Γάντζος για τον εαυτό σας

Γάντζος για τον εαυτό σας

Εάν πρόκειται να οικοδομήσουμε ένα κτίριο, τότε σε κάθε περίπτωση τίθεται το ερώτημα σχετικά με την ανάγκη οικοδόμησης ενός ιδρύματος. Πιο συχνά για ένα τέτοιο θεμέλιο, απαιτείται ενίσχυση, η οποία βελτιώνει τα χαρακτηριστικά αντοχής και ενισχύει το μίγμα του σκυροδέματος πιο έντονα, καθιστώντας τη δομή σταθερή και αξιόπιστη. Τα εξαρτήματα μπορούν να κατασκευαστούν τόσο με συγκόλληση όσο και με το χέρι. Στην τελευταία περίπτωση, χρειάζεστε μια ειδική συσκευή που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Πώς να φτιάξετε ένα γάντζο για τη σύνδεση του ενισχυτικού με τα χέρια σας θα πει αυτό το άρθρο.

Τι είναι ένα άγκιστρο για την ενίσχυση ζευγαρώματος και τους τύπους της

Για να πλέξετε το οπλισμό με τα χέρια σας, χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία. Ένας τύπος τέτοιου εργαλείου είναι ένας ειδικός γάντζος. Είναι αρκετά άνετα και εύκολο να τραβήξουν μαζί το σύρμα που συνδέει τη δομή οπλισμού. Συνήθως το άγκιστρο έχει ένα ορισμένο σχήμα και είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και για την ευκολία της εργασίας του είναι εφοδιασμένο με λαβή. Μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα οικοδομικών υλικών, αλλά είναι ευκολότερο να το κάνετε μόνοι σας, γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά της μορφής του οργάνου.

Ο γάντζος για την ενίσχυση σύνδεσης είναι πολλών τύπων:

 • Μια απλή συσκευή (αυτοπαρασκευάζεται ή αγοράζεται).
 • Βίδα.
 • Ημιαυτόματο.

Ένας ξεχωριστός τύπος συσκευής για τη σύνδεση του οπλισμού - μια ειδική συσκευή με τη μορφή ενός πιστόλι. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να κάνετε γρήγορα ένα πλαίσιο οπλισμού, καθώς η ταχύτητα πλέξης με ένα τέτοιο εργαλείο είναι μέχρι 1 κόμβος ανά δευτερόλεπτο.

Στην περίπτωση αυτή, δεν χρειάζεται να κόβετε το σύρμα σε χωριστά κομμάτια, η ίδια η συσκευή κόβει τα άκρα και εκτελεί τη συναρμολόγηση στην απαιτούμενη θέση. Επιπλέον, η παρουσία μιας μπαταρίας το καθιστά κινητό. Ένας αυτόματος γάντζος για την ενίσχυση είναι πιο απαραίτητος για τους επαγγελματίες κατασκευαστές, οι οποίοι συχνά πρέπει να εκτελέσουν εργασίες σχετικές με την εγκατάσταση των δομών ενίσχυσης.

Σπιτικό γάντζο

Ένα άγκιστρο κατασκευασμένο με το χέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρές ποσότητες εργασίας, καθώς είναι δύσκολο να δημιουργηθούν μεγάλες ποσότητες με μια τέτοια συσκευή.

Κάντε το γάντζο σας, ιδανικά κατάλληλο για τις συγκεκριμένες παραμέτρους του μελλοντικού οπλισμού, αρκετά απλό. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατικό ηλεκτρόδιο συγκόλλησης, το πάχος του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 mm. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο υλικό, το κύριο πράγμα είναι ότι είναι ελαστικό και αρκετά μαλακό.

Για να δημιουργηθεί μια τέτοια προσαρμογή είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούν:

 • Η χαλύβδινη ράβδος, η οποία έχει μήκος 15-20 cm και η διάμετρος του τμήματος είναι από 5 έως 6 mm.
 • Δύο εξαγωνικά παξιμάδια, καθώς και δύο ροδέλες, των οποίων η διάμετρος είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το οπλισμό και μπορεί να τοποθετηθεί σφιχτά πάνω στη ράβδο.
 • Μια λαβή από ένα παλιό κατσαβίδι.

Τα περικόχλια και οι ροδέλες χρησιμοποιούνται ως λαβές στην ράβδο για να αποτρέπεται η περιστροφή της κατά τη λειτουργία. Στην περίπτωση αυτή, η λαβή γύρω από τη ράβδο πρέπει να περιστρέφεται ελεύθερα και χωρίς εμπόδια. Η δεύτερη πλευρά της ράβδου πρέπει να είναι ακονισμένη, είναι λυγισμένη, όπως φαίνεται στις εικόνες.

Knit με ένα τέτοιο βολικό εργαλείο είναι απλό και γρήγορο, ενώ είναι αρκετά ανθεκτικό και όλοι μπορούν να το κάνουν.

Βιδώστε το γάντζο

Είναι ευκολότερο να αγοράσετε ένα τέτοιο εργαλείο σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα παρά να το κάνετε μόνοι σας. Με κάποιους τρόπους, είναι επίσης ημιαυτόματο, αφού η λαβή του παρέχει περιστροφή της μύτης λόγω της ειδικής συσκευής. Ταυτόχρονα, εμφανίζονται προοδευτικές κινήσεις του βελονιού. Αν τραβήξετε τον εαυτό σας, το σύρμα σφίγγεται γυρνώντας το άκρο. Δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια και η σύνδεση της ενίσχυσης γίνεται γρήγορα. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι πολύ βολικό και εύχρηστο, αλλά δεν είναι φθηνό και η αγορά του είναι δικαιολογημένη για μεγάλα ποσά εργασίας.

Ημιαυτόματες συσκευές

Μια επιλογή για την αυτο-παραγωγή ημι-αυτόματο εργαλείο για την εργασία με τον οπλισμό μπορεί να αναλάβει ένα άγκιστρο, το οποίο είναι ένα καπάκι νυχιών με περικοπή και λυγισμένα σε μια ορισμένη γωνία προς την αρχή, το οποίο εισάγεται στην κατσαβίδι.

Το άγκιστρο που κατασκευάζεται σε αυτό το στυλ είναι αρκετά βολικό και εύκολο στη χρήση, αλλά και παρέχει γρήγορη δουλειά.

Τεχνικές πλεξίματος

Όταν χρησιμοποιείτε ένα απλό σπιτικό γάντζο, η τεχνική πλέξιμο περιλαμβάνει τέτοιες ενέργειες:

 • Σύρμα, το οποίο θα είναι συνδετικό, κομμένο σε κομμάτια 30 - 40 cm?
 • Κάθε κομμάτι διπλώνεται δύο φορές και εφαρμόζεται στον τόπο διασταύρωσης των ράβδων. Εφαρμόστε από κάτω, ελαφρά ανυψώνοντας την άκρη του σύρματος.
 • Το άκρο του αγκίστρου περιστρέφεται στον προκύπτον βρόγχο και το δεύτερο άκρο κάμπτεται από το πίσω μέρος του εργαλείου.
 • Στη συνέχεια, κρατώντας το όργανο σταθερά στο χέρι, εκτελέστε μια κυκλική περιστροφή, η οποία προκαλεί την περιστροφή των ράβδων μαζί.
 • Μετά τον αριθμό των στροφών που είναι απαραίτητες για τη στερέωση, το άγκιστρο τραβιέται προς τα έξω.

Σημαντικό! Η πολύ στενή σύνδεση του οπλισμού μπορεί να σπάσει το σύρμα.

Το πλέξιμο με γάντζο με βίδα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά αντί να περιστρέφεται, γίνεται τράβηγμα της λαβής προς το μέρος σας, γεγονός που ενεργοποιεί τον περιστροφικό μηχανισμό του αγκίστρου.

Προσοχή παρακαλώ! Με την υψηλή ποιότητα πλέξης, ελέγχεται η αξιοπιστία της επίστρωσης με την κλιμάκωση των τμημάτων της δομής ενίσχυσης σε σχέση μεταξύ τους. Είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η ανάδευση τους.

Ορισμένες λειτουργίες

Για το ζευγάρωμα, ο χάλυβας χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα είναι ο πλέον κατάλληλος. Είναι δύσκολο να παραμορφωθεί και αν είναι απαραίτητο, μπορεί να αναδιαρθρωθεί, πράγμα που θα βελτιώσει τις ιδιότητες του υλικού. Για να εξασφαλιστεί το βέλτιστο επίπεδο ευελιξίας, η διάμετρος του σύρματος επιλέγεται περίπου 1,5 εκ. Πολύ λεπτό - θα σπάσει γρήγορα και το παχύτερο δεν θα κάμπτεται όπως απαιτείται.

Βολικό και απλό εργαλείο για να το κάνουμε αυτό με τα χέρια τους δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο - γάντζο για να δεθεί οπλισμού, εύκολα και γρήγορα θα κάνει την απαραίτητη μελέτη, η οποία θα βελτιώσει τη δύναμη και την αντοχή του ιδρύματος. Ταυτόχρονα, οι παράμετροι της ανθεκτικότητας και αξιοπιστίας του σπιτιού θα βελτιωθούν.

Μπορείτε να κατανοήσετε την αρχή της εργασίας και να πάρετε κάποια εμπειρία στην πράξη μόνο αν προσπαθήσετε να συνδέσετε τον εαυτό σας οπλισμό με ένα γάντζο. Αυτή η απλή και ενδιαφέρουσα διαδικασία θα γίνει ακόμη πιο εκπληκτική και συναρπαστική αν χρησιμοποιήσετε μια ανεξάρτητη συσκευή. Αφού αποφασίσετε να συνδέσετε τον οπλισμό με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να επιλέξετε τον τύπο του γάντζου για το πλέξιμο, ανάλογα με τις παραμέτρους του μελλοντικού σχεδίου.

 • Εργαλεία επιφανειακής βαφής τοίχων

 • Διαχωριστής ξύλινου ξύλου με τα χέρια του

 • Συλλογή για πάνελ σάντουιτς με τα χέρια σας

 • Wonder παζλ για κοπή

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

37 + = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map