Αποστραγγίζει από χειροποίητα υλικά με τα χέρια του

Αποστραγγίζει από χειροποίητα υλικά με τα χέρια του

Το αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού είναι ένα αναπόσπαστο και απαραίτητο μέρος του. Σήμερα, η αποστράγγιση του νερού από τον εαυτό του δεν είναι ένα μεγάλο και δύσκολο πρόβλημα, καθώς οι κατασκευαστές προσφέρουν μεγάλο αριθμό επιλογών. Αλλά δεν είναι όλοι οι καταναλωτές έτοιμοι να τα αγοράσουν.

Για ορισμένους, αυτό είναι ένας ανεπανάληπτος στόχος όσον αφορά το οικονομικό κόστος. Ως εκ τούτου, μεταξύ αυτών, υπάρχουν εκείνοι που δίνουν προτεραιότητα στις κατασκευές που κατασκευάζονται από αυτοσχέδια υλικά. Για παράδειγμα, από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης ή συνηθισμένες πλαστικές φιάλες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη δεύτερη επιλογή - μια αποστράγγιση από πλαστικά μπουκάλια, ως το πιο ασυνήθιστο και μη τυποποιημένο.

Προετοιμασία των υλικών για την αποστράγγιση

Έτσι, το κύριο υλικό για οικιακή υδρορροή είναι ένα πλαστικό μπουκάλι. Ποια φιάλη είναι σωστή για εσάς;

 • Για το σκοπό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά δοχεία των 1,5 ή 2,0 λίτρων.
 • Το μέγεθος και το σχήμα του πρέπει να είναι το ίδιο.
 • Ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα είδη των μοτίβων και της κατάθλιψης, δηλαδή, δεν πρέπει να είναι στη συσκευασία. Το πράγμα είναι ότι στους τόπους της βαθιάς λάσπης θα συσσωρευτεί, θα κατέβει μαζί με το νερό από τις πλαγιές στέγης. Την άνοιξη, θα υπάρξει μια καθυστέρηση των ετών, ολίσθηση κάτω από την οροφή. Επιπλέον, οι προεξοχές και οι αύλακες ανακούφισης θα δημιουργήσουν μια υδραυλική αντίσταση, η οποία θα μειώσει την απόδοση του αποχετευτικού συστήματος στο σύνολό του. Επομένως, επιλέξτε μπουκάλια κυλινδρικού σχήματος.
 • Όσο για το χρώμα της αποστράγγισης του νερού, αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Παρόλο που πρέπει να σημειωθεί ότι τα διαφανή μπουκάλια είναι ορατά με γυμνό μάτι, αποστραγγίζονται από την επιφάνεια της οροφής. Αλλά το σκούρο χρώμα της αποχέτευσης θα φαίνεται πολύ καλύτερα. Με την ευκαιρία, όχι πολύ συχνά, αλλά μπορείτε ακόμα να συναντήσετε στα χωριά χρωματιστές κατασκευές υδρορροών, οι οποίες φαίνονται, ειλικρινά, παράλογες. Αλλά σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα για να μπει κάποιος στο σχεδιασμό του σπιτιού.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τις ετικέτες από πλαστικά μπουκάλια.
Προσοχή παρακαλώ! Ο αριθμός των απαραίτητων πλαστικών φιαλών καθορίζεται από τον πρότυπο υπολογισμό. Αλλά θα πρέπει να κάνετε ένα απόθεμα υλικού περισσότερο από το απαραίτητο. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η συσκευασία μπορεί να υποβαθμιστεί, ειδικά όταν κόβετε και εγκαθιστάτε.

Τώρα πρέπει να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό πλαστικών φιαλών. Κατ 'αρχήν, ο υπολογισμός γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στην περίπτωση τυποποιημένων κιτ αποστράγγισης. Δηλαδή:

 • Το οριζόντιο τμήμα του συστήματος υπολογίζεται.
 • Κάθετη.
 • Σχηματισμένα προϊόντα.
 • Συνδετήρες.

Το οριζόντιο τμήμα υπολογίζεται βάσει του μήκους του γείσου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι η φιάλη εξ ολοκλήρου στο οριζόντιο τμήμα της αποχέτευσης δεν έχει εγκατασταθεί. Κόβεται στο μισό. Αποδεικνύεται έτσι εάν, για παράδειγμα, το μήκος των στεκαριών του σπιτιού σας είναι 10 μέτρα και το τμήμα εργασίας ενός πλαστικού μπουκαλιού είναι 20 εκατοστά (με το ρυθμό περιτύλιξης), τότε ο αριθμός των φιαλών θα είναι:

10: 0,2: 2 = 25 φιάλες.

Όσον αφορά το κάθετο μέρος, όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος του ανυψωτήρα και τον αριθμό τους. Για παράδειγμα, το ύψος θα είναι 4 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι ένας ανυψωτήρας θα απαιτήσει: 4: 0,2 = 20 φιάλες. Αν μιλάμε για ένα μικρό σπίτι με κεκλιμένη στέγη, είναι τέσσερις ανελκυστήρες, έτσι 20x4 = 80 μπουκάλια ανά riser. Συνολικά, χρειάζεστε 105 πλαστικά δοχεία, με περιθώριο 10-15%, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι 115 ή 130 τεμάχια. Η συγκέντρωση τέτοιας ποσότητας σήμερα δεν αποτελεί πρόβλημα.

Για να πραγματοποιήσετε με το χέρι την εγκατάσταση του συστήματος αποστράγγισης στέγης από πλαστικά μπουκάλια, χρειάζονται πρόσθετα υλικά και μερικά απλά εργαλεία.

 • Καλώδιο.
 • Σφραγιστικό, καλύτερη σιλικόνη.
 • Συρραπτικό, καλύτερο γραφείο, επειδή το κτίριο είναι πιο ισχυρό, είναι οι σφιγκτήρες του και η πίεση απλά θα σπάσει το λεπτό πλαστικό.
 • Ένα αιχμηρό μαχαίρι και ψαλίδι, με τα οποία θα κοπεί πλαστικά δοχεία.
 • Το τρυπάνι χρειάζεται να τρυπήσει μια τρύπα για συνδετήρες.
 • Ρουλέτα και μολύβι.
 • Η γραμμή.

Εγκατάσταση υδρορροής από πλαστικά μπουκάλια με τα χέρια σας

Η διαδικασία εγκατάστασης χωρίζεται σε δύο μέρη:

 1. Συναρμολόγηση υδρορροών οριζόντια.
 2. Συναρμολόγηση και σταθεροποίηση ανυψωτικών.

Εγκατάσταση του οριζόντιου τμήματος της αποχέτευσης

Πρώτα απ 'όλα, τα πλαστικά δοχεία πρέπει να είναι προετοιμασμένα, ή μάλλον, να κατασκευάζονται από αυτά από τα χέρια τους, τα κενά του επιθυμητού σχήματος και μήκους. Ως εκ τούτου, από το μπουκάλι κόψτε το λαιμό και τον πυθμένα, αφήστε μόνο το κυλινδρικό μέρος, το οποίο κόβεται με ψαλίδι κατά μήκος, κάνοντας δύο ταυτόσημα μισά. Δηλαδή, από ένα κυλινδρικό κενό έχουμε δύο γούρνες.

Μπορείτε να συνδέσετε πολλά τάφους στο έδαφος στο έδαφος ή να τα συλλέξετε ένα προς ένα στην κορυφή κάτω από το γείσο της στέγης. Εάν επιλεγεί η πρώτη επιλογή, οι κοιλότητες επικαλύπτονται σε σχέση με τις δύο άκρες με μετατόπιση 15 mm. Η στερέωση δύο στοιχείων γίνεται με συρραπτικό και μεταλλικά στηρίγματα. Εάν δεν είναι διαθέσιμα, τότε μπορείτε να κάνετε τρύπες με ένα φύλλο με τα χέρια σας και να στερεώσετε δύο δίσκους με σύρμα. Συνιστάται η τοποθέτηση ενός στεγανωτικού στη θέση της επικάλυψης.

Τώρα όλη η εργασία μεταφέρεται προς τα πάνω. Η κύρια κατάσταση ενός καλά οριζόντιου τμήματος του συστήματος αποστράγγισης είναι η προκατάληψη του προς την οροφή. Εδώ υπάρχει μια ελάχιστη τιμή της γωνίας κλίσης, είναι ίση με 2%, δηλαδή, η σταγόνα της στοιβαζόμενης γραμμής επένδυσης πρέπει να είναι 2 mm ανά ένα μέτρο του μήκους της. Για να γίνει αυτό, στο υψηλότερο σημείο της αποχέτευσης είναι απαραίτητο να βιδώσετε τη βίδα αυτόματης κοπής και ήδη από αυτήν στην πλευρά του ανυψωτήρα να τραβήξετε μια γραμμή με μια καταμετρημένη πτώση. Εδώ επίσης βιδώνεται και ο βιδωτός κοχλίας και το σύρμα σε σχήμα βρόχου τυλίγεται γύρω από αυτό. Θα είναι ένα είδος αγκύλης.

Ομοίως, το καλώδιο είναι εγκατεστημένο στην επάνω βίδα αυτοεπιπεδώματος. Τώρα μεταξύ των δύο συνδετήρων εγκαθίστανται ακριβώς το ίδιο κάθε μισό μέτρο. Επιπλέον, στις βραχίονες ταιριάζει προετοιμασμένες γούρνες.

Τοποθετήστε το κάθετο τμήμα της αποχέτευσης μόνοι σας

Όσο για το σχήμα των στοιχείων αυτού του τμήματος του αποχετευτικού συστήματος, δηλαδή υπάρχει μια μικρή διαφορά. Πρώτον, το χωνί. Αυτό είναι το πάνω μέρος του πλαστικού μπουκαλιού με ένα λαιμό, το οποίο είναι κομμένο έτσι ώστε να αποδειχθεί πραγματικά χοάνη. Ο λαιμός είναι πολύ στενός, έτσι κόβεται, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο ευρύ άνοιγμα. Αλλά πάρα πολλά δεν κόβονται, γιατί πρέπει να ταιριάζουν στο κυλινδρικό προφίλ της ίδιας της φιάλης.

Παρομοίως, άλλα στοιχεία των κρησφύγετων κόβονται από τα χέρια τους. Δηλαδή, το κατώτερο τμήμα του πυθμένα αποκόπτεται και το πάνω, όπου βρίσκεται ο λαιμός, παραμένει κάτω από ένα μικρό κώνο. Αυτός ο κώνος είναι απαραίτητος μόνο για να επιτευχθεί μία άρθρωση περιστροφής σε σχέση με τα στοιχεία που εισάγονται μεταξύ τους.

Μέρος των φιαλών για τους ανυψωτήρες στερεώνεται στο σύρμα, το οποίο είναι συνδεδεμένο σε βρόχο με τη βίδα αυτόματης κοπής. Η βίδα αυτόματης κοπής βιδώνεται στον τοίχο του κτιρίου.

Συμπέρασμα

Εδώ είναι ένα τέτοιο απλό σχεδιασμό για την αφαίρεση νερού από τη στέγη από αυτοσχέδια υλικά. Αν κάτι δεν είναι αρκετά σαφές, προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο.

 • Επίπεδη στέγη με εσωτερική αποστράγγιση

 • Οργανωμένη αποστράγγιση από μια επίπεδη οροφή

 • Στοιχεία εξωτερικής αποστράγγισης

 • Πώς να φτιάξετε υδρορροές από πλαστικούς σωλήνες με τα χέρια σας

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 53 = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map