Γεμίστε την πλάκα για το γκαράζ

Γεμίστε την πλάκα για το γκαράζ

Με την αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών αυτοκινήτων ερασιτέχνες garazhestroenie κερδίζουν τεράστια δυναμική, και η πλειοψηφία των οδηγών που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα φτηνό και ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικό κουτί για την αποθήκευση των οχημάτων. Με δεδομένη την επιθυμία να κρατήσει το μηχάνημα και τη δομή των πιθανών προβλημάτων με την καθίζηση, και λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τη φύση του εδάφους στην περιοχή, στις περισσότερες περιπτώσεις αποδεκτή λύση-καλύτερο θεμέλιο είναι μια μονολιθική πλάκα κάτω από το γκαράζ.

Προετοιμασία μιας ανασκαφής για να χύσει μια πλάκα κάτω από το γκαράζ

Από τεχνολογική άποψη, η προετοιμασία και η κατασκευή μιας βάσης τσιμεντένιας πλάκας για την κατασκευή ενός γκαράζ δεν διαφέρει από τη διάταξη ενός ρηχού θεμελίου, η διαφορά είναι μόνο στο πεδίο της εργασίας:

 • Η ακριβής θέση της μελλοντικής πλάκας επισημαίνεται στην τοποθεσία, εκτελούνται έργα σχεδιασμού, το έδαφος και το έδαφος αφαιρούνται σε βάθος 40-50 cm.
 • Το μαξιλάρι από διάφορα στρώματα με άμμο-αμμοχάλικο μίξη τοποθετείται και ανατινάσσεται, τοποθετούνται το φιλμ, η μόνωση και η στεγανοποίηση.
 • Εγκατεστημένο ξυλότυπο, που δύο στρώματα της ενίσχυσης οπλισμού, το κάτω στρώμα σε απόσταση 3-4 cm από τη στεγάνωση, το πάνω - 3 5 cm από την τελική κορυφαία επιφάνεια της πλάκας.
Συμβουλές! Ανεξάρτητα από το πώς και από ποια υλικά θα εμφανίζονται τα τοιχώματα του γκαράζ, είναι λογικό να απελευθερώσει τη βαλβίδα από την πλάκα βάσης με τη μορφή κάθετων μουστάκι για περαιτέρω σύνδεση με ράβδους σε τοίχους τοιχοποιία ή χύτευση.

Έτσι, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά η περίσσεια ακαμψίας της πλάκας για την ενίσχυση του κιβωτίου γκαράζ. Η τοποθέτηση των εξαρτημάτων στα τοιχώματα του γκαράζ θα κάνει την όλη δομή πολύ ισχυρότερη και πιο σκληρή. Αν η οροφή έχει σχεδιαστεί με τη μορφή χύτευσης πλάκας, ο οπλισμός ενισχύει μόνο τους τοίχους του γκαράζ και ενδεχομένως στην κατασκευή της ζώνης ενίσχυσης δεν θα χρειαστεί.

Κατ 'αρχάς τοποθετήστε και επικόλλησε το κάτω στρώμα του οπλισμού. Αφού τοποθετήσετε τα "βατράχια" ή τα τυποποιημένα κύπελλα, τοποθετήστε την ενίσχυση του δεύτερου στρώματος. Είναι απαραίτητο να πλέξουμε τις ράβδους, και όχι να τις συγκολώνουμε. Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν το πλέξιμο με ένα μαλακό σύρμα, παρακινώντας τις συστάσεις ώστε να μην παραβιάζεται το προστατευτικό στρώμα στο οπλισμό. Στην πραγματικότητα, το πλέξιμο με σύρμα επιτρέπει να αποκτήσετε έναν ισχυρό και ταυτόχρονα κινητό σκελετό ενίσχυσης. Κατά τη διαδικασία χύτευσης του ξυλότυπου, τα εξαρτήματα δεν θα κινηθούν και όταν η θεμελίωση του γκαράζ σκληρυνθεί, η σύνδεση των ράβδων θα επιτρέψει την ισοπέδωση και αντιστάθμιση των τάσεων στο σκυρόδεμα.

Πώς να γεμίσετε τη σόμπα κάτω από το γκαράζ με τα χέρια σας

Ο βασικός υπολογισμός της αντοχής χρησιμοποιώντας τα πακέτα λογισμικού δίνει τη βέλτιστη τιμή του πάχους ενός συμπαγούς χαρτονιού για την ίδρυση ενός ορόφου γκαράζ 120 mm. Για το κάτω μέρος του κιβωτίου γκαράζ μεγέθους 6x4 m θα είναι περίπου τρία κυβικά μέτρα διαλύματος σκυροδέματος.

Στην πραγματικότητα, το πάχος της βάσης της πλάκας επιλέγεται κάπως υψηλότερο από την υπολογισμένη τιμή:

 • Πρώτα απ 'όλα, υπάρχει η επιθυμία να αυξηθεί το πάτωμα του γκαράζ πάνω από το επίπεδο του εδάφους, τουλάχιστον 10 cm. Συχνότερα, σε ιδιωτικό γκαράζ χρησιμοποιήστε μια ταλάντευση πόρτα γκαράζ. Ως εκ τούτου, απαιτείται ένα κενό για να εξασφαλιστεί ένα κανονικό άνοιγμα της πύλης ακόμη και το χειμώνα, με άφθονο πάγο και χιόνι μπροστά από την είσοδο.
 • Δεύτερον, το τήγμα και το νερό βροχής δεν πρέπει να εισέρχονται στο γκαράζ, ακόμη και με λοξά ντους.
 • Τρίτον, μια ψηλή εστία εγγυάται την κανονική χρήση του γκαράζ ακόμη και σε απρόβλεπτες καταστάσεις, για παράδειγμα, καθίζηση ενός μέρους του ιδρύματος ή διάτρηση του εδάφους πριν από την είσοδο στο δωμάτιο.
Σημαντικό! Το τελευταίο σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και απαιτεί αυξημένη προσοχή κατά το σχεδιασμό ενός σχεδίου γκαράζ, παρόλο που πολλοί οδηγοί παραμελούνται από τον κίνδυνο και λαμβάνουν ένα σωρό προβλήματα με το άνοιγμα των θυρών.

Έκχυση του σκυροδέματος πλάκα θεμελίωσης κάτω από τα θεμέλια του γκαράζ συνιστάται να εκτελέσει σε ένα βήμα, εάν ο όγκος των κονιάματος σκυροδέματος στο μίξερ δεν είναι αρκετό, το γέμισμα πρέπει να εκτελέσει με έναν όχι διαφορά περισσότερο από 3 ώρες χρόνου.

Μετά το ρίψιμο είναι απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί η επιφάνεια του διαλύματος σκυροδέματος με τη συσκευή σιδερώματος. Έτσι επιτυγχάνεται μια πολύ ομαλή και σταθερή βάση.

Μέθοδοι βελτιστοποίησης της μορφής του υπόγειου χώρου κάτω από το γκαράζ

Το πάχος της πλάκας στα 120 mm είναι επαρκές για αντοχή, αλλά όχι αρκετό για να χτίσει ένα υψηλό υπόβαθρο. Η πλήρωση ενός πάχους μισού μέτρου για να αυξηθεί η στάθμη του δαπέδου είναι δαπανηρή και άσκοπη. Για μια πλάκα 0,5 μ., Θα απαιτηθούν τουλάχιστον 12 κύβοι σκυροδέματος ή 26-30 χιλιάδες ρούβλια πρόσθετου κόστους. Ως εκ τούτου, συχνά καταφεύγουν σε ένα ασυνήθιστο θεμέλιο του ιδρύματος - τομεακό.

Η κατασκευή μιας τέτοιας πλάκας μπορεί να συγκριθεί με αρκετές παράλληλες κορδέλες από ένα ρηχό θεμέλιο, στην κορυφή του οποίου χυτεύεται μια πλήρης μονολιθική πλάκα. Η διάταξη του οπλισμού δεν διαφέρει από την κανονική έκδοση.

Η τεχνολογία συναρμολόγησης μιας τέτοιας βάσης εκτελείται στην ακόλουθη σειρά. Στην περίμετρο του γκαράζ και μέσα στο περίγραμμα τραβιέται μια τάφρο, 50 εκατοστά βάθος, μέσα στο περίγραμμα γίνεται πιο σπάνια δύο διαμήκεις και μία εγκάρσια λωρίδες ρηχάς θεμελίωσης. Υπάρχει ένα μαξιλάρι με αμμοχάλικο, στεγανοποίηση, EPS. Ο χώρος μεταξύ των ταινιών συμπυκνώνεται προσεκτικά και τρίβεται, ακολουθούμενος από την στεγανοποίηση και τη μόνωση. Οι κορδέλες ενισχύονται στο κάτω και πάνω μέρος των ιμάντων δύο ράβδων. Η μονολιθική πλάκα έχει το δικό της ενισχυτικό πλαίσιο σε μια στρώση.

Μετά την εγκατάσταση του ξυλότυπου και τη συνολική πιάτο πιτών MZLF θα αυξηθεί πάνω από το έδαφος σε ένα ύψος περίπου 20 εκατοστών. Σε αυτό το πολύ λεπτό πλάκας χύτευσης που λαμβάνεται ενώ η υψηλή, αυξημένα πάνω από το έδαφος λόγω της που στιβάδα Epps. Το αποτέλεσμα είναι ένα λεπτό μονολιθικό θεμέλιο γκαράζ, ενισχυμένο με ακαμψίες πλευρές.

Ρίξτε οποιαδήποτε παραλλαγή της πλάκας θεμελίωσης μόνο σε μία κάθισμα με έναν όγκο του μίκτη. Η εκτιμώμενη εκδοχή του διαλύματος σκυροδέματος θα απαιτήσει περίπου 5 κύβους, που αντιστοιχεί στην κανονική φόρτιση ενός μπετονιέρα με βάση το KAMAZ.

Χαρακτηριστικά του μονολιθικού υπογείου κάτω από το γκαράζ

Ο κύριος και ο κύριος θετικό χαρακτηριστικό της πλάκας είναι ότι, στην περίπτωση των κατάλληλο σχηματισμό του κέικ θεμέλια, ακόμα και για μια αδύναμη και υγρά εδάφη μονόλιθων τσιμέντων και ενισχύει ολόκληρο το κουτί του γκαράζ, ακόμη και αν είναι κατασκευασμένα από τσιμεντόλιθους. Επιπλέον, το γκαράζ - δεν ζωτικό χώρο, και πάνω απ 'όλα, ακριβώς τη θέση αποθήκευσης των αυτοκινήτων, εργαλεία, ανταλλακτικά και περιττά πράγματα.

Ποια είναι η σόμπα κάτω από το γκαράζ είναι διαφορετική από το υπόγειο του διαμερίσματος

Η σόμπα κάτω από το γκαράζ λειτουργεί κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες από την ίδρυση ενός κτιρίου κατοικιών, σπάνια θερμαίνεται. Λόγω ειδικής χρήσης, προκύπτουν ορισμένες πρόσθετες απαιτήσεις:

 1. Συχνά, ο χώρος του γκαράζ δεν θερμαίνεται, συνεπώς, μια στερεή πλάκα θερμαίνεται θεμελιωδώς από την εσωτερική θερμότητα. Επομένως, εάν ένα κιβώτιο ενός κτιρίου δεν κοστίζει έναν τοίχο στον τοίχο σε μια στενή σειρά κτιρίων συνεργείων γκαράζ, η θεμελίωση της πλάκας πρέπει να είναι καλά μονωμένη.
 2. Μια μονολιθική πλάκα ονομάζεται συχνά μια πλωτή πλάκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η θεμελίωση της πλάκας είναι ικανή να στέκεται χωρίς προβλήματα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Λειτουργεί τέλεια υπό συνθήκες βαρύ κουφωμάτων, αλλά μπορεί να πέσει κάτω από το βάρος ενός ελαφρού γκαράζ λόγω της ισχυρής διάτρησης του εδάφους και των υψηλών υπογείων υδάτων.
 3. Αρκετά παράξενα ακούγεται, αλλά με τη διάταξη της πλάκας δεν μπορείτε απλώς να γεμίσετε το ξυλότυπο με ενίσχυση με κονίαμα και να πάρετε τα καλύτερα θεμέλια στον κόσμο. Το φορτίο στο τμήμα της πλάκας θεμελίωσης κάτω από το μπροστινό τοίχωμα του γκαράζ με τις πύλες και στα άλλα τμήματα είναι διαφορετικό, κυρίως λόγω των άνισων συνθηκών λειτουργίας.
Για πληροφορίες! Ένας από τους πιο αβέβαιους παράγοντες πίεσης στην ίδρυση του ιδρύματος είναι η μεταφορά αποθηκευμένη στο γκαράζ. Κατά την άφιξη του αυτοκινήτου, η πίεση στο μπροστινό μέρος του τοίχου αυξάνεται σχεδόν κατά δύο φορές τη φορά και ταυτόχρονα.

Γιατί είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το εμπρόσθιο άκρο της πλάκας κάτω από το γκαράζ

Αν η πλάκα θεμελίωσης γκαράζ είναι κατασκευασμένη στην κανονική έκδοση, χωρίς ενισχυτικές ζώνες και ενισχύσεις, το φορτίο από το αυτοκίνητο μπορεί να προκαλέσει ένα μικρό, μερικές φορές ακόμη και ένα κλάσμα ενός χιλιοστού, εκτροπή της βάσης. Η αντοχή μιας κατάλληλα ενισχυμένης πλάκας πάχους 100-120 mm θα είναι αρκετή για να αντέξει την παραμόρφωση χωρίς να σπάσει.

Ο κύριος κίνδυνος δεν είναι αυτό. Εάν ο αερόσακος είναι διατεταγμένη κάτω από την πλάκα θεμελίωσης σωστά χρησιμοποιώντας βρώμικο αργιλώδης άμμος, σπασμένα ή συμπιέζοντας την τεχνολογία, τις περιοδικές εκτροπές του εμπρόσθιου άκρου της βάσης που προκαλεί ενισχυμένη συμπίεση και μαξιλάρια, και τελικά μια μικρή κοιλότητα σχηματίζεται κάτω από την πλάκα. Την πάροδο του χρόνου, κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών η κοιλότητα είναι γεμάτη με νερό και μετά τους παγετούς της σχηματίζεται πάγος θα αρχίσει να άρει το μπροστινό άκρο της πλάκας θεμελίωσης.

Για πληροφορίες! Το πρώτο σημάδι ενός τέτοιου προβλήματος θα είναι η εμφάνιση ρωγμής στο γύψο και το κακό κλείσιμο των θυρών του γκαράζ.

Αν δεν λάβετε μέτρα, μια λεπτή και εύκαμπτη πλάκα θα συνεχίσει να "σπάει" τους τοίχους του γκαράζ μέχρι να εμφανιστούν πλήρεις ρωγμές. Σε αυτή την περίπτωση, ο οπλισμός που απελευθερώνεται από τη βάση της πλάκας όταν ρίχνεται το θεμέλιο του γκαράζ είναι πολύ χρήσιμος.

Η κύρια κατάσταση της διατήρησης πλάκας είναι η αποτελεσματική αποστράγγιση και η κατάλληλη περιοχή τυφλών

Σπάνια, όταν τόσο τυχερός που σε μια θέση για την οικοδόμηση ενός γκαράζ κάτω από ένα στρώμα του εδάφους είναι ένας βράχος, και η πλάκα μπορεί να χυθεί απλά στο εκσκαφές μετά από την τοποθέτηση της στεγάνωσης. Συχνά βρήκε απέναντι - πρέπει να αφαιρέσετε μια μεγάλη ποσότητα αργίλου, χύστε χαλίκι, να θέσει geotextile, ένα στρώμα άμμου, και μόνο μετά από αυτό χύστε το σκυρόδεμα. Σε αυτή την περίπτωση, πριν τοποθετήσετε το μαξιλάρι άμμου, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα διακλαδισμένο σύστημα αποστράγγισης από διάτρητους σωλήνες.

Τουλάχιστον δύο σωλήνες πρέπει να τοποθετηθούν κάτω από το μπροστινό μέρος της πλάκας θεμελίωσης και κάτω από την περιοχή σκυροδέματος στην είσοδο του γκαράζ. Στην περίπτωση αυτή, είναι συνήθως δυνατό να απομακρυνθούν αποτελεσματικά τα υπόγεια και τα επιφανειακά ύδατα και να αποφευχθεί εντελώς ο κίνδυνος διόγκωσης.

Συμπέρασμα

Ένα αποτελεσματικό σύστημα αποστράγγισης αποφεύγει το 99% των προβλημάτων που σχετίζονται με τις παραμορφώσεις και την καταστροφή των εδαφικών εδαφών που μπορούν να σπάσουν ενισχυμένες πλάκες θεμελίωσης μέχρι πάχους 25 cm. Το νερό που συλλέγεται στη δεξαμενή μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για οικιακές ανάγκες, για παράδειγμα, για το πλύσιμο του αυτοκινήτου.

 • Καταστρώματα για την κατασκευή λωρίδων

 • Η ίδρυση ενός σωρού ταινιών για ένα σπίτι από μπλοκ αφρού

 • Λεπτώς απογυμνωμένη κορδέλα με κορδέλα σε βάσεις + βίντεο

 • Λεπτώς απογυμνωμένο θεμέλιο κορδέλα κάτω από το σκελετό

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map