθει ποια υλικά θα απαιτηθούν. Συνήθως, οι ιδιοκτήτες σπιτιών επιλέγουν ένα από τα παρακάτω στυλ:

 1. Κλασικά. Όταν επιλέγετε αυτό το στυλ για φινίρισμα της βεράντας, χρησιμοποιούνται πλακάκια ή ξύλο. Ο φράχτης της βεράντας σε αυτή την περίπτωση είναι κατασκευασμένος με στρογγυλεμένες μπαλκονόπορτες και ο θόλος δημιουργείται από ένα τζάμπα.
 2. Βεράντα με βεράντα. Παρόμοιες κατασκευές μοιάζουν με βεράντες και διαθέτουν μεγάλο χώρο στους οποίους είναι καταστήματα, τραπέζια και καρέκλες.
 3. Στο στυλ του "κάστρου". Η βεράντα τελειώνει με μια πέτρα και μοιάζει πολύ μαζική. Τα διακοσμητικά στοιχεία στην περίπτωση αυτή είναι λαμπτήρες με τη μορφή φακών και μεταλλικών σχάρων.
 4. Παλιά ρωσική στυλ. Το υλικό φινιρίσματος είναι κυρίως ξύλο. Για να δημιουργήσετε βήματα, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαμήκως πριονισμένα αρχεία καταγραφής. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της βεράντας στο παλαιό ρωσικό ύφος είναι επίσης η παρουσία των βαριών στηριγμάτων και της ευρυχωρίας της δομής.
 5. Γαλλικό στυλ. Στη βεράντα σε αυτό το στυλ βρίσκονται ξύλινα έπιπλα και λουλούδια κρεμασμένα σε διακοσμητικά γλάστρες.
 6. Ευρωπαϊκό στυλ. Η ιδιαιτερότητα της δομής με αυτό το σχέδιο είναι σε περιορισμένες γραμμές και σε ένα μικρό ύψος της δομής. Για πλακάκια χρησιμοποιείται κεραμίδι ή πέτρα.

Όταν επιλέγετε οποιοδήποτε στυλ, μπορείτε να διακοσμήσετε τη βεράντα με τα χέρια σας χωρίς επαγγελματικά εργαλεία. Αλλά αυτό ισχύει μόνο αν ο οικοδόμος συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους κανόνες που περιγράφονται και την ακολουθία της ανέγερσης της δομής.

Το

 • Πώς να χύσετε μια Βεράντα με Σκυρόδεμα

 • Επιλογές για το σχεδιασμό της βεράντας ενός ξύλινου σπιτιού

 • Ξύλινη βεράντα

 • Η συσκευή της βεράντας στο ξύλινο σπίτι

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

53 − = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map